Viatza in Germania (cap. 65)***La multi ani, 2011!
Raspunsuri - Pagina 15
miniuta spune:
tinatache, eu stau in nürnberg. multumesc de aprecieri, fetelor, dar nu e nimic deosebit, eu inca ma lupt sa fac ceva, ca deocamdata am ramas la munca de jos, si acum ca a inceput copilul gradinita ma chinui sa fac altceva. e foarte greu, si cum am deja 34 de ani, si copil mic, barbat cu multe delegatii si ajutor deloc, e foarte greu.
daca as da timpul inapoi as face multe lucruri altfel. acum opt ani nu avea cine sa-mi spuna ce si cum e mersul lucrurilor pe aici, forumeala am descoperit-o abia odata cu sarcina, cei de la arbeitsamt nu m-au ajutat deloc asa cum speram. asa ca daca pot, spun si eu altora ce cred eu ca ar fi bine sa faca.
eu de ex abia in decembrie am aflat intamplator de la cineva despre testul asta deutsch für den beruf. eu tot scriu in cv-uri ca am cunostinte bune de germana, dar asa, cu un "docoment" oficial poate sunt mai credibila si imi cresc sansele...sper si eu.
fam.bibiloi spune:
Inca o data multumesc mult pt ajutor. Panseluta multumesc pt linkul cu scoala. Cu engleza ne descurcam destul de binisor asa ca o sa incercam la o agentie din asta de imobiliare sper ca acel maklercourtage daca asa ii zice:) sa nu fie prea scump si totusi daca stau bine si ma gandesc e cam singura solutie ca sa gasim ceva pe placul nostru. Apropo de mesaj sa stii ca nu l-am primit pe yahoo mai incearca o data te rog data la adresa bibusibiba@yahoo.com oricum acuma am activat si PM-ul. Albertje ca si Amonar si eu sunt foarte interesata de acel subiect si mi-ar face placere sa ne ajuti
atat cat se poate ti-am fi foarte recunoscatori, referitor la discutatul in particular lasa-mi un PM cu adresa de mail sau spune tu cum sa facem. Urmatoare mea intrebare este referitoare la recunoasterea studiilor unde si cum se face si ce acte ne trebuie sau asta ne interesam la fata locului?? Este si acest lucru important pt noi deoarece nu vrem sa credem ca cei 3 ani ai mei de marketing la ASE si 5 ani a lui iubi in mecatronica la facultatea de mecanica din galati au fost in zadar.
lulusor77 spune:
Buna dimineata la toata lumea!
Ma bucur tare mult sa va gasesc. Eu sunt de 2,5 ani in Germania, dar nu prea am intrat pe forumuri pana acum. Acum, pentru ca sunt insarcinata, petrec mai mult timp pe internet informandu-ma, si asa v-am gasit.
Pentru cei care vor sa invete germana, pana gasesc o scoala, pot apela la cursuri on-line gratuite. Pe mine m-au ajutat, va trimit si voua link-urile:
http://www.dw-world.de/dw/0,,2703,00.html
http://www.livemocha.com/
O zi faina va doresc!
lulusor77 10+
lulusor77 spune:
Multumesc mult amonar! Tu de cata vreme esti in Germania? Cum a fost inceputul?
lulusor77 10+
maria_25 spune:
Buna ziua mamici,
Si eu locuiesc in Germania cu fetita mea de 4 ani. Ma bucur sa gasesc aceasta comunitate e cineva din Konstanz pe aici? Numai bine!
liutzica spune:
Fetelor, eu mi-am inceput anul scotandu-mi o masea de minte.
Eu mersesem sa cunosc medicul, sa-mi faca radiografie si sa ma programeze ulterior. Ei bine, m-a retinut pe loc si a trecut la fapte.
De marti sunt in convalescenta...huuuh, chiar nu-mi inchipuiam ca-i asa de grea recuperarea.
Dar oricum trebuia s-o scot pentru ca-mi provoca dureri si era crescuta in radacina ultimului molar.
Am dar macar de un chirurg profi.
Va citesc cu drag in continuare.
kariguld spune:
Liutzica, ce face fetita ta? sa recuperat? cred ca tin bine minte, ea a avut un accident la gradinita acum ceva timp.
ptr maseaua aia scoasa poti sa iei ceai de salvie, sa-ti clatesti gura cu el. ajuta la vindecarea gingiei. ceai gasesti la dm sau muller.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
liutzica spune:
Multumesc de intrebare, fetita mea este bine. Dintisorul a ramas la locul lui si deja il foloseste cum trebuie si fara dureri. Uite vezi cu asta am ramas datoare. Ma bucur ca s-a terminat cu bine:).
Eu beau ceai de musetel, ma gandesc ca-i ok, dar in seara asta cred ca o sa trec pe la Rossman sa iau si de salvie. danke de pont.
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld Liutzica, ce face fetita ta? sa recuperat? cred ca tin bine minte, ea a avut un accident la gradinita acum ceva timp. ptr maseaua aia scoasa poti sa iei ceai de salvie, sa-ti clatesti gura cu el. ajuta la vindecarea gingiei. ceai gasesti la dm sau muller. Bazar general pe DC ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA Speranta si incredere pentru David _M-am nascut pentru succes! |