Piatra Neamt, Perla Moldovei (85)
Raspunsuri - Pagina 24
dinubebe spune:
Scriu in reprize, caci sunt cam cheauna dupa ce mi-am luat antibioticul. Zici ca am tras pe nas, asa ma pironesc cu ochii in cate un punct si raman acolo fixata cu privirea mea galesa si capetele mele duble.
Cu scolarii, nu e chiar simplu, caci sunt doi, in clase diferite (a doua si clasa intai), incep la 8 amandoi si termina in general la fel, adica pe la 12. Ii ducem si ii aducem pe amandoi, dar atunci cand nu are cine, atunci vin singurei. Cum stam pe Leonida, scoala nu e deloc departe, si in rare cazuri mai au voie sa vina singuri, dar de regula suntem unul din noi cu ei. Dimineata trebuie sa ne miscam repede, caci baiatul trebuie sa fie la fara un sfert in clasa si doamna lor e destul de atenta daca ajungi mai tarziu. Asa ca ne trezim la 6,30 si pana pe la 7 ne lalaim asa, cu spalatul, imbracatul, mai mangaiem o pisica, mai picotim in pat (asta e fata de care inca trebuie sa te tii ca sa fie gata la timp). Urmeaza micul dejun, pregatitul pachetelelor pentru scoala, comentariile privitoare la culoarea si modelul motzului, a diademei, si orice alte subiecte pierzatoare de timp precum vremea de afara, obligativitatea de a purta caciuli, fulare, manusi, pantaloni, geci, si orice altceva care nu e Hannah Montana sau cu multe etichete (asta fiind baiatul). Fara sa exagerez, la inceput mi-a fost tare greu sa-i @strunesc@ pe amandoi ca sa se incadreze in timp si sa nu intarzie la scoala. Baiatul e destul de rapid, dar fii-mea se lalaie cu fiecare lucru in parte si cred ca, daca ar fi dupa ea, ar ajunge la 12 la scoala.
Dincolo de aceste mici poticneli, ei sunt copii foarte buni, cu parcurs bun la scoala, am nimerit si doua doamne grozave cu care comunic excelent si care isi fac treaba grozav. Eu asa sunt obisnuita si din gradinita, sa pun trilioane de intrebari despre copiii mei, nu pot sa ma interesez numai de note, ma preocupa si cum se integreaza in colectiv, cum relationeaza cu ceilalti, etc.
Asa ca de multe ori ne prinde ora 12,30 inca la scoala stand cu vreuna din doamne de vorba. La baiat primul semestru din clasa intai a fost o mare piatra de incercare pentru noi toti. Chiar de la inceput doamna ne-a atentionat ca are o clasa cu probleme, caci sunt multi copii care nu au deprinderile formate din gradinita sau le au formate prost si atunci trebuie corectate. Al meu o avea pe aceea ca ducea creionul/stiloul cumva sucit. Oricum, era un chin. Sa ne fi vazut in jur de zece parinti cum stateam cu capetele plecate, rusinati, la finalul orelor, ascultand ceea ce ne spunea doamna. Nu nominaliza pe nimeni, lucru pe care de altfel il admir, ne simteam toti vizati si cred ca fiecare se ruga in gand sa nu fie vorba despre el. Invatatoarea baiatului este una foarte exigenta, o stiam ca e asa si de aceea am si cerut-o pe fisa de inscriere, baiatul meu are o tendinta nativa spre a nu face ce i se spune si stiam ca la el nu va avea succes decat un stil mai strict. In gradinita a cam facut ce a vrut si asta m-a cam nemultumit, pentru ca a plecat de acolo cu niste apucaturi nu prea grozave. Cred ca si educatoarele se cam blazasera in ultimul timp si nu mai aveau mare tragere sa-i dezvete de proastele obiceiuri pe care tot de acolo le-au capatat. Ce sa mai spun ca erau o grupa aproape integral de baieti, deci intelegeti ca era cam greu sa ii tina in frau pe toti. Una din educatoare era si foarte maruntica, asa ca nici nu indraznea sa se puna cu unul ca fiu-miu, care cred ca avea de atunci peste greutatea ei.
