Vegetarismul la copii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ddaas

Dupa cum spuneam, nu sunt nici eu ignorant cu mancarea.
Cum rezolvati voi problema legumelor si a fructelor care doar nenaturale nu sunt?
Eu ma duc in hypermarket sa cumpar rosii, ardei, fructe si la final nu mai cumpar nimic cand vad cum arata rosiile, ce miros au si amintindu-mi ultimul lor gust.
Apoi fructele, capsunile crescute direct pe vata imbibata cu zahar si altele, culturile stropite cu toate pesticidele.

Cel putin asa sunt majoritatea legumelor si fructelor din magazinele din Bucuresti.

Asa este, pentru motivul asta nici eu nu pot sa pretind ca alimentatia mea este macar 80% bio.
In schimb am facut altceva, am umplut congelatorul cu legume putin oparite, am facut conserve cu bulion de ardei, cu zarzavat, gemuri, dulceturi. Le-am cumparat din provincie, in sezon. Toate astea inainte sa aflu de RAW.
Pe varianta RAW se practica altfel : se deshidrateaza legumele si se pun in borcane sau pungi de hartie. Volumul se diminueaza considerabil astfel incat se pot stoca cantitati uriase.
Atunci cand se folosesc, rosiile deshidratate se hidrateaza o ora-doua in apa. Rosia odata hidratata isi schimba putin gustul, in schimb apa in care s-a hidratat are o aroma foarte puternica.
Ti-am dat un exemplu. Toate astea cer un efort considerabil pentru parinti, dar pentru copii sunt in stare de orice.

Eu nu cred ca pana in urmatorul sezon voi ajunge sa cumpar de la magazin. Am stocuri, voi vedea. Plus ca sunt: fasole, mazare, naut, linte, hrisca, mei, fasole mung...si multe altele care sunt conservate prin metode mai putin chimice.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:

1. De ce cineva ar dori sa devina vegetariat, vegan, raw vegat etc? Din punct de vedere al sanatatii? Dintr-o dorinta de a fi deosebit? Sau cum?

La faptul ca unora s-ar putea sa NU LE PLACA nici carnea (nici de peste; nu stiu de ce e mereu scris "peste" separat de carne, de parca ar fi altceva, eventual o leguma) nici laptele, nu te-ai gandit...Uite, mie mi-a fost foarte usor sa imbratisez teoriile gen "carnea si laptele sunt nocive" fiindca nu mi-au placut niciodata in mod deosebit.
Si mai ai niste motivatii puternice aici:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=157833

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

este de inteles sa nu va placa carnea deloc. Ok, nicio problema. Nici mie nu-mi plac anumite chestii si m-as lipsi forever de ele. Dar asta nu se aplica pt. un copil care inca nu a avut ocazia sa afle daca ii place sau nu. Voi aveti zeci de ani de mancat mixt.

Iar legat de partea de sanatate, partea fizica, sa sa incercam sa fim obiectivi si sa nu plecam de la premisa sa avem dreptate.
Hai sa luam de exemplu primi 5 din fiecare sport care cere concentrare, efort maxim etc sa vedem cati sunt vegan si cati nu. hai sa luam gimnastica, atletism, box, tenis si ce mai vreti voi.
Hai sa luam si persoanele trecute de 90 ani sa vedem de asemenea cati sunt vegan. Bunicul meu are de exemplu 92, iar bunica 90.

Mergi la inceput

ince ceva important. cine crede ca daca ia de la tarani este bio, natural se inseala amarnic. In RO cel putin.
Credeti-ma ca stiu ce spun. Majoritatea celor care-si permit (si asta este singurul motiv) folosesc ingrasamand artificial, pesticide etc. Nu ma refer aici la productie pt. vanzare si pt. consum propriu. De ce? Din necunoasterea stiintei numite agricultura si dorita de a avea recolta buna si usor obtinuta.

Mergi la inceput

Citat:
este de inteles sa nu va placa carnea deloc. Ok, nicio problema. Nici mie nu-mi plac anumite chestii si m-as lipsi forever de ele. Dar asta nu se aplica pt. un copil care inca nu a avut ocazia sa afle daca ii place sau nu. Voi aveti zeci de ani de mancat mixt.

Pentru ca apreciez un barbat implicat in probleme de sanatate o sa-ti raspund.
Nu mi se pare un lucru absolut esential in viatza asta, sa satisfac copilului papilele gustative. Mergand pe principiul asta ar trebui sa-i dau si inghetata, si acadele si ciocolata si ... toate produse ce se afla pe rafturile magazinelor, nu ? Doar ca sa aibe sansa sa afle daca ii place sau nu ?

Uita-te pe pagina asta si spune-mi daca copilul tau a mancat macar odata din produsele prezentate.
http://codexalimentarius.info/?cat=9

Daca da, atunci e clar ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda si discutia nu mai trebuie continuata. Eu recunosc, exceptand carnea nu i-am nimic altceva din cele prezentate, nici macar lapte praf.

Pe mine nu trebuie sa ma convingi de nimic. Singurul regret al meu e ca nu am facut-o mai demult.
Si nu uita, organismul se adapteaza la toate toxinele din alimentatie pana la un punct cand zice gata, nu mai pot. Atunci, la 50 de ani incepem sa bem sucuri, ceaiuri, sa mancam germeni. Abia atunci ne intoarcema la mancarea naturala. In unele cazuri e chiar prea tarziu.
De ce o facem cand dam semne de oboseala, de boala ? De ce nu o facem mai devreme sa prevenim toate astea ?
Si nu-mi da exemple de bunici care au trait 90 ani, chiar si aia au mancat 50 de ani cat de cat sanatos, nu au avut stilul haotic de viatza care exista in prezent.

Sanatate multa si succes! Citeste si parerile veganilor, vei vedea ca sunt mai logice si mai pertinente.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:

ince ceva important. cine crede ca daca ia de la tarani este bio, natural se inseala amarnic. In RO cel putin.
Credeti-ma ca stiu ce spun. Majoritatea celor care-si permit (si asta este singurul motiv) folosesc ingrasamand artificial, pesticide etc. Nu ma refer aici la productie pt. vanzare si pt. consum propriu. De ce? Din necunoasterea stiintei numite agricultura si dorita de a avea recolta buna si usor obtinuta.

Asta e eterna scuza a non-veganilor. Am solutie si la asta dar nu mai are sens... Cine nu vrea, nu vrea ... pune bete in roate la nesfarsit.
Si nu cred ca asta e topicul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:

Ok, pot intelege ca nu trebuie sa fim la fel si ca daca 100 spun ca esti beat tu trebuie sa fii sigur ca esti treaz si ca ei sunt beti in cazul in care esti convins si stii sigur ca esti treaz.
Este clar ca modul de gandire, cunostintele care au dus la o anumite dicizie sunt complet altele in cazul nostru. Dar no problem.

Dupa cum spuneam, nu sunt nici eu ignorant cu mancarea.
Cum rezolvati voi problema legumelor si a fructelor care doar nenaturale nu sunt?
Eu ma duc in hypermarket sa cumpar rosii, ardei, fructe si la final nu mai cumpar nimic cand vad cum arata rosiile, ce miros au si amintindu-mi ultimul lor gust.
Apoi fructele, capsunile crescute direct pe vata imbibata cu zahar si altele, culturile stropite cu toate pesticidele.

Cel putin asa sunt majoritatea legumelor si fructelor din magazinele din Bucuresti.

Eu sunt carnivora, dar problema legumelor si fructelor se rezolva cumparand ce este in sezon. De exemplu rosii nu am mai cumparat cred ca de la inceput de octombrie. SI nu prea cumpar din hipermarket decat daca nu gasesc in piata. Si daca nu gasesc in piata inseamna ca nu e sezonul acelei legume asa ca nu iau decat foarte rar.
Ca sunt stropite cu toate prostiile, asta nu am cum sa controlez decat daca ma duc in padure si imi pun io acolo si rosii si ardei si cartofi si de toate alea.

Softurela, chiar te rog daca mai ai ceva de impartasit despre legume si fructe cat mai sanatoase sa ne spui. Chiar daca nu vreau sa renunt de tot la carne lactate si oua vreau sa limitez drastic consumul la mine in familie.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:

Pentru ca apreciez un barbat implicat in probleme de sanatate o sa-ti raspund.
Nu mi se pare un lucru absolut esential in viatza asta, sa satisfac copilului papilele gustative. Mergand pe principiul asta ar trebui sa-i dau si inghetata, si acadele si ciocolata si ... toate produse ce se afla pe rafturile magazinelor, nu ? Doar ca sa aibe sansa sa afle daca ii place sau nu ?

Uita-te pe pagina asta si spune-mi daca copilul tau a mancat macar odata din produsele prezentate.
http://codexalimentarius.info/?cat=9

Daca da, atunci e clar ca nu suntem pe aceeasi lungime de unda si discutia nu mai trebuie continuata. Eu recunosc, exceptand carnea nu i-am nimic altceva din cele prezentate, nici macar lapte praf.

Pe mine nu trebuie sa ma convingi de nimic. Singurul regret al meu e ca nu am facut-o mai demult.
Si nu uita, organismul se adapteaza la toate toxinele din alimentatie pana la un punct cand zice gata, nu mai pot. Atunci, la 50 de ani incepem sa bem sucuri, ceaiuri, sa mancam germeni. Abia atunci ne intoarcema la mancarea naturala. In unele cazuri e chiar prea tarziu.
De ce o facem cand dam semne de oboseala, de boala ? De ce nu o facem mai devreme sa prevenim toate astea ?
Si nu-mi da exemple de bunici care au trait 90 ani, chiar si aia au mancat 50 de ani cat de cat sanatos, nu au avut stilul haotic de viatza care exista in prezent.

Sanatate multa si succes! Citeste si parerile veganilor, vei vedea ca sunt mai logice si mai pertinente.

vreau sa-ti raspund fiindca sunt cateva lucruri interesante in ceea ce spui tu:

1. Cand spui ca apreciezi un barbat care se intereseaza de mancare sanatoasa este ca si cand ceva ar fi deosebit, adica nu prea se intampla, adica wooww, ce chestie ??? De unde pana unde?
In grupul meu de prieteni vreau sa-ti spun ca majoritatea care se intereseaza de ce mananca sunt barbati. Eu am auzit prima data in viata de notiunea de mancare sanatoasa si ca nu sunt buni cartofi prajiti de la taicamiu.

2. Chiar daca nu pare, s-ar putea sa fim pe aceeasi lungime de unda. De ce?
De la linkul respectiv consider TOATE alimentele nocive, nu le consum, nu le cumpar, nu i-am dat niciodata copilului meu de 2 ani ceva din ce este acolo. Nici nu o sa-i dau prea curand. NICIODATA, fara exceptie.

Noi dorim sa traim sanatos dar avem perceptii diferite. EU merg pe o cale naturala, asa cum s-a dezvoltat omul ca si specie in ultimele milenii, iar voi mergeti pe ceva artificial, fortat.

Chiar daca plecam de la premisa ca este mai bine sa fim vegan/raw vegan stim de la genetica si biologie ca o fiinta vie se adapteaza mediului. Adaptarea nu are loc intr-o generatie si in mai multe generatii. La ce vreau sa ajung: parintii, bunicii, strabunicii, stra-strabunicii vostri au fost vegan? Probabil ca nu. Atunci voi nu aveti materialul genetic pt. asa ceva. Poate dupa cateva generatii ar fi ok. Toate functiile organismului asteapta si hrana animala.

Apropos, nimeni nu mi-a raspus la nicio intrebare din primul meu post. Stiu, este greu, probabil ca nu aveti un raspus exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

ddaas, ba ti-a raspunsaccept92 si chiar foarte bine
hai sa nu transformam subiectul intr-o lupta pro si contra cum din pacate se transforma mai toate subiectele interesante de pe forum
zic si eu ca si androix, desi nu-s nici macar vegetariana, ma intereseaza informatiile legate de prelucrarea sanatoasa a legumelor, pentru ca sunt pentru alternarea zilelor de consum vegan cu cele de consum mixt.
ddaas, cred ca esti de acord si tu, asa au trait stramosii nostri si asa recomanda si stiinta, nu ??
si inca ceva apropos extremism, ma cutremur cind citesc postarile mamicilor de pe forum in care descriu amanuntit cam ce primesc copiii pe zi; exces de carne, lactate, cam peste tot,in extrema opusa veganismului
ma mir sa aud ca in Bucuresti nu se pot cumpara legume bio; eu ma gindeam ca e asa doar in oraselele mici, cum e cel in care locuiesc ai mei; acolo insa exista posibilitatea sa cumperi de la oameni cu gospodarie pe care ii cunosti (cel putin asa fac ai mei, mai ales cind le vine nepotica in vizita )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Va rog sa nu-i aratati usa lui ddaas, pentru ca intrebarile si nelamuririle lui sunt cat se poate de pertinente.

El incearca sa dialogheze, vrea sa provoace o discutie pe tema alimentatiei, absolut on topic, iar eu, cititor, profit de schimbul de replici dintre el si Softurela. NU trebuie sa fie toata lumea de acord asupra unui lucru, aplaudand frenetic.
Dezbaterile deschid mai multe portite pentru cei care nu stiu si vor sa afle. Ca mine, de exemplu.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput