Ma doare enorm...insarcinata si disperata...
Raspunsuri - Pagina 3
Luna1 spune:
Eu zic ca momentan trebuie sa te calmezi si sa te hotarasti ce doresti sa faci cu viitorul tau. Mai exact hotaraste-te daca doresti sa mergi in Romania sau sa ramai in UK. Daca doresti sa mergi in Romania nimic mai simplu, mergi la asociatiile indicate de Dark mai sus, sunt convinsa ca te vor ajuta sa ajungi inapoi in Romania.
Daca doresti insa sa ramai aici iar domnul nu este violent eu zic sa il lasi in plata lui, sa-l ignori cati poti, sa-ti vezi de bebe si sa te pui pe picioare. Adica zi ca el si fa ca tine, fa-ti actele ca ziceai ca nu ai, aplica pt acte de dependent, asta iti da drept de munca, pentru NINO, in cateva luni le rezolvi pe toate. Apoi nascutul si ingrijirea medicale sunt gratuite (nasti cu moasa/dr de garda), si dupa nastere, avand actele, poti sa te apuci sa-ti cauti de munca, sa contactezi o asociatie a femeilor abuzate si sa te ajute in ce demersuri ai nevoie.
Fruntea sus, sunt sigura ca esti puternica, vei reusi sa te descurci orice solutie ai gasi.
Luna1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui victory Un singur lucru trebuie sa il stii. Pentru copilul tau ca mama muti muntii din loc daca trebuie.Sunt convinsa ca nu asta este caminul pe care il vrei pt copilul tau. Singura ta solutie este sa faci tot posibilul sa ajungi in tara,daca nasti acolo risti sa pierzi copilul datorita faptului ca nu ai acte. Mergi la Ambasada si acolo vei primi tot sprijinul. Iti doresc multa bafta !!! Mami lui Stefan Alexandru 20.05.2004 |
Nu te supara ca te intreb dar cum poti sa o sperii asa rau ca pierde copilul ca n-are acte? Copilul e al tau cu acte sau nu.
Dupa ce nasti ai un certificat de nastere provizoriu britanic, se specifica numele mamei si daca mama doreste al tatalui. Cu acela se merge la registery office unde daca mama doreste si tatal e si el prezent, se adauga ambii parinti pe certificatul de nastere oficial.
La acest certificat se pune apostila, mergi cu el la Consulat unde ti-l transcrie in certificat de nastere romanesc. Apoi poti solicita eliberare de pasaport romanesc sau foaie de drum valabila doar dus pt a te putea intoarce in Romania. Pentru a putea merge in Romania din Uk doar tu si copilul nu ai nevoie de accordul tatalui. Insa, daca numele tatalui apare pe certificatul de nastere romanesc, nu mai poti iesi din Romania cu copilul fara acordul lui.
Daca tatal este cetatean britanic te sfatuiesc sa aplici direct pt pasaport britanic, aici nu exista legi legate de asa ceva, adica nu-ti trebuie semnaturi si aprobarea tatalui sa iesi din UK.
O alta varianta ar fi ca, poate el nu este un sot/ iubit bun, dar poate ar fi un tata bun. Poate reusiti sa discutati viitorul copilului, in sensul ca indiferent unde stabilesti sa locuiesti copilul tine legatura cu tatal, se vad, tatal participa la bunastarea lui psihica, fizica si materiala. Tu il cunosti mai bine, banuiesc ca o avea si ceva parti bune daca ai decis sa faci un copil cu el.
LauraNicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui victory Aici in tara vei primi sprijin atat pt tine cat si pt micutul care se v-a naste. |
Si ce ajutor i se poate da in Romania, daca nu sunt indiscreta? Hai ca m-ai facut curioasa! Cine te-a mintit ca isi poate pierde copilul pentru ca nu are acte? Daca are buletinul de identitate este de ajuns pentru ca restul le poate obtine per rand. In Romania singurul ajutor pe care-l poate obtine ca mama singura este alocatia de 45 roni sau cat o mai fi acum si o pensie/ajutor social de vreo cateva sute de lei. ASTA E TOT CE POATE OBTINE IN ROMANIA! De unde stiu? Pentru ca am fost mama singura in nenorocita aia de tara, in puii mei!
Nyco, daca esti cu prietenul tau de cel putin doi ani poti aplica pentru Blue/Yellow Card ca dependenta de el si asta iti da dreptul sa locuiesti in U.K. si sa lucrezi in anumite conditii. Apoi poti cere ajutor la consiliul de care apartii pentru o locuinta sociala pe motiv ca nu te simti in siguranta in preajma partenerului tau de viata, pentru ca e violent etc. Toate se fac pe rand, cu rabdare dar se fac! Si nimeni nu iti poate lua copilul daca esti o mama buna si-l ingrijesti cum trebuie! Nu conteaza ce acte ai! D-uhhhhhhhh!
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
NycoNycoleta spune:
Laura O sa-mi ingrijesc puiutul foarte bine,e viata mea si ador copii mici mai ales ca va fi parte din mine.cu el nu am inca 2 ani,poate o sa-mi ziceti ce mi-a fost de cap sa raman insarcinata cu el dar acum e prea tarziu pentru regrete sau critici.In Romania am o prietena cu bebe si primeste doar de la facultate o suma de bani in rest nimic.nu cred ca cineva are putea sa-mi ia copilul nu ma las influentata de nimeni.Luna1 e adevarat are si parti bune,si Asa l-am cunoscut avand parti bune si fiind foarte atent,chiar si acum prin toate cele rele Mai are cate o parte buna.sincer cred ca ma inseala si asta e partea care ma distruge,geloasa sunt de mama focului.incerc sa lupt pentru mine si pentru bebe sa ne fie bine,sper sa am si puterea asta...
adry2010 spune:
Succes! daca iti propui cu adevarat sa ai grija de puiul tau si sa nu ti-l ia nimeni, sa stii ca ai sa gasesti mereu solutii salvatoare si vei reusi in ceea ce-ti propui. Totul este sa stii ca asta vrei cu adevarat ;) Nu mai conteaza acum ce zice lumea, dca te uiti la asta nu vei reusi. Ai alte lucruri asupra carora trebuie sa iti axezi energiile si gandurile. Acum conteaza ca tu si bebe sa razbateti, ce a fost a fost, de acum trebuie sa te maturizezi si sa lasi trecutul in urma, asa cum e el bun sau rau.
NycoNycoleta spune:
Fetelor unde pot apela aici pentru acte pentru ca trece timpul,ma apropii incet incet de termen si nu am rezolvat nimic,imi e din ce in ce mai greu...
DarkBendis spune:
Ce acte ai deocamdata? Pasaport romanesc sau carte de identitate romaneasca ai? Eu nu prea ma pricep cum e cu actele, mai ales din 2007 incoace, dar poate fetele ar putea sa te ajute cu vreun sfat concret.
Ai grija de tine
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
NycoNycoleta spune:
Da...am pasaportul romānesc care expira in Septembrie,am cartea de identitate,permisul auto si certificatul de nastere.mai exact leam pe toate...
Luna1 spune:
Pai in primul rand ce statut are prietenul tau? E roman? E englez? E self-employed daca e roman, sau lucreaza full time cu acte ok? Cat de dispus e sa te ajute in demersul actelor? Normal trebuie sa aplici pa Home Office pt acte in fct de statutul prietenului. Vei aplica ca si dependent de partener, relatie de concubinaj, avand un copil impreuna (ma rog, fiind insarcinata cu el) poti aplica. Dar binenteles daca si el e dispus sa te ajute. Intra pe websitul asta http://www.romani-online.co.uk/ si intreaba acolo pt ce acte poti aplica.
portugal spune:
Buna Nyco tea sfatuit cineva sa mergi in tara ca ai ajutor de la statul Roman dupa cum iti explica fetele .Cred ca ai face o mare prostie sa pleci in tara cel mai bine e parerea mea e sa urmezi sfatul fetelor care ti-au dat adrese ca in tara nu vad ce ajutor primesti am crescut copil in tara singura fara tata si daca nu ar fi fost parintii mei nu ma descurcam. Nastere usoara si multa forta sa treci prin toate