Viata cu un pisic

Viata cu un pisic | Autor: clauditzadennis

Link direct la acest mesaj

Sunt in mare dilema si va rog sa-mi dati o mana de ajutor. Fiul meu de opt ani isi doreste foarte tare un prieten blanos, de preferinta pisica. De ceva vreme cochetez si eu cu ideea. Am cautat, am si gasit o pisicuta care ne place enorm, in weekend ar urma sa facem pasul cel mare
Dar…pentru ca trebuie sa fie si un dar, evident ca am intrat in conflict cu tati, care nu vrea pisic. Lesne de inteles, de altfel, lui ii plac mult cainii, sustine ca lasa par pe haine si mai are o gramada de argumente “contra”.
In concluzie, va rog mult, dragi prieteni de blanite torcatoare, impartasiti-ne experientele voastre cu pisici, avantaje, dezavantaje, tot ce ne-ar putea ajuta sa decidem intr-o directie sau alta.
A, sa nu uit, pana acum vreun an copilul facea crize de astm...

Multumim frumos. Seara buna!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

1. noi avem caine
2. si cainii lasa par. doar nu lasa pene
3. un pisoi din cate stiu eu e mai putina bataie de cap decat un caine.
Exemplu: Ce trebuie sa stie sa faca un pisoi?
Sa nu zgarie, sa nu strice, sa isi foloseasca litiera si cam atat.
Ce trebuie sa stie un caine?
Sa se abtina sa faca in casa, sa mearga in lesa, sa vina, sa stea, sa astepte, sa lase, sa aduca la comanda, sa NU va "apere" de vecini, postas etc, sa NU socializeze cu alti caini daca nu-i e permis, sa NU alerge dupa alte animale, sa NU, NU, NU

Un catel trebuie scos minim de 2 ori pe zi afara si trebuie plimbat minim 30 minute. Stiu ca unii il scot 5 minute. Stiu ca "n-a murit din asta" . Dar nici viata nu e.
Un pisoi in schimb trebuie doar sa aiba o litiera curata.
De asemenea, fiind mai putin sociabile decat cainii, pisicile isi gasesc singure diverse preocupari uneori. Asta nu inseamna ca pot fi neglijate totusi.

Atentie la problemele renale pe care le au motani crescuti in apartament. Intr-o proportie covarsitoare, majoritatea mor din aceasta cauza. Un medic veterinar imi spusese odata ca de vina e mancarea proasta de pisici, cu prea multa sare. Ma rog, verifica informatia asta.
Castreaza pisoiul. Sau orice animal iei.

Edit: Nu toti astmaticii au probleme cu parul de animale. Am o prietena cu astm pe fond nervos; doarme de mica in pat cu pisici dar incepe sa se sufoce de cate ori e in preajma tatalui sau.
Mai stiu un tip astmatic care rezista cu brio la par sau praf dar ultimele 2 crize au fost declansate invariabil de puful de plop.

vedeti ce anume declanseaza / favorizeaza criza in cazul vostru

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna, sunt pro pisica..dar din pacate nu in casa..cand eram fata la mama aveam pisica, ador pisicile...numai k eu acasa la mine n-as lua o pisica..lasa ff mult par..tre sa stai toata ziua cu peria pe covor...plus ca e par peste tot...deci nu ma vad slugarind dupa pisica/catel..eu am un perus..si ala face mizerie...l-as da si maine...Nus ce sa zic de astm...nu cred ca e recomandat un animal blanos la un loc cu un copil cu aceasta afectiune...ar fi bine sa consulti si pediatrul pt siguranta lui....E frumos sa ai animal de casa dar e ff mult de "munca" de pe urma lui..in secolul vitezei numai de animal n-ai timp sa stai...Parerea mea!!!

Mergi la inceput

Oana, te asigur ca nu postez pe acest forum din secolul 14 cu ajutorul vreunei masini a timpului.

Edit: Claudia, asigura-te ca aveti cui da pisoiul in caz ca nu merge.
Sunt deja destule animale pe strada care au avut ghinionul de a nu se suprapune peste ideea de cadou avuta anterior.

Poate fi o pasa de moment iar apoi baietelul poate ajunge sa se plictiseasca de pisoi. Sau poate astmul sau se va inrautati. Asigura-te ca ai pe cineva de backup; preferabil chiar familia de la care iei animalul, cere-l ca perioada de proba pt o luna.

