PRIETENE FARA TITLU (74)
Raspunsuri - Pagina 19
monica70 spune:
INGRID wow ce reusite-s pasarile alea !!! Si portretul lui Moni! Chiar i-am aratat Dianei ce bine a facut nasul/gura/ochii !
Diana s-a apucat acum sa deseneze o ... bufnita
Si asta ca si Winnie de ieri e alegerea ei.Mie mi s-a parut greu de desenat Winnie ala si am tot incercat sa o conving sa aleaga altceva de desenat,dar n-am avut cu cine.Si atunci cand se apuca de ceva,turuie incontinuu si imi arata si explica ce-a facut dupa fiecare linie trasata
de ma inebuneste efectiv de cap.Si evident intreaba daca e bine,daca e frumos etc. si eu ii cam zic adevarul.Nu mai zic de vaicarelile pe care le tot trage ca nu ii iese cum vrea.Eu n-o oblig,nici poveste,dimpotriva i-am repetat de n ori sa le lase naibii si sa se apuce de altceva - cuburi,papusi,numai sa taca si sa n-o mai aud cu vaicaritul.Dar greu se lasa convinsa sa renunte cand isi pune in cap ceva.Singurul care o face sa renunte e frate-su,care tocmai a sosit,asa ca cel mai probabil gata cu desenatul pe ziua de azi
ca deja rad in hohote pe-aici.Se joaca iar cu calutul ala rosu primit de la voi Ingrid. A fost si ea cu mine la tuns,de i-a aranjat varfurile si bretonul.Al meu e cumva visiniu inchis,dar dupa cateva spalari se mai domesticeste el.Si pe-al meul-am scurtat un pic.
DENISA ce sa zic io cu lalaitul la mancare? In special dimneata cand e acasa Diana e jale.Nu mananca decat la gradi sandwich,acasa cel mult mananca o felie goala de sunca
,din telemea nu gusta neam,doar cascavalul il prefera.Sau mai ia cate un castravete gol ... chestii d-astea . Paine cu unt si dulceata mai mananca,dar prefera fara unt totusi.Singurul "sandwich" preferat e painea cu pateu.Trebuie sa ii mai fac sanwich-uri calde,cu ketch-up ca asa mai mananca totusi.Cremvusti nici nu ma mai cumparat de-un cincinal,ca abia gusta.Chestia e ca nici Tudor nu mananca defel paine unsa cu ceva,la fel ca Diana prefera doar sunca sau cascaval goale
,eventual uneori si paine goala.Sa vedeti strambaturi daca ii ofer vreo feliuta de castravete,rosie,ardei ... 
In schimb le plac ouale omleta.Mai ales dupa ce Diana primit cadou o forma de iepuras de la frate-meu,asa ca acum vrea destul de des iepure din ou.Si chiar mananca binisor.
Distractie la cabana!
CRISTINA voi cum de ajunserati la mare
?
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI
Denisam spune:
Moni-sa iti fie de bine culoare.
L:egat de mincare, si ai mei mai slab la vegetale, dar de ex le plac crude cu ceva deep, ca asa le da la gradi
-le plac insa vinetele si mai fac eu un deep cu brinze si artichokes si pun 1 lg de maioneza si iese yumii- le place kataif, iarasi sutn paste fien cu diverse brinze,cascaval si ou in ele.Mezeluri-slab, le palce carnatul facut de colegu',crenvusti de pui dar mai rar, sandvisuri cu mozarela topita si pizza sunt acceptate.Si la fructe mai au preferinte uneori, si au perioade cand maninca din unele mai mult fata de altele.
Maninca destul de bine ciorbele si supele, Emmei insa ii place f. putinca carnita in supa,doar ciorba de perisoare o vrea cu smintina, Alor mei le place untul la nebunie si A e cu carnea si cu snitelele dar tot la 16 kg este.De ex a avut la gradi orez cu pui si el a ales doar carnea:))) a si lui nu ii place spanacul dar lui sora-sa da. Le palce si budinca de conopida, am observat,deci treb sa le mai fac ca e rapida..Fug sa bag niste cioprba de fasole ca asta am la mine.
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
DENISA si io tot cu fasolea azi 
Am trei noi desene: Tigrila,plus ceilalti amici ai lui Winnie o bufnita si un purcelus.Nu mai retin cum ii cheama.Acum vrea sa faca si ceva iepure si un magarus,tot din gasca aia.Da' nu-s colorate si nu ma lasa sa le pun pana nu-s gata
.Da' n-are chef de colorat acum
,vrea la Piticlic la pc.O las ca macar merg sa citesc un pic
,ca tot a atipit Tudor
INGRID abia astept sa il vad pe Bambi.Uite ca asa cu "concurenta" s-a apucat si a mea sa mai deseneze una alta si mai ales si dupa model (mai mult sau mai putin).E drept e ca ea dintotdeauna a fost asa: daca vede ca cineva face ceva vrea si ea !
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
Denisam spune:
Magarusu'-e Eyeore, Tigru nu are nume e doar tiger,purcelusul e Piglet, iepurasul e Long-ears,mai citeste-i si tu din astea, sau nu aveti seria Winnie-noi avem chiar prea multe, e o serie faina de 15 carti care sunt f. educative de la fenomene ale naturii explicate la tot felul de lectii de gradinarit,insecte,etc..
O sa o provoc si eu pe Emma in we sa deseneze dupa model,sa vedem ce iese si dc are chef-eu treb sa masor la cabana caci am vrea sa le luam bunk beds, sa vedem dc ne iese pasenta.Weekend fain si mai intru eu marti cred,bafta multa Moni,tin pumnii!
Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani
monica70 spune:
Si noi avem personajele din gasca lui Winnie in enciclopediile alea de la Adevarul.Ele prezina animalele,plantele,formele de relief,fenomene ale naturii,deci de la voi or fi luat modelul ma gandesc. Dar i le-am citit mai demult si nu am retinut numele tuturor oratanilor
.Doar pe Winnie si pe Tigrila - ca asa e tradus la noi.Tigrila asta mi se pare ca i-a iesit si mai reusit din gasca desenata azi,ca restul is cam lesinati
Nici nu s-a strofcat prea tare,n-a incercat mai multe variante,i-a mazgalit din prima si basta.Cred ca o le pun iar asa necolorate,ca daca astept dupa ea ...
.La ora asta nu doarme niciunul,mai ales ca Tudor a mai tras o tura de somn pe la 19 ,ca era lesinat de oboseala.
Distractie placuta la cabana !
Aici pusai si desenele: http://www.dropshots.com/diatudor#date/2011-02-18/23:04:13 Daca se indura sa le coloreze,le mai pun odata,ca ma gandesc ca ar semana mult mai bine colorate precum personajele din carte.
Ingrid S spune:
Denisa, a mea nu mananca multe mezeluri, carnati deloc si de cand cu problemele sotului, am lasat si noi carnatii si alte picanterii deoparte. Am descoperit ca la Selgros exista cremvursti si parizer din carne, produse de ei si nu cu aditivi si altele. N-au acelasi gust ca aia cu e-uri, dar macar sunt mai sanatosi.
Si Diana mananca unt si moare dupa smantana. Ii dau cu paine, ea ar manca-o asa, goala.
Ne laudam tot cu 16 kg. Asa slabuta pare, uneori. Ce legume prefera ai tai, Dianei ii plac rosiile si castravetii. Detesta ardeiul. Si e asa dulce, eu as manca doar crud. Conopida nu papa decat in ciorbe.
Moni, unde-s desenele alea?
Diana se ascunde si ma trimite afara din camera pana nu termina desenele. Apoi vine dupa nota, cica. Si eu sunt corecta..cand ia cate un 7, 8 e foarte necajita si imediat merge sa faca altul. Eh.
Bine ca ii plac ouale lui Diana ta, a mea nu mai accepta nici cu Almette. Si cu zahar daca ii fac un galbenus, ia cateva lingurite si gata, restul papa mami.
Cristina e la mare???
Ioi, de o ora jumatate tin mesajul. Dar am vorbit cu prietena din Germania si am uitat de el.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
INGRID ce lux pe tine
cu asa metoda de desenat la Diana ta! I-am zis acum si Dianei mele chestia asta si s-a strambat zicand ca "nu-i deloc amuzant" 
Inca-s treji ai mei si se zbenguie pe-aici
Si eu care speram sa mai pot citi acum seara.macar am citit la coafor pana am stat cu vopseaua pe cap.
Eu tot am cautat mai demult cremvusti de vita la Selgros,dar aveau doar de porc si pui parca,din aia productie proprie.Cei de porc nu erau chiar rai la gust.Da' n-am mai luat de-un cincinal ... Doar mie imi placeau cremvustii,dar aia mai de pe vremuri,in pielita naturala.Acum marea majoritate is efectiv scarbosi ,sau prea fleoscaiti sau ca si cauciucul
Mai buna ideea asta cu notele la desene,trebuie sa o aplic si eu,poate se invata cu notele macar.
Na io ma duc sa citesc,sa se spele husbandu' pe cap cu ei (el se uita la TV la film) .laptele l-au baut,in pijama sunt,mai departe n-au decat sa adoarma si pe covor
Aaa si nu v-am zis ce mutre incruntate si strambaturi amenintatoare baga Tudor mai nou,fix mutrele copiate de la Diana
L-a intrebat acum Ghita ca face nani? Nuuuuu ! - raspuns evident 
Ingrid S spune:
Buna dimineata!
Am vrut sa mergem la Zoo, dar vremea nu tine cu noi si nu ma incanta o ploaie mocaneasca. Diana e mai bine, n-a facut febra, inseamna ca de luni iar la gradi.
Moni, sunt realmente incantata de Tigrila, Buha (bufnita) si Grohi (porcusorul).
