Nord Americancele traiesc sanatos 9
Raspunsuri - Pagina 16
iselin spune:
Pun si aici mesajul meu de dincolo, poate intra careva dintre voi doar aici
Fetelor, ce faceti voi cu norul asta radioactiv?
Roxana, Laura, Vancouver voi ati primit reteta pentru iodura?
Stiu ca oficial s-a declarat ca nivelul radiatiilor nu e mare, dar pe mine ma nelinisteste tocmai lipsa asta de informare a populatiei care se practica la noi.
Am inteles de ce: ca sa nu se supradimensioneze panica si agitatia. Dar...am gasit mai multe date pe siturile europene decat pe cele locale. Eu nu gasesc ca e normal.
Am vazut miscarea norului radioactif si incepand de pe 18 martie e pe teritoriul nostru.
In Franta, unde a ajuns doar ieri pe 23 martie, la 5 zile diferenta s-a decalrat ca e de 10000 ori mai slab decat cel de la Chernobyl, si da, exista o populatie expusa: copiii, adolecsentii, femeile insarcinate si cei cu boli cronice.
In Canada influenta a fost mai mare, caci a ajuns mai repede.
Substantele radioactive din norul de fata afecteaza tiroida si plamanii in primul rand.
Sa nu-mi ziceti ca nu a cazut drobul sa omoare copilul
Ati introdus ceva anume in alimentatie? Aveti o sursa de iod?
Pe noi ne-au sunat parintii sa ne zica sa mancam nuci , dar de fapt concentratia cea mai mare de iod se regaseste in fructele de mare si in algele marine, dar ei nu obisnuiesc acolo sa consume.
Imi doresc o seara cu raspunsuri, chiar daca am atins un subiect TABU.
Eu muncesc in seara aceasta, deci va citesc
pumba spune:
iselin - ghici ce am mancat?
nuci cu sare
nu mai avem cablu si nu prea mai sunt la curent cu stirile..... am impresia ca oricum e prea tarziu pt iod, daca a ajuns/trecut noru'.
iselin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pumba iselin - ghici ce am mancat? nuci cu sare nu mai avem cablu si nu prea mai sunt la curent cu stirile..... am impresia ca oricum e prea tarziu pt iod, daca a ajuns/trecut noru'. |
Nu a trecut norul, e aici, e deasupra, se depune cu precipitatiile. Si d-aia se numesc elemente radioactive, raman active zeci de ani de acum incolo, le scade puterea la jumatate intr-o anumita perioada de timp, dar sunt inca active.
Pe cei de la Chernobyl si acum, dupa 20 de ani, ii depisteaza inca purtatori de radioactivitate si le-au construit locuri izolate de societate unde sa traiasca.
khristin spune:
Salutare gagici,
Ce faceti voi, active, active? Eu sint fericita ca azi e vineri si in sfarsit am observat ca se duce cantarul tot in jos, dieta si sportul dau rezultate reale impreuna . Inca am sperante reale sa ajung la o greutate decenta inainte de a pleca in concediu!
Maru, m-am uitat pe lista si am vazut ca nu eram pe acolo. Cand ai tu timp, trece-ma si pe mine te rog cu 1.70cm si 170 lbs in ianurie, acum sint la 159 lbs. Deci raportez un total de 11 lbs pierdute cam in 2 luni si ceva.
Philip, am vazut pozele, frumos tare acolo . Cum ati ajuns in Portugalia? Va place insulita? Ce mi-ar place si mie teleghidare din asta pe undeva, pe cativa ani!
Dana, sa porti shoes-ii supla si iubita! Si la noi uneori orele la anumite clase sint total aiurea si mi-e imposibil sa ajung. Dar si eu as face plangere. Chestia e ca doar antrenamentul cu instructorul meu se ridica la cel putin 2 ore de fiecare data, plus shower, etc, uite-asa ajung usor la 3 ore, n-ar mai intra momentan si altceva. Dar dupa ce termin personal training-ul vreau si eu sa ma inscriu la cateva sedinte alternative. A propos ca tot ziceai tu de DVD de yoga, nici eu nu m-am putut deloc mobiliza acasa, desi aveam in basement si eliptica si banda de alergat, degeaba . A trebuit musai sa fac miscarea cu sala. Felicitari copilasilor tai pt. initiativa de lifeguard!
Simi, eu cred ca am inteles ce voia sa zica Diana de fapt. Si eu le admir pe femeile trecute de o anumita varsta care sint 'very well maintained', au clar un corp lucrat si nu-si arata varsta.
Diana, si eu ma bucur ca m-am apucat de sport, desi n-am inceput devreme tare, nu numai pt. sanatatea mea fireste, dar si ca 'setting an example' in familie. Fiimea care are 8 anisori doar, m-a intrebat cand poate sa vina si ea cu mine la sala, draguta. N-am mai scapat de gura ei, si i-am zis ca o iau pe la 12 ani ca partnera de sport .
Iselin, nu stiu ce sa zic de nor, in schimb eu snackuiesc peste zi la greu raw nuts, dar nu roasted, caci isi schimba consistenta si caloriile in consecinta. Cand mi se face foame, apelez rapid la punguta, cred ca-mi iau cantitatea de iod de acolo .
Am fugit acum, nu inainte de a va ura un super weekend insorit
Cristina
Yasmine et Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.
pumba spune:
kristin - 2 ore? wow! bravo pt 11 pounds .
chiar vroiam sa va intreb cat platiti pt o clasa? eu dau 3$.
michelle-usa spune:
chiar ma gindeam cum de nimeni de pe aici pe DC -diaspora nu vb de radiatii.
Prin zona mea (Sacramento) nu e lumea ingrijorata. La stirile locale, nimic. Cica ar fi trecut norul pe aici, in urma cu citeva zile...dar unde s-a dus, ce a lasat in urma...nimeni nu stie, nimeni nu vb. Mai e bun patrunjelul si leusteanul din gradina?
Eu sunt un pic mai mult ingrijorata, drept sa spun.
Personal cred ca multe nu ne spun cei de sus...si nu ma refer la Dumnezeu.
Noi nu luam nimic...continui sa pun sare in ciorba. atit.
cred ca efectele se vor vedea mai tirziu cand o sa creasca cazurile de cancer si o sa inceapa cu lozinci bine stiute: "posibil, dar nu e o certitudine etc..."
michelle
philip spune:
da, da, nici aici nu se vorbeste nimic si aici ploua aproape zilnic sper sa fim ok, ca nu ma apuc eu asa de capul meu sa le dau copiilor nimic. dar nu stiou cum sa ne protejam. de stat afara, am tot stat ca a fost mai frumos in ultimele zile.
kristin, sotul a prins un job acolo
azi am alergat 9 mile in 80 de minute. sunt tare mandra de mine dar cam sifonata acum pe seara, mai ales ca am colindat si doua pesteri azi
philip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui delphin Si eu de tine, !!! Mai putin de mine, dar e ok. Am alrgat joi si eu! |
pumba spune:
philip- felicitari!.
si eu as vrea sa alerg in aer liber ....la noi a nins .
astazi am fost la gym (body tone si yoga).
fetelor cum stati cu sportul? acus vine vara.
va doresc o saptamana productiva si cu mult soare