Oare sta in puterea noastra?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Un_cabotin spune:

Citat:
citat din mesajul lui Orhidee23

Intr-o zi am ales sa fiu cu el.Si in fiecare zi aleg la fel.Cand simt ca lucrurile scartaie,ma opresc sa vad unde s-a innodat firul.Imi tin inima inchisa pt fiori si iubiri,straine.Ii sunt fidela si-n gand.La propriu.Nu-mi permit sa-mi opresc gandul asupra altui barbat,nici privirea.(d.v.d.v sexual sau emotional)Pt ca de aici incepe totul...azi o privire, un zambet,maine un sms,peste-o luna o intalnire,etc.Nu-mi permit glume sau vorbe cu doua intelesuri,decat cu EL.Sotul meu.

Orhideea are perfecta dreptate!

Flirtul, cel mai nevinovat flirt, poate sa ajunga pe nesmitite altceva, cu sau fara vointa noastra. Mai ales daca acasa lucrurile incep sa scartaie (asa cum este intr-o relatie de zi cu zi).

Si apoi mai e ceva, daca esti concentrat pe relatia cu sotia ta (sotul tau) "te vei opri sa vezi unde s-a innodat firul", asa cum frumos spune Orhideea.
Ori cand incepi sa comunici/flirtezi cu alta/altul, nu prea iti mai sta gandul la problemele din familie. Te "refugiezi", chiar si numai mental, in "bratele" celeilalte/celuilalt, care pare sa te inteleaga, sa te mangaie (cu o vorba dulce) tot timpul.

In concluzie, stati deoparte de situatiile compromitatoare, sau cele care au cel mai mic potential de a deveni periculoase.
Lasati flirtul si jocurile cu (dublu) inteles pe seama celor ce-s liberi si-si cauta perechea.

Multumim, Orhideea!

Un_cabotin

PS. Vorbesc din proprie experienta, fiindca n-am stiut sa ma pazesc de tentatii/flirt/jocuri "nevinovate".
Imi spuneam: dar nu e ceea ce crede lumea, nu e decat un joc (cat se poate de placut)... si am ajuns pe marginea prapastiei. De fapt chiar am cazut in prapastie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui aiamoni

Felicitari, Laura!!!Si nu ti se intampla sa fi mai prost dispusa intr-o zi, sau poate chiar putin suparata pe sotul tau (ca si-a lasat ciorapii aiurea, ca nu te-a sunat la 3 fix cand a zis, ca a uitat sa cumpere paine, etc)? Chiar in fiecare zi uiti de toate cand ajunge acasa si il imbratisezi la fel?

Ba da aiamoni, se intampla si din astea! Dar nu din cauza ciorapilor!
(la mine nu merg emoticonurile, as fi pus unul care ranjeste).
Ne mai suparam si noi, dar nu foarte rau si nu foarte des!
Si de multe ori pana vine de la sericiu, ne trece!
Dar ai dreptate, mai sunt si exceptii, adica zile in care asta nu se intampla. Dar in marea majoritate a zilelor, da!

Eu nu am scris asta ca sa ma laud, ci doar sa arat ca se poate si exista si asa ceva. Si nu e doar de fatada, chiar simtim asta!
Nu mai simt fluturasi in stomac de mult, dar ceea cce simt pentru sotul meu, e mult mai profund si mai durabil. Ceea ce va doresc si voua!
La multi ani pentru 2011!
Ceea ce va doresc si voua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Orhidee23 spune:

Referitor la ce ai spus tu,un cabotin.
Cand "eram fata",vorba aceea,credeam(nu stiu de ce)ca odata ce te-ai casatorit,si ai inelul pe dejt+barbatul in pat,gata dom'le cu ispita si tentatiile.Cat de mult am gresit!Pt ca odata maritata,tentatiile le-am simtit de 10 mai puternice,si mai ispititoare.Si sunt femeie,care cum se zice nu ma aprind la tot ce vad pe strada.Daramite,un barbat atunci?Si observand lucrul asta,ma intrebam de multe ori ce sorti de izbanda,mai are casnicia mea atunci?Orice casnicie?Cand pe tot drumul,sunt presarate,ispite cu picioare de 2m,si decolteuri pana-n buric+atatea si atatea nejunsuri,probleme,frustrari care se acumuleaza pe parcursul vietii,intre doi oameni?Toate impreuna,arunca in aer,ceea ce ar trebui sa fie "taina casatoriei".Si atunci,impreuna cu Iuby am hotarat ca trebuie sa ne schimbam modul de a gandi,de a ne purta,de a vorbi,inclusiv de a ne imbraca.Pt ca vrem sa ramanem impreuna pana la moarte.Ne-am pus limite,pe care nu le spun,ca nu vreau sa ma trezesc cu rosii in freza,si am trasat niste linii peste care nu vrem sa trecem.Am vazut atatea casnicii,prea multe,destramate de la un simplu flirt...pana cand situatia a fost scapata de sub control.Daca vrei sa ti se intample lucruri mari,trebuie sa fii gata sa faci sacrificii.
Zicea cineva mai sus,ca oare la un moment dat dispare,pasiunea dintre cei doi casatoriti?Lipsa alintarilor in public,ridicand problema.Nu pot sa dau un raspuns general valabil,dar iti spun cum e in cazul nostru,si tragi apoi concluziile singura.
Vorba tlaurei,nu mai simt fluturi in stomac cand sunt cu iuby,dar aceasta dragoste matura ma implineste pe deplin.Si nu o spun ca pe scuza,asta.Nu mai simt nevoia sa ma arunc in bratele lui in mijlocul mollului,sau sa fiu cu mana tot pe sub camasa lui,pt ca lucrurile astea,acum le fac zi de zi,acasa.Si mai am avem si fetita,care vine peste tot cu noi,si ne solicita aproape toata atentia si energia.Dar si rezultatele,si bucuria sunt pe masura!Dar oriunde suntem,de obicei nu trece mai mult de doua ore fara sa ne pupam unul pe celalat,sau sa ne stragem de mana,sau sa ne intrebam:cum te simti?esti bine?Si de la lucru ma suna in fiecare zi,sa ma intrebe cum ma simt,ce face Aby...iar cand vine acasa vorba Laurei din nou(sper sa nu te superi ca tot mentionez numele tau)sarim la usa amandoua,si-l luam in brate si-l dragalim.Cand am toate acestea,atunci de ce sa-mi mai doresc fluturasi in stomac,si fiorii pasiunii din primele iubiri?Da,a fost ceva extraordinar de frumos,dar au trecut.Le-am trait din plin,m-am bucurat de ele,dar acum ma bucur de aceasta perioada din viata si casnicia mea,vreau sa le traiesc.Nu merg inainte nu gatu'sucit in spate,la trecutul din urma.
Si inca ceva,sper ca nu intelege nimeni gresit ceea ce povestesc aici.Nu vreau sa ma laud,pt ca nu am cu ce,nu vreau sa ma dau mare sau alte lucruri.Cred sincer ca poti ramane casatorit cu aceeasi persoana,toata viata,traind in dragoste si intelegere,pana la moarte.DEACEEA scriu ce scriu,ca poate va folosi cuiva,un sfat,o idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Multumim ca ne-ai impartasit din experienta ta. Sa fii fericita!

Mergi la inceput