Acum, insa, s-a schimbat situatia. Desi sunt mult mai multi baieti decat fetite la ei in clasa, sunt clasa cea mai disciplinata, doamna i-a invatat foarte bine niste chestiuni simple, dar obligatorii: sa se ridice si sa salute de cate ori intra un adult in clasa, sa-si descopere capul inainte de a intra in clasa, sa lase intaietate fetelor la iesire, si o alta chestie care mi-a placut, isi descopera capul in momentul cand intra in scoala, iar la iesire, nu ies cu caciula pe cap, ci cu ea in mana si si-o pun pe hol.
Ce mai, sunt multe de povestit si acum deja imi vine sa nu ma mai opresc din scris, dar imi iau inima in dinti si inchei aici, promitand ca am sa mai revin curand cu patanii de-ale noastre de prin scoala.
Va pup - la figurat vorbind - caci, dupa cum spuneam, sunt cu masca de consultatii la gura si va doresc tuturor multa multa sanatate. Pe curand, Loredana
dinubebe spune:
Tot eu.
Laura, tu esti vinovata ca m-ai starnit. 
Apropo, daca exagerez, nu va jenati, acum sunt sedata si nu ma atinge nimic. 

Tot de la clasa baiatului, sa va spun cum a dat el primul test si ce rezultat a luat. Probabil stiti deja ca la clasa intai fac la inceput cam ce au facut si in gradinita: betisoare, bastonase, liniute, diferite semne grafice care se cheama brusc cu totul altfel si trebuie retinute si executate intocmai. Asta se cheama perioada preabecedara in care invatatoarea reia ceea ce s-a studiat (sau ar fi trebuit sa se studieze) la gradinita. Bun, si, la finalul a catorva ore, le da doamna un test, ca sa verifice cum se descurca. Trebuie sa va spun ca baiatul meu e un pisalog si jumatate (apropo, e rac, daca va spune ceva asta) si are nevoie de date exacte pana la punct si virgula. Bun, si la testul respectiv, copilul meu ia doi de suficient cat el de mari pentru ca a gresit ambele cerinte: la prima pentru ca a scris pe alt rand decat cel destinat scrierii (cred ca stiti cum e caietul acela de tip I cu liniatura oblica). Ei, pentru ca doamna le-a zis sa scrie pe primul rand, el a fost derutat si a scris deasupra randului pentru scris, deoarece acela era de fapt primul rand.
Iar la a doua cerinta au dat dictare din semnele grafice. Doamna le numea si ei le faceau. Bun, si doamna zice: Scrieti carligul !
Al meu ce face? Face carlige pana cand doamna trece la alt semn, cu argumentul - adus de el ulterior-ca doamna nu le-a spus sa scrie UN carlig, ci CARLIGUL!
pogonici1977 spune:
ce simpatice sunt povestile de copii scolariii
noi ne laudam cu diversificare..vaccin...etc..cas bebe inca
cea mai fericita mami de printesa
http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png
http://lpmf.lilypie.com/glMep2.png
ellinia spune:
Neatza!
Loredana, mai scrie-ne din cand in cand, te asteptam! Si eu ma astept la chestii din astea de la Stefan, chiar sunt curioasa cum o sa fie la scoala.
Am mai pus niste poze de la ziua lui Stefan http://community.webshots.com/album/579826782zMPvma
Stefan e cam fornait pe nas, sper sa nu-mi faca vreo figura, are serbare pe 7 martie si vrea neaparat sa fie prezent.
O saptamana excelenta tuturor! 
Cristina si
Stefan Costin (25.02.2005)
BazarGeneral
Laura25 spune:
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me