Aiurel e magarusul. Asa au tradus ai nostri literati.![]()
Vezi ca mult depinde de cat exersezi? Bine, eu as putea invata sa desenez corect, dar imi lipseste partea cu imaginatia si plus ca m-as plictisi infiorator sa frec hartia cu creionul.
Pentru o mutra sau un peisaj. Nu ma atrage.
La Selgros nu au cremvursti de pui, doar porc si vita (facuti de ei vorbesc). Si noi luam de vita, Diana a spus cand i-am dat ca ar vrea din aia cu e-uri.
Na, si eu vreau sa zbor in Mauritius, dar nu se poate.
Denisa, las-o pe fata sa deseneze cum vrea, faceti un concurs, o sa te miri si tu de ce e capabila. ![]()
Ai inceput o cura de slabire? Cum rezisti, frate...n-am dus niciodata una pana la capat. Toate din jur se lauda, ba cu o cura de banane (?), ba cu una bazata doar pe carne, ba cu altele la care imi prind urechile in denumiri, numai eu nu ma pot lauda cu nimic. Eu pot sa nu mananc de la ora 18 in sus. Asta e singura mea dieta.![]()
Sa pui poze de la cabana.
Ai vostri copii se imbraca singuri? De cateva zile, Diana face asta, ba isi mai face si patul singura si e tare mandra. Pai cum. Eu o imbracam pt gradinita ca avea ciorapi lungi si sunt mai greu de luat, dar cu exceptia lor, de azi niente ajutor. Singura se dezbraca si isi ia pijamaua, se spala pe dinti si tot asa.
Fug la treaba, revin.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
monica70 spune:
Buna dimineata si de la mine.
Si la noi e cam cetzos afara.Copiii la Minimax.Adica Diana se uita,iar Tudor care se juca pe covor numa' il vazui acum ca se ridica in picioare si face cu mana in ritmul muzicii de la desene,cam cum se facea la concerte
INGRID felicitari pentru imbracat si facutul patului.Vezi ca cu varsta e tot mai independenta! Io am scapat demuuult d-astea,ca Diana fu precoce rau la asa chestii - inca de la nici 3 ani se echipa singura la gradi ,isi facea patul si impatura hainele de se tot minunau alea si ne anuntau periodic
,de parca noi nu stiam de-acasa cum face.Bine ,mai venea ea cu ciorapii pe dos,sau vreun maieu pus invers - daca nu avea eticheta la gat,ca dupa aia se orienta.La noi cu spalatul pe dinti mai uita,tot trebuie sa o trimit.Si daca face baie o las sa se descurce singura (mai putin cand o spal si pe cap),se dusuleste si se sterge singura. Io fiind obisnuita ,mi se pare normal,dar daca ati vedea cum se mira tipele la vestiar la bazin pe ea,ca vaai asa mica si se sterge,imbraca singura,piaptana/usuca singura pe par,cum isi prinde singura parul etc. Sunt curioasa daca si Tudor va fi asa harnic,dar dupa cum se dezbraca de rapid singur,cred ca da.Si se piaptana 
si ne tot cere sa ii facem codita
ca doar vede la Diana.Pana una alta,as vrea sa il vad ca se cere la wc ... vise 
Oricum am vazut si la gradi destui copii si muult mai mari imbracati/dezbracati de parinti,dar cred ca nu ca nu stiu /nu pot ei,ci fiindca asa e mai comod.Si eu cand ma foarte grabesc,ma mai arunc pe ea sa o ajut,dar in general iasa conflicte,asa ca prefer sa ii dau pace.
Azi vad ca s-a echipat cu ciorapi lungi grosi si fusta de vara subtire
plus bluza asortata desigur.Dar cat e doar de stat in casa,ii dau pace sa aleaga ce vrea.
Ingrid S spune:
Moni, Dia mea a mers mai incolo la gradi, plus ca nu a ramas sa doarma. Asa a intarziat cu echipatul/dezechipatul, iar eu ma enervam ca se mosmondeste. Dar de acum e mare si se descurca singura.
Am fost cu ea la muzeu, a trecut in viteza peste Corneliu Baba (il studiase data trecuta) si ne-am ancorat vreo ora la miniaturi, picturi vechi, scoli din Renastere.
Apoi acasa unde a mancat ciorba de fasole uscata si s-a jucat cu varu-su, Robi. Am facut cu ei niste muffins-uri de ciocolata (din comert) si astept sa se coaca.
Prietena din Germania mi-a spus ca ii amintesc de educatia familiilor de aristocrati la ce fac cu Diana, hahahaha, nu a citit cate face Emma.
Adevarul e ca incerc pe cat se poate sa o educ: sa manance corect si sa aiba tinuta la masa; sa salute si sa raspunda la salut; sa fie tacuta si sa audieze in liniste un spectacol; sa invete cel putin o limba si un instrument; sa aiba bun-simt si respect fata de parinti si oameni mai in varsta.
Asta acum. Pe parcurs adaugam altele. Vi se pare chiar asa o "educatie de pension"? Mie nu, sincer.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues