La France

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si tot stresendu-va pe aici, uite ca ama ajuns si la 20 de pagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

ei, acum si cu tine :) fiecare face ce vrea daca nu vor sa faca nasteri, nu fac, care-i baiul? cred ca, ca sa faca nasteri, trebuie sa fie intr-o structura unde se naste, ca nu pot sa faca nastere la cabinet
dar, mai presus ca toate, tu trebuie sa te destresezi si sa nu o mai iei personal... lool

cit despre MSA si ce ati platit voi acolo, la spital, uita-te pe factura si vezi daca nu cumva e doar partea de 30%. Daca nu intelegi, da-i o poza si ne dam cu parerea pe ea

Mergi la inceput

chatonel multumesc de sfat, ai perfecta dreptate cu stresul, doar ca e foarte greu sa pui in practica.
o sa incerc sa pozez factura, poate voi intelegeti mai bine
va pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Olim, zic si eu ca fetele...relax take it easy. Tu ai citit ce am scris mai sus despre nasteri? Pe mine m-a urmarit medicul de familie la Julia, n-aveam pretentia sa nasc cu el!!!

Doctorul pe care o sa-l vezi la clinica incepind cu luna a 7-a, nu e sigur ca o sa nasti cu el, o sa fie cu cine va fi de garda. Sau daca te apuca repede, cu pompierii!!!

Pt RDV-ul cu oftalmologul nu e noutate. Eu prefer sa merg la Paris si sa fac 100 km, da' stiu ca astept 2 saptamini, decit sa fac 20 km pina la Orléans si sa astept 6 luni. Eterna problema de acces la ingrijirile medicale daca locuiesti in provincie!

Ecografiile le-am facut la un medic liberal. Si acuma imi aduc aminte ca m-au uscat: prima si a treia au fost parca 48 €, a doua 81 €. Din care bineinteles ca SS mi-a rambursat o parte neglijabila, mutuelle o mica parte in plus din partea neglijabila si o mare parte platita din buzunar. Si pt ca veni vorba de oftalmolog-tine-te bine cind o sa trebuiasca sa pui ochelari. SS ramburseaza cam 10-15 €/rama si cite 5 € pe lentila ...cu siguranta ochelarii sint considerati un lux.

In alta ordine de idei, din pacate pe 15 august sintem plecati in vacanta, altfel poate am fi venit si noi pe Valea Loirei sa ne intilnim.

Nu prea le am cu dormitul in regiunea castelelor, insa pot sa-ti fac niste recomandari, ce castele ar trebui vazute neaparat: (as zice in ordinea preferintelor mele)
- Cheverny- e frumos in special pe dinauntru, superb mobilat, parcul e mare, au si o haita de ciini de vinatoare si un moment apreciat e atunci cind se da mincare la ciini.
- Chenonceaux - e castelul cu coloane peste riul Cher, interiorul e frumos, la fel si parcul.
- Chambord - majestuos pe dinafara, zic ca trebuie vazut, in interior e dezolant de gol
- Blois - e in oras, avantajul e ca gasiti mai usor cazare si castelul e frumos. Au si spectacole de son et lumière, insa nu stiu in ce perioada. Si linga castel e Maison de la Magie, da' n-am vizitat-o
- Chaumont sur Loire e atragator ca e sus, pe malul Loirei si ai o priveliste de milioane. Exista si un festival al gradinilor, cred ca e toamna, daca nu ma insel.
- Amboise si casa lui Leonardo da Vinci la Clos Lucé - interesant.
Toate astea le poti vizita stind in Blois.
Daca stati in Tours, as recomanda urmatoarele:
- Ussé - se spune ca l-a inspirat pe Charles Perrault si e castelul Frumoasei din Padurea Adormita
- Azay le Rideau - frumos pe dinauntru si dinafara
- Villandry - cunoscut in special pentru gradini

Eu cred ca astea sint cele mai reprezentative din castele de pe Valea Loirei, poate mi-or mai fi scapat.

Daca mergeti in apropiere de Tours, la Saint-Aignan Beauval e una dintre cele mai grozave gradini zoologice pe care le-am vazut. Pustiului tau sigur i-ar place, in schimb pentru tine ar fi destul de obositor, e foarte mare, mult de mers. Cred ca au si un hotel, deschis de curind.

Gata, ma opresc aici, n-am obiceiul sa scriu atita pe forum.

Mergi la inceput

marox multumesc de idei
eu ochelari imi fac acasa ca is mult mai ieftini, pana acum imi faceam cu 60=70 de euro perechea, acum ma gandesc serios la operatie, tot acasa, ca mi-a crescut miopia in sarcina, si am si glaucom, deci la anu musai operatie dupa ce nasc.
eu am niste hartii de la grupama si cica acopera tot la ochelari, ma gandeam sa incer sa imi fac o pereche, dar am vazut ca sunt niste preturi pe aicimai ales la dioptriile mele.
vat despre medici, normal ca nu nasti cu medicul de familie, dar daca te urmareste un ginecolog la o clinica privata, macar sa poti naste cu el, dar gata relax ca asa e aici si e mai bine sa nu ma enervez.
Azi am luat analizele de sange, is varza, anemie imensa, plachete foarte mari, iar analiza biochimica a sangelui dezastru.Marti ma duc sa vad ce zice medicul ca nu e de joaca.

marox, va asteptam cand vreti pe Valea Loire Fetelor, invitatia e valabila pentru toate
Mi-ai dat o ideesuper cu ZOOmai ales ca nu am fost cu Alex de cand avea un an la Targu Mures .
va pe toate fug in pat ca am o draga de sinuzita, nu stiu de unde, ca stau cu 2 perechi de sosete in picioare

Mergi la inceput

olim, legat de ochelari, sint mutuelles care ii ramburseaza bine si foarte bine, dar este mereu o limita, un plafon. Vezi ce scrie in contract, s-ar putea sa ai surprize placute (a mea plateste pina in 650 euro perechea de ochelari pe an, bineinteles ca trebuie sa ai si retetar de la oftalmolog de aici).

Mergi la inceput

va mai stresez cu o intrebare
medicul oftalmolog din Romania precum si cel ginecolog, mi-au spu clar ca datorita antecedentelor cu prima sarcina, a doua musai cezariana.Aici se fac cezariene la cerere, sau doar daca considera ginecologul ca enecesara.Conteaza parerea oftalmologului in aceste cazuri sau nu?
Multumesc si promit sa nu va mai stresez cu intrebarile, nu saptamana asta

Mergi la inceput

cezariana la cerere nu se face aici; daca ai probleme medicale trebuiesc scrise negru pe alb de catre medic francez (ori in franceza) si puse la dosarul tau acolo unde nasti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Chatonicoooo trebuie sa te contrazic. Daca stii sa-ti pledezi cauza in fata ginecologului, ai si cezariana la cerere. Eu am avut-o pe a doua, deci se poate.
Trebuie vazut cu medicul traitant, ginecologul si oftalmologul.

Mergi la inceput

multumesc mult de raspuns, am sa ii spun ginecologului. sa vedem ce zice!

va doresc o dupa-masa excelenta!

Mergi la inceput