Reteta German Stollen Bread
Raspunsuri - Pagina 2
alintaroma spune:
Madona am revenit cu poze la frumosul meu Stollen
A iesit asa de parfumat si bun ! Si toata casa a mirosit a sarbatoare Am facut varianta cu drojdie (uscata) si am pus almonds, pecans, cranberries si raisins imbatate in rom Enjoy!
http://good-times.webshots.com/photo/2654655390100242644GUrBBr?vhost=good-times
Tie cum ti-a iesit?
Madona spune:
Arata grozav "stollenul" tau in poza! Pofta buna!
Am sa-l prepar si eu astazi si sper sa-mi iasa la fel de aratos ca si tie. Acum ma pun pe treaba.
Laura Ioana spune:
Fetelor, poate puneti o reteta tradusa ca eu nu inteleg multe din cuvintele "bucataresti" nici in engleza, nici in germ. Oricum mi-a lasat gura apa din descrierea voastra si as incerca-o si eu.
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt
monica-elizabet spune:
Laura, uite o reteta incercata ieri de alison...arata bestial
www.reteteinimagini.ro/Retete/Aluaturi/Cozonaci/Stollen-paine-dulce-cu-fructe-uscate.html" target="_blank">Stollen cu fructe uscate
alintaroma spune:
Am putin timp liber asa ca vreau sa trec aici reteta de Stollen daca va mai fi cineva asa curios ca mine
Dresdner Stollen
reteta culeasa de la Oma prietenei mele din Germania
3 cups/600 g stafide
4 linguri rom
8 cups/1 kg faina
2 cups/500 ml lapte caldut (mie nu mi-a intrat tot laptele)
2 pliculete de drojdie uscata Dr Oetker
1 cup/200 g zahar
sare
coaja rasa de la o lamiie
nucsoara macinata
2 cups/500 g unt la T camerei
3/4 cup/100 g migdale macinate sau tocate
1 cup/150 g coaja de lamiie confiata
3/4 cup/100 g coaja de portocala confiata
Unt topit pentru pensulat
zahar pudra pentru pudrat
* Mentiuni: eu nu am avut coaja confiata de lamiie sau portocala si nu am pus iar 1 cup de stafide l-am inlocuit cu cranberries si am mai adaugat o mina buna de nuca tocata.
Stafidele se lasa la inmuiat in rom peste noapte. Se prepara un aluat din faina, lapte, drojdie, zahar, sare si unt. Se framinta bine apoi adaugam migdalele, coaja de citrice, si nucsoara. Se framinta din nou pina toate ingredientele noi sunt distribuite uniform in aluat. La fel procedam si cu stafidele si restul nucilor/fructelor uscate. Lasam aluatul la dospit o ora. Apoi se formeaza "cozonaceii" in forma dorita se pun in tava si se dau la cuptorul preincalzit - 180C (350F) pentru o ora. Se scoate din cuptor si cit sunt inca , calzi se pensuleaza cu unt topit si se pudreaza cu zahar pudra din belsug.
Ce observatie mai am - mi s-a parut cam mare cantitatea de unt pentru doar 2 cozonacei (eu am redus-o un pic de la bun inceput).
Arata foarte frumos si cei a lui Alison Daca nu ar avea atitea milioane de calorii as tot incerca toate variantele
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madona Am mai gasit o reteta foarte usor de urmarit pe care as vrea s-o incerc zilele astea: http://www.youtube.com/watch?v=5dwhHtIsl3c&NR=1 Si da, si pe mine m-ar interesa sa aud despre experientele voastre cu stollen bread. |
Bunicuta asta nu bucatareste doar dupa retete ci pune si mult suflet in ceea ce face. Tare draga mi-a fost si cate trucuri de ale ei a folosit:cum se spala stafidele, cum se cerne faina fara sa sara peste tot, cum se pun aromele in mijlocul aluatului . nu pe margine!!!
Chiar daca nu am de gand sa fac German stollen , as mai urmari zeci de filmulele cu bunicuta asta simpatica !
alintaroma spune:
Da, Petra asa-i ca e o scumpa Oma ?!
Sa stii ca m-am gindit zilele trecute la tine ca am gasit o reteta de thumbprint cokies (remember?) with a twist adica mai ciocolatosi (le zice White chocolate raspberry thumbprints)si stiam ca ti-au placut tare mult si tie si am sa scriu reteta poate vrei sa-i incerci si tu. O voi scrie la americancele (care nu mai) gatesc ca cine stie prin ce strafunduri zace subiectul
Eu imi propun sa fac o portie de un fel si una de altul
BTW Madona cum ti-a iesit Stollenul ?
petra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma Da, Petra asa-i ca e o scumpa Oma ?! Sa stii ca m-am gindit zilele trecute la tine ca am gasit o reteta de thumbprint cokies (remember?) with a twist adica mai ciocolatosi (le zice White chocolate raspberry thumbprints)si stiam ca ti-au placut tare mult si tie si am sa scriu reteta poate vrei sa-i incerci si tu. O voi scrie la americancele (care nu mai) gatesc ca cine stie prin ce strafunduri zace subiectul Eu imi propun sa fac o portie de un fel si una de altul BTW Madona cum ti-a iesit Stollenul ? There's no elevator to success ... you have to take the stairs!!! |
Oho, Alinta, thumbcookies snt pe lita preferatelor mele. Le-am mai facut si asta vara si stii ca parca nu au fost asa de apetisante ca acum inaintea Craciunului.
Saptamana asta urmeaza thumbcookisurile, dar te rog trimite-mi si noua reteta , alea mai ciocolaoase.
M-am mai uitat odata la bunicuta Oma, si parca m-a convis si pe mine sa incerc German Stollenul ala !
alintaroma spune:
Petra am scris reteta la "americancele gatesc"
Apropo de Stollen am observat ca cu cit a stat mai mult cu atit a fost mai bun
Madona spune:
alint,
spre marea mea rusine, n-am reusit inca sa prepar stollenul; de fapt, l-am amanat putin ca sa nu incepem sa luam in greutate inca d-inainte de Craciun...
cand o sa-l fac o sa postez si eu o poza aici.