mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(4)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Pe al meu l-a mai ajutat mult in gestionarea timpului inca o chestie, valabila tot din clasa I :
- toate temele scrise se fac in ziua in care sunt primite indiferent daca materia respectiva este in programul de a doua zi sau peste o saptamana.

In felul acesta a evitat aglomerarea ( are acum zile cu 2 ore de romana sau matematica intr-o zi, in zile diferite si astfel are seri in care nu face teme decat la o astfel de materie, unde sunt stufoase, si nu asteapta sa le faca in ziua cand ambele materii sunt in program, are si 3 zile in care acestea coincid) . Sau marti are 7 ore diferite astfel incat luni seara ar fi foarte multe de facut daca nu ar fi rezolvat din ele pe parcursul saptamanii. In felul acesta luni nu are teme decat cele primite in ziua respectiva la romana si matematica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

La noi maaare negociere, ca vrem la inot.
Am zis ok, dar trebuia sa mearga el dupa adeverinta medicala, cu programare in prealabil, facuta tot de el... a rezolvat Acum are 4 antrenamente pe saptamana. Plus chitara plus religie plus engleza (cate o ora din fiecare). Mama mea e disperata, dar am linistit-o: eu in liceu aveam de 4 ori ore in particular pt admitere, 3 antrenamente (faceam tir de performanta) plus consultatii a scoala. Si naiba stie cand si cum, dar m-am descurcat. Daca nu face fata sau ii pica vreo nota proasta, gata antrenamentele. Dar daca are chef si poate, de ce sa nu mearga? Nici asa nu sta cu burta pe carte mai mult de juma' de ora pe zi, macar nu sta cu ochii in monitor ci face ceva sanatos.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ai dreptate Lala, baiatul e in clasa a V-a deja. A scris Giulia ceva de curand despre o sedinta din clasa a IV-a si de acolo cred ca am ramas cu impresia ca-i in clasa a IV-a.

Tot cred insa ca externalizarea problemei cu temele e o idee buna. Mai ramane de gasit o solutie viabila de implementare.
Poate un coleg dornic de companie? Sa-si faca temele impreuna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Buna seara fetelor

Sa va raspund succint, sper sa nu sar pe cineva.
Baiatul e in cls V-a, si facem meditatii. Nu zilnic pentru ca e totusi mult.
Faceam de doua ori pe saptamana la romana, pentru a se "imprieteni" cu dna diriginta (asta din cauza ca era foarte speriat de ideea de multi profesori) si o data la matematica.
Acum va face o data la romana si tot o data la matematica.

After school nu se mai face in cls a V-a, ar fi fost extraordinar, dar nu se face.

Meditator zilnic nu ne permitem si nu stiu daca gasim pe cineva sa vina zilnic.

Psihoterapie, cum am zis, nu am renuntat, insa am considerat ca e timpul sa schimbam radical din mai multe motive.

Voi reveni, sunt obosita si nu stiu cat sunt de coerenta.

Seara buna!

Mergi la inceput

ce mai faceti? Si voi sunteti in doliu din cauza vacantei care e pe terminate?

La noi au fost cam multe certuri, eu cu el, el cu colega lui de formatie, s-au impacat intr-un final, si au facut si o inregistrare in studio. Rezultatul aici:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

gabi- felicitari copiilor!in special lui R din partea lui C

nelia-am ramas datoare cu cateva randuri. I am adus aminte fiului meu intalnirea de la mare si a zambit pe sub mustata. Sunt copii inca si si ar dori cred eu sa evadeze un pic dar tot copiii nostri raman.Vad eu ca exista totusi o gelozie care pluteste desi fac tot posibilul sa nu fac diferente.Aceste gelozii vad ca exista la aproape toate familiile unde exista mai mult de un copil pe familie.

Si eu si copilul am avut ceva nemultumiri referitoare la scoala dar sper ca, cu ocazia transferului la alta scoala de acum sa fie rezolvate in sensul bun, am emotii pentru luni oricum.

giulia71- eu zic sa le iei incet si tine cont daca poti de ceea ce ti am scris pe pm poate va va ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

nu stiu daca sunt chiar la obiect, dar am si eu o intrebare. CUm o invat pe ica-mea sa isi iubeasca fratele ca are momente cand nu-l suporta ca e mic, ca ii baleste jucariile (motivare absolut justificata), ca o atinge, ceea ce pe mine m-a socat. Marea ei frica este ca va fi obligata sa-i dea lui jucariile ei si eu i-am promis ca nu va trebui sa le imparta ca sa nu mai faca capat de tara. Bineinteles ca am negociat impreuna sa ii cedeze jucarii cu care nu se mai joaca deoarece nu mai sunt adecvate varstei (nu mai prezinta interes pentru ea ca sunt depasite), jucarii pe care i le-am pastrat de cand era mica si care zaceau inutil prin diferite unghere ale casei: zornaitoare, cuburi, papitoi si tiuitoare cum sunt ratustele de baie sau diferite instrumente de facut galagie, lopatele de plastic si galetuse. O alta chestie foarte aiurea este ca pentru a-l indeparta de ea tipa la el si el se sperie si plange. Degeaba i-am explicat si degeaba am incercat sa o senzibilizez, se manifesta cateodata de parca l-ar uri sau nu l-ar suporta. Dupa toata gama de explicatii am certat-o, am pedepsit-o, m-am si ratoit la ea si o tine pe a ei... langa. Inainte sa se nasca si dupa a avut foarte multe temeri ca nu va mai fi iubita si a fost foarte geloasa, dar asta s-a rezolvat si si-a dat seama intr-un final, de aproximativ putina vreme ca ii iubesc la fel si pe ea la fel ca inainte si nimeni si nimik nu-i va lua locul in inima mea si este la fel de importanta. Eu tot pana la sfarsitul universului o iubesc. A fost o problema de posesivitate mai mult, dar cu asta am dat-o pe brazda. A acceptat relativ greu rolul fratelui ei in viata mea si a ei, l-a acceptat foarte greu pe el ca frate, are o grija deosebita sa nu planga, dar are momente cand nu-l suporta nici sa o atinga, uneori din senin. Si o face cu toata rautatea de care poate ea sa dea dovada. Trebuie sa precizez ca fica-mea este foarte toleranta si foarte maleabila si intelege, e o fire rezonabila, insa cu asta nu pot sa o dau pe brazda. Se comporta uneori de parca fratele ei este dusmanul. Dar precizez, numai uneori, pe toane si din senin si fara o justificare anume.

Mergi la inceput

Mercedes R, ii multumeste lui C.

Noideea, daca gasesti o solutie ne zici? Ca eu in 8,9 ani n-am reusit inca sa imblanzesc scorpiile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Cum mai e la voi?

Fii-mea a inceput cu un 9 la test la algebra urmat de un 6 la geometrie.
Meditatoarea mi-a spus ca problemele la geometrie au fost foarte grele.
Inclin sa ii dau dreptate pentru ca nimeni nu a luat mai mult de 7.

Azi le-a dat un test fulger la geo, neanuntat, de 5 minute. Enunt de teorema si 2 probleme.
Mi-a zis ca nu a apucat decat sa scrie teorema si putin dintr-o problema.
Le-a spus ca le va da mai mreeu teste fulger iar la sfarsitul semestrului va face media obtinuta la ele.
Mie mi se pare cam stresant.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Viviana, daca 7 a fost nota cea mai mare si fiita a luat 6 eu zic ca ea e (aproape) ok, problema e in alta parte. Mie mi se pare ca intre cerere si oferta din partea profului e o mare diferenta. Ceea ce preda el si cat le intra in cap copiilor, ajunge de maxim nota 7- ASta inseamna ca ori cere mult, ori nu preda eficient.

Mergi la inceput