24 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Foarte bine..asta ca eu chiar consider ca cel putin eu personal n-as avea timp de un animal oricat de mult imi plac animalele..abia am timp pt mine..daca tu/voi va descurcati mai bine fff bine...vorbeam din punctul meu de vedere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Eu am si caine si pisica. E adevarat, cainele sta afara dar cat era mic l-am tinut numai in casa .
Pisicile sunt mult mai comode, sunt caline, calme, mangaioase, au accese de joaca mai ales cand sunt mici, dar strica rar ceva . Costurile sunt mai mci decat la caine iar cu nisipul la litieta este floare la ureche .
Dezavantajul major este insa parul, mai ales la cele cu firul lung . Lasa mult par si cam tot timpul .
Cainele este mai jucaus, mai stricator,cere mult mai multa atentie decat pisicuta si trebuie scos afara in fiecare zi, fie ca ploua sau ca ninge, fie ca ai chef sau timp .Eu imi iubesc animalele, insa mi se pare mai greu de tinut un caine in casa . Daca nu vrei pisica, poti incerca cu un porcusor de Guineea sau un hamster, pasarele, acvariu.

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ia-ti o pisica cu par scurt, stil maidanez. Vei mai avea par in casa, desigur, dar nu vor fi ghemotoace.
Daca iei un pui (ceea ce este recomandat), ia unul deja obisnuit cu litiera (folosita impreuna cu mama lui), nu va face un strop in casa. Joaca lui il va face pe sotul tau sa uite de caine...garantat. In plus, un caine tinut intr-un apartament este cam chinuit, sa recunoastem. Fata de el, pisica doarme majoritatea timpului.
Si inca ceva: pentru o scurta perioada (de ex. un we), poti pleca si lasa pisica in casa. Cu apa si mancare. Cu cainele ce faci (daca nu te poate insoti unde mergi)?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui clauditzadennis

Sunt in mare dilema si va rog sa-mi dati o mana de ajutor. Fiul meu de opt ani isi doreste foarte tare un prieten blanos, de preferinta pisica. De ceva vreme cochetez si eu cu ideea. Am cautat, am si gasit o pisicuta care ne place enorm, in weekend ar urma sa facem pasul cel mare
Dar…pentru ca trebuie sa fie si un dar, evident ca am intrat in conflict cu tati, care nu vrea pisic. Lesne de inteles, de altfel, lui ii plac mult cainii, sustine ca lasa par pe haine si mai are o gramada de argumente “contra”.
In concluzie, va rog mult, dragi prieteni de blanite torcatoare, impartasiti-ne experientele voastre cu pisici, avantaje, dezavantaje, tot ce ne-ar putea ajuta sa decidem intr-o directie sau alta.
A, sa nu uit, pana acum vreun an copilul facea crize de astm...

Multumim frumos. Seara buna!

Claudia,soacra frumoasei Oti

Povestea nasterii
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38156

Era sambata, afara ploua, ceasul arata 23 si un pic. Eu cu tati si pucu' mititel, in camera, la TV (pucu' mititel e nocturn rau). Dintr-o data, aud in bloc niste miorlaituri. Hm, ce sa fie, ce sa fie, ca la bloc nu mai erau matze, din cauza de niste intamplari triste... Eu, care nu rezist sa nu vad despre ce e vorba, deschid usa si dau o strigare, pis-pis... Si unde nu mi se infiinteaza pe prag o pisicuta-coaca in 3 culori, o mandrete, cam innoroiata... Eu o iau si o spal, vad ca are si niste puricei, "o tin la respect" pana a doua zi, cand mergem la veterinar si o deparazitam, intern si extern...

Ce sa facem, ce sa facem, o pastram, nu o pastram?

Eu sunt alergica la pisici, ma apuca stranutatul si mucii de nu mai pot. In prima zi a fost nasol, a doua zi, la fel, dar pe urma, s-a mai calmat alergia, acum numai daca ma bag dinadins in blana ei mai patesc asa ceva.

Pisi, frumoasa, frumoasa, alintata de nu se poate, se vede ca fusese ingrijita si ca nu apucase sa tomberoneze prea mult.

Si a ramas. :)

Daria face 2 ani in decembrie. Pisi este o dragalasa, dar si obraznicuta.

