Program de somn la 1 an – 1 an jumate

Program de somn la 1 an – 1 an jumate | Autor: AlinaEmi

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Ma intereseaza si pe mine experientele voastre legate de somnul unui copilas de 1 an – 1 an jumatate. Mai exact as vrea sa stiu cum / cat dorm puiutii vostrii, la cat se culca seara, la cat se trezesc dimimeata, cate reprize de somn au in timpul zilei si cat tin.
Incerc sa inteleg daca puiul meu de 14 luni doarme normal, el are un program ff ciudat de somn pe care nu prea vad cum l-as putea influenta. Mai nou (de vreo luna) ne-a disperat cu trezitul la 6 dimineata, suntem ca la armata – el recupereza apoi in timpul zilei, noi umblam zombi).
Pe scurt acum puiul doarme asa : se cuilca la 21:30 / 22 , se trezeste la 6 – 6:30, moare de somn la 9:30 (evident pt. ca somnul de noapte a fost insuficiernt), doarme pana pe la 11:30, apoi sta treaz pana pe la 17 si doarme pana pe la 19 (foarte ciudate ore de somn, stiu, dar nu reusesc sa-l culc mai devreme si nici nu rezista treaz pana seara…). Total = aprox. 14 ore, ff ciudat alocate
La voi cum e ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

buna,

baietelul meu are 16 luni. seara adoarme pe la 21.30-22, se trezeste in jur de 8 dimineata. are o singura repriza de somn in timpul zilei care variaza intre 2 si 3 ore. adoarme in jur de ora 13-13.30.

cand era mai mic se trezea si el la 6 si avea cam acelasi program ca al tau, cu 2 reprize de somn pe zi. s-a reglat singurel, noi nu am facut mare lucru

Ioana si Carol Ioan fac Trazbâtii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

La noi era ca asa la 1 an si putin: culcare la ora 22, trezire la ora 7, lapte si somn mai departe pana pe la ora 10. Apoi somn din nou de pe la ora 14 pana la 17 (sau 15-18), si iar la 22 culcare. A avut si ea o perioada cu 2 somnuri peste zi, insa nu imi amintesc cand exact a ramas cu unul singur. Si acum are acelasi program, doar ca nu se mai trezeste la ora 7.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

salut.
fii-mea are aproape 14 luni.
dimineatza se trezeste cel mai devreme la 07.00(foarte rar) si cel mai tarziu la 09.00.,dar in general la ora 08.00 e treza
are un singur somn la amiaza, cel mai devreme la 12.00 si cel mai tarziu la 02.00, doarme intre 1,5 ore si 2,5 ore pe zi.
seara adoarme pe la 21.00 cel mai devreme si 23.30 cel mai taziu(foarte rar).

deobicei eu o las sa oboseasca, niciodata nu o culc fortat la amiza, o cunosc cand ii vine somnicul pentru ca e plangacioasa si are ochii mici.
nici seara nu o culc fortat, la fel o las pana ii vine somnicul, chiar daca asta inseamna si ora 23.30...
de exemplu aseara a adormit la 23.30, dimineatza s-a trezit la ora 09.00.
acum a adormit la 13.44...somnul de amiaza.
sfatul meu..
1.decaleaza-i ora de somn pe la 11.00 cel devreme daca spui ca se trezeste la ora 06.00...iar cea de culcare mut-o deasemenea mai tarziu..va fi greu pana isi va creea noul program insa veti reusi..
daca consideri ca e ok sfatul meu, adopta-l, de nu ia-odoar ca pe o recomandare
spor!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu as incerca sa nu il culc la 17 si sa il culc de seara pe la 8.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

pai n-am cum sa-l tin treaz pana la 20 ca la ora 17 i se lipesc ochii de somn (face el gura cand il duc in pat dar e rupt... are totusi peste 5 ore de stat treaz...).

Daca as reusi si eu ca Bebe Beca sa-i dau laptele la 6 si sa-l culc la loc, poate ar fi o solutie... Am incercat odata si n-a mers, ce drept l-am luat din pat sa i-l dau si n-a mai vrut inapoi ca i-a venit chef de joaca.. Voi cum faceti, il dati in patut ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Da, in patut le dadeam cand erau mici si ii apuca trezitul asa matinal. De cele mai multe ori adormeau.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_driana spune:

baietelul meu are aproape 14 luni...se culca seara pe la 21:30-22...doarme pana dimineata la 7:30, atunci bea lapticul (il iau din patut la mine in brate, pt ca eu ii dau lapticul) si mai doarme pana pe la 10...somnul de amiaza il face pe la 13:30...intre 1h20min si 2h30min
si el a avut 2 somnuri pe zi, unu inainte de pranz, unu dupa pranz...dar scurte ca timp....acuma are doar unu pe zi de la vreo 11 luni...asa si-a ,reglat' el programul

A_driana , de minunea mea David-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Buna,
Piticul meu de 13 luni, doarme un somn pe zi, adoarme de pe la 13-15 si doarme 2-3 ore. Seara il culcam pe la 22. Doarme pana la7-8 dimineata.
Eu ii dau san, si uneori il mai pacalesc sa stea pana la 9 in pat, sa lenevesc si eu.

Nu il adorm fortat. Vad pe el cand oboseste. Si il scot la plimbare cel putin o data pe zi (la pranz si pe la 5-6 dupa-amiaza). Si doarme si papa bine.

Are as program de pe la 10-11 luni.

Succes!

Miki a lu' Kiti

(povestea nasterii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Fetita mea are 16 luni. Seara se culca la 22.00 si se mai trezeste la 9.30 (in timpul noptii se trezeste pe la 3-4 sa bea lapticul si alte dese maraieli din cauza caninilor). Sun zile (din ce in ce mai rare) cand se culca iar la 11.30 pana pe la 12.00 si pe urma la 15.30 pana la 17.00. In marea majoritate a zilelor a renuntat la somnicul de la 11.30 si se culca la 14.00 pana pe la 16.30-17.00.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Alina, in pat, pe intuneric si in liniste. Intram, ii dadeam laptele, ieseam, nani nani (amandoua)

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 34+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput