un moment de reculegere......am nevoie de un sfat
Raspunsuri - Pagina 2
blackgirl0 spune:
Daca tatal isi un avocat istet si cu o tactica abila, daca poate demonstra ca tu nu esti langa fata ci aiurea prin strainezia, iti ia copilul in 2 secunde!!!
Mell, trezirea!!!! Numai dormii pe tine cu gandul ca fata va fi mandra de tine! Zau, pt ce?? Ca mama nu este langa ea, ce castigi tu (hai sa spun un cel mult cateva sute de euro) se duc pe jucarii/haine mai bune la copila! Tu chiar crezi sincer ca astea ii lipsesc fetei sau mama ei?? Cat de rau iti este in tara, momentan??? Stai in strada, mananci din gunoaie??? Nu cred, si daca esti stapana pe meserie (coafeza/frizerita/hairstylist saum cum vrei tu sa spui) iti gasesti garantat de lucru/. Ba mai scoti un ban in plusa si lucrand pe langa, pe la domiciliile clientelor.
Sper ca fostul tau sa faca o miscare sau alta. poate asa te trezesti mai repde si iei o actiune urgenta si aia care trebuie: reintoarcerea la copila!
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dllc_mell [...ingerasul meu are 2 anisori...stiu foarte bine ca ii lipsesc ,ma striga si intreaba de mine....eu am plecat de nevoie din tara,am plecat sa ii fac un viitor,sa las ceva in urma,vreau ca ea sa fie mandra de mine,sa ma respecte si sa ma iubeasca pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce fac pentru .... |
ce prostie, cum sa lasi copilul la 2 ani ca sa te duci "sa-i faci un viitor"
am impresia ca subiectul asta e la misto
bine ar face tatal sa o ia cu el, asa fetita ar creste alaturi de unul din parinti.
Rufus spune:
De multe ori este inutil sa speri ca banii iti vor asigura o viata mai buna. O afirmatie pe care, candva, nu credeam sa o fac.
Iata ce fericita esti tu, care castigi bani, dar nu poti trai in liniste. Iar traiul asta te macina si mi-e teama ca nu vei fi in stare sa-ti atingi scopul.
Spui ca vrei un viitor bun...cam cati ani de munca, fara copil, inseamna asta? Adica, ti-ai facut un calcul? Ai o tinta?
Era ok daca puteai sa stai fara griji in strainatate, dar tu nu poti sa faci asta. Asa ca mi se pare ca ai deja raspunsul.
Variantele tale: te intorci, traiesti modest, dar macar nu mai esti disperata; iti iei copilul langa tine; mai stai o perioada scurta, timp in care iti "imbrobodesti" fostul, adica ii spui ca ai decis sa te intorci si sa va impacati (sau orice vrea el), dar stai sa-ti termini contractul ca daca nu, pierzi bani. Adica mai castigi timp.
Din pacate, desi parerea generala este ca-i greu sa ia tatal copilul de 2 ani de langa mama, nu uita ca cel ce judeca este om, iar copilul este langa bunici, nu langa mama, de fapt; este foarte posibil sa considere ca tatal este unul din parinti, teoretic mai apropiat decat bunicii. In perioada asta sunt multe campanii care critica lipsa parintilor, dusi la munca in strainatate si drama copiilor ramasi la bunici. Asa ca, eu nu cred ca ai sigur succes intr-un eventual proces.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ioanadara spune:
Nu stiu daca ai idee cat costa un proces, eu nu , insa nu sunt sigura ca in cazul in care tatal pune problema in instanta asa cum ti s-a spus aici , iti vor ramane multi bani pusi deoparte.
Procesul se poate lungi daca el dovedeste ca nu esti langa copil si asta inseamna mai multi bani dati.
Spui undeva: "vreau ca ea sa fie mandra de mine,sa ma respecte si sa ma iubeasca pentru ceea ce sunt" dar copila nici macar nu te stie de fapt prea bine.
Lali spune:
Eu zic asa: tu suferi ca nu esti langa copila ta. Ea sufera ca nu este langa tine. Acum, mai mult esti amenintata ca ai putea sa o pierzi.
Care este pretul pentru aceste suferinte ? Gandeste-te singura care este pretul, cati euro trebuie sa strangi ca sa merite ? Nu trebuie sa imi raspunzi mie, nici nu doresc, da-ti tie, singura raspunsul.
Daca ai o meserie si doi ani de munca in strainatate poate ai putea sa te intorci in tara si sa-ti gasesti job in acea meserie. Poate nu la fel de bine platit, dar aici poti sa nu ai aceleasi cheltuieli ca acolo iar diferenta de bani sa nu justifice despartirea de copil (in ochii mei nu justifica nimic, dar asta e alta poveste).
Ai cu certitudine ajutorul parintilor si daca esti in tara asa cum il ai acum cand esti plecata.
Eu zic ca e mai bine sa fii langa copilul tau decat sa traiesti acolo cu iluzia ca niste obiecte in plus pot suplini lipsa mamei de langa copil pe termen lung.
bpaula spune:
Nu as vrea sa ma bag in discutii de genul acesta, nu am trecut prin asta sa stiu cum e si dinafara e usor de vorbit.
