Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 45 -
Raspunsuri - Pagina 10
miki-miki spune:
Bravo Alla
ma bucur f mult . Pai dc creste asa repede BHCG vezi inimioara pana ma Craciun.
Miki
MTHFR C677T homozigot + Fact V Leiden heterozigot + Prot S la limita inferioara + NK mari,
2 sarcini obtinute prin FIV oprite din evolutie (8 sapt fara clexane, 5 sapt cu clexane 0.4)
Vine Mosu 
Ruxandrada spune:
Floaredemac,
! Fac ecografii cam la doua saptamani... sper sa nu sune a nebunie, dar... e singura chestie care ma linisteste.
Mie nu imi trece cu nimic degetul, dupa cum vad. Am incercat soi varianta cu masajul, si cu Lioton, dar degeaba. Tie ce ti-a spus dr. in legatura cu Aspenterul? Albu zice sa-l intrerup dupa 32 de saptamani, dr. U.- dupa 28, drept care am recurs la o varianta de compromis- il iau in zilele in care fac Clexane de 0,4 si renunt la el in zilele in care fac Clexane de 0,6.
RAMONELLA,
stai linistita si nu te agita DELOC!
R.
30+
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!
QiaoBing spune:
Seara buna fetelor,
am disparut si eu putin, am zis sa ma mai rup de probleme, sa fac altceva. am citit din urma si ...
ufff ... alla am trecut prin toate starile pana am ajuns la vestea buna. sa fie bine si pe mai departe. iti dorecs din toata inima asa cum mi-as dori mie. am citit prin ce ai trebut si m-am regasit in povestea ta. sunt cu tot sufletul alaturi de tine si toate fetele.
nici eu nu bat prea des la usile bisericilor. de cand mi-au murit toti cei apropiati biserica=parastas, asa ca toata increderea si speranta e in mine, aici trebuie sa gasesc puterea sa depasesc toate obstacolele.
la burtici, va doresc sa aveti in continuare zile senine, fara probleme, si bebelusi zglobii in burtici
cu degetul amortit ... daca e de durata ar fi bine de anuntat dr. stiu ca pe mine m-a intrebat neurologul la un consult daca imi amorteste ceva (mana, picior, degete) - nu era cazul asa ca nu pot sa spun mai multe, dar eu nu as sta asa. recunosc ca am devenit putin paranoica de cand am pierdut sarcina

---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
p@ulici spune:
Alla ce veste buna
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
alla76 spune:
fetelor, va multumesc din suflet.
Ruxandrada, sunteti maricei!
Ramonella, pot sa intreb si cate kg ai? felicitari pt baietel
miki, ai dreptate, trebuia sa mergem in ajun sa ii auzim inimioara, dar m-a amanat pe luni.
pup toate mutantele mele dragi!

