Viata cu un pisic

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Sper sa n-o apuce si pe a mea asa, ca a pus-o.

Acum rad de una singura aici, a vrut zuza sa-mi sara direct in brate, sa se alinte, venind din viteza de pe covor, si m-a ratat, a picat ca saculetu' langa birou... Nu s-a lovit, s-a dus pe hol si s-a multumit cu un papuc de casa de-al meu...

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Si ai mei deschid dulapul, scot cateva haine afara si apoi se cuibaresc pe restul hainelor, cu o mutra nevinovata

Dar eu am pus asta la capitolul "dragalasenii"

Ele deschid si usa, sar pe clanta , pana o deschid.

daca litiera nu e curata, fac in cada

ieri, una din ele mi-a stricat niste pantaloni... (aveam pantaloni din saten pe mine, nu apucasem sa ma dezbrac de la servici, s-a suit una din ele pe mine, eu m-am ridicat brusc si ea a ramas cu ghearele in pantalonii mei.....evident ca a tras niste fire si mi i-a facut praf)

Ce sa zic....sunt multe argumente si pro si contra....important e sa le iubim si sa le acceptam asa cum sunt, daca le vrem pe langa noi.

Referitor la atacatul noaptea....da, daca m-ar fi atacat vreuna din pisici, sa-mi sara noaptea pe fata, sa ma zgarie sau sa ma muste, o dadeam si eu.

Am avut una , la un moment dat, care dormea la picioarele noastre.
daca o atingeai cu piciorul pe burta, te musca sau te zgaria pe talpa....dar nu-i ziceam nimic, ca , saracuta, poate nici ei nu-i convenea sa o deranjezi in timpul noptii, sa-i dai vreun picior in burta ;)

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu recomand animalut in casa.
N-am avut, nu mi-am dorit, dar de dragul fie`mi, avem bichonita
Intr-adevar e un mit aiurea asta cu o serie de pui
Puiii trebuiesc facuti cu cap, atunci si doar atunci cand ai animalut cu pedigre si drept de monta. Atat.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Pisicile sunt un dar extraordinar la casa omului, si pot schimba extraordinar de mult, in bine, un copil, si toata familia.

Dar, cu toate astea, nu mi-as asuma raspunderea sa sfatuiesc pe cineva sa-si ia pisica, fara sa-l cunosc foarte bine. O pisica, si in general un animal de companie, este (sau ar trebui sa fie) o raspundere foarte mare, este o fiinta fara aparare, total dependenta de stapan si care nu ar trebui abandonata la prima dificultate.

Eu una recomand ca persoana interesata sa citeasca mult, sa intre pe forumuri specializate si sa ceara informatii, sa treaca prin acelasi proces de invatare prin care trece in timpul sarcinii ca sa stie cum sa aiba grija de un bebelus. Unui pisoi trebuie sa i se acorde multa atentie si timp, mai ales la inceput, trebuie invatat si educat.

- pisoiul trebuie invatat sa nu fie agresiv, de ex se evita pe cat posibil sa ne jucam cu mainile, pentru ca daca cat e pisoi nu zgarie tare, la maturitate prostul obicei de a zgaria poate fi nefast

- trebuie invatat sa nu zgarie canapele, perdele, covoare, nu prin bataie, ci cumparandu-i un pomisor la care sa racaie, pentru ca ascutitul ghearelor tine de natura animalului, nu e ceva ce poate fi interzis. Daca zgarie la locuri interzise, pisoiul nu se bate (asta il face agresiv, si va zgaria cand nu esti prezent), eventual se stropeste cu putina apa. Ideal e sa nu vada cine l-a stropit .

- trebuie sa fie obisnuit de mic sa fie periat (reduce extrem de mult parul), sa i se taie ghearele (numai cele de la labele din fata, nu si cele din spate, si se taie numai un pic din varful gherutei), si chiar spalat pe dinti

- trebuie sa fim dispusi sa cheltuim ceva bani cu veterinarul (orice animal se mai imbolnaveste, mai ales la batranete), cu vaccinurile, cu o mancare de buna calitate (ca sa nu ne trezim ca o vomita pe covor)

- trebuie sa avem unde sa-l lasam cand mergem in concediu sau sa cautam hotel care accepta animale.

- trebuie sa-l castram (mai ales pe motani care marcheaza teritoriul, si castrat la batranete, un motan poate sa continue prostul obicei; si femelele se castreaza, pentru ca anticonceptionalele sunt periculoase, produc cancer mamar, iar femelele in calduri frecvente au un risc crescut de piometra)

- ca femei trebuie sa avem o idee clara despre ce vrem sa facem cu pisica daca apare inca un copil (de ex daca suntem imune la toxoplasmoza, daca acceptam bebe nou nascut si pisica, etc.)

- si nu in ultimul rand trebuie sa fim convinse ca dragostea noastra pt animale e mai presus de "par pe covor" si "atze atarnand din canapea".

Daca ne putem asuma aceasta raspundere, sunt extraordinare si ne rasplatesc inzecit!

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput