Dulcineii DC - Diabet zaharat la copii *9*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-pa spune:

Buna Adriana!
Pe mine ma cucerisei de mult... sa-ti dea Dumnezeu sanatate pentru toate eforturile depuse si traducerile facute.
De data asta m-ai pierdut si cred ca nu-s singura!
Spui ca: "1 g CH ridica cam 5 mg/dl.- cum socotim hrana astfel tinand cont de necesarul de insulina al orei respective de masa? Dariei ii fac la fiecare masa principala aceleasi 4 ui pt cantitati diferite de CH: dim si seara 40, la pranz 60.

Dr. Bernstein propune intrari mici de CH
- 10% din 150 g/masa ( ce fel de carbohidrati ar trebui sa fie? noi am invatat ca exista o proportionalitate lenti/rapizi, asta si fc de tipul de insulina administrat)
- sa se manance alimente care cresc glicemia f. putin
(in loc sa se manance 150 g paste, sa se manance salata)- cum putem socoti hidrati din salata cand ea are 3 HC/100 gr? presupun ca se refera la o cantitate mai mica de HC inlocuita cu salata...

Tu cum vei incerca sa folosesti aceste informatii? veti schimba regimul alimentar? este potrivit si celor mici ca ai nostrii?

apoi spui ca: pe masura ce se scade cantitatea de CH , se ridica cea de proteine (si proteinele provoaca o crestere a gl. daca sunt peste 0,8 **/kcp/zi
vorbim despre 0.8 ce per kg corp? la 24 kg ale Dariei, 0.8 inseamna 19 gr proteina... ( un galbenus are 16%...) Doar atat? sigur n-am inteles nimik!
si, adica inlocuiesc hidratii cu proteine? in loc de paine, paste, mamaliga mancam carne, peste, galbenusuri, telemea? dar!
Alimentele bogate in proteine de origine animala au doar aprox. 20% proteine (aprox. 6 g pe uncie), restul fiind apa de grasime si altele.Sub efectul glucagonului, 36% din aceste 6 g pe uncie pot fi transformate foarte lent in glucoza. Nici carbohidratii si nici grasimile nu pot fi transformate in proteine. pai, cele mai multe proteine sunt de origine animala dar inteleg a se evita cele ce contin grasimi totusi? sau:
Consumul de grasimi cu carbohidrati poate incetini digestia, iar ridicarea glicemiei este incetinita si ea. scadem cantitatea de CH pana la un anumit moment, pt ca in combinatie, proteine cu grasimi si carbohidratii nu ridica glicemia. Aici iarasi depinde fiecare ce insulina foloseste, poti fi interesat sa cresti repede sau lent...

Ufff! Cata informatie!
Adriana, esti minunata dar crede-ma ca nu stiu de unde sa incep sa folosesc informatiile transmise noua! Adica, pana acum socoteam carbohidratii, lipide, grasimi, proteine, erau "in mare", pe langa. Acum, trebuie sa invatam sa calculam si proteinele, lipidele iar pt cine nu vrea sa se ingrase, si indicele caloric!

Te pup, tu posteaza in continuare, mai citesc de cateva ori, fac niste scheme si poate ma dumiresc!!!

Sanatate multa fetelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Paula, Dr. Bernstein spune si a demonstrat ca dieta clasica pentru diabet (cea din anii 50-60) era mai buna pentru persoanele cu diabet decat dieta moderna si ca acea dieta nu este vinovata pentru complicatii, asa cum s-a crezut la vremea aceea.

Este adevarat, ratia de 30-45 CH/zi cred ca este foarte utila pentru cei care au complicatii majore si pentru obezitate (si nu la copii). Sunt la inceputul drumului pentru aceste informatii, dar vad tot mai mult ca se extinde acest tip de dieta si la persoanele cu diabet care nu au probleme.

Dieta clasica:

40% glucide, 20-25% proteine, 35-40% lipide din ratia calorica pe zi



Dieta moderna:

pentru copiii cu diabet se recomanda pana la 15 – 16 ani, sa primeasca

50% glucide, 20% proteine, 25 – 30% lipide din ratia calorica pe zi.

altii recomanda:

55% glucide, 15% proteine, 30 – 35% lipide

---------------------------


Dieta pentru persoane fara diabet:


55-60% glucide, 15% proteine, 30-35% lipide

recomandari pentru copiii fara diabet:

Copiii intre 1 si 3 ani au nevoie de 40g lipide pe zi, cei intre 4 si 6 ani au nevoie de 50g, cei intre 7 si 9 ani de 60g, iar cei intre 10 si 12 ani de 70g/zi.

Specialistii recomanda:

• glucide 4-8 g/kg corp/zi
• proteine 1,3-1,5 g/kg corp/zi
• lipide 1-2 g lipide/kg corp/zi.

----------
Ideal pentru noi ar fi sa se consulte un dietetician, sau un medic diabetolog dispus sa faca toate calculele si sugestii pentru meniuri...

Voi reveni cu raspunsuri.



studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Da, Paula, 1 CH poate ridica cu 5 mg/dl. Depinde de varsta, greutate, insulina totala folosita pe zi.