cat despre eco, oare ma va suporta si pe mine doctorita macar la eco la fiecare 2 saptamani?
...subliniez "macar"
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
floaredemac spune:
Ruxandra, nu cred ca exageram cu eco.
Daca la prima sarcina am facut lunar (la sfaturile medicilor), neavand absolut nicio problema (cunoscuta, fiindca trombofilia oricum o aveam
), mi se pare firesc sa merg mai des acum la control decat atunci. Din pacate,in cazul nostru intr-o luna de zile se pot intampla multe necazuri, un motiv in plus de a face eco mai des.
Eu voi merge cu aspirina pana in saptamana 27, cand incep clexane de 0,2 si aspirina o zi da, una nu, ca un fel de pregatire a organismului pt clexane de 0,4 fara aspirina din saptamana 28. Medicul meu nu comenteaza parerea hematologului, m-a sfatuit sa merg pe mana ei fiindca a mai avut paciente care au dus sarcina la bun sfarsit sub indrumarea d-nei dr U. Mie imi ies mereu analizele f bine, chiar lunea trecuta cand am fost la Fundeni d-na dr mi-a tot repetat ca nu ii vine sa ma puna pe clexane fiindca imi ies analizele atat de bine si in plus copilul este f bine dezvoltat. Asta va fi schema mea de tratament, sper sa nu apara nicio problema.
Vad ca Alla a intrebat de kg: eu am multe de tot, nici nu vreau sa spun cate
, dar am si o buuuurtaaa.... sunt tare mandra de ea! La Fundeni mi-a spus o proaspata mamicutza ca burtica mea pare mult mai mare decat de 22 de saptamani
, si mi-a picat tare bine! La baiat toata lumea imi zicea ca nu se vede deloc, ceea ce ma enerva teribil!!!!
23+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
, obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
Anitta_O spune:
Miki, multumesc pentru raspunsul din capitolul anterior, cel referitor la insemnatatea valorii proc. global. La mine a fost 0,65. Dr.U nu mi-a spus sa mai fac vreo alta investigatie, mi-a spus ca analizele sunt in regula, sa nu-mi fac griji, sa nu iau tratament. Ginecoloaga insa mi-a spus sa iau Aspirin Cardio si acid folic.
Ar trebui sa mai fac vreo analiza? Ce parere ai?
MeAlex, tu ai continuat cu investigatiile? (stiu ca aveai valoarea 0,4).
QiaoBing spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui floaredemac In schimb ma confrunt cu dureri f puternice undeva in zona lombara, nici nu stiu exact cu sa explic unde. Cand ma asez sau cand ma ridic sa merg ma doare groaznic si mi se blocheaza piciorul stang incat nu mai pot sa merg cateva minute. ![]() |
floaredemac si eu am patit ceva asemanator acum cativa ani. pur si simplu ramaneam intepenita in mijlocul drumului si nu mai puteam sa fac nici un pas. am facut radiografie (ceea ce tu nu poti face acum) si am descoperit ca am 2 vertebre pensate pe care probabil ca le "deranjasem" in urma a 2 cazaturi in fund pe gresie la cursurile de dans. probabail ca si la tine se preseaza ceva pe acolo din cauza sarcinii. dupa cum descrii durerea s-ar putea sa fie o sciatica. din pacate fiind insarcinata nu stiu sa iti dau nici un sfat legat de vreun unguent/pastilute/masaj/fizioterapie
daca e problema de vertebre - incearca sa ai grija la pozitie cand stai jos, un scaun ergonomic, cu sprijin pt zona lombara poate te ajuta, sau o pernuta. si incearca alte abordari de ridicare/asezare - din lateral, cu sprijin, cu/fara aplecare - vezi poate gasesti ceva avantajos. fara miscari bruste, aplecari din mijloc (recomandat e cu indoirea genunchilor), ridicari de greutati (ccea ce sper ca deja faci

---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
floaredemac spune:
QiaoBing, multumesc pt sfaturi!
Sunt fan perne si pernute, am vreo 5 in jurul meu noaptea... nici nu mai stiu pe unde mi-a barbatul in pat, norocul nostru e ca avem unul f mare si avem loc toti (eu, sotul si pernele
). Am incercat lasonil si varixinal, dar degeaba. Durerea e undeva mult mai adanc, deci masajul la suprafata e inutil
. Cred ca e si din cauza pozitiei in care dorm, aproape exclusiv pe partea stanga (din dorinta de a ii asigura bebelusului tot sangele necesar). Probabil mi-ar face bine ceva fizioterapie, dar pana nu nasc .... si poate dupa ce nasc imi trece, totusi.
Si la primul copil am avut dureri, dar nu asa de mari. Varsta, de! Sper sa mai pot merge pana nasc, plus ca baiatul e foarte afectat de grimasele mele si aproape ca ii dau lacrimile cand ma vede ca sufar. Incerc sa nu arat ca ma doare, dar nu imi reuseste mereu.
23+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
, obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!