vine craciunul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu votez pentru brad la ghiveci. Am mai avut unul acum 2 ani, din pacate s-a uscat prin februarie, cel mai probabil i-a fost prea cald, l-am tinut in casa. Acum sper sa reusesc sa il mentin in viata, si sa il plantam in curte

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Clar brad artificial! Nu suport ideea ca iau un brad si moare in casa mea la caldura si fara apa!
Brazilor le sta bine in natura, alaturi de verdeata, in aer de munte!
E atat de frumos si practic bradul artificial.
Important e spiritul Craciunului cu nasterea Domnului nostru Isus, colindele, Mos Craciun care vine plin de daruri dimineata sub bradut, masa in familie, slujba de Craciun, bucuria copiilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

ei, bine ca ideea de a mai adauga niste gunoaie pe planeta nu va infioara.
eco e sa nu ai brad deloc .

in alta ordine de idei, alternativa nu ar fi sa cumperi un brad "braconat", ci sa cumperi unul crescut special pentru acest scop (eventual prin suedia, norvegia sau finlanda).

iar padurile defrisate n-au fost defrisate pentru brazii de craciun (sau, ma rog, au fost si pentru brazii de craciun) ci pentru copacii mari - materie prima in industrie.
Realist vorbind, cei mai multi brazi casapiti in romania cu ocazia craciunului nu sunt brazi tineri, ci sunt varfuri de brazi maturi. Si e intr-adevar oribil.
Dar poti sa nu incurajezi taierile ilegale de brazi prin simplul refuz de a cumpara acest tip de brazi, nu prin incurajarea comertului cu gunoaie non-biodegradabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

In ultimii ani am cumparat brad natural de import. E mai ieftin si arata mai bine ca ciufulitii adusi din pepiniere (la oficial) iar de la speculanti care taie varfuri - nu cumpar. Nu miroase chiar ca bradul romanesc, dar merge. Bradul il aranjam in balcon (inchis, cu incalzire daca vrem) si il tinem pana in martie. Vine Pastele si noi nu dam bradul.
Cu bradul de plastic am o alta problema - peste vara ar trebui sa-l depozitam undeva si cu spatiul restrans de la bloc...e cam greu.
Brazii la ghiveci sunt mai scumpi, cam mititei (daca nu e pana in tavan nu e brad) si se usuca.
La noi la Ikea sunt preturi foarte mari la brazi. Unul mititel cam de 1 m e 1.800.000 lei vechi. Asa ca nu cumpara nimeni (cel putin zilele trecute). N-am auzit de varianta cu luatul inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biancaape spune:

Bradul artificial nu este co in mod cert. Ba chiar mai mult este o inventie foarte danatoare mediului, intrucat contine PVC, iar reciclarea nu este interesata decat de scheletul metalic. Si daca asta nu va convinge, ganditi-va ca prima companie care a produs brazi de Craciun artificiali, producea perii pentru curatarea vasului de toaleta. Nu stiu despre altii, dar eu nu-mi doresc a giant toillet brush in casa si in mod sigur nu de Craciun.
Ca o sugestie, eu imi comand bradul online, de 2 ani, de la magazinul de brazi. Sunt foarte frumosi, incredibil de desi si ce-mi place cel mai mult este ca mi-l livreaza la usa, gratuit. Sustin achizitionarea de brazi naturali pentru ca asta nu inseamna ca taiem padurile. Acesti brazi sunt plantati si crescuti in pepiniere din Europa special pentru a ajunge in casele noastre de sarbatori, si oricum in locul fiecarui brad taiat se mai planteaza inca 3. Anul acesta mi-am facut curaj si am comandat unul in ghiveci, pe care il voi duce la parintii mei sa il pnateze dupa Craciun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Citat:
citat din mesajul lui biancaape

Bradul artificial nu este co in mod cert. Ba chiar mai mult este o inventie foarte danatoare mediului, intrucat contine PVC, iar reciclarea nu este interesata decat de scheletul metalic. Si daca asta nu va convinge, ganditi-va ca prima companie care a produs brazi de Craciun artificiali, producea perii pentru curatarea vasului de toaleta. Nu stiu despre altii, dar eu nu-mi doresc a giant toillet brush in casa si in mod sigur nu de Craciun.
Ca o sugestie, eu imi comand bradul online, de 2 ani, de la magazinul de brazi. Sunt foarte frumosi, incredibil de desi si ce-mi place cel mai mult este ca mi-l livreaza la usa, gratuit. Sustin achizitionarea de brazi naturali pentru ca asta nu inseamna ca taiem padurile. Acesti brazi sunt plantati si crescuti in pepiniere din Europa special pentru a ajunge in casele noastre de sarbatori, si oricum in locul fiecarui brad taiat se mai planteaza inca 3. Anul acesta mi-am facut curaj si am comandat unul in ghiveci, pe care il voi duce la parintii mei sa il pnateze dupa Craciun.

