Reteta German Stollen Bread

Reteta German Stollen Bread | Autor: alintaroma

Link direct la acest mesaj

Caut o reteta de German Stollen bread care din cite stiu e o piine dulce cu fructe confiate, traditionala Craciunului in Germania. O are cineva ?
Am cautat pe net dar din pacate am gasit doar o singura reteta copiata de undeva fara a fi incercata. Poate fetele din germania au mai multa experienta .
Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madona spune:

Poti incerca reteta asta de pe youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=lQ_3eyYU1Y8&NR=1
E grozava!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

vai este bestiala prajitura/painea asta dulce...abia astept si eu o reteta testata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Multumesc mult Madona Recunosc ca nu mi-a trecut prin minte sa caut pe youtube Si uite asa mi-am petrecut o ora vizionind filmulete despre stollen . Dar intre timp mi-a venit alta idee. Am o prietena nemtoaica care nu prea bucatareste dar mama ei e o bucatareasa desavirsita (locuieste in Germania) asa ca o voi ruga pe ea sa imi dea reteta. Voi reveni cu reteta, poze si impresii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

alintaroma in seara asta am vazut-o la real

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

hi,

de obicei prajitura asta trebuie sa stea sa se fragezeasca cateva saptamani.. de aia se face mult inainte de Craciun pentru a fi mancata de sarbatori.

http://www.elady. ro/articole/Gastronomie/Cozonac-de-Dresda.html

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madona spune:

Am mai gasit o reteta foarte usor de urmarit pe care as vrea s-o incerc zilele astea:
http://www.youtube.com/watch?v=5dwhHtIsl3c&NR=1
Si da, si pe mine m-ar interesa sa aud despre experientele voastre cu stollen bread.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Nu vazusem filmuletul asta, Madona. Vai ce draga mi-a fost Oma-Bunicuta!!!
Dupa cum am vazut sunt diferite variante, cu praf de copt sau drojdie, cu martzipan sau nu, cu brinza sau nu de aia m-ar fi ajutat experienta cuiva. Dar altfel nu imi ramine decit sa incerc mai multe varinate si sa o votam pe cea mai buna .
Am vorbit deja cu prietena mea si mi-a zis ca mama ei nu obisnuiste sa faca stollen dar ii va cere reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madona spune:

Si pe mine m-a impresionat bunicuta si mai ales expunerea "trucurilor" folosite de ea; ai observat ca a mentionat sa nu folosim nici o ustensila de plastic pe cat posibil? Si cu cata grija culege stafidele de la suprafata la final?
Apoi, ea avea un clar accent german, deci sunt convinsa ca a invatat sa faca aceasta paine dulce de la mama ei, in Germania cu multi, foarte multi ani in urma.
Eu am sa incerc prima reteta totusi, cea cu drojdie, (mai ales ca-l voi framanta la masina) caci aluatul bunicutei nu stiu cum de creste fara pic de drojdie sau de praf de copt... E posibil ca fermentii din branza sa fie suficienti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Madona reteta lui Oma e cu praf de copt Sa fii atenta ca pune chiar la inceput peste faina cernuta 7 tsp baking powder Probabil voi incerca una din retete weekendul asta ca tot avem Santa's parade si revin cu poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madona spune:

Merci Alint, cred c-am fost neatenta la inceputul filmuletului de n-am observat adaugarea prafului de copt...
Am sa incerc ambele retete, dar reteta cu drojdie mi se pare mie ceva intre paine si cozonac. Eu am mai facut paine cu seminte, nuci, stafide si alte fructe zaharisite. Foarte mult imi place painea cu nuci si visine sau cranberries (uscate, bineinteles) si de aceea prefer sa incerc intai varianta Chef-ului. Zilele astea o incerc si o sa revin cu impresii.

Mergi la inceput