Prietene la bine si la greu - 105
Raspunsuri - Pagina 10
grigore_tina spune:
Buna seara,
Am uitat sa o felicit pe Danananghie pentru nastere.Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de toate momentele frumoase.
Dana.n la noi roseola s-a manifestat asa:3-4 nopti temperatura de 39.5-39.9,pe timp de zi nu urca mai sus de 38.3.Dupa 4 zile parca au aparut niste pete gen bubite fine pe burtica,apoi s-au extins pe spate,picioruse si manute.Nu erau foarte vizibile,iar pana seara au disparut.
Temperatura nu i-a cedat cu niciun antitermic.Ii faceam baite la 36-37 grade si il tineam mai mult in pampers(la noi s-a intamplat in vara).
Sper sa te ajute .
Simina imi pare rau de Maya.Cu niste dusuri nu rezolvi nimic?Asta in cazul in care nu ii scade.Tine-o mai descoperita putin.
Laura se vede ca ai treaba.Cam putin pe forum.
sarcina usoara Smara ,Licurici! 
grigore_tina spune:
Magda va asteptam cu vesti mai bune.
Many imi pare rau ca ai probleme.Sa te faci bine si fii optimista.Trebuie sa fie bine.
sarcina usoara Smara ,Licurici! 
simina_kin spune:
revin
fericita de
ranjita delicioasa Maya Andreea ( oct-2009)
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
Dozz spune:
Tare frumos a fost azi dimineata, in vizita. Multumim de gazduire!
Eu acum am inteles de ce vin picii cu raceala dupa raceala in primul an de cresa/gradinita. Nu e doar statul unul langa altul, dar absolut totul e la comun: jucarii de lins, suzete, biberoane, canite de apa, ba chiar si bucatelele de mancare mozolite de unul si lasate sa cada pe jos devin tare interesante pt urmatorul care le culege si le molfaie plin de incantare. Cam asa a fost si la mini-cresa de azi ![]()
Ana si-a recuperat partial somnul sarit, pe drumul spre casa. A dormit 30 min in masina. Dar apoi a fost plangacioasa si nervoasa non-stop pana la urmatorul somn. Cred ca de la atatea emotii noi si de la bucuria jocului cu jucarii si copii noi si multi, a reusit acasa sa faca un show destul de lung (cam 2h) cu plans in hohote si nu-stiut-ce-vrea. Pana la urma, tot ergo carrier-ul ne-a salvat, dar chiar si in el am plimbat-o 30 min prin casa pana a reusit sa se linisteasca intai, apoi sa adoarma.
Am citit in Anne Bacus ca deseori se intampla asa copiilor care merg la cresa, sunt f solicitati psihic acolo si ajung acasa sfarsiti, unde le servesc parintilor o minunata criza de oboseala.
Una peste alta, frumos la intalneala si ma inscriu si pt urmatoarea.
Simina, daca febra nu trece de 39 si ceva, eu stiu ca nu are rost sa vii cu al doilea antitermic. Sanatate Mayei!
laura - andreea spune:
Fetili, doar atat pot, ca donsoara nu vrea somn si mi-a dat planurile peste cap (vroiam si eu sa fac un amarat de dus mai prelungit
)!
zic si eu ceva despre febra ca slava domnului avem experienta
.
Pedi zice asa si am ajuns sa fiu de acord cu ea: nu conteaza cat de mare sau mica e febra ci cum reactioneaza copilul la ea. Mai pe romaneste: daca are 38.2 si este apatic, nu vrea sa se joace si are per total comportament schimbat atunci se administreaza antitermicul. Daca are 39.7 si se comporta normal, nu se da nimic.
Eu le-am experimentat in toate felurile si dau antitermicul numai in asemenea conditii. In rest las copilul in pace, febra are rol esential in lupta impotriva agresiunii.
Monis
a pus un link la un moment dat si era tare fain explicat. Pacat ca nu l-a pus cineva pe prima pagina (poate ar fi tb chiar eu sa-l pun
). Daca l-am salvat eu (tb sa caut) il trimit.
Simina , in privinta antitermicelor eu stiu asa de la pedi:
Nurofenul se alterneaza cu Paracetamol la 4 ore iar Nurofen cu nurofen sau paracetamol cu paracetamol la 6 ore. in privinta cantitatii stiu ca in Romania la copiii mai mari de un an se recomanda 5ml la 8 ore. Aici se dau 2.5ml la 6 ore (asa fac eu).
Evident ca fiecare face cum crede in privinta antitermicului....Oricum, multa sanatate si rabdare! 
poze
simina_kin spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui laura - andreea Mai pe romaneste: daca are 38.2 si este apatic, nu vrea sa se joace si are per total comportament schimbat atunci se administreaza antitermicul. |

Evident ca fiecare face cum crede in privinta antitermicului....Oricum, multa sanatate si rabdare! ![]() |
Am primit multe sfaturi de la mamici (si aici si la ghiocei) dar niciunul nu seamana cu altul, asa ca vorba ta,o sa fac tot cum imi va dicta instinctul si ce concluzie am tras din atatea sfaturi .Pana acum am admin 3ml la 6 ore(Panadol si Nurofen_)
Va multumesc din suflet pentru mesaje
[/quote]
fericita de
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
raluci_b spune:
| citat din mesajul lui simina_kin Si referitor la rerioada administrarilor, va rog sa ma luminati daca stiu bine sau nu: -daca temp este pana in 38,0 se da un singur antitermic 5ml la 8 ore daca este asa nu dai nimik, dezbraci copilul in pampers si lasat golas -daca temp este intre 38,0 si 38,5 se dau 2 antitermice alternativ la 6 ore (dar nu stiu -cati ml????)alternativ doar daca nu scade sau scade si apoi revine, altfel care ar fi motivul ![]() -daca este intre 38.5 si 39.0 se dau 4 ore(idem-cati ml???) |
neatza
Simina cum ranjita, gata febra.
Eu stiu asa, temperatura TREBUIE lasata sa creasca pana la 38.5 ca ea creste cu un motiv, sa oamoare ceva in organism care nu face bine, abia apoi intervenit. Iar alternatul antitermicelor se face doar in cazul in care febra nu cedeaza, adik daca copilu' nu mai are febra dupa 4/6 ore nu dai antitermic doar asa ca sa nu mai faca.
Dozz ce bine le zici cu linsul unii dupa altii, insa aici mai tine si de parintele care duce copilul bolnav si de personalul gradinitei care imediat cum vede simptome trebuie luat copilul dim mijlocul jocului si dus undeva separat pana vin parintii sa-l ia. Oricum a fost mega fun ieri, Repetam

si acum cafea ca noi am avut o noapte cu 113 treziri

IUBITI-VA MULT

mami de 1 An pt. Remus Andrei
(8 nov '09) in asteptarea lui
cu trandafirul in gura
many_bani spune:
'neata
Dau si eu cafea, multa. Sunt rupta si Vlad s-a cam miorlait noaptea trecuta. Azi am fost la numarat de outze, stau binisor
.
Revin
O saptamana faina 
mami de
Vlad (29.10.2009) si aspiranta iar la 
laurairina13 spune:
| citat din mesajul lui many_bani Azi am fost la numarat de outze, stau binisor |

11+ cu Iris/ulFirefly's shop
simina_kin spune:
Neata
Vreau o branula cu cafea

De cand avea copila 1 luna, n-am mai avut asa o noapte alba
.A plans si a gemut TOATA NOAPTEA
.Am zis sa va ascult sfatul(si mamicile de ghioceiau zis la fel) sa nu-i mai dau siropel pana in 38.5, si cum ea a avut toata noaptea pana in 38.3 nu i-am dat nimic, dar am imbracat-o ca de primavara si am mai inchis si caloriferul. Tind sa cred ca o dor si gingiutele de plange atat de mult in somn
.Diseara o sa-i dau cu gel sa vad daca mai face asa
La ora 8 dim n-am mai rezistat, mi se rupea sufletul sa o vad zvarcoliduse atat, si i-am dat 3 ml de panadol.De atunci doarme neintoarsa.......si la aceasta ora ea doarme
fericita de