Dezavantaje:
- lasa par, da, adevarat, avem perie dintr-aia lipicioasa, am grija ca Daria sa nu se bage prea mult in sufletul matzei
- par pe limba inca n-am gasit, ma rog, la Daria n-am observat, atat cat am putut
- daca nu e invatata la tavita, va trebui sa o inveti tu - a noastra era, din fericire
- trebuie alocat buget special pentru ea - deparazitari, vaccinari, hrana, nisipul ala de tavita, sterilizare
- daca intra in calduri, o sa ai o simfonie, de nu mai doarme nimeni

Avantaje:
- hm, sunt mortale matzele, mai linistite decat cateii - a noastra doarme foarte mult, nu te deranjeaza, nu trebuie sa le scoti afara sa-si faca nevoile, sa se plimbe
- a noastra e haioasa, te poti juca bine cu ea - de exemplu, tine mortis sa se amestece in coloratul cu culori/pictat si sa se bage de tot in sacul de plastic de cuburi ale Dariei

Ce am vorbit eu cu veterinarul, referitor la sterilizare/castrare:

Mi-a spus asa:

- cei care opteaza pentru sterilizarea la 6 luni, o fac pentru a nu avea batai de cap cu caldurile si puii - o pisica poate fata si de 3 ori pe an, chiar si 5-6 pui o data. De asemenea, sterilizarea protejeaza impotriva tumorilor care pot aparea, DAR sterilizarea la 6 luni are ca scop principal asta, eliminarea batailor de cap
- daca iti doresti neaparat puiuti (eu imi doresc), poti lasa pisicuta sa fete o data, de doua ori, si apoi alege sterilizarea, fatatul asigura si el protectie impotriva tumorilor, mai natural decat sterilizarea

Soacra mea a fost crescuta de parintii ei cu ideea ca animalele se tin in curte si NU se ating. Cu ideea asta si-a crescut si copiii, in puii mei, sunt atatea actiuni ale animalelor in beneficiul copiilor - un animalut te poate inveseli atunci cand esti bolnav, cum poti priva copilul de ceva cald pentru suflet? Eu m-am rasculat.

Grija la astm, insa!

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Ia-ti o pisica cu par scurt, stil maidanez. Vei mai avea par in casa, desigur, dar nu vor fi ghemotoace.
Daca iei un pui (ceea ce este recomandat), ia unul deja obisnuit cu litiera (folosita impreuna cu mama lui), nu va face un strop in casa. Joaca lui il va face pe sotul tau sa uite de caine...garantat. In plus, un caine tinut intr-un apartament este cam chinuit, sa recunoastem. Fata de el, pisica doarme majoritatea timpului.
Si inca ceva: pentru o scurta perioada (de ex. un we), poti pleca si lasa pisica in casa. Cu apa si mancare. Cu cainele ce faci (daca nu te poate insoti unde mergi)?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus, eu , in momentul de fata am o maidaneza, ma rog, vorba vine, ca e nascuta in casa, eu am "moshit-o", dar ma refer la rasa si un birmanez.
Maidaneza, desi pare greu de crezut, lasa mai mult par decat birmanezul

In rest, nu prea mai am ce sa mai adaug, ca au zis restul participantilor la subiect

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Va rog mult pe toti / toate care cred in mitul cu "sa o lasam sa fete o data" sa isi reconsidere pozitia si sa caute pe net, pe ici pe colo.

Nu exista absolut nici o dovada ca ar avea un beneficiu asupra starii de sanatate a pisicii;
Nu impartasim aceleasi "bucurii" vizavi de maternitate cu animalele; ele nu-si doresc nespus, din suflet, sa procreeze si cu exceptia a vreo 3 specii nici nu simt nimic placut in momentul conceperii. Din contra, la pisica, datorita unor particularitati anatomice mai...spinoase, e chiar durere fizica.

Fara sa condamn pe nimeni care alege sa-si inmulteasca animalutul, ganditi-va cand mergeti cu masina undeva cate animale stalcite pe sosea vedem, sau chiar si in oras. Sunt deja mult mai multe decat doritorii sau cei care ar putea macar sa le ofere o casa.

25 +
Panicoasa undercover.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Multumim frumos pentru raspunsuri. Si eu tot asa gandesc, ca bucuria unui ghem blanos este net superioara faptului ca lasa par. Ca atare, suntem cu un pas mai aproape de Soko http://www.4animals.ro/adopta-pisica.html

O zi frumoasa

Mergi la inceput