Insa, ce nu pot uita eu, e ca in facultate am stat cu chirie in apartamentul unei prietene. Era cumparat si mobilat cap coada de mama ei, ea era la facultate si evident toate cheltuielile platitte de mama ei. Dar mi-a spus ca nu o poate ierta ca atunci cand a avut mai multa nevoie de ea a plecat si lasat-o (ea era in liceu pe atunci).
Nu am mai tinut legatura cu ea in ultimii ani dar sper din tot sufletul ca s-au mai apropiat una de alta. O inteleg si pe ea, o inteleg si pe mama...e greu de tras o linie undeva si de spus ce e mai bine.
Asa ca te inteleg si pe tine ca iti este greu si faci sacrificii sa ii fie ei mai bine. Dar oare ce ii este ei mai bine?
dllc_mell spune:
multumesc frumos pentru sfaturi si sugestii ,nu apreciez insa pe cei care judeca fara sa gandeasca si fara sa se puna macar o secunda in locul meu!multumesc inca o data,urgent trebuie sa iau o decizie si am sa o iau cu gandul la ea si cu multa intelepciune
n/a spune:
eu pe tatal meu il iubesc enorm de mult, dar nu am sa-i iert niciodata ca a plecat la munca in strainatate pentru ca a facut asta cand eu aveam inca nevoie de el. A fost plecat 6 ani in care cica a muncit pentru noi. Banii s-au dus si eu am ramas n suflet cu amaraciunea de a nu-l avea pe el langa mine. Putea avea servici si in romania asa ca nu am inteles marea lui drama. Preferams a mancam paine cu scaieti decats a fie departe de mine. Niciodata daca va fi sa plec nu voi pleca decat in formatie completa, adica cu copii cu tot. Pana la urma tatal este indreptatita sa spuna.... hai renunt la copilul meu pentru a fi langa mama, dar sa renunt eu la el si sa il ia bunicii.... acum tu stii mai bine pentru ca am inteles ca la un moment dat nu i-a pasat de micuta si nici nu s-a implicat in cresterea si educarea ei, dar totusi,s tia ca e la maica-sa. Acume la niste oameni care pentru el sunt egali cu strainii. Cred ca e si normals a il ceara acum. Este totusi o lovitura sub cebtura sa te santajeze si sa te saboteze in incercarile tale de a-i oferi un trai mai bun copilei. Mi se pare o idiotenie ca el sa ceara, dupa ce s-a lepadat de voi si te-a adus in stare sa recurgi la asemenea scheme radicale sa pleci sa-i poti oferi un trai decent copilului si acums a faca pe nisnaiul. Poate daca era langa voi mai avea ceva de comentat ca pleci, dar asa.... tocmai ca nu si-a asumat rasponsabilitatile pana la capat a dus la aceasta situatie. Stiu ca nu e usor sa pleci si ai un contract de respectat, dar cea mai buna solutie ar fi sa-ti aduci mama sa locuiasca cu tine si cu copilul pana se termina contractul. Cred ca e cea mai buna solutie. Asa nici tu nu stai departe de puiul tau, nici dansul, tatal copiluui nu mai are ce sa mai comenteze.
Oricum ar fi copilul este foarte mic si inca are nevoie neconditionata de tine. Mai tarziu lipsa ta de langa el poate sa dezvolte probleme de personalitate. Mare grija.
Bafta si sa stii ca nu numai mama ta poate sta cu copilul ci si o bona daca castigi suficient sa o ti si pe aceea.
almo spune:
In unele seri cand imi culc fetita, o privesc clipe in sir dupa ce adoarme si uneori ma gandesc la ziua cand nu o sa mai pot fi langa ea, cand nu o sa mai pot tine in brate pana adoarme si atuci ma mustra constiinta pt orele petrecute la servici, la gym, la cumparaturi. Cand e bolnava si o tin la piept am impresia ca ii iau din durerea ei si atunci ma gandesc la toti acei copii fara parinti, care nu au pe nimeni sa ii ia in brate cand sunt bolnavi, iar in astfel de momente imi vine sa ma sparg in sute si mii de mamici sa pot sa ii alin la toti durerea.
Ce este oare mai important pe lumea asta decat sa fii langa puiul tau? Nimic! Ce te poate desparti de puiul tau? Doar moartea!
blackgirl0 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dllc_mell multumesc frumos pentru sfaturi si sugestii ,nu apreciez insa pe cei care judeca fara sa gandeasca si fara sa se puna macar o secunda in locul meu!multumesc inca o data,urgent trebuie sa iau o decizie si am sa o iau cu gandul la ea si cu multa intelepciune |
Dezvolta nitel ideea, te rog! Care anume este locul tau? Ce anume din ce ti s-a spus (hai mai la obiect, ce ti-am spus eu) nu ti se poate aplica?
Dar in locul fetitei tale tu nu te pui chiar deloc? Nici macar o secunda???