si ti-ai facut cont special pt a ne sugera sa cumparam brazi de pe siteul acela!!!!!m-am uitat si eu,din curiozitate, si preturile sunt EXAGERATE!cat despre replantare....nu rezista, mediul din casa nu ii este prielnic si in cateva luni bradul replantat moare.propri experienta.
iar ca informatie pt cei ce doresc brad natural, am vazut pe pliantele mag dedicate casei si gradinii,preturi intr-adevar oneste -70 lei,brad ce poate ajunge pana la 2.20m.
anul trecut l-am luat tot dintr-un magazin asemanator,spre autostrada buc-pitesti ,la 2.00m si am dat cam 100 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Gogosel unde, te rog zi-mi si mie? Ce magazine? Mai aproape de oras nu stii vreunul?
Am dat o raita in piete si m-am ingrozit 150 ron un minibradut . Romanesc, norvegian, chinezesc, cum o fi sa fie...dar la un pret civilizat.

Cat despre magazinul de brazi....oooo ce preturi...sa-si faca nene cont pt reclama, da la magazine mai ieftine daca s-ar putea.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Artificial, il am pe acelasi de vreo 5 ani. E cam ciufulit dar se redreseaza cu o perie.

Cred ca am daunat planetei fix cat daunam si daca imi luam o geaca.

Cred ca mai mult rau facem taind cate un copac anual si aruncandu-l

Cat despre mirosul de brad: ori cununite impletite din resturile de prin piete de ramuri etc ori (varianta mea) Glade, etc cu aroma respectiva.

Ma mai sacaie si acele pe care trebuie sa le culeg de peste tot. Plus cainele care are o atractie primejdioasa fata de copacul ala, considerandu-l cel mai tentant batz de aport ever.

Pe de alta parte nu am sa boscorodesc in veci pe cineva pentru alegerile proprii. Din partea mea, fiecare cu ce se simte bine.

Invidiez din suflet pe nasii mei totusi, care au curte si una bucata bradut in curte pe care il impodobesc in fiecare an. Totusi, din cauza frigului, cadourile nu le mai pun sub brad ci langa semineu.

Eh. Sanatosi sa fim :)

27 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Noi de cinci ani de cand ne-am casatorit am avut un brad artificial... anul acesta am hotarat sa ne luam unul natural, l-am impodobit deja de sambata si ce sa va spun..... nici nu se compara cu cel artificial. E super
L-am cumparat de la Carrefour, de afara, cred ca sunt de import...de fapt mai mult ca sigur, ca este f des si frumos si inalt (cam 1.80)si am dat pe el 90 ron ;era cel mai ieftin .
Cel mai scump ,cand am fost noi, era 130 ron. aveau si molizi la 60 ron . (dar nu ne-am bagat la molid din motive lesne de inteles ). Aveau si in ghiveci.Erau dragutei, dar cam mici si erau 130 ron.

ppffff ce preturi on line ...noi am luat suport de brad tot de la Carrefour, din plastic,cam cum este cel de pe site-ul respectiv cu 20 si ceva de ron .

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & (DPN 07.07.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Invidiez din suflet pe nasii mei totusi, care au curte si una bucata bradut in curte pe care il impodobesc in fiecare an. Totusi, din cauza frigului, cadourile nu le mai pun sub brad ci langa semineu.

mda, si eu ii invidiez si cred ca asta inseamna sa fi eco 100%.sper ca la anul sa fim si noi eco 100%.anul asta nu a mai fost timp si pt plantatul unui bradut, dar la anul....nu ne mai scapa.

roli,anul trecut l-am luat din hornbach,pana in 100 lei(nu mai retin exact, insa ceva mai scump nu era pt ca nu cumparam), specia aia norvegiana, tare frumusel, inalt, stufos.mie mi se parea ca miroase a brad.adevarat ,nu asa puternic ca cel autohton, dar merge f bine.am desfacut cred ca 10 brazi pana l-am ales, f draguti tipii de acolo.nu se saturasera de noi, apoi pt cel ales am mai dat 2-5 lei, ceva de genul asta, pt reimpachetare.este optionala.poti pleca cu el si desfacut.
anul asta trecem si prin bricostore militari.sunt la 69 lei.am vazut in pliant pe net.
aaaa, si un suport tare inteeeeligent am luat tot din hornbach.100lei dar il vei tine ever.il dai si la nepoti.e verde, ca o semisfera, iar lemnul bradului poate fi oricat de gros, nu conteaza, fiindca se prinde cu niste dinti si se strange f usor.si mai interesant este ca toata sfera aia e plina cu cev ffff greu, nisip, plumb , nu stiu , asa ca sanse sa cada chiar si un brad de 2.5 m ...sunt nule.euchiar am deplasat bradul pe rachet pt a aspira si pe sub el.asa ca scapi de multiple ancorari suplimentare si ...de emotii ca va cadea.dc mergi in magazin, imposibil sa nu il vezi.
mai e si o varianta mai buna, poti pune si apa in el, insa era cam 250 lei.

Mergi la inceput