Dulcineii DC - Diabet zaharat la copii *9*

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns areea2006 spune:

Buna fetelor! La multi ani pentru cei care astazi isi sarbatoresc ziua de nume, sa fie sanatosi si iubiti si sa aiba parte numai de bucurii. Ce mai faceti? Cum le mai merge dulcineiilor vostrii?
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns comunitati spune:

Buna ziua,
Azi am intrat din nou pe forum ,nu am vazut ca esti in cautare de informatii despre CGM.Imi pare nespus de rau ca ati facut diabet ,si pentru pui si pentru voi.
Sebi are un Dexcom din februarie anul acesta.Nu doare.Deloc.
Daca e util?
Mie mi se pare ca da.Cred ca pentru toti copii ar trebui sa fie un standard,dar se pare ca la noi prea curand nu o sa fie.
Si Sebi urca mult dupa masa,cu Dexcomul am exclus treptat alimentele care il duceau prea sus,dar dupa cum probabil ai aflat pe pielea voastra nimic nu e la fel,nici macar aceeasi mancare.
Daca mai ai intrebari iti raspund.
Nu sunt mai experimentata ca tine ,Sebi are diabet din aprilie anul trecut.Si el este pe novorapid.
Glicemii bune tuturor puilor vostrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TataHoria spune:

Buna ziua!
Sunt tatal unui baiat din Craiova, David, care va implini 9 ani in ianuarie si care a fost diagnosticat cu DZ1 in februarie anul acesta.
Pentru ca am beneficiat de ajutorul informatiilor din acest forum la debut, cred ca am strans destule date ca sa ii ajut si eu pe altii cu ceva din experienta noastra.
In primul rand vreau sa spun ca am avut mare noroc cu depistarea precoce a problemei ( consum mare de lichide, urimari nocturne ne-au determinat sa facem analize si asa am descoperit glicemiile mari). Am avut norocul sa fim ghidati de la inceput de doi oameni deosebiti: d-na dr. Puiu care este pediatru cu competenta in diabetul juvenil
si d-na prof. Mota, diabetolog cu multa experienta.
Spun noroc pentru ca avand ajutorul doamnelor doctor, intrarea in regimul nou de viata am putut sa o facem relativ treptat reducand la minim contactul cu spitalul.
Suntem de atunci pe un plan de tratatment cu 3 insuline pe zi ( Actrapid si Mixtard)care pana acum ne-a permis un control destul de bun al diabetului. Hb1AC 9,2% la debut, apoi 5,8% si 6,6%. Probabil ca suntem inca intr-o luna de miere, pentru ca dozele de insulina necesare sunt relativ mici raportat la varsta si greutate.
Regimul alimentar este cu 200HC pe zi, impartita in 3 mese principale si 3 gustari. Avem iarasi noroc pentru ca David este extrem de receptiv la schema de tratament si nu prea avem probleme cu mancarea. Mananca decat la orele fixate si doar ce trebuie. Regimul alimentar il tinem destul de strict, in sensul ca aproape tot timpul umblam cu cantarelul dupa noi si cantarim aproape tot ce mananca.
Incepand din iulie i-am dat si Diavit 3 comprimate pe zi. Nu pot sa spun ca am vazut rezultate foarte spectaculoase, dar s-ar putea ca si asta sa contribuie la faptul ca avem o luna de miere mai lunga ( in afara de depistarea precoce si tratamentul cu insulina).
Multe informatii am mai aflat si de pe urmatoarele forumuri straine:
www.diabetesnet.com
http://www.childrenwithdiabetes.com/
Incepand din octombrie am cumparat si sistemul de monitorizare continua a glicemiei CGM Dexcom.
Aici as vrea sa ma opresc putin si sa detaliez pentru ca cred ca ar trebui sa avem cat mai multe informatii pe aceasta tema.
Primul scop al tratamentului pentru diabetic la ora actuala este mentinerea nivelului glicemiei in niste limite cat mai apropiate de normal. De aceea prima intrebare la care fiecare trebuie sa isi raspunda este cum monitorizam nivelul glicemiei?
Înainte de achizitionarea aparatului faceam determinari cu glucometrul de 5-6 ori pe zi .
Aparatele CGM iti permit o monitorizare contiuna sau aproape continua cu determinari din 5 in 5 minute. E adevarat ca nu se determina glicemia sanguina ci cea din lichidul interstitial, dar informatiile raman valoroase, in special prin posibilitatea de urmarire a tendintelor de variatie a valorilor glicemiei.
Noi am cumparat aparatul Dexcom Seven Plus de la firma RomDiamed din Bucuresti. A costat undeva putin peste 1200 Euro.
Senzorul costa 330 RON. Teoretic senzorul tine cel putin 7 zile. Apoi sesiunea se incheie, dar poti sa pornesti o noua sesiune fara sa schimbi senzorul, iar utilizatorii americani scriu pe forumuri ca reusesc sa il mai tina inca 7 zile cu rezultate insa mai putin acurate spre finalul perioadei.
Acum suntem la al treilea senzor.
Primul l-am tinut cam 12 zile ( cu repornirea de rigoare dupa 7 zile).
Senzorul se insera subcutanat cu ajutorul unui dispozitiv de inserare simplu de utilizat ( un pic dureros, cel putin prima oara) dupa care ramane atasat de piele cu ajutorul unui fel de leucoplast.
Al doilea senzor nu ne-a tinut decat 3 zile. Probabil ca la scoala jucandu/se a fost mobilizat pentru ca a inceput sa dea eroare si nu l-am mai putut folosi.
Acum suntem la al treilea senzor care face maine o saptamana si pana acum nu am avut nici o problema.
David este un copil extrem de activ, de aceea momentan nu am luat inca in calcul varianta pompei, desi din punct de vedere al controlului glicemiei ar fi ideala. Ei se lupta pe la scoala, fac tot felul de batalii, sare garduri, urca in copaci, joaca baschet. Probabil asa a a mobilizat si senzorul trecut.
Dupa o luna de utilizare a sistemului pot spune ca ne-a dat multe informatii folositoare asupra raspunsului organismului la tratamentul cu insulina si la tipul de alimentatie.
Am mai facut mici modificari in regimul alimentar si in dozele de insulina in functie de rezultatele obtinute, iar atunci cand il poarta putem sa surprindem din timp perioadele de hiper si mai ales de hipo.
Senzorul este scump! ( in America este suportat de casele de asigurari). Dar cred ca este foarte util daca va puteti permite un efort pentru achizitionarea aparatului, senzorul nu trebuie purtat tot timpul.
Poate fi purtat 1-2 saptamani. apoi lasat 1-2 luni pana se mai strang bani de un nou senzor etc.
Informatiile date de sistem se pot imparti in 2 categorii:
informatii de interes imediat ( spre exemplu cand anunta ca se apropie o hipoglicemie si putem sa o corectam din timp)
informatii de interes de durata care ne ajuta sa modificam regimul alimentar si de viata in functie de modul de raspuns al copilului la diferitti factori cu impact asupra glicemiei ( insulina, mancare, efortul fizic!), iar acestea cred ca sunt si mai importante.
Imi cer scuze pentru postul kilometric, aveam multe de spus.
In incheiere, cheia unui tratament eficace sta in INDIVIDUALIZARE, iar aceasta individualizare o poate face cel mai bine parintele pentru ca are cele mai multe informatii legate de stilul de viata si de raspuns al copilului la indemana. Pentru asta e bine sa avem si noi cat mai multe informatii despre oportunitatile terapeutice pentru a putea face o individualizare eficienta programului copilului nostru.
Sperand ca nu am plictisit cu prea multe, va urez sanatate la toti si mult succes in lupta de zi cu zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns areea2006 spune:

Buna! Multumim din suflet pentru timpul acordat si pentru raspunsul dat. E un mesaj incurajator pentru noi faptul ca exista acest aparat care le poate face viata copiilor nostrii mult mai usoara si nu in ultimul rand de ce nu, chiar si viata noasta. Va doresc tot binele din lume, sanatate si multa putere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinna_C spune:

Salutari tuturor dulcineilor, mamicilor si taticilor de dulcinei,

Numele meu este Alina si as dori in primul rand sa va felicit pentru toate randurile frumoase si utile pe care le scrieti pe acest forum.

Am gasit acest joculet care mie mi s-a parut foarte simpatic si voiam sa stiu si parerea voastra.
http://www.nobelprize.org/educational/medicine/insulin/game/insulin.html (este dezvoltat de cei de la Premiile Nobel si presupune ingrijirea unui catelus care are diabet de tip 1)

Credeti ca ar putea fi util dulcineilor in a invata despre diabet sau pentru a ii motiva sa accepte mai usor tratamentul si regimul?

Astept parerile voastre.

PS: e posibil sa va ia cateva minute pana gasiti un nume pt catelus din cauza ca jocul a devenit foarte popular si sunt f multi utilizatori inregistrati.

O zi excelenta va doresc si glicemii din ce in ce mai bune!

Cu drag,
Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabella23 spune:

buna fetelor n-am mai intrat de mult pe forum datorita serviciului si am vazut cu regret noi copii cu dz1. vroiam sa stiu cam cat costa o pompa de insulina si de unde o pot cumpara. multumesc si va doresc o zi cu glicemii cat mai stiafacatoare.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:



gandurile unei luptatoare: "Diabetul e bun. Iti da curaj."

http://alinamusatoiu.blogspot.com/2011/09/diabetul-e-bun-iti-da-curaj.html

Sa luam aminte, noi, parintii! COPIII NOSTRI SUNT NISTE LUPTATORI!




Si alte cateva cuvinte despre pompele de insulina si "Societatea Romana de Diabet , o dulceata de institutie! "

http://alinamusatoiu.blogspot.com/2010/01/societatea-romana-de-diabet-o-dulceata.html




studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana-A spune:

Multumesc mult Adriana pentru link. E intotdeauna o placere sa descopar voci de dulcinei in blogosfera.

salutari tuturor si glicemii bune dulcineilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:


Daaa, si mi-a placut foarte mult schimbul de opinii al Alinei cu Cristian Guja, pe care l-a infruntat cu cele mai bune argumente. Alina ar putea fi o voce si... are si condei! :)

(vedeti comentariile la postarea de pe blog)




si alte experiente de viata:

Maria Mesaros – o eterna luptatoare

http://www.stirban.de/Pacienti/Sites/8_Experiente%20personale/Interviu%20Maria%20Mesaros.html

Interviu cu Johnny Raducanu despre diabet

http://www.stirban.de/Pacienti/Sites/8_Experiente%20personale/Interviu%20Raducanu.html

Dan Lupu - un pacient cu diabet tip 1 din 1968

http://www.stirban.de/Pacienti/Sites/8_Experiente%20personale/Interviu%20Bogdan%20Lupu.html


Sunt marturii ale unor persoane cu diabet, care au strabatut multi ani cu aceasta afectiune. Diabetul in Romania anilor 70, diabetul anilor de acum. S-au facut multi pasi inainte, dar inca mai avem mult de recuperat in ceea ce inseamna cunostintele necesare pentru afectiune, atitudinea institutiilor fata de pacienti si a romanilor fata de persoanele cu diabet.


studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput