vine craciunul

vine craciunul | Autor: kellyabbot

Link direct la acest mesaj

nu stiu ce sa fac: sa iau brad natural sau artificial? pana acum am luat natural, asa am fost invata si eu acasa, dar ma gandesc ca trebuie sa-mi invat copilul sa gandeasca eco. cu toate astea, parca nu ma lasa inima sa iau un brad artificial. stiu ca trebuie sa salvez padurea, stiu toate argumentele pro, dar mai stiu si ca... parca n-ar fi craciun fara brad natural. ce sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui kellyabbot

nu stiu ce sa fac: sa iau brad natural sau artificial? pana acum am luat natural, asa am fost invata si eu acasa, dar ma gandesc ca trebuie sa-mi invat copilul sa gandeasca eco. cu toate astea, parca nu ma lasa inima sa iau un brad artificial. stiu ca trebuie sa salvez padurea, stiu toate argumentele pro, dar mai stiu si ca... parca n-ar fi craciun fara brad natural. ce sa fac?

Ufff, greu...

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Daca ai gradina mare si salonul sau unde pui tu pomul de Craciun relativ rece (19-20) si daca gasesti in Ro, poti sa-l iei natural in ghiveci si sa-l plantezi dupa sarbatori sau la primavara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si eu sunt pentru brad natural
noi il cumparam din Ikea, in perioada 2-20 decembrie, iar din 6-15 ianuarie il duci frumos inapoi si primesti un bon de cumparaturi de 19 euro.
mi-a placut ideea lor de anu trecut si vad ca o repeta si anul acesta
poti cumpara doar 3 parca pe familie, si platestidoar cu card, asa ei tin o oarecare evidenta.
desi drumurile amandoua ne costa mai mult de 19 euro, intotdeauna mai cumparam cateva, ca doar e Ikea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_a spune:

Vin si eu sa-mi dau cu parerea.Eu am avut acasa in anii trecuti, atat brad natural, cat si artificial.Anul asta o sa avem tot brad artificial.Poate ca nu e acelasi lucru, adica sigur nu e, dar din anumite puncte de vedere e mai practic.
O zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

? de ce e mai eco un brad de plastic care se degradeaza in natura in jde sute de ani decat un brad natural special cultivat, in locul caruia se planteaza, dupa taiere, alt puiet?
desigur, alternativa cu bradul in ghiveci e si mai eco, problema e ca nu toti se prind apoi, din pacate (teoretic, trebuie plantat respectand punctele cardinale de la locul in care a crescut).

anyway, ideea era ca rareori a existat ceva mai departe de ideea de eco decat un brad de plastic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

noi avem brad artificial din mai multe motive : e mai practic cel de plastic, preturile nesimtit de mari pentru un brad natural cat de cat aratos, bataie de cap si alergatura cu gasitul si transportul bradului natural dorit.
mi-ar fi placut unul natural in ghiveci, dar nu am loc, in casa e foarte cald si cei din ghivece sunt totusi prea mici si cu crengile rare, nu prea arata bine. si nici n-as avea ce face cu bradul in ghiveci, dupa sarbatori, n-am cui sa-l dau sa-l planteze in gradina la casa, iar in gradina blocului nu merita sa-l plantez, pentru ca nu are nimeni grija de spatiul verde.

ca sa avem totusi miros de brad in casa, cumparam de la piata ramuri de brad (taiate chiar de vanzatori, de la baza tulpinii brazilor) si impletesc 1-2 coronite, pe una o decorez cu conuri de brad, funda rosu+auriu si o atarn pe interiorul usii de la intrare, pe cealalta o pun pe masuta din sufragerie ca un fel de suport pentru lumanari decorative, pe care le aprindem de Craciun sau Anul Nou.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_a spune:

CorinaDani, exact cam la fel procedam si noi.
Bradul natural e foarte foarte scump, ceea ce nu prea e convenabil in zilele noastre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Am aflat de curand ca o amica a avut in 2 ani brad in ghiveci insa acesta a murit dupa plantarea afara, probabil a suferit de la uscaciunea din casa. Eu sunt pt brad natural.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

31 de ani am militat pt bradul natural; dar am primit unul artificial luna trecuta.
Asa ca vom vedea avantajele si dezavantajele.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu am ramas de-a dreptul uimita cand am vazut in seria aceea de emisiuni de la pro tv "Romania, te iubesc", in ce hal au ajuns sa arate zonele unde s-a defrisat in nestire, cum au ramas dealurile si muntii cu pante golase...si cum raman brazii nevanduti in piete, dupa ce trece Craciunul...

stim cu totii ca brazii de Craciun sunt crescuti in plantatii/pepiniere, insa stiati ca unui brad ii trebuie aproximativ 10 ani sa ajunga la inaltimea de 1,80 m ? si ce garantie avem ca absolut toti brazii "de vanzare" sunt taiati din pepiniere ? am vazut destui "cetateni", in anii trecuti, care vindeau brazi si molizi, prin cartier, dintr-o dacie papuc sau camioneta, aia sigur nu erau brazi din pepiniera, ci fusesera taiati si furati din padure...pacat...

de aceea ma gandesc ca, daca in fiecare an vor renunta cat mai multi dintre noi sa cumpere brazi naturali taiati, se va reduce oferta pe masura cererii in scadere, vor fi taiati din ce in ce mai putini copacei si vor fi salvati cat mai multi brazi tineri de la statutul de "arac" sau "lemn de foc"

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput