Pepenasi de iulie-august 2008 (207)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bobitamica spune:

Ce liniste e pe forum!

Ma pregatesc si eu sa merg spre puiul meu.
Va doresc o seara frumoasa si un week-end placut!

Noi maine seara stam toti trei acasa,iar dupa-amiaza Irina merge cu tati int-o vizita unde vor fi doar tatici si pitici. Iar noi,mamicile, mergem la un film.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

ne pregatim si noi de culcare.
copiii sunt ok,pe cris l am inscris si la judo[pe langa dansuri].am mai avut incercari pana acum[si la 4 si la 5 ani],dar nu voia sa intre pe saltea,in schimb acum ii place mult.
are antrenamente in fiecare zi la judo si de 2 ori pe saptamana la dansuri[la ore diferite].
abia astept sa se incalzeasca vremea sa iesim mai mult afara.
codi,ca de obicei,e f cuminte.daca l certam,spune imediat''iarta ma,nu mai fac'' si chiar nu mai face,in sensul ca nu prea mai repeta aceeasi greseala.
cand face cris vreo prostie,codi imediat spune ''eu nu fac asa.eu sunt cuminte''.
in schimb e f pipotos,se supara daca nu i dau ceva ce vrea si se intoarce cu spatele,spunand''nu mai vorbesc cu tine''.si sta suparat cateva minute.
o data,i a spus lui g ''lasa ma ,ca ti scot ochii''.g i a spus ''pai ce fac eu fara ochi?'',iar codrin i a replicat''n are nimic,ca mai ai nas,gura si urechi''
ma duc ca vrea sa faca pipi.

Mergi la inceput

acum,sa dezvolt ideea cu nedusul la gradinita.mai intai,tb sa fac o delimitare intre gradinitele particulare,unde sunt putini copii,unde educatoarea le poate acorda tuturor atentie si gradinitele de stat,unde sunt in medie 30 de copii,iar educatoarele sunt frustrate de salariu mizer pe care l au si abia asteapta sa se termine programul si sa plece acasa.
la gradinita unde e inscris cris[l am inscris aici pt ca e aproape de casa],sala e atat de mica,incat nu incap decat masutele si scaunelele,iar eu,ca parinte,daca vreau sa merg in clasa,tb sa ma strecor cu atentie,pt ca nu e loc.
asta pe de o parte.pe de alta parte,nu cred ca un copil atat de mic are nevoie de cine stie ce cunostinte elaborate,pe care eu n as putea sa i le ofer.la o varsta mai mare,intr adevar,copilul constientizeaza ce i aceea joaca alaturi de copii de varsta lui,se simte ok fara parinti...,poate invata anumite lucruri mai bine cand e in compania altor copii[sau nu
codrin,de ex,n ar sta fara noi.n ar avea rabdare sa faca cine stie ce activitati.lui cel mai mult ii place sa stea cu mine,sa ma pupe,sa i fac masaj,sa ma tina de mana.stiu,veti concluziona acum ca e f mamos si ca i distrug personalitatea etc.
insa eu stiu ca nu i asa.cris e acum asa de independent,incat ,daca e unde i place,sau cu copii de varsta lui,ar putea sta o zi intreaga fara macar sa intrebe de noi.
eu n am avut,ca ooka,parte in copilarie de o bunica ok,dar tot n am apreciat gradinita.e adevarat ca m am dus sporadic,dar n am nicio amintire frumoasa de acolo.stiu ca mi a dat educatoarea o poezie s o invat si dupa ce am invatat o ,mi a luat o si a dat o altei fetite[probabil nu i placea cum recitam]si tare frustrata am mai fost pe chestia asta.
imi amintesc,ca ,la fel,facea niste dansuri populare cu copiii si pe mine si pe frate meu nu ne a inclus[ori ca nu stiam sa dansam,ori ca nu veneam constant la gradinita].si la fel de aiurea m am simtit ,parca si acum ma vad,pe margine,cum priveam ceilalti copii prinsi intr o hora si nu intelegeam eu de ce nu pot fi acolo.

mi se pare la fel de aiurea sa trezesc copilul de dimineata,desi el ar mai dormi,doar ca sa l obisnuiesc cu un ''program''.are tot tp din lume sa se obisnuiasca,macar acum,cat e mic,sa doarma pana cand vrea,pt ca apoi va urma scoala,liceul,facult,serviciul

imi povestea cumnata[sora sotului care e educatoare si a inceput acum,din ian,serv] cum ,dupa ce mananca,toti copiii tb sa stea in pat si sa tina capul jos,iar daca vreun copil ridica capul de pe perna,tb sa ii spuna''capul jos'' si tot asa...,mai rau ca in armata...
mie mi se pare dresaj,mancatul la ora fixa,dormitul la ore fixe etc .

gata,am scris destul si precis voi deranja pe cineva pe aici cu parerile mele ''involuate''.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Noi am fost in seara asta la o chestie organizata de scoala Elizei, cu vin si branza, grande famille du monde s-a numit, si care a fost urmata de un show de improvizatie, la care a participat si Eliza (stiam ca fusese selectata, mi-au cerut semantura de acord acum vreo saptamana si ceva).
A fost extraordinar, am ras grozav. A fost un fel de 'turnir' intre trei echipe, pe teme pe care nu le cunosteau dinainte, si in formule pe care nu le cunosteau.
Le spunea tema, ii anunta cati participa din fiecare echipa si aveau un minut de gandire, pe muzica respectiva (era mai mult sunet si gestica, mai putin vorbe).
Nu am cuvinte sa spun cat m-au cucerit copilasii astia cu inspiratia lor, fantastic! Erika era si ea printre picioarele lor :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Multumesc tuturor de raspunsul cu privire la vacanta. Abia astept sa mergem, o sa mergem cum a spus SIB, fara sa ne facem program fix sau obiective fixe ci cu singurul obiectiv de a ne simti bine.

IRISS, rasu' plansu', m-ai distrat cu David si vacanta voastra.

La multi ani YVO si ANNA!

MONA, pai cu asa gradinita si cu educatoarea pe care a avut-o Cris normal ca mai bine acasa. Eu cand am militat pentru mersul la gradi m-am referit la o gradinita ca lumea, unde sa ai minim de conditii (si sunt sigura ca la fel s-au referit si celelalte fete). Nu neaparat la particulara, sunt si la stat gradinite unde sunt 2 educatoarela 30 copii. Asa si eu stiu in Oradea gradinite unde dorm cate 2 in pat si unde cand am intrat de pe hol auzeam cum zbiara educatoarea la copil. Poate ca in Giurgiu nu sunt asa multe gradinite si nu ai din ce alege, nu stiu. Eu am tot cercetat in Oradea, primele lucruri la care m-am uitat a fost sa aiba curte destul de mare, sali incapatoare, sa doarma singuri in pat, sa-mi placa macar directoarea, ca cu educatoarele n-am prea avut ocazia sa vorbesc. Daca nu gasesc ceva ca lumea nici eu nu-l dau, pentru ca alternativa am. La ce ma refeream eu era ca intre a-l lasa cu un adult si a-l lasa la o gradinita decenta eu voi prefera intotdeauna gradinita pentru ca ar avea mai mult de castigat copilul meu din asta. Nu e vorba de cunostinte elaborate, ca eu nici nu sunt de acord sa torni copilului cu tolcerul informatii inutile, cum se face in sistemul romanesc, e vorba de jucat impreuna, de mancat mai bine pentru ca vede exemplul altora, la noi e vorba si de dezvoltat limbajul. Eu la Luca am observat ca unele chestii pur si simplu nu vrea sa le invete de la mine, pentru ca e obisnuit cu mine si de multe nu mai vrea sa asculte, in schimb daca ii spune sau arata altcineva (mai ales un copil) e mult mai receptiv.

Daca nu ai alternativa si nu ai cu cine lasa copilul evident ca toate discutiile astea sunt doar filosofie, asa cum au fost si la mine, mama mea m-a crescut singura, bunicii mei erau in alt judet si trebuia sa ma mama lase la 6 dimineata la gradi, cand numai eu si ingrijitoarele eram venite si plangea pana la servici de plansul meu si rugamintile mele sa ma ia de acolo, dar n-avea ce face, ca cineva trebuia sa lucreze in casa, altfel am fi murit de foame. Atunci normal ca nu mi-a placut gradinita, dar sincer pentru mine anii aceia sunt o mare ceata acum, nu mai tin minte nimic din ei, doar ce mi-a povestit mama.

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Neata!

Haideti la o prajitura fierbine http://savalaura.blogspot.com/2011/02/prajitura-cu-iaurt-si-fulgi-de-cocos.html.

Mona da e de inteles de ce nu iti place gradinita.
La mine gradinita era taramul minunat deoarece mama este educatoare si nu am avut nici un stres. Si cu programul ei a putut sa ne creasca fara probleme prea mari. Bine ca si banii sunt direct proportionali cu orele lucrate dar ce mai conteaza.

Da fiica-mea este la gradinita particulara unde erau 4 copii in grupa si le sufla educatoarea in toate partile. Una din ele mi-a zis ca lucreaza si la stat si are 38 de copii in grupa . Nu se pot compara conditiile totusi si faptul ca mi-a racit doar o data in noiembrie si a lipsit 3 zile. Ma gandesc cu oroare ca unde sunt 38 lipsesc cu randul din cauza bolilor.

Anka super program, felicitari Elizei!

O zi frumoasa si spor la plimbari!

Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

LA MULTI ANI ANA SI YVONNE,SURIOARE DULCI DE PEPENASI!SA FITI SANATOASE ALATURI DE FRATIORII VOSTRI DRAGI!

dr anca,5 copii in grupa/oau!!!pai asa,zic si eu gradinita!
multumesc si pt sfatul legat de suzeta!intr adevar,codrin sta toata ziua si toata noaptea cu suzeta.

moni- si codrin a avut pielea aspra pe obrajori si pe portiuni ale corpului cand era mai mic,dar i a trecut fara nimic special.
pana acum n a avut nicio alergie alimentara si nici vreun astm,doamne fereste.

sibylle,mult suuces cu eeg lui vladi!sa fie bine!

anka,ce activitati interesante!

azi am facut ciocolata de casa.se simte cam rau gustul de lapte praf,in rest e ok.a incercat cineva reteta de rafaelo?

Mergi la inceput

voiam sa va intreb,cum poate ajunge un referat pe scribd?
ca n aveam ce face si am dat cautare pe google cu numele meu si mi a aparut un referat de al meu pt master pe scribd,pe care eu nu l am postat.e posibil sa l fi postat prof cursului?
si daca da,de ce?uite,aici am gasit-
http://www.scribd.com/doc/42706281/referat-2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

mona as incerca si eu reteta de raffaelo dar am gasit multe variante de preparare pe net si nu stiu pe care sa o incerc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mona, scribd este in conexiune cu FaceBook. Documentul apare ca unic upload pe contul tau personal si nu al altcuiva, ridicat pe site in 16 noiembrie 2010. Poate nu ti-ai dat seama ca l-ai uploadat, dar nu avea cine sa il publice in locul tau (decat daca iti cunostea ID-ul si parola, dar mi se pare putin plauzibil ca acela sa fi fost profesorul, poate unul din copii sau sotul, cand au folosit calculatorul...)
Fuziunea intre conturile FB si scribd nu stiu cand s-a facut exact, dar cam tot in perioada aia, ca si eu m-am trezit cu mailuri in care eram anuntata ca nu stiu cine ma "follow" pe scribd, desi eu habar n-aveam ca am cont acolo, si nici documente nu am ridicat vreodata...

Cu gradinita, eu am citit foarte in diagonala.
Ceea ce vroiam sa spun este ca nimeni nu trebuie sa ramana ancorat in propria experienta, buna sau rea, nu inseamna ca juniorul din dotare va repeta experienta (Mona, asta a propos de experienta ta mai putin fericita, cu gradinita).
Consider insa ca un parinte are de ales, iar daca mama a ales sa renunte un timp la serviciu ca sa nu ne duca la cresa, si ca sa ne tina la gradinita doar pana la 12, mi s-a parut genial.
Cand eu am fost nevoita sa imi duc copilul la gradinita dimineata, luand-o in brate si asezand-o pe toaleta, imbracand-o in timp ce dormea si dandu-i "micul dejun" in masina, consider ca mi-am chiniut copilul un timp, pana ne-am intrat intr-un ritm. Imi parea rau ca o luam aproape ultima seara, uneori chiar ultima. Imediat ce am putut schimba asta, am schimbat.

Insa cum mi se predica mie aici, ca e perfect normal sa duci domne copilu' la 7 si sa il mai iei seara la 6 cand inchide, ca toti fac domne asa si nu mai are nimeni nimic, mi se pare o porcarie.
Imi place sa duc copilul la gradinita, ea se simte bine acolo si vrea sa mearga, e fericita, dar de regula o duc la 8 jumate si o iau la 4 jumate. Si sper sa mai lungesc situatia asta macar pana pe la anul pe vremea asta, sa mai creasca putin.... Daca dupa aia o sa ne inghita ritmul job-casa, o sa ne mai adaptam din mers.

Mergi la inceput