Sezatoarea canadiana (204)
Raspunsuri - Pagina 20
CriPOD spune:
Va multumesc de incercarile de ajutor. Dar NU mai votati din canada, ca nu se considera voturile. Mi-am pierdut o groaza de timp votand in noiembrie pana am aflat ca nu se contorizeaza.
nelia, felicitari! Inteleg ca-i un job, ca nu prea am imagine a ce e formatiunea aia.
doloress, acu iaca, s-a hotarat bebe Kevin ca de fapt in place in burtica, ce ti-e si cu copiii astia. Nastere usoara, just in case.
ankalaura, nu sunteti voi primul cuplu cu copii mici care trebuie sa se descurce singuri pe-aici odata aterizati. Pe mine din perspectiva lui ontario ma amuza cand aud ca exista cineva care refuza ideea de job pe domeniu si experienta. Pai nu ala e scopul?
Cea mai folosita strategie e ca cel mai emploiabil se duce la facut bani si celalalt se sacrifica si-o ia un pic mai usurel cu integrarea, mai putine cursuri, program flexibil, etc. Dar pe la voi prin qc unde se pot face cursuri ani de zile de ambii membrii de familie e altceva decat cunosc eu pe-aici. Cand am venit eu, din job plateam daycare de ontario pentru fie-mea sa poata merge al meu sot la scoala un an de zile. Scoala pe care o plateam tot eu, ca nu ne calificam pentru osap si costa si-aia vreo 10 mii. Dar el era mama lor, a copiilor. Si a vaselor, hainelor, dusului si adusului, in general cam tot ce face o mamica pe-acasa. Nu s-au inversat rolurile (adica tot el baga vasele la spalat si-n zilele noastre si face breakfast si panini, pachete la copii, ce vrea muschii lui). Eu vad asta ca un lucru in echipa totusi. Face fiecare ce are de facut sa mearga treaba. Daca nu a avut el job primul, a avut el intaietate la casa si copii. Am preferat eu sau el asta? Nu neaparat, asa a fost interesul familiei si oportunitatea. Dar fiecare si le stie cel mai bine. Just trying to help din experienta.
www.refresheverything.com/curecdkl5" target="_blank">Help find a cure for CDKL5
nelia spune:
Ana, eu nu vreau sa trec de formare decit daca echipa de terapeuti simt ca am ceva in mine si sper din tot sufletul sa fie competenti si sinceri. Si in travail social este ceva nou, acum incepe sa fie luat in consideratie. E greu, dar pe mine ma atrage... mult. Multumesc pentru link-uri, mi-au prins tare bine.
mQQm, da, este vorba de un job, part-time deocamdata pentru ca am scoala, dar si pentru ca vreau sa vad cum ma descurc. Dar pentru ca este vorba de lucru cu copii autisti de 2-6 ani si familiile lor, treci prin mai multe evaluari si etape... e un pic mai complicat.
Diana, si cei care spui tu ca erau acolo, de la travail social si educatie/invatamint erau tot pentru ca in aceste meserii, fara experienta de lucru cu copiii sau cu alte categorii sociale in cazul primilor, e destul de greu sa obtii posturi in care sa ai toata responsabilitatea interventiilor. Sint pasi foarte mici care se fac si destul de greu, mai ales daca e vorba despre copii. Am mai trimis si eu pentru animator, dar trebuie sa ai si un pic de talent... eu nu-l am, lucrez mai bine in grupuri mai restrinse sau cu o persoana fata in fata... paradoxal pentru temperamentul meu coleric, nu ma asteptam.
Bafta multa si la scoala si la interviuri si in noile job-uri sau in cele vechi... si celor care stau acasa. Nu e usor nicaieri!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
carmençita spune:
Bravo Nelia, poate n-ai inteles, ai deja job, ai sa treci de formationul ala. E bine ca e part time, sper sa te descurci si cu scoala cat mai e si cu copiii si cu casa. De renuntat eu zic ca nu e bine sa renunti, e doar un sfat, tu faci ce vrei, dar gandeste-te ca poate avea efecte pentru cariera ta. Tu esti deja angajata, din cate am inteles, si in sistemul lor de n a s o sa apara ca tu ai renuntat, daca renunti, s-ar putea ca asta sa influenteze decizia pentru un alt job, poate jobul care tocmai crezi ca ti se potriveste. In plus conteaza ca experienta, cel mai greu e primul job, cand nu ai experienta.
E doar parerea mea, pana la urma ca si Ankalaura, deciziile astea se iau in famile, voi stiti mai bine cum va puteti descurca sau nu, dar e bine sa fiti hotarati, sa stiti ce vreti, pentru ca vorba aia, s-ar putea sa se indeplineasca.
Merci pentru info cu iile, Nelia si Diana.
Carmencita
Cristian si Alex
mikiion spune:
Carmencita mama mi-a luat asta vara de la Bacau. A fost intre 3 si 4 milioane. Nu- si mai aduce aminte. A umblat mult. A incercat si la munte sa-mi gaseasca. Si mi-a spus ca cel mai bun loc e la atelierele de la fondul plastic. Pe lnga Moldova. Eu nu prea vizualizez decat vag zona. Ca eu nu am mai locuit in Bacau din 90. Si s-a schimbat mult zona.....Dar cred ca e de fapt fostul Fondul plastic de inainte de 90.
Acum are comanda pt marc.....
Mancam si noi impreuna?
nelia spune:
Carmençita, da, dar nu e vorba de mine, ci de copil. Daca nu sint rezultate, daca nu se vad in evolutia copilului, eu trebuie sa ma evaluez corect. Asa cum spunea Ana ca ea nu poate, nici eu nu stiu daca pot... dar vreau, imi place, ma atrage si vreau sa vad daca pot.
Oricum, in meseria asta ai dreptul sa te retragi oricind simti ca esti depasit de o situatie anume, vine altul care n-are problema asta si tu te duci acolo unde esti suficient de echilibrat ca sa ramii obiectiv. Si exista evaluatori psihologici care te testeaza obligatoriu la nu stiu cit timp sau chiar la cererea ta daca simti ca ceva nu e in regula.
Sint atitea si atitea probleme cu care se confrunta oamenii intr-o societate, incit, din pacate, ai de unde alege... Si foamna care m-a intervievat mi-a spus ca sint multi care renunta pentru ca nu merge... sint si unii buni, care ramin, dar sint si unii buni care pleaca spre locuri mai bine platite... si mai sint si unii care nu sint buni, dar ramin pentru ca asta au apucat sa faca si au nevoie de un servici.
Mikiion, Carmençita, luni la cit aveti pauza? Sau marti? Ca eu am RV-uri dimineata, dar la prinz as fi prin centru, ca nu cred ca se lungesc peste pauza de prinz. Daca imi spuneti unde mincati, poate vin si eu...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
cge spune:
Anka, si Anca cu Victor se trezesc la 6.30 dimineata, ptr ca autobuzul lor trece la 7.10
Si pentru gradinita, mandra se trezea la 7.30
Tot ce am facut a fost sa o culc mai devreme seara.
De fapt si ea cerea, era mai obosita seara.
Mie mi-au zis colegii quebecosi ca ne facem prea multe probleme cu copiii, ca sa nu ii trezim dimineata, cum sa mearga toata vacanta la camp de jour si altele.
Mi-au zis sa ma gandesc ca majoritatea copiilor de aici au trecut prin asta si a fost ok.
Si cu rolurile in casa, totul e asa de schimbator: azi e nevoie sa faca mama un lucru, maine trebuie sa il faca si tot asa.
Eu nu cred ca se sacrifica nimeni, e vorba cum a zis Mqqm, de lucru in echipa.
Si in loc de 2 cursuri va puteti lua decat unul, daca vrei sa incepi jobul.
Asta e cand ai job, te intinzi mai mult cu scoala.
Noi incercam sa iti prezentam cat mai multe optiuni, sa hotarasti avand in vedere mai multe solutii.
Diana, merci de info cu biletele.
Nelia, felicitari si bafta in continuare.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005