salate deosebite de revelion

salate deosebite de revelion | Autor: Roxyn

Link direct la acest mesaj

Am mancat acum vreo trei ani la cineva o salata de morcov (predomina) cu mere, cred ca telina etc.

As vrea sa fac de revelion.

Are cineva o reteta buna?

Sau poate aveti retete de alte salate rapide si bune. Sunt satula de carnati, sarmale etc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

De revelion voi face urmatoarea salata:
-fierb macaroane
-fierb fasole verde
-dupa racire le amestec cu salam, parizer sau carne de pui, taiat marunt. Daca e afumat, are gust mai bun.Optional se poate pune si o ceapa mica taiata marunt.
Dressingul il fac dupa gust: maioneza cu smantana, lapte batuta sau iaurt, amestecata cu mirodenii verzi. -patrunjel, si alte verdeturi care le ai prin casa. Eventual un pic de piper alb si curry, sa fie un pic iute.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert Locul nostru www.jccoradea.ro" target="_blank"> preferat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Aia la care te referi tu e asa:morcov ras+telina rasa+mar ras(poti sa pui soi bot de iepure , e mai aromat ; sau poti pune doua tipuri de mere)+piept de pui fiert bine cu condimente. Apoi amesteci totul cu maioneza , sare, dupa gust

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Sau poti inlocui maioneza cu iaurt.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Poze Mos Craciun DC

bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Salata cu ciuperci, paste (spirale), castraveti murati, maioneza si usturoi (evident sare, eventual si piper). Varianta este putin imbunatatita fata de cea "clasica"... adica am adaugat si pastele... pt. ca as manca numai salata din asta, iar combinatia maioneza, ciuperci, castraveti este destul de grea pt. bila...
Ciupercile trebuie scurse bine... si castravetii, la fel.
Altfel lasa zeama prea multa si maioneza se face ca o ciorba...

La fel si la salata cu telina, morcov, mar si maioneza... dupa ce le dai pe razatoare, legumele trebuie stoarse intre palme.
Mai faceam si varianta fara mar, dar punteam usturoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Ton cu porumb, ceapa si castraveti murati.Cu sau fara maioneza, cu sau fara marar proaspat.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

Poze Mos Craciun DC

bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu fac salata de care zici fara carne: mar+morcov+ telina rase - la robot sau pe razatoare - si apoi pun maioneza si mustar. Daca vrei sa impresionezi, iaei andive, desfaci frunzele ca niste barcute, pui inauntru salata de telina si deasupra ornezi (arata bine cu maslina si putin peste afumat).
Alta salata foarte interesanta si care arata bine intr-un bol de sticla alba, transparenta. Sfecla rosie fiarta, data pe razatoare, amestecata cu un sos de mustar, hrean si iaurt sau smantana, sare dupa gust. Pui chestia asta rosie in bol si deasupra razi ou fiert tare (1-2). Arata f bine si e si bun.
Salata care-mi place mie cel mai mult e cea de ardei copti cu pui si maioneza (eventual putin usturoi). E foarte simpla dar miammmm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCiornei spune:

Se spune ca in noaptea dintre ani este bine sa se consume fasole uscata, pentru noroc si prosperitate in urmatorul an. In acest sens, va recomand o Salata de fasole uscata.

http://retetadelicioasa.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Si eu fac salate si antreuri reci doar pt Revelion.
Salate : o sa fac o salate de creveti cu verdeturi daca te tenteaza iti dau reteta, o salata cu salata verde, somon afumat taiat fasii subtiri ( se poate inlocui cu alt peste afumat ) un avocado dat pe razatoare de mere, un morcov crud facut aschii , o lamaie stoarsa, sare, piper, verdeturi aromate in functie de preferinte su un strop de ulei de masline. Mai fac si salata cu batoane de crab, somon afumat si verdeturi si gata la salate .
Iti mai sugerez o salata cu piept de pui rotisat pentru iubitorii de carne de pui sau o salata mai deosebita ca aspect salata cu verdeata, somon si oua de prepelita . Le puteti lua ca punct de plecare si adaptati cum vreti, eu fac foarte des salate daca vreti va mai dau retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

O salata foarte buna este si aceasta:

4 - 5 morcovi, o lingura ulei de masline sau putin unt, 3 catei de usturoi, un pahar iaurt gras.
Dam morcovii pe razatoarea mare, apoi ii calim cateva minute (in unt sau ulei de masline), pana se evapora zeama.
Intr-un bol amestecam iaurtul cu usturoiul pisat(mujdei), adaugam morcovii raciti. Se orneaza cu masline si frunze de patrunjel.

Pofta buna! Salata este DELICIOASA!

Mergi la inceput