idei activitati educative 1 an

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu am mai citit ideea cum ca manualitatea - deci orice lucreaza cu manutele - dezvolta IQ-ul copiilor,poate ca si asta cu pusul lucrurilor la loc,sau incastratul figurilor mai tarziu, intra in categoria asta.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

aoleu monica bine ca explicasi la ce fel de manualitate te referi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisam102

Pusul jucariilor la loc masoara IQ-ul copilului. Poti sa intrebi orice doctor care a facut si pediatrie. Iar daca tu ca parinte nu incerci sa dezvolti acea parte.... problema ta.

Pe bune? Eu credeam ca anumite teste masoara IQ-ul, nu pusul jucariilor...dar ce stiu eu
Acum iertata-mi fie lipsa de modestie, IQ-ul fiicei mele ar fi ultimul lucru de care sa ma ingrijorez...doar conteaza si mostenirea genetica. IQ-ul si-l va dezvolta singura, eu cel mult ma voi ocupa sa-i dezvolt cultura. En fin. Cat despre doctori, chiar si pediatri, apelez la ei cand vine vorba de probleme de sanatate (slava Domnului, n-a prea fost cazul), acolo da, am asteptari de la ei. Dar in domeniul nutritiei, educatiei etc. am cu totul alte surse de informare iar "judecatorul suprem" in privinta asta...sunt chiar eu, ca mama care urmareste binele copilului. Daca mai multe mame ar avea incredere in ce le spune intuitia/ bun-simtul etc si ar pune mai putina baza pe ce zic prietenele, soacra, vecinele si unii doctori (care nu se ridica cu mult peste vecina de multe ori)...cred ca ar fi mai bine.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

Si baietelul meu, care are aproape 11 luni, tot asta face: merge de-a busilea, cu viteza maxima chiar, se ridica pe tot ce-i sta in cale, scoate din sertare, dulapuri, pungi, tot ce prinde, se joaca cu pet-uri, ligheane de zice tanti de sub noi "tu esti ala care rostogoleste butoaie" :)), se joaca cu mingea si acum a inceput sa considere toate jucariile minge, asa ca le busheshte pe toate de pamant. Telecomanda,tastatura, dar mai ales telefonul sunt cele mai interesante, normal. Stie cateva cuvinte si cateva lucruri, ma mai gandisem eu sa-l invat, dar nu pare interesat. Cu cerculetele de pus unul peste altul isi pune in fiecare mana cate unul si le impinge prin casa. Si ii place sa bata cu obiecte tari in parchet sau gresie, cred ca-i place sunetul. Si loveste jucariile una de alta.
Vorbesc cu el, si el vorbeste o gramada, o sa fie fain si cand o sa inteleg tot ce zice :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Super tare ilinca...sa nu-l lasi pe copilul tau nici sa deschida cartea...cei trebuie...are mostenirea genetica...
mi-a placut faza cu "judecatorul suprem"...seamana perfect cu "eu te-am facut eu te omor"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

baietelul meu are acum aproape 10 luni. as vrea sa imi dati si mie niste idei de jocuri si activitati educative potrivite pentru varsta lui.ce il putem invata la varsta asta si cum. deocamdata e la stadiul de tarat, mers de-a busilea, cocotat...
mamica de Rares 21.02.2010

la 10-12 luni, i-am luat jucarii de asamblat pt categoria de varsta adecvata.
i-am luat o girafa in care bagam bilele in gura ei si se dadeau de-a dura, pe un tobogan interior si ieseau pe la picioare.
Canta girafa si fii-mea a iubit-o f mult si o iubeste si acum:)
o masuta cu scaunel, pe care se pun piese gen duplo.
o masa de la simba toys, care are diverse activitati si care poate si folosita si la impins, sa o ajute la invatarea mersului.
topaitor
balansoar.
cuburi textile si de plastic, cu diverse activitati;
carticele muzicale, sau cu animalute.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Tot la activitati pentru un an: http://www.dropshots.com/moni2010#date/2010-09-07/14:20:48 Nu stiu cat de educativ e ,dar distractiv in mod sigur e !

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisam102

Super tare ilinca...sa nu-l lasi pe copilul tau nici sa deschida cartea...cei trebuie...are mostenirea genetica...
mi-a placut faza cu "judecatorul suprem"...seamana perfect cu "eu te-am facut eu te omor"

Draga mea, vezi ca sari calul. Rau de tot. Pe principiul pe care-l enunti mergi mai degraba tu, care inveti copilul de 9 luni sa fie ordonat si adopti metode de dresaj gen:"nu ma uit in ochii lui". Bine-nteles ca sunt "judecatorul suprem", caci am discernamant si pot sa aleg dintre tonele de informatii contradictorii de care e plin si netul si tolba de sfaturi a medicilor. Daca tu simti ca nu ai acest discernamant, n-ai decat sa mergi orbeste pe mana prietenelor dresoare sau a fratelui tau psihiatru care face "scenarii apocaliptice" gen alergat copilul cu lingurita prin casa (daca nu-l "educi" din fasha, vezi Doamne).
Ca sa vezi ca nu sunt rea, iti mai aduc niste lamuriri: inteligenta nu e totuna cu cultura. Interesant ca aduce vorba despre carti cineva care scrie in halul in care scrii tu. N-as fi spus asta daca nu faceai tu prezumtia deplasata ca eu nu-mi voi lasa copilul nici sa deschida o carte! Eu tocmai spusesem ca ma voi ocupa de cultura fetei mele, si tu dai cu bota-n balta, pentru simplul motiv ca nu faci diferentza intre inteligentza si cultura. Exista oameni inteligenti care nu au deschis o carte in viata lor si exista oameni cu o cultura vasta care nu au neaparat un IQ de exceptie. Un om cu un intelect limitat poate sa citeasca sute de carti, nu va deveni mai inteligent.Dar tu poti sa speri in continuare ca un copil pe care-l pui sa-si stranga jucariile va deveni brusc inteligent.
Inteligenta este innascuta, de aceea spuneam ca nu-mi fac probleme de copilul meu si-o sa-l las sa si-o exerseze singur; de-aici tu ai dedus minunatia cu cartea pe care n-o sa-l las eu s-o deschida. Nu cred ca-ti poti imagina cam cate carti se afla la noi in casa si mai ales ce fel de carti. Asa ca fii mai rezervata in deductii.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

Am citit cu mare interes si mamica Ilinca mi-a mai dat o speranta: nu e totul pierdut pentru generatia copilului meu!Poate mai exista cateva mamici care sa gandeasca nu neaparat la fel (nici eu nu-i impartasesc chiar toate opiniile), dar macar in aceasta directie:sa-i lasam pe copii sa exploreze la aceasta varsta dupa bunul plac, cunoasterea formelor geometrice, indemanarea de a aseza cuburile sau jucariile la locul lor vine mai tarziu in firescul dezvoltarii lui.
La nici 1 an, copilul e bine sa ia contact cu diferite obiecte de diferite forme, texturi, mirosuri, sunete - e varsta dezvoltarii simturilor care-l va ajuta pe viitor sa aleaga, sa aiba acea spontaneitate in a recunoaste.
Lasa-l pe copil sa exploreze casa, camera in care sta: sa deschida sertare sa scoata de acolo ce gaseste (te asiguri ca nu sunt obiecte taioase), stai cu el in bucatarie si da-i sa se joace cu linguri, castroane de plastic.
Joaca-te si tu cu el: fiecare bate intr-un castron si ii poti canta ceva, puteti pune castroanele in cap si dansa. E varsta bucuriei, e voie buna, e veselie!
Asculta melodii ritmate pentru copii si danseaza cu el, teatralizeaza ca sa vada diferite mimici.
Exista carti cu animale domestice, gen Ferma (parca) de la editura Crisan.Copilul apasa si aude diferitele ''glasuri'' ale animalelor.
Mergi de-a busilea cu el si piteste-te un pic, scoti capul, ii zambesti (gen''Cine e?"")
Vorbeste-i in continuu si, mai ales,explica-i de ce faci intr-un anume fel un lucru.
Baia este un moment foarte frumos de joc si voie buna. Sunt jucarii cu cheita sau baterii )pesti, broasca testoasa) care pot inota.
Foarte important ca zilnic sa-i citesti copilului ceva. La aceasta varsta sunt indicate cartile cu poezii (datorita rimelor usoare si la fel d eusor de perceput de ei)
...sunt o multime de jocuri inteligente care stimuleaza copilul de mic, care creeaza legatura aceea mama-copil,jocuri si nu jucarii.
Le-am scris asa cum mi-au venit in minte, fara sa le structurez inainte..mi-e somn;)
Va doresc tuturor sa treceti prin filtrul propriu si cu intelepciune sa alegeti ce sa faceti impreuna cu minunea voastra. Daca dorim sa crestem copii care sa devina adulti-oi(cum e generatia noastra), atunci, da (!) invatati-i papagaliceste sa numere de pe-acum pana la 10, sa recunoasca oaia si vaca pe carte (in loc sa astepti vara si sa-l duci la o ferma), sa recunoasca pe galben pe o carte in loc sa ai langa tine in acel moment o lamaie, o floare galbena etc
si tot asa...
Numai bine va doresc!

http://educampion.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

eusunteuasa, fetita mea a avut parte de absolut tot ce zici tu, dar, in plus, a avut parte si de jucariile mentionate de mine mai sus :)

O situatie nu o exclude pe cealalta:)
Daca i-am cumparat jucarii cu diverse cantecele, sau cuburi, sau diverse altele, nu inseamna ca nu am explorat casa in lung si in lat, ca nu am spalat vase impreuna, ca nu ne-am jucat cu oalele si faina, etc

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput