idei activitati educative 1 an

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe
...in rest nimic nu il tine in loc mai mult de 5 min max...

mamica de Rares 21.02.2010

Asta o cunoastem ,stai sa vezi ce urmeaza cand incepe sa umble nu doar in 4 labe !
Iti mai dau ceva idei pentru mai tarziu ,ceva ce il tine pe al meu ocupat de la 5 minute in sus ; un camion de lemn cu suruburi/cuie din lemn (marisoare) pe care le tot baga/scotea prin gaurile alea.Evident ca nu-s pt. copii asa mici,dar sub supraveghere si cand esti disperat ca nu mai stii ce sa ii dai ca nu sta o secunda in loc ... merge treaba.Prima oara cand i l-am dat nu s-a dezlipit juma' de ora de el .Sunt din astea si din plastic mai potrivite pentru varsta lor.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Aaa ... si setul de popice ii place la nebunie: eu le asez in picioare,el le rastoarna,si e suuuper fericit cand face asta.Le rastoarna mai mult cu mana decat cu mingile,dar e ok si asa .

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisam102

Apoi ne mai jucam de-a aruncatul jucariilor inapoi in cutie. Stiu de la multe prietene ca asta va fi un punct de cotitura...putini sunt cei care isi strang jucariile.

domle, ai neste prietene una si una :))))).
Parca tu erai mamica pe care prietenele o invatasera sa nu se uite in ochii copilului cand acesta plange, asa-i?

irinabobe, cred ca ar fi interesant sa vorbiti si despre mirosuri, texturi de materiale, culori, temperaturi, chestii din astea :).
Baietelului meu ii placea mult sa mirosim fel de fel de chestii, iar acum suntem in stare sa ne contrazicem si jumate de ora pe probleme legate de un miros :)).

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

vaaai, Ilinca... Ce mult mi-a placut tot ce ai zis aici!!!! (si nu numai aici ).

Multumesc, denizel...nu stiu ce bai am, dupa ce am nascut au inceput sa ma pasioneze copiii, ii iubesc pe toti, as vrea sa-i ajut, sa-i inteleg...inainte nu eram deloc genul inclinat spre copii, nu interactionam cu ei, nici nu stiam cum, si mai aveam si prejudecati (acum amintirea cate unui gand de-al meu gen:"ce shut in kur i-as trage" referitor la cate un copil care mi se parea "enervant si razgaiat" ma face sa vreau sa-mi administrez mie shutul respectiv).
Irina, pai la 10 luni cred ca e apogeul rosului:))) Nu te lua prea tare dupa ce scrie pe jucarii, de ex. fata mea a primit o papusa super inofensiva, toata moale, toata din plus...si scrie pe eticheta ca e pentru copii peste 3 ani...haha.
Cu stransul jucariilor...eu nu ma stresez. O data ca mi se pare normal ca o casa cu copil mic sa fie plina de jucarii imprastiate. Caci degeaba le aduni seara, ca a doua zi zboara iar care pe unde; chiar nu mi se pare deranjant. Cand vreau sa aspir sau sa dau casei un aspect "mai compact", le strang in 3-4 minute (nu are o tona, ca v-am zis ca nu-s mare fan, dar nici putine, ca a tot primit), ce mare branza? O cutie maaare cu capac si ordinea e gata cat ai zice "peshte". Doar n-o sa dresez copilul de 9 luni sa le stranga, asa mai bine il invatz sa-mi aduca papucii.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

uf, daaaa, Ilinca, si eu eram plina de prejudecati inainte de a avea copil . Eram genul "copilul meu n-o sa faca niciodata asa ceva" .
Nu-mi vine sa cred cat de mult m-am schimbat [ala care se umfla in pene] :)).

A, irinabobe, mi-am amintit ceva :).
A scris mai demult Accept o chestie care mi-a picat ca un ciocan in cap si pentru care ii multumesc :D.
Zicea despre parintii care "invata" copiii sa rada la chestiile pe care ei le considera haioase (parintii le considera haioase).
Ceva de genul "tata apare cu o o cizma trasa pe cap, iar mama care e cu bebe in brate incepe sa rada si sa-l faca si pe bebe sa rada, adicatelea sa-i impuna sa-l vada si el simpatic pe tati care poarta o cizma indesata pe cap" .
Gresit!!! Gresit!!!!
De multe ori am facut si eu asa cu baietelul meu si, nah, as vrea acuma sa nu fi facut... .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Pusul jucariilor la loc masoara IQ-ul copilului. Poti sa intrebi orice doctor care a facut si pediatrie. Iar daca tu ca parinte nu incerci sa dezvolti acea parte.... problema ta.
Dar eu cu siguranta papucii ii las pe mai tarziu. Imi pare rau ca nu stau sa explic in detaliu tot ce scriu. Pe cine intereseaza ideea in sine ok...pe cine nu ...ignor...
Iar chestia cu uitatul in ochi nu era de la "prietene" era de aici de pe site.
Aaaaa pusul cuburilor la locul lor are acelasi mecanism la baza....numai ca baiatului meu ii place f mult sa arunce cu jucariile ...asa ca improvizez.
Nu zic ca ideile mele sunt grozave...ci doar experienta proprie.
Si nu incerc sa imi dresez copilul pt D-zeu!! Ci doar sa-l invat ceva folositor sa il ajut sa inteleaga anumite lucruri, sa-l ajut sa se dezvolte ca om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

denizel deci nu ma mai oftic cand nu rade la aceleasi bancuri ca mine?
monica asta e principala problema ca de cand a descoperit mersu de-a busilea, cocotatu si tarasu nu mai face altceva...ca inainte cand statea pe spate se juca cu orele la jucarii dalea agatate...

Mergi la inceput

Citat:

Pusul jucariilor la loc masoara IQ-ul copilului. Poti sa intrebi orice doctor care a facut si pediatrie. Iar daca tu ca parinte nu incerci sa dezvolti acea parte.... problema ta.

P-asta n-am mai stiut-o,deci daca ai mei s-au apucat de ff mici sa isi stranga jucariile (si nu numai) si sa le puna la loc inseamna ca au IQ mare? Fetita a avut chiar o perioada pe la 2 ani cand era obsedata sa puna orice la locul lui.Asta mic deja se executa si el cand ii zic sa stranga jucariile si sa le puna la loc,ba chiar si bibele cu apa si alte lucruri personale si le pune la loc.La inceput doar scoteau lucruri din cutii /sertare dar pe la aproape un an au inceput singurei sa le si puna la loc - cand aveau chef din proprie initiativa,alta data doar la cerere.Daca nu voiau, ma apucam eu sa strang,dar imediat veneau si ei si ma ajutau

Mergi la inceput

Citat:

Pusul jucariilor la loc masoara IQ-ul copilului.

Eh, inseamna ca-l meu ii prost. Seamana cu mine .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui irinabobe

denizel deci nu ma mai oftic cand nu rade la aceleasi bancuri ca mine?

mamica de Rares 21.02.2010

Corect!!

Mergi la inceput