vorbind de discriminari in Ro, acum 6-7 ani, eram in firma franceza si au facut reduceri de personal. Tinand cond ca 80% erau baieti, au concediat 5 fete si 3 baieti. De ce? Fetele erau cu copii acasa si la ora 18 se ridicau si plecau. Baietii (si eu...) stateam si pana la 19,20,21 - si weekenduri, functie de cum eram apelati. Ideea ca au recunoscut ca asta a fo un criteriu de alegere a pers. si a productivitatii. Supriza lor a fost, ca dupa ce am aflat asta, tacit, toti ceilalri ne-am ridicat la 18 si putini au fost cei care au mai ramas peste program (si fraieri
)
In ro, nu depun cv cu : married + children. Am fost refuzata la un interviu la care imi facusera deja oferta financiara; ca spusesem ca vin din concediu de maternitate.
Si pot adauga muulte cazuri ... vecina de pe scara, dupa 2 ani, a fost automat trecuta in concediu fara plata. Ca postul era deja ocupat.
La vechiul job, colega de echipa i-a fost frica sa ia concediu medical cand a avut fata varicela - desi eu am primit - legea da la boli contagioase.
Si asta in Buc. In provincie e mult mai rau. Muult mai rau.
Mai fetelor, nu stiu cum o cheama pe fifi de Magnetism! Si zau ca mi-a zis zilele trecute [:(((]. Un neuron aveti in plus?