1 BE = 10-12 g glucide (la 20 g paine) – este stabilita o masuratoare internationala
la coopii 1 BE = 13-15 g glucide

la adulti, 1 u.i. este metabolizata de 10-12 g glucide
la copii 1 u.i. este metabolizata de 13-15 g glucide

10-12 g glucide pot creste glicemia intre 20-80 mg/dl (adica 1 CH ridica aprox. 2-8 g mg/dl)

In cazul Dariei, 10 CH ar ridica aprox. cu 80 mg/dl. Daca are hipo si ii dai 10 HC rapizi, gl. va creste cu aprox. 80 mg. (In cazul lui Alex, spre ex., ar creste cu 40-50 mg/dl)

Citat:
Dariei ii fac la fiecare masa principala aceleasi 4 ui pt cantitati diferite de CH: dim si seara 40, la pranz 60.


Da, insulina este metabolizata diferit in diferite momente ale zilei.
1 u.i.cu actiune rapida neceseara pentru metabilozarea 10-12 g (1 BE) (la copii 13-15 g)

• matinal (orele 4-9) sunt necesare aprox. 2 u.i.
• pranz (orele 14-16) necesare 1-1,5 u.i.
• seara (orele 16-19) necesare aprox. 2 ui.i.
• noaptea (orele 12-3) necesar 0,5 u.i.

Pentru Daria,
dimineata si seara 1,5 u.i. metabolizeaza 15 HC,
pranz 1 u.i. metabolizeaza 15 HC

(la Alex, 2 u.i. metabolizeaza 10 HC)
P.S. La Daria, aceste cifre se mai schimba in timp, iar cand este bolnava, cred ca vor creste cu 20%. Intreaba si medicul.

Datele generale sunt dintr-un Ghid practic – Tratam. diabetului zaharat de dr. Rodica Perciun.

"The American Diabetes Association in 1994 recommended that 60–70% of caloric intake should be in the form of carbohydrates. As mentioned above, this is controversial, with some researchers claiming that 40% or even less is better, while others claim benefits for a high-fiber, 75% carbohydrate diet."

http://en.wikipedia.org/wiki/Diabetic_diet

Am sa revin cu raspunsuri.


studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui anna-pa

Alimentatia vegana-nu stiu daca am scris corect, este indicata iar scaderea unitatilor de insulina este normala deoarece hidrati sunt in numar mia mic cu siguranta. pt ca lemgume precum ardei, salata, rosii, castraveti, au putini hidrati. Urmaresc ce scrie Ligia Pop despre raw food. Chiar ma gandeam, au trecut 3 luni si cred ca ne apucam curand de alta serie de Bowen...eram mai bine...
Cati ani are mama ta si de cat timp insulino dependenta?

Numai bine si mai scrie-ne ce face mama ta. Poate trairile voastre ii pot ajuta pe picii nostrii!


Mama mea are 57 ani si are diabet tip 2. Mama nu era raw vegana, a trecut de o saptamana si vad ca a scos de tot insulina.
Nu stiu daca experienta mamei mele are aplicabilitate la copilasii cu diabet tip 1 plus ca la copii regimul alimentar e un pic diferit de al adultului.
Fetita mea cea mare (avand probleme de sanatate), a fost o perioada vegana (1 an), apoi a trecut lacto-vegetariana iar acum consuma si carne pui/ou/peste odata pe saptamana. Problemele de sanatate s-au remis treptat pana la disparitie dar chiar si asa nu am de gand sa ma intorc la alimentatia recomandata de pediatru si sa cresc portia de proteine animale.
Experienta cu ea mi-a demonstrat ca ii este cel mai bine asa.
1. Nu are probleme de crestere;
2. Anemia care o bantuia inainte, s-a remis inca de la trecerea pe regimul vegan;
3. Creierul e dezvoltat peste limitele normale (desi multe teorii spun ca grasimile din proteinele animale sunt necesare dezvoltarii creierului). La 4 ani stie sa citeasca (litere mici/mari), desi nimeni nu a invatat-o, doar ce a prins de la gradinita cu o ureche la copii mai mari. Si multe altele, care nu sunt ontopic.

Ideea e ca am fost nevoita sa experimentez pe un copil de 2 ani jumatate...si rezultatele au fost mai mult decat spectaculoase.
E adevarat ca mi-am luat multe buline negre de la pediatrii, pneumologi, alergologi, etc dar sanatatea copilului meu era mai presus de orice.
As adauga si homeopatia care a facut minuni pentru ea IN DOAR 2 LUNI si datorita ei poate acum consuma lactate si carne fara crize de astm.


Multa sanatate la copilasi !

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Softurela, ii recomand mamei tale un link pentru incurajare (http://vimeo.com/34471548). In plus, este foarte interesant ceea ce ne-ai povestit.

Mama ta va vedea acolo un grup mic de persoane de sex si varste diferite si modul lor de adaptare la noua dieta. Cea mai interesanta mi s-a parut marea lor dependenta de vechile obiceiuri alimentare. Aceea fiind, de fapt, cea mai grea etapa de trecut pentru ei.




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna seara
Adriana, de la inceput am considerat ca esti o mama de dulcinel in fata careia trebuie sa-mi scot palaria
multumim mult pt acest ultim link,mi-a placut mult,si sincer voi incerca sa mai scoatem unele alimente din alimentatia noastra,sper sa reusim,dar mia placut la nebunie...
va pup pe toate mamicile si dulcineii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Citat:
Tu cum vei incerca sa folosesti aceste informatii? veti schimba regimul alimentar? este potrivit si celor mici ca ai nostrii?


Cred ca informatiile dr. Bernstein sunt utile pentru ambele tipuri de diabet. Nu pot sa spun cum veti proceda voi, dar stiu exact cum m-ar fi ajutat aceste informatii acum cativa ani.

In prezent, stiu ca voi exclude restrictia la oua, la unt si la lactate cu putine grasimi si voi sta linistita in privinta faptului ca dieta de 300 CH nu este stricta, ca nu voi gresi daca voi lupta sa il aduc la 250 HC/zi. Alex in prezent are 75 kg si inaltime 1,89 cm. La varsta lui, eu pot doar sa-i fac sugestii, controlul si alegerile le face el.

Zilele trecute m-am uitat in caietele de glicemii din anii trecuti. Chiar la inceputul tratamentului, cand Alex avea 8 ani si jumatate, dieta lui era pe 250 HC si 2 insuline, avand 31 kg.

45+35+75+10+60+20

pe urma a trecut pe 3 insuline – 250 HC

40+45+70+10+55+15
50+20+70+20+50+20
50+30+75+25+50+25
50+25+75+25+50+25

Astea au fost exemple de repartitie ale celor 250 CH, asa cum stiti, dupa necesitatea perioadelor.

La vremea aceea nici nu m-as fi gandit ca as fi putut sa-i dau 200 HC, fara a face vreun rau in dezvoltarea lui. Medicul nu ar fi acceptat un dialog pe tema asta.

40, 45, sau 50, mai tarziu 60 HC dimineata
30, 45 HC la gustarea de la scoala, dimineata, mi se par f. multi pt. un copil care nu are voie alimente concentrate in CH, cum mancau colegii lui, chipsuri , croissant etc.

Intr-un timp gasisem ca solutie pentru micul dejun sa manance si repede si concentrat in HC : cerealele cu lapte. Astea mergeau de minune, dar intotdeauna din cauza lor venea la gustare cu hiperglicemii de 300. Era regula, numai de la ele.

Acum, i-as fi redus masa si gustarea de dim. la jumatate, micsorand si doza de dimineata si asa nu l-as mai fi indopat cu acei CH.

Un alt exemplu as putea sa va spun referitor la mesele din timpul verii. In mod special vara, era un mare chin cu acoperirea celor 250 HC. Am mai spus, pe Alex l-am incurajat sa manance fara grasimi si multe legume, fructe si carne. Pe timpul verii manca multe mancaruri de legume cu carne. In aceste cazuri nu stiam cum sa mai fac sa acopar CH. Fructe, da, dar tot nu acopeream. Asa ca dieta asta bogata in CH ma incurca f. mult si chiar era un dezavantaj sa mananci alimente bogate in fibre.

Ma gandesc ca ar fi fost posibil sa avem la vremea aceea chiar 150-200 HC, fara sa fie probleme in dezvoltarea organismului.
De fructe, nici nu se pune problema sa se renunte mai ales la copii.


Citat:
in combinatie, proteine cu grasimi si carbohidratii nu ridica glicemia.



Referitor la proteine si procesul lor de transformare in CH nu sunt lamurita. Promit ca voi reveni.

Depinde de proteine si de carbohidrati. Daca mananci alimente incompatibile pentru digestie – friptura cu cartofi – (indiferent cum sunt preparati cartofii) , da , se evita hiperglicemiile dupa masa, dar din cauza concentratiei mari de glucide si proteine , acele alimente vor fi digerate 5-6 ore, devenind toxice.

http://www.danutritie.ro/combinarea-nutrientilor/




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Simo, multumesc mult, toate mamicile de aici sunt minunate si din intreaga comunitate despre copii. :)



studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Adriana, te rog mult, mult de tot, ajuta-ma si pe mine cu info. Informatiile de care am eu nevoie sunt exact opusul, adica Victoria e hipo-glicemica si am nevoie de o dieta (ptr. copil de 3 ani si 8 luni) in special ptr. seara, ca ea peste noapte devine hipoglicemica. Deocamdata, ii dau amidon cu iaurt, dar acum e o perioada mai grea, trebuie sa ne trezim si la 2 noaptea ptr. ca a avut 2 dimineti cand glicemia a fost 1,6 (aici valorire sunt calculate ca normale ptr. varsta ei intre 4-11). Sub 2,8 e deja la risc sa ii afecteze creierul. Imi pare tare rau de ea sa o trezesc la 2, dar am noroc ca e intelegatoare. Problema insa e ca mai avem 6 luni de tratament, nu stiu cat de intelegatoare va fi peste 3-4 saptamani/luni. Iti multumesc mult de tot.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA


www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput