Asigurare de sanatate.

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AndraP_87 spune:

Citat:
citat din mesajul lui magghyc

Buna,
eu am o prietena care are o 'pauza'de cateva luni pe cartea de munca - de fapt pauza a inceput in octombrie si probabil se va prelungi pana in mai.
Cum face cand se reangajeaza oficial? Plateste ceva din urma? Sau trebuie sa mearga de acum sa plateasca? Daca merge de acum ce acte ii trebuie la ea?

Da, trebuie sa plateasca din urma cand se reangajeaza. Dar isi poate plati de acum, in fiecare luna, ca sa nu ajunga dupa aceea sa plateasca si penalizari. Nu stiu sa iti zic ce acte sunt necesare.
Sau o poate lua si pe ea o ruda de grd. I ca si co-asigurata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Poate voi pricepeti, eu nu.
Va sa zica, statul prefera sa fiu coasigurat moca pe asigurarea sotiei, in loc sa ma asigur personal si sa devin platitor. E clar ca este solutia pe care o voi adopta, din moment ce asgurarea proprie inseamna o plata, din start, a aprox.1800lei, adica asigurarea la min. pe 5 ani.
Care-i castigul statului?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraP_87 spune:

Nu stiu sincera sa fiu care este castigul statului, stiu doar ca este o optiune. Nu ma pricep la legislatie.
Dar din punctul meu personal de vedere, nici nu inteleg de ce atunci cand o persoana nu are venit (pt ca trebuie sa ai venit 0 ca sa poti fi co-asigurat) trebuie sa mai castige si statul ceva. Pai din ce sa castige?:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Coasiguratii sunt pentru cazurile reale in care coasiguratul(a) NU poate sa aiba nici o sursa de venit. Legea admite si posibilitatea coasigurarii (sau sustinerii cum vreti voi) a persoanei care in mod real nu are nici o posibilitate de a obtine venituri.
Ca de ce? Este o dezbatere a unei realitati.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Coasiguratii sunt pentru cazurile reale in care coasiguratul(a) NU poate sa aiba nici o sursa de venit.

Si, iata, pentru cine nu are bani sa plateasca 5 ani in urma.
Dincolo de aberatia platii unei asigurari pentru o perioada in care nu ai fost asigurat, eu inteleg "rostul" masurii, numai ca punerea in practica e penibila.
Eu as vrea sa fi fost angajat cu carte de munca la un angajator care sa-mi plateasca toate cele...nu s-a nimerit. Imi platesc cas-ul cu contract, pentru vechime in munca si as fi vrut si sanatatea...de unde naiba sa iau banii aia pentru 5 ani, cand eu am servici dupa cum e vremea afara?
Nu stiu deloc cum sa ies din cercul asta.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Rufus, eu sunt in aceeasi situatie ca si tine; sunt coasigurata la sotul meu. dar, =si aici am sa-l rog pe Marius sa-mi comfirme daca e asa sau nu= am inteles ca de acum inainte, asiguratului principal (sotului in cazul meu), i se va opri si 5% pentru mine. Iar in cazul acesta pe noi nu ne avantajeaja; eu as plati 36 lei lunar, pe cand lui i-ar opri undeva pe la 100 lei.
Eu vreau sa ma scoata el de la asigurare si sa-mi platesc singura.
Stie cineva unde trebuie sa ma duc pentru sec. 2?
Sper sa nu ma puna sa platesc pe 5 ani in urma! La mine sit. e mai complicata; am fost si angajata, am fost si plecata din tara, dar pe total nu am platit 5 ani consecutivi. Cum o fi?

Mergi la inceput

Interesant...la sotia mea la serv. i-au spus ca nu-i opreste nimic in plus pentru mine. Parca am trai in tari diferite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

deci cum e totusi? daca ma ia maicamea pe asigurarea ei de pensioanara o sa-i opreasca mai mult din pensie casa de asigurari de sanatate ca ma are si pe mine inscrisa in asigurarea ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Vedeti ca treaba asta cu coasigurarea s-ar putea sa nu mai fie valabila de la 1 iunie.
Cica de atunci vor aparea cardurile cu CIP si nu o sa se mai poata.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput