Sezatoarea canadiana (208)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Laura, sanatate lui David
Steph nu are acompaniatoare dar are in schimb ortopedagoga, o ora pe zi si plus, depinde de zile si de cat de multe crize face. La multe dintre teste le da separat doar cu ortopedagoga. Ana de ce nu este separat Tudor la teste? am citit ca se poate face si cerere ca elevul studentul sa aiba pana la une fois et demi de temp la un examen.
inca nu mi-am pus intrebarea asta cu dosarul....mai vedem pe parcurs

Ana v-atzi decis pt un patruped pana la urma?

Ange ce mai faci? ce fac copii? ce le mai faci bun la prichindei tai la gradi?

un film "greu" si miscator
http://blogue.onf.ca/2010/09/27/sortie-salle-ca-tourne-dans-ma-tete/

Simona, sanatate la priculici. tu mai alaptezi? te-ai intors la munci?

Doloresc sanatate familiei. Scoatem pompoanele pt bb Kevin?

Mamaana sanatate la copiii, si noi trecuram printr-un episod de gastro acu vreo 2 wk...uf pedialiti si gatorade la greu

Lorelai ma bucur sa te vad...mai faci torturi?mi-am luat o tava cu trenulete, vagoane si locomotive pt cups si cand le fac ma gandesc la tine....

Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurajr
Ankalaura, ai mai depus lucrarea aia de care ziceai ca-ti trageau colegele clapa ? Pana la urma s-au prezentat la timp ?

Noi suntem iar bolnavi...adica David. Am mers sambata la niste prieteni si s-a jucat-topait-alergat si pe la 10 noaptea l-a apucat o criza de astm care pana luni s-a continuat intr-o tuse continua. Am mers aseara la walk in clinic si mi-au zis ca are flu si i-au recomnadat Tamiflu, dar nu i-au dat nimic de tuse...luni noaptea nu a dormit deloc, doar tusit asa ca azi la 8.50 eram la cabinetul dr de fam care i-a si dat antibiotic si acum David e mult mai bine, a dormit, tot nu mananca, dar tuseste mai putin.
Atat de diferiti sunt copiii astia ai mei, de nu va vine sa credeti...Ioana sambata seara a iesit cu copiii mai mari la sanius si cum era imbracata de vizita, a tras pe ea niste pantaloni subtiri peste leggins ei, manusi subtirele si a stat afara cam 90 de min. A venit uda pana la genunchi, inghetata bocna...nu i-a curs macar nasul, nici un stranut, iar David care nu a iesit, afara, s-a jucat doar in casa, tuseste de i se rup plamanii...bina macar ca Ioana e asa rezistenta, ca de-ar fi fost amandoi asa sensibili, imi luam de mult campii...

Ca sa fie tacamul complet, azi m-a sunat teachera lui David de la scoala cu plangerile usuale : ca David n-o asculta, ca bate copiii, ca face doar ce vrea el...eu stiu cum este el, mai nazdravan, are nevoie de atentie si pt ca romgleza lui e asa cum este, mai da cate un ghiont la copiii ca sa se joace cu el si sa le atraga atentia, e atras la joaca de cei mai obraznicuti si de aici intra in belele si tot asa..
si m-am trezit ca-mi trimite acasa hartie sa semnez ca sunt de acord ca David sa aiba case worker , o persoana care sa fie cu el si sa-l ajute la lectii.
Eu maine sun la scoala ca sa discut cu directorul ce implicatii are asta si cum il va afecta pe David pe viitor la dosar; presupun ca trebuie sa fiu de acord, ca n-am incotro, dar m-a cam pus asta pe ganduri. Eu le-am explicat ca este pe medicatie de astm si asta ii da hyperactivitate, o inteleg si pe teachera care e o dragutza, ca are multi copii in clasa, si stiu si ce puslama mica am acasa.

Voi ce ziceti, sa accept si sa semnez hartia de la scoala ???

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura ,Ioana Nazdravana si David Fermecatoru'

Nu, nu semna asa ca orbu'! Mai du-te o data la scoala, mai explica o data cu medicamentele de astm, adu hirtie de la medic care confirma hiiperactivitatea etc. Si, asa cum spune Ana, vezi care e impactul asupra lui David, in primul rind. Adica suna si cere RV, tel e una, vorbit ochi in ochi e alta.

Eu citesc ce scrii de D. si ma gindesc la Radu, daca teachera lui dintr-a cincea era acolo in Maternelle sau clasa 1-a... sigur cerea evaluare de hiperactivitate. Sigur. Si la cite putea sa faca si in cite locuri era in acelasi timp cred ca o si avea.

Dar uite ca invatatoarele din clasele mici au avut fie rabdare fie metoda (am zis de aia care-l punea sa mature in clasa pina terminau ceilalti copii ce lucrau, nu?) si pina in clasa a cincea nu m-a intrebat niciuna daca e hiperactiv. Numa asta dintr-a cincea, o baba fara rabdare, baba cloanta fara matura, am mai zis eu, a sugerat... Eu i-am sugerat ca mai multa rabdare...

Ideea e ca depinde de omul care trateaza cu copilul respectiv.

Cealalta asemanare intre baieti e ca nici R nu stia franceza cind a inceput scoala si, dupa trei luni in clasa de-a de ajutat non-francofonii, ne-am mutat si scoala nu mai avea clasa de-aia. Asa ca s-a dus direct in mediu francofon. Din nou, cinste profesoarei, care a avut rabdare cu acesta de se ridica de pe scaun si pleca la plimbare prin clasa...

My opp.:Daca tu simti ca nu e cazul, lupta sa nu. Daca in sufletul tau crezi ca are nevoie, go for it! Cind n-o sa mai aibe, o s-o dea la alt copil.

Te sarut!

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Pe mine m-a sunat azi avocata sa imi spuna cat mai am de platit pentru divort. Sa cad de pe scaun!
Everything has a price! Bine ca s-a terminat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

Doloress, nastere usoara si sanatate multa, tie si lui bebe!

Fetelor, am si eu o intrebare: cine a fost in Romania cu copiii, fara soti/sotii? Stiu ca e nevoie de o imputernicire semnata de celalalt sot.
Problema e ca noi plecam in 4 si eu o sa ma intorc cu copiii, fara sot, deci acea hartie imi va trebui la intoarcere.
Unde sa o fac, in Canada sau in Romania? Este vreun model undeva?

Mersi mult pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Simonna da dumnica citeam pe aici.

Laurajr da trebuie neaparat sa sun sa clarifici care-i de fapt problema.
Eu aveam un coleg roman la servici care a trecut prin asta si din cite am inteles case worker de obicei lucreaza cu copii care au probleme de comportament,socializare. Din cite am inteles hirtiile astea sint pe o perioada de 4 -6 luni dupa care daca considera ca copilul nu mai are probleme nu se reinnoiesc.
Dar tu zici ca sa-l ajute la teme pentru asta i-a facut un IEP (Individualized Education Program) in care facea o ora pe zi cu un alt profesor din scoala reading (era individual numai eu el) dar dupa 2 luni scoala a considerat ca se descurca si s-au oprit.

In legatura cu dosarul copilului nu l-a afectat in nici un fel cind copilul nu a mai avut probleme nu i-au mai trimits hirtii.
Dar din cite am inteles problema MARE este ca nu ajuta la nimic era "apa de ploaie" este mai mult ca scoala este obligata sa faca dosarele astea ca mai tirziu poate fi trasa la raspundere.

Aici tu nu platesti nimic pentru evaluari, reevaluari daca este prin scoala.
Doar daca mergi la privat e destul de scump.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Laura, si eu zic precum Ana si Simona, cred ca si Agata daca ar fi fost la alta gradinita, i-ar fi zis la fel. De fapt, la cea franceza mi-au si spus ca e prea agitata si educatoarea m-a intrebat daca mi-am pus vreodata problema ca ar avea ceva... mai mult decit prea multa energie. Si i-am taiat-o scurt: nu!

In general, copiii mai agitati, mai zvapaiati, mai vorbareti si mai neascultatori asa, nu fac asta pentru ca au ceva, ci pentru ca au prea multe de zis, de facut, sint interesati de o mie de lucruri si de nimic in particular... si de aceea au nevoie de a lucra un pic altfel cu ei. Si de multa rabdare!

Nu as semna nimic inainte de a vorbi cu toti cei care sint implicati in educatia lui. Daca dupa discutii, ajungi tu la concluzia ca are nevoie, pentru dezvoltarea lui, nu linistea invatatoarei, atunci semnezi, dar sa fii in deplina cunostinta de cauza. Eu nu-l stiu pe David, dar din ce descrii tu, nu pare altfel decit Agata mea sau Atomix-ul Simonei (ca pe-al ei ii stiu de mic, si uite ce flacau destept si cuminte e acum! Pe a mea nici nu mai trebuie sa o laud, ca o stie toata lumea!)

Pe mine m-ar interesa mult si ce impact ar avea asupra copilului. La virsta asta, copiii nu-si doresc sa fie diferiti, sa fie tratati diferit... vor sa faca corp comun cu masa, si la bune si la rele.

Daca tu simti ca e altceva cu David decit spunem noi aici, atunci poate ar trebui sa iei altfel, mai in serios. O evaluare la un psiholog bun, recomandat, pentru copii, ar putea sa-ti spuna despre ce este vorba si de ce ar avea nevoie, daca are nevoie... Ai incredere in instinctul tau de mama!

Pucku, eu am lucrat in echipa cu un coleg bipolar... Dumnezeule, cite a putut trai omul acela! Cite tragedii se intimpla la doi pasi de noi si nu sint intelese nici macar de cei apropiati, citeodata nici chiar de parinti... Acum era bine si se facea lucrator social... ca sa ajute tinerii in situatia lui si familiile in care traiesc, care nu stiu ce li se intimpla, cum nu stia nici el... si nici ai lui. A aflat foarte tirziu ce are, dupa prima tentativa de sinucidere.

Cris, am eu un model, da-mi pe PM o adresa de email si iti trimit. Le-am folosit mereu, dar trebuie legalizate. Il completezi si il legalizezi aici... daca nu sinteti cetateni toti, atunci poate ca ar trebui si o copie sau aceeasi legalizata si in Romania, inainte de plecarea lui. Sa nu pleci fara aceste hirtii, eu le-am avut intotdeauna, dar am vazut cazuri in care nu le aveau si erau opriti, aproape sa piarda avionul sau poate chiar l-au pierdut, nu stiu...

Casandra, banii se fac la loc, bine ca s-a terminat si nu-ti face probleme cu copiii.

Doloress, nu ma mai duc sa caut agitatele... iti doresc nastere usoara, bun venit pe lume lui Kevin si tie sanatate multa! Imi pare rau ca vei fi atit de bolnava la marea intilnire, dar intelege si el, ca doar l-ai tot asteptat. Un gind bun pentru voi miine!

Atit am retinut... si la mine au fost bolnavi ieri toti trei, i-am tinut acasa. Eu cu teme de predat, cu RV-uri de tot felul, benevolate la fel, dus si adus copiii de peste tot... nu-mi doresc decit sa nu ies vreo trei zile din casa.

Sanatate la toti bolnavii, sa va treaca repede si bine!

Iar celor care si-au luat bilete pentru vacanta, va doresc de pe acum sa fie una de vis!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris1511

Doloress, nastere usoara si sanatate multa, tie si lui bebe!

Fetelor, am si eu o intrebare: cine a fost in Romania cu copiii, fara soti/sotii? Stiu ca e nevoie de o imputernicire semnata de celalalt sot.
Problema e ca noi plecam in 4 si eu o sa ma intorc cu copiii, fara sot, deci acea hartie imi va trebui la intoarcere.
Unde sa o fac, in Canada sau in Romania? Este vreun model undeva?

Mersi mult pentru raspunsuri.

Daca cetatenia este romana pentru copii, fa hartia in Romania la notar, au ei model, daca sunt canadieni copiii fa hartia aici la primarie, au ei model trebuie doar sa completezi cu datele si sa semneze parintele care imputerniceste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Gata, maine la 6-6.30 sunt programata pentru marea intalnire cu bb Kevin cel mult asteptat. Problema e ca sunt racita cobza, nu pot sa respir, ma doare pieptul, ma simt ca o leguma, tusesc, ma doare tot corpul ca nici nu mai stiu daca sunt contractii sau sunt de la raceala. Asta este, sper sa trec cu bine peste asta. Si, mai important decat orice, sper ca bb sa fie OK, si poate sa nu ia nimic de la mine. Mi-e cam groaza, dar abia astept sa-i vad fatzuca.
Va pup si va multumesc de incurajari, o sa va dea Delia de veste!

Mami de Patrick(29.04.2008) si 39+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

AMR - 1 zi

Go Doloress ! Go Kevin !
Va asteptam cu vesti bune !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Dana, stiu ca tu te-ai operat la picior, dar tot tu ziceai ca e si doctorul bun? Ma doare un picior, sub genunchi... de vreo doua saptamini a inceput, dar de doua zile e rau si astazi am mers schioapa toata ziua. Banuiesc ca este ce am avut la celalalt picior, numai ca la ala era in fata, un ligament sau un tendon f...t.

Scuzati ft-ul, dar ma doare de-mi vine sa pling. Am fost la spital si mi-au facut ceva cu ultrasunete... am si uitat ce. Dar nu m-a mai durut de atunci. Apoi m-a durut calciiul, in toate trei sarcinile m-a durut si chiar dupa aceea. La un moment dat au disparut toate durerile, dar am o durere asa, generala si surda de picioare, pentru care am cerut un test de densitate osoasa, inca nu l-am facut.

Dar localizarea asta sub genunchi nu mi se pare ca are legatura cu oasele, ci mai degraba cu altceva de pe acolo. Of, si cind ma gindesc ca daca ma intreaba cineva cum o duc cu sanatatea, eu spun ah, foarte bine si chiar asa cred... Doar ca... ma mai doare capul, spatele, cite un os... si

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Doloress - sper ca dormi la ora asta si ca te odihnesti pentru maine. Ma gandesc la tine! Nastere usoara!

Laura - am depus la timp lucrarea, multam de intrebare. Una din fete a aparut duminica dupa-amiaza si a doua a aparut luni, cand era deadline-ul... Nu ma supara ca am facut eu vreo trei sferturi singura, ma supara ca nu m-au anuntat...
Sanatate lui David!

Casandra - mai important este ce se afla in fata ta Ai reusit un lucru foarte important, chiar daca are un pret.

Am primit evaluarea comparativa a diplomei N-a durat decat 5 luni, in loc de 6
Am doua "repere" - primul e bac-ul in langues modernes, al doilea e formation in sciences de l'éducation Pentru asta al doilea, dau o sampanie!
Nu ma asteptam sa vina asa repede, deci nu m-am apucat de urmatorul dosar. Termin cu proiectele astea care imi stau acuma pe cap, si ii dau bataie. Poate prin vara o sa stiu si eu ce e cu mine, mai ales ca o sa am si programul facut aici deja
Nu m-am acomodat inca cu ideea ca este nevoie de atat de mult timp pentru a-ti echivala o meserie (echivala, nu evalua). Adica da, spui ca dureaza un an, doi, trei, dar de fapt nu ai dimensiunea exacta a acelor ani, decat cand ei incep sa curga si tot curg si tot nu se mai termina....

Mergi la inceput