Frica de zborul cu avionul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Am eliminat ipoteza fricii de a cadea avionul, culmea asta nu-mi da nicio senzatie, nu stiu exact cum sa explic.

Mai degraba e o frica primitiva, poate cum ati zis si voi, din cauza copiilor mei, culmea e ca ei sunt marisori. Am sperat la un moment dat sa treaca, dar degeaba, probabil ar trebui sa fac ceva terapie. Din cauza de timp lipsa :) nu prea am cum.

Am refuzat mai multe calatorii cu avionul peste ocean, numai ideea de a sti ca zbor deasupra unei ape fara limite, ma scoatea din minti :(. Si iarasi zic ca altundeva e un trigger.

As prefera orice alt mijloc de transport. Tren ar fi ideal, dar nu ne putem intoarce in trecut, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui saskia

As prefera orice alt mijloc de transport. Tren ar fi ideal, dar nu ne putem intoarce in trecut, nu?

hihi, iti raspund ce imi spune sotul meu cand spun ca prefer trenul avionului: tu si Kim Ir Sen :)))).

saskia, eu am aflat aici, pe DC, leac impotriva fricii asteia. Ii zice Xanax .
O pastiluta de Xanax cu doua ore inainte de decolare si ai toate sansele sa ai un zbor cat de cat acceptabil.
Frica nu dispare de tot, dar devine suportabila.

Trebuie prescriptie medicala pt. Xanax.
Eu nu am reteta, dar ma duc la farmacia de langa mine, spun ca mi-e frica de zbor si cer 2 pastilute de xanax, una pentru dus si una pentru intors :)).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Denizel esti sigura ca nu-i efectul placebo?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Si mie mi-e frica sa zbor. Zbor numai cand nu am incotro (literally).
Odata am fost cu masina pana la Bruxelles, unde trebuia sa particip la o conferinta, pentru ca mi-a fost prea frica sa ma sui in avion.
Ultima oara cand am zburat, mi-a fost atat de frica incat am uitat sa numar sticlutele cu vinisor pe care le-am luat si anume la bord. Si am luat bagajul altcuiva dupa aterizare.

Ma enerveaza ca e atat de incapacitanta frica asta. Mai ales ca incepand cu vara asta va trebui sa zbor relativ des.

Perspectiva Xanax-ului ma mai linisteste:)

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Rox, nu cred ca e placebo, dat fiind ca am incercat fara succes si o ruda mai indepartata a xanax, extraveralul :)). Vai, nu o sa te iert niciodata daca nu o sa-si mai faca efectul de-acuma, asa sa stii :)).
Deci, cu Xanaxul asta e ceva de neimaginat. Ai momente cand iti dai seama ca in ultimele 10 minute sa zicem ai uitat ca te afli in avion (momente in care te intorci catre cel cu care te insotesti si il intrebi gales "nu ne prabusim?" "da' stii tu sigur, da?" ).
Placebo in schimb (asa cred) a fost la un prieten al nostru, caruia i-am recomandat Xanax si a zis ca tot drumul a ras prosteste, nu i-a mai fost frica deloc si a facut glume cu stewardesele .

Rox, patesc ceva daca data viitoare iau un si anume :)) vinisor langa Xanax?
Ma gandesc ca poate iese treaba si mai buna decat doar cu xanaxul :D.
CRed ca si Mihaelka ar vrea sa te intrebe acelasi lucru :)))).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mihaela...

Sa va spun ceva, stiti ce e cel mai periculos cand zburam cu avionul? Drumul cu masina pana la aeroport! :))))

Eram o data intr-un zbor direct spre SUA si dupa 2 ore de la decolare, ne-a anuntat pilotul foarte calm ca avem mici probleme tehnice, ne intoarcem de unde am plecat.
Eu ma gandeam, ce naiba, e nebun? pai de ce nu aterizeaza de urgenta undeva, cum adica facem stanga imprejur pentru un zbor de inca 2 ore??Mici mici,problemele, dar hai sa nu exageram!
Am baut un vin si ma concentram la sunetele avionului, sa aud eu cand ceva nu e ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Ah, pai daca e pe-asa cu Xanaxu', e mai ferice situatia decat in my wildest dreams!

Cu cat timp inainte de imbarcare ar fi bine sa iau pastila fericirii? Ca sa nu-si piarda efectul exact cand decoleaza magaoaia?

Da, da, voiam si eu sa stiu daca ma mai pot magnetiza c-un paharel?:)))

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

vaaai, vaaai, uitasem ca exista cuvantul magnetizare :))))))))))) Ce bine ca mi l-ai amintit, Mihaelka!!!! :)

X. se ia cam cu 2 ore inainte de decolare.

Rox, te rog frumos sa nu ne darami visele!! Spune numai de combinatia cu vinisoru' .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Si mie mi-e cam frica sa zbor cu avionul.

Prima oara cand am zburat am prins furtuna si am fost zguduita si clatinata in toate partile si avionu' ala care gemea din toate incheieturile...
Noroc cu copila mea entuziasta care chiuia si chicotea "oh, ce misto fulgere - au ratat avionul! oh ce nori negri, nu se mai vede nimic, hi, hi" pana a venit o stewardesa clatinandu-se si a tras oblonul.

Apoi 12 ore in aer peste ocean.
Am baut vin si mi s-a facut rau. Noroc ca era soare si am vazut gheturile Islandei. Asa m-am mai bucurat si eu putin.
Dupa ce am aterizat, fi-mea, in spiritul american imi zice: "give me five, am ajuns si suntem si vii".

Cand am ajuns la destinatie am spus: eu inapoi nu ma mai intorc.

M-a incurajat toata lumea, am citit despre prabusiri (intodeauna citesc despre prabusiri inainte de a ma sui in avion - face parte din autoterapia nascocita de mine) am aflat ca e cel mai sigur mijloc de transport si iata-ma la bord.
Avionul a avut probleme si a plecat cu 1 ora intarziere.
Atunci chiar doream sa ma dau jos si sa fug.
Au fost turbulente nasoale tot drumul. Nici masa nu s-a putut servi.
Fi-mea a dormit tot drumul.

Dupa zborurile alea m-am mai obisnuit.

Nu pot dormi in avion.
Nu imi plac aterizarile
Nu imi place cand avionul da ocol aeroportului de 5-6 ori pentru ca nu are unda verde pentru aterizare.

PS: xanax + vin = nu prea merge.
PS1: totusi, anul asta, nu cred ca ma voi mai lasa convinsa sa zbor peste ocean...

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Un subiect in care ma regasesc...am preferat sa merg 15 ore cu trenul decat sa urc in avion.Problema este ca in vara aceasta n-o sa mai am incotro...si numai cand ma gandesc...nu mai am aer!
La mine xanaxul are efect de somnifer. Daca-l iau...intr-o ora adorm!

Mergi la inceput