Strumfi de iul-aug 2007 (210)
Raspunsuri - Pagina 17
Vivela spune:
Acu vreo juma de ora:
David era pe WC apoi l-am auzit tragand apa, o data si inca o data si inca o data...apoi vine la mine speriat: mami, e apa multa, multa, curge in baie!!!" am zis ca lesin, am alergat intr-un suflet, deja imi imaginam vreo inundatie. cand ma uit, apa tasnea frumos din WC-ul in care David indesase bine un sul de hartie igienica. tocmai ii pusesem un sul nou - dinala mare, ca eu de-astea cumpar, vremuri kk-cioase, deh - si ii spusesem: "David, te rog sa nu mai desfasori TOT sulul pe jos, ca data trecuta, ca mi-e greu sa-l adun!". m-a asigurat ca n-o sa-l desfasoare pe jos. dar, te pui cu mintea copilului? e drept ca nu l-a desfasurat pe jos, dar s-a sters la fund cu TOT sulul, probabil incet, de vreo 50 de ori .
am salvat situatia - ca in Meserii murdare - apoi am identificat autorul care se pitise sub masa, razand isteric de mama focului, mandru de fapta sa!![]()
Mychy, noua ne-au cerut asa la inscriere:
- copie certif nastere copil;
- copii CI parinti;
- adeverinte salariat pt ambii parinti!.
am completat pe loc o cerere.
ne-au cerut sa aducem - dar la intrarea in colectivitate (deci dupa ce ne-au declarat admisi):
- fisa medicala (ridicata in formular tip de la gradinita) - completata de medicul de familie al copilului - cu vaccinarile.
- aviz de intrare in colectivitate (valabil 48 de ore inainte de a duce copilul de mana la gradinita).
Dana, ce scumpa e Daria
.
si david e secretos rau cu ce au facut, invariabil imi zice: "am cantaat, am coloraaaaat, am dormiit". iar la masa au avut mereu "ciorbita si felul 2" si "si eu n-am mancat marul/banana, ca eu vroiam orez cu lapte!"
.
apropo de orez cu lapte, m-a batut la cap intr-o seara sa-i dau "orez cu lapte". ma apuc, fac copilului pofta. ii pun pe masa, se uita la mine intr-o dunga: 'si laptele unde e?" eu cam incurcata, ii explic cum a fuzionat el cu orezul, cum s-a produs fenomenul de absorbtie si umflare a bobului...se uita el la mine: "da eu nu vreau dinasta, eu vreau orez de la tati (ca aveam si pilaf in seara aia) si aici, pe masa, cana cu lapte!!!"
asa ca eu am avut la cina orez cu lapte
.
Traiesc in Orasul Alandala
ddanagh spune:
Vivela imi place de David, stie frate ce vrea, ori e alba ori e neagra
.
Si zici asa ca te-a pus la treaba.
Carla sincer omul asta al meu, in ultimul timp da numa cate 2 mil pe camasi
pe care scrie ca sunt "not iron" dar degeaba ca tot necesita a fi calcate. E drept ca se calca mult mai usor dar tot degeaba. Voi de care ati luat? de unde?
Sanatate Larisei, e mai bine ca ati luat-o din pripa si poate ii trece mai repede.
Luati sa numere si ai vostri oua, ca eu sunt satula
:
http://www.sesamestreet.org/game_player/-/pgpv/gameplayer/0/f1e6d62f-14c6-11dd-908c-b1ad799cf6d2/egg_counting_elmo
PS maine cred ca ma duc cu Eric la dr, vad ca nu-i trece tusea. Nu are muci, nu are febra, dar tuseste. Chiar nu stiu ce sa-i dau la varsta lui
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)
stefania_97 spune:
Loredana imi pare rau ca a trebuit sa treci prin durerea asta de 2 ori. Te inteleg ca esti descurajata. 

Carla multa sanatate.
Dana foarte scumpa Daria.Si educatoarea foarte draguta. Si André a avut o perioada in care tusea. Era dupa o raceala a durat vreo 2 saptamani si apoi si-a revenit. Fara medicamente fara nimic. Oricum aici siropul de tuse se da dupa 3 ani. Panodil dupa 2 ani sau 10 kg. Nu sunt foarte multe optiuni si nu le da antibiotice decat daca e ultima resursa.
Vivela tare David ca de obicei. Vai de tine daca si Damian e la fel. Vei deveni foarte zen 
Viata in patru :)
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/07 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10
ddanagh spune:
Stefania, chiar sunt curioasa, si cand a fost racit ce i-au dat?
I-am luat temperatura si avea 38 in fundulet
Imi vine sa plang, parca nu eram pregatita sa mi se imbolnaveasca asa repede. I-am facut baita cu apa mai calaie si i-am pus sosetele cu f putin otet. Acum astept sa vad.
Daria, eu fiind ocupata, i-a cerut lui taica-su lapte. Adi, nestiind, ca fata a inceput sa bea de vreo saptamana doar lapte de vaca i-a facut lapte praf. cand i l-a dat a fost tare simpatica "ei poftim, tu nu sti ca eu sunt fata mare acum si beau lapte de vaca, acum daca l-ai pus pe asta nu mai are loc, lasa asa". ![]()
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)
Vivela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ddanagh Stefania, chiar sunt curioasa, si cand a fost racit ce i-au dat? I-am luat temperatura si avea 38 in fundulet Imi vine sa plang, parca nu eram pregatita sa mi se imbolnaveasca asa repede. I-am facut baita cu apa mai calaie si i-am pus sosetele cu f putin otet. Acum astept sa vad.Daria, eu fiind ocupata, i-a cerut lui taica-su lapte. Adi, nestiind, ca fata a inceput sa bea de vreo saptamana doar lapte de vaca i-a facut lapte praf. cand i l-a dat a fost tare simpatica "ei poftim, tu nu sti ca eu sunt fata mare acum si beau lapte de vaca, acum daca l-ai pus pe asta nu mai are loc, lasa asa". un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010) |
eu nu m-as ambala la 38. as mai astepta pana la cel putin 38,5 cu antitermic. poate e totusi vreun dintisor?
pt tuse, eu i-am dat lui damian drosera ch7. mai e ok stodalul, se gaseste si sub forma de granule.
mandrul meu nu suporta siropurile, astfel ca mi-e aproape imposibil sa-i dau nurofen sau panadol atunci cand e cazul. sa nu zic ca si din fund strange atat de tare incat ii iese supozitorul
. asa incat atunci cand a facut ultima oara febra - de curand adica, ma uitam la el cum clocotea si nu stiam pe ce parte sa actionez. 
si damian a avut o tuse enervanta - numai noaptea si seara il apuca, intr-o noapte a tusit de la 1 la 6 dimineata, n-am reusit sa il calmez deloc cu nimic atatea ore. ma durea pe mine capul ca=l auzeam, dapai pe el ca tusea.
sanatate multa!
Carla, sanatate multa si Larisei, eu nu prea cred ca e de la gradinita problema. pai au trecut mai bine de 2 luni de cand n-a mai fost Saby acolo. din pacate nenorociri de virusi, stafilococi, etc. sunt peste tot, e suficient sa fii in momentul nepotrivit la locul nepotrivit.
noapte buna
.Traiesc in Orasul Alandala
mychydutza spune:
neatza........
dana, cum sunteti? mie temperatura 38 in funduletz nu mi se pare mult.incearca antitermice, daca nu ai si incercat deja!sanatate
vivela, david nu inceteaza sa ma uimeasca cu nazdravaniile lui.
d'ale lui Andrei: "mancarea care vorbeste nu se mananca!!!!"
stefania_97 spune:
Dana la 38 de grade nu dau nimic. Scos hainute, facut baita calduta si multa apa. De abia de la 39,5-40 sun medicul. Bebelusii pot face foarte usor febra pana la 40 grade. Si daca reusesti sa o scazi cu baita si scosul hainelor nu iti da nimic. Nu vopr saa dea medicamente la bebelusi daca corpul lor reuseste sa se lupte cu boala. Si depinde si de comportamentul bebelusului. Daca e vioi sau molesit, mananca sau nu mananca, vomita, e somnolent ce fel de scaun are. Doar pt febra 38 grade nu da nimic.
Pentru raceala nu se da absolut nimic. Pt tuse nimic. Ei spun ca trebuie corpul sa invete sa lupte bolile si nu sa sufocam bolile in fasa. Asa se capata imunitatea si se pregateste corpul de cresa, intrat in contact cu bacterii virusi etc. André va incepe cresa in mai iunie.
Vivele panadol doar de la 10 kg in sus. Catarinei i-am dat la vreo 2 ani prima data. Se roaga de mine ca e bun siropul are gust de capsuni.
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/07 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10
Vivela spune:
neata
Stefania, ne incadram la kilograme, am depasit
. dar oricum nu reusesc deloc sa-i dau pe gura, il scuipa pe tot sau il regurgiteaza. asa ca imi raman supozitoarele pt situatii de urgenta sau metodele non-medicamentoase (impachetari, baie mai putin calda, etc.). ca sa nu mai zic ca fetele de la scutecele lui damian dau in mod uzual algocalmin pt scadearea febrei - ba recomanda cu nonsalanta una alteia sa dea copilului o fiola de algocalmin (din cel injectabil) pe gura, ca asa ii face si la spital daca duc copilul cu febra
.
de nenumarate ori am intervenit pt tot felul de lucruri care mi s-au parut aiurea - le-am expus pericolele - si m-am ales aproape mereu cu rosii in cap cum ca-s mai cu motz si le stiu eu pe toate
.
eu in general sub 39 nu prea intervin cu nimic - dar nici nu prea au fost situatii, copiii fie au facut 40, fie au fost sanatosi. si atunci am luat-o gradat, cu dezbracat in maieut, fara sosete, comprese ude, etc. apoi cu homeopate si daca situatia impunea, antitermice medicamentoase.
Carla, cum mai sunteti?
Traiesc in Orasul Alandala
stefania_97 spune:
Vivela eu nici nu as lua eu algocalmin. Au fost numeroase subiecte chiar aici pe forum cu efectele secundare. Sunt tari unde este total interzis. Cu atat mai putin sa dai la copii.
Si eu am intervenit uneori si m-am ales cu rosii. La diversificare.
Eu sunt bucuroasa ca accept critici si daca cineva stie mai bine ca mine nu ma doare nimic sa ascult alte pareri si sa vad daca sunt mai bune ca ale mele.
CarlaV spune:
Buna dimineata, fugim iar la ORL, ca vrea sa o vada si azi. Eu sunt zombi, m-a calarit toata noaptea, numai in fund pe mine voia sa stea, a viermuit vreo 4 ore. Apoi a adormit o ora si a cazut din patul nostru, fix pe spate. Cand am pus mana pe ea, ardea rau, i-am dat panadol rapid, fara sa-i mai pun termometrul.
Doctorita suspecteaza acelasi pneumococ pe care l-a luat Saby de la gradi si ea de la Saby, pentru ca s-au manifestat la fel, vom vedea la analize. Ideea este ca streptococul poate sta in organism mult timp fara sa se manifeste, cum noi nu-l avem, nu prea avea de unde sa-l ia, dar nici nu mai conteaza acum de unde l-a luat si de cand.