Pepenasi de iulie-august 2008 (206)
Raspunsuri - Pagina 11
ioana spune:
Marina:
prima cezariana: 40 sapt. si 3 zile (neprogramata)
a doua cezariana: 39 sapt. si 2 zile (programata)
Numai bine,
Ioana.
moni_or spune:
MARINA, felicitari pentru fetita!!!! V-ati gandit la nume? Eu a doua cezariana am facut-o la 38 sapt. si 4 zile, dar la mine au fost doar 1 an si 10 luni intre cele doua nasteri, asa ca d-rita a zis ca prefera sa nu astepte fff mult sa nu fac ruptura de uter.
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
Marina_1609 spune:
nu ne-am gandit la nume
nu am avut timp de aseara![]()
merci de rasp. sper sa ajung la termenul stabilit![]()
--------------------------------------------
Marina
22+
&
ANA SOFIA (05.08.08)
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog
bobitamica spune:
MARINA...Felicitari! 
Dr.ANKA...dragut articolul! Mama mea a fost nascuta in acelasi mod. Bunica nu a apucat sa ajunga la spital.Zapezile din 1954 erau uriase,iar mama s-a nascut la 7 luni dupa 3 zile de travaliu ucigator. Bunicul era plecat intr-o misiune,iar bunica singura acasa. Mama nu a avut parte de nimic sterlizat,fiindu-i taiat cordonul cu un ciob de oglinda sparta. Pe vremuri femeile nasteau acasa si intr-adevar era totul cat se poate de ok. Se pare ca evolutia ne-a adus in spitale. Pana la urma cred era mai bine daca ramaneam la epoca de piatra,din anumite puncte de vedere,nu??
Bravo fetei care si-a ascultat instinctul,dar eu nu as avea curaj!!
Consider ca riscurile sunt pra mari!Si mai am o chestie..sa povstesti mi se pare foarte frumos,dar sa iti pui poze nascand..mi se pare oarecum ciudat. Dar,na e o parere personala.![]()
Didi81 spune:
Noi am revenit la scutece se pare. Nu stiu de ce tot mergem inainte si ianpoi cu subiectul asta, dar acum e iar intr-o parioada cand nu mai vrea decat rar la olita. Am incercat si fara pampers, dar nu o deranjeaza deloc ideea ca se uda, si daca e sa aleaga intrer chilotei si pampers, prefera ea sa ii pun pampers 
De WC nici nu vrea sa auda.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
mcoca spune:
Marina, felicitari pentru caruciorul roz!!!
Despre nasterea acasa, eu zic ca e inconstienta curata. Tipa a avut noroc cu caru, si nu cred ca e cazu sa o facem eroina. Sa nu uitam ca pe vremea strabunicii mortalitatea infantila era f mare. Zic pe vremea strabunicii, ca bunica mea era moasa, cu scoala de moasa de 3 ani dupa liceu, si lucra intr-o casa de nasteri, deci nu se mai nastea acasa.
Vicky si Printzesone
moni_or spune:
Sper sa nu inflamez iar spiritele dar o sa=mi spun parerea, cui nu-i place poate sa dea ignore
Eu initial n=am avut rabdare sa citesc articolul pentru ca nu sunt o fana a doamnei respective, mie in general nu imi place fanatismul in niciun domeniu. Si n-am avut nici atata rabdare vazand pozele respective care mi se par de-a dreptul de prost gust, nu pentru ca nasterea vaginala ar fi indecenta ci pentru ca nu mi se pare normal sa publici asemenea poze intr-o revista (ca atunci de ce sa ne mai plangem ca nu e deloc intimitate la nasterea normala in spital?), mai lipsea sa publice niste poze si despre cum a conceput copilul... Dar cum tot spuneati ca e asa impresionanta povestea am citit=o. Eu n-am gasit nimic impresionant, sincer, mie mi se pare un act de inconstienta, nu atat pentru ea, ca in fond cu viata ei poate sa faca ce vrea, ci mai mult pentru copil. A avut noroc ca a fost bine copilul, dar daca avea probleme de respiratie sau de altfel? Ca nu ajunge sa ai instrumente sterile si sa stii face respiratie gura la gura, poate copilul trebuia ventilat sau cine stie ce complicatii mai puteau interveni, mie chestia asta cu intorsul in epoca de piatra mi se pare o prostie. A, da, ca in alte tari sunt moase specializate care asista si au aparatura portabila probabil si stiu sa intervina in caz de probleme ale copilului, atunci da, probabil ca e mult mai placut sa nasti acasa. Si nu neg ca spitalele romanesti sunt departe de a fi perfecte, dar orice s-ar zice, o mama nu are pregatirea unui medic neonatolog (decat daca e ea insasi medic neonatolog sau macar alt fel de medic), daca Doamne fereste e nevoie de interventie. In fine, e doar parerea mea.
DR-ANCA, GALLY, am o intrebare pentru voi, daca ma puteti ajuta: Alex are 8 luni si 5 dintisori. Ar trebui sa incep deja sa-l curat cu periuta degetar? Ca eu sunt cam sclerozata si nu mai stiu cand am inceput la Luca si oricum lui Luca i-au crescut mai tarziu dintii decat lui Alex.
MARINA, pai normal ca de aseara pana azi n-ati avut timp sa alegeti nume, dar ma gandeam ca poate aveati stabilit cate unul pentru fiecare sex![]()
Monica, mami de
Luca Andrei (17.07.2008) si
Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!
Know you what it is to be a child? It is to be something very different from the man of to-day. It is to have a spirit yet streaming from the waters of baptism; it is to believe in love, to believe in loveliness, to believe in belief; it is to be so little that the elves can reach to whisper in your ear; it is to turn pumpkins into coaches, and mice into horses, lowness into loftiness, and nothing into everything, for each child has its fairy godmother in its own soul. (Francis Thompson)
bobitamica spune:
MONI...eu am inceput sa curat dintisorii exact cand au parut primii si asta pentru ca era mai mult un masaj pentru gingii. Ei ii placea forte mult.