Se trage de urechi!!! Help!!!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui nushulica

mda ilinca ma asteptam la un astfel de raspuns de la tine...atata poti!

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI

Nushulica, atata precautie...ti-ai sters mesajul initial si ai postat altul care ti se pare mai ok in legatura cu regulile moderarii...hmmm, nu-i rau deloc, ti-ai dat seama ca daca doar ai fi editat s-ar fi vazut, deci acum "nici usturoi n-ai mancat, nici gura nu-ti miroase". Stai linistita, ca ti-am raportat mesajul original, stii tu care ;).

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui nushulica

mda ilinca ma asteptam la un astfel de raspuns de la tine...atata poti!

Nushulica, atata precautie...ti-ai sters mesajul initial si ai postat altul care ti se pare mai ok in legatura cu regulile moderarii...hmmm, nu-i rau deloc, ti-ai dat seama ca daca doar ai fi editat s-ar fi vazut, deci acum "nici usturoi n-ai mancat, nici gura nu-ti miroase". Stai linistita, ca ti-am raportat mesajul original, stii tu care ;).

18 luni
19 luni
Manole forever

pai da cam asta e unicul tau scop pe acest forum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Cand o sa incepi sa ii pui putina carnita in supa sa nu fierbi carne in aceiasi apa cu legumele, o fierbi separat si apa de carne o arunci.

de Mamica îndragostita de comoara calare pe testoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanea1988 spune:

Buna Feteor daca o sa vedeti ceva greseli in scriere sa ma iertati fiindca limba noastra e cam rusificata cu parere de rau....... Apropo de mostenire ereditara asa ceva nu este la el findca cind sa nascut erau urechiusele normale abia pe la 4 luni urechiusa a inceput sasi schimbe forma..... persoana de care va spuneam la fel sa nascut cu urechile normale numai ca maicasa mia spus ca cind era micut ea ii punea scufie si el cu minuta isi scotea urechiusa afara cred ca ii era cald, si astfel sia schimbat forma
Pentru Floaredemac vrea sai spun ca eu nu aleg doar cemi place mie pur si simplu mia venit foarte straniu cind am auzito ca sa incep sai dau carnita micutului meu stiu ca e prea devreme si greutatea e normala: 6 luni 9kg si 500 grame eu cred ca e destul de normal si nu am nici un motiv ca sa incep sai dau carnitza, cit despre leucoplast nu am vazut nimic rau in asta si de asta am si continuat sa il aplic, nustiu voi poate vati imaginat ca ii lipesc toata urechiusa de biatul copil nici nu poate sasi aeriseasca urechiusa , dar eu ii pun o bucatica foarte mica de nici jumate de milimentru si o lipesc doar pe virful urechiusii ca daca ias pune cordeluta sau altceva de genul asta din prima clipa siar scoate fiindca e tare capricios , vai de capul meu ce chin am pina ce il imbrac dupa baita sau cind il scot afara tipa de parca las frige , lui ii place sa se simta liber cit mai mult sa stea cu pelicica goalaasa ca alta solutie nu am , el nici nul simte ca daca il deranja era sa traga de el si il scotea, apropo urechiusa acum este identica cu cealalta dar daca il las vreo saptamina fara sa o lipesc se face la fel fiindca este zgirciul moale moale si usor isi modifica forma

Inca o intrebare daca nu va deranjez in premargator iati pus deja???

Mergi la inceput

Micutul meu are 6 luni jumate si ma gindesc sa nu fie prea devreme ca nu chumva sasi deformeze schiletul??? saptamina care vine o sa intreb si de ortoped ,dar maintii va intreb pe voi

Mergi la inceput

Ilinca deja sa vazut ca nu o sa mai accepte sinu fiindca din biberon abia suge nu tocmai de la sin o sa ma mulg cit o sa pot ce sa fac asta e ...... dar imi pare foarte rau ca stors dea gata tot nu vrea sa suga ii mai fac casuta cu laptic deal meu il mai amagesc cu Tv ( se concetreaza la imaginea de la tv si asa mai bea cite 50 ml) , apoi cind doarme la fel mai suge cite puti si astfel ajung ca pe zi bea cite 500 600 ml ( Ii seamana lui tacasu capriciosi la mincare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Tanea, pe aici pe forum au fost multe discutii despre premergator; daca vrei iti voi cauta niste linkuri, daca nu, iti fac rezumat:
- majoritatea opiniilor medicale sunt IMPOTRIVA premergatorului, acesta putand cauza tot felul, de la accidente la deformari ale coloanei/ scheletului, postura improprie, suprasolicitarea articulatiilor inca moi etc etc. Desigur ca multi parinti isi mai pun inca in premergator copilul, eu nu inteleg de ce si parerea mea e ca pusul in premergator ii e de folos doar mamei, care astfel mai "scapa" de copil, pe cand copilului nu-i aduce nimic bun.
Doctorii pot spune:'da, doamna, pune-l in premergator", ca doar nu-i doare gura. Si doctorita noastra de familie mi-a zis foarte serioasa:"de la 7 luni o puneti in rotobil!" fara macar sa ma intrebe ce parere am...da' cine-a bagat-o-n seama?
Nu pot sa vad rostul premergatorului, nu e ceva firesc, batranii la apusul vietii au nevoie de carje sa se poata deplasa, de ce ar avea nevoie niste bebelusi de o asemenea inventie nefireasca? Orice copil invata sa umble singur mai devreme sau mai tarziu, fiecare cu ritmul sau, nu vad de ce sa intervenim cu artificii gen premergator, ham. Asta e parerea mea.
Tania, tu practic de ce te-ai gandit la premergator, ce te face sa te gandesti ca ar fi bine sa-l pui in premergator?

