Reteta German Stollen Bread
Caut o reteta de German Stollen bread care din cite stiu e o piine dulce cu fructe confiate, traditionala Craciunului in Germania. O are cineva ?
Am cautat pe net dar din pacate am gasit doar o singura reteta copiata de undeva fara a fi incercata. Poate fetele din germania au mai multa experienta .
Multumesc mult!
Raspunsuri
Madona spune:
Poti incerca reteta asta de pe youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=lQ_3eyYU1Y8&NR=1
E grozava!
monica-elizabet spune:
vai este bestiala prajitura/painea asta dulce...abia astept si eu o reteta testata
alintaroma spune:
Multumesc mult Madona Recunosc ca nu mi-a trecut prin minte sa caut pe youtube Si uite asa mi-am petrecut o ora vizionind filmulete despre stollen . Dar intre timp mi-a venit alta idee. Am o prietena nemtoaica care nu prea bucatareste dar mama ei e o bucatareasa desavirsita (locuieste in Germania) asa ca o voi ruga pe ea sa imi dea reteta. Voi reveni cu reteta, poze si impresii
cristina30 spune:
hi,
de obicei prajitura asta trebuie sa stea sa se fragezeasca cateva saptamani.. de aia se face mult inainte de Craciun pentru a fi mancata de sarbatori.
http://www.elady. ro/articole/Gastronomie/Cozonac-de-Dresda.html
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
Madona spune:
Am mai gasit o reteta foarte usor de urmarit pe care as vrea s-o incerc zilele astea:
http://www.youtube.com/watch?v=5dwhHtIsl3c&NR=1
Si da, si pe mine m-ar interesa sa aud despre experientele voastre cu stollen bread.
alintaroma spune:
Nu vazusem filmuletul asta, Madona. Vai ce draga mi-a fost Oma-Bunicuta!!!
Dupa cum am vazut sunt diferite variante, cu praf de copt sau drojdie, cu martzipan sau nu, cu brinza sau nu de aia m-ar fi ajutat experienta cuiva. Dar altfel nu imi ramine decit sa incerc mai multe varinate si sa o votam pe cea mai buna .
Am vorbit deja cu prietena mea si mi-a zis ca mama ei nu obisnuiste sa faca stollen dar ii va cere reteta.
Madona spune:
Si pe mine m-a impresionat bunicuta si mai ales expunerea "trucurilor" folosite de ea; ai observat ca a mentionat sa nu folosim nici o ustensila de plastic pe cat posibil? Si cu cata grija culege stafidele de la suprafata la final?
Apoi, ea avea un clar accent german, deci sunt convinsa ca a invatat sa faca aceasta paine dulce de la mama ei, in Germania cu multi, foarte multi ani in urma.
Eu am sa incerc prima reteta totusi, cea cu drojdie, (mai ales ca-l voi framanta la masina) caci aluatul bunicutei nu stiu cum de creste fara pic de drojdie sau de praf de copt... E posibil ca fermentii din branza sa fie suficienti?
alintaroma spune:
Madona reteta lui Oma e cu praf de copt Sa fii atenta ca pune chiar la inceput peste faina cernuta 7 tsp baking powder Probabil voi incerca una din retete weekendul asta ca tot avem Santa's parade si revin cu poze.
Madona spune:
Merci Alint, cred c-am fost neatenta la inceputul filmuletului de n-am observat adaugarea prafului de copt...
Am sa incerc ambele retete, dar reteta cu drojdie mi se pare mie ceva intre paine si cozonac. Eu am mai facut paine cu seminte, nuci, stafide si alte fructe zaharisite. Foarte mult imi place painea cu nuci si visine sau cranberries (uscate, bineinteles) si de aceea prefer sa incerc intai varianta Chef-ului. Zilele astea o incerc si o sa revin cu impresii.