18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Tanea, exista ceva ce se numeste antemergator, foarte util pentru primii pasi. Eu am avut pentru fetita mea, in premergator n-am avut incredere, este chiar interzis in unele tari

blog

am hainute la bazar

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=0" target="_blank"> Eva cu obrajori ca marul - concurs CHIC

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna Tanea...iti zic din experienta, am premergator degeaba insa...sta ff putin in el si ma bucura asta...al meu prefera sa se plimbe de-a busilea sau se ridica din genunchi in picioare si impinge el premergatorul...il folosesc mai mult pe post de scaun de masa ca in scaunul fix n-are stare...deci parerea mea..mai bine nu cheltui banii pe el..daca intr-adevar vrei unul cauta si imprumuta-l de la cineva...Am citit si eu ca e interzis..dar am luat pt ca puiul meu nu mai avea stare deloc si am zis ca macar 30 min pe zi cat imi mai curat o ceapa si un morcov pt mancare nu-i bai daca sta in el...se pare ca bb e mai istet si a refuzat...Acum tu decizi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Tanea, incet incet te poti pregati pt carnita, cate un pic. Carnita are si ea rolul ei, in special ca si sursa de fier. Nu te gandi ca se ingrasa de la carnita, ci mai degraba de la fainoase. Si nu intotdeauna un copil grasut este si foarte sanatos, poate fi anemic si daca este rotofei. Eu am inceput diversificarea cu legume - supa - nu cu sucuri de fructe,cum imi propunea pediatrul, fiindca mi s-au parut prea acide pt un stomac atat de fraged. Desi l-am alaptat exclusiv, am fost nevoita sa incep diversificarea cam de pe la 5 luni si nu 6 cum as fi vrut fiindca aproape o luna nu a luat in greutate decat f. putin. Dar am continuat sa il alaptez pana la un an si 5 luni. Nu am avut probleme cu el de niciun fel, nici probleme de piele (dermatite, urticarii), nici raceli dese, iar analizele de sange de la un an au aratat ca nu are anemie sau lipsa de calciu (desi este un copil destul de slabut fata de altii, dar in parametrii). Ficat i-am dat de cateva ori doar, apoi am hotarat sa nu ii mai dau fiindca nu mi se pare un aliment f bun pt copil - prin ficat trec toate "otravurile" din organism. Prfer sa ii dau ou. Carnea de pui a fost intotdeauna din gospodarii particulare, chiar si acum ma dau peste cap ca sa ii fac rost de carne si oua de curte.
Eu sunt impotriva premergatorului, nu ii vad rostul decat pt confortul mamei, care se scuteste asa de grija celui mic pt ceva timp. Copilul meu s-a tarat, a mers in "4 labe", apoi a inceput sa se ridice tinandu-se de mobila, a inceput sa mearga asa si cu ajutorul acelui antemergator de care spunea si Adra_bell. La 11 luni a mers singur. La un an si cateva luni i-am cumparat o motocicleta pe care o impinge si acum doar cu picioarele. Are un echilibru foarte bun, fiindca si l-a format treptat prin fortele proprii.
Deci au fost niste etape firesti, in ritmul lui, fara sa ii suprasolicit coloana in niciun fel.
Nici in acea scoica de masina nu l-am tinut foarte devreme decat strictul necesar, si atunci i-am pus la spate o pernuta pt a nu ii incovoia coloana inutil. Vertebrele se taseaza foarte usor in copilarie si apoi la maturitate apar problemele la coloana. Producatorilor le este foarte simplu sa spuna ca e conceput special pt copii, iar cand apar problemele nimeni nu va putea dovedi 100% ca premergatorul sau scoica au fost cauza.
De-asemenea, pe copil nu l-am tinut niciodata incaltat in casa decat cu sosete antiderapante, nu a fost nevoie sa ii "sustin glezna', sa ii pun talonete, etc. M-am bazat pe evolutia fireasca, naturala: muschii trebuie sa se antreneze, piciorul trebuie sa se sustina singur. Cazurile de platfus sunt de fapt foarte rare, restul sunt din cauza neantrenarii corecte a muschilor.
PS cred totusi ca leucoplastul pe care il pui la copil are mai mult de "jumatate de milimetru", nu? Hai, nu te supara, dar primul tau mesaj a fost destul de ciudat, a lasat loc la multe interpretari.... Imi place sa cred ca pe DC intra doar mame care isi iubesc mult copiii si ii protejeaza cat pot, iar tu sigur esti una dintre aceste mame.

Mergi la inceput