Prietene la bine si la greu - 79
Raspunsuri - Pagina 7
Ancutza_Bro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui strumfy_12 E a treia oara cand vreau sa scriu si se trezeste Andra poate data asta e cu noroc! Ancuta mi-ai facut pofta cu pastele nu maivad nimik doar paste. Pe maine aveam alte planuri dar nu mai rezit... zi-mi te rog reteta Simina eu nu as cumpara cozonac ever din 2 motive: mama face cam la 3 saptamani si sunt satula, si 2 stiu sa fac dar astept ziua in care o sa imifie pofta de cozonac deci cu pretul nu te pot ajuta. In schimb eu as cere ingredientele si vreo 15 20 lei pt mnca Mami fericita de strumfita |
nu e mare branza, retete pt paste carbonara gasesti pe net o gramada...eu iti zic ce-am mosmondit eu (e a doua oara cand fac, sotului i-au placut enorm):
spaghete subtiri am folosit, 3/4 din punga pt 3 portii
kaiser sau pastramioara de porc taiat/a cubulete
sosul:
smantana, 200 gr
parmezan sau cascaval ras
1 sau 2 galbenusuri
sare dupa gust
pui pastele la fiert 8 min (nu mai mult ca se lipesc)
intre timp pui si cubuletele de carnita la prajit in putin ulei
cand sunt fierte pastele le amesteci cu sosul si le pui in tigaie peste carnita, nu inainte de a scurge uleiul ramas, le amesteci si le zapacesti in tigaie cateva minute si gata
pofta buna!
Anca, mamica fericita de Sabina Ioana (03 nov 2009)
strumfy_12 spune:
Laura tot ce pot sa zic e: Sa ai cumparatori multi ca talent ne-ai convins ca ai.
Nici eu nush ce cadou sa ii iau de craciun mai ales ca Andra e nascuta foarte aproape de craciun. deci trebuie sa ii fac 2 cadouri in 3 zile. Si noi suntem invatati sa ne punem dulciuri in ghete de Sf Nicolae si o sa ii punem si fetei ceva dulce(si nu ma gandesc la bomboane, ciocolata ci ceva ce poate manca la varsta asta)
Mami fericita de strumfita
Ancutza_Bro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dana n.
asa crezi tu...tot al tau va fi mai interesant. eu am patit-o cu telefonul. ------------------------ www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=9" target="_blank">daca va plac pozele noastre, votati-ne: da-1 si da-2 Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009) |
hai Danutule, nu ma descuraja
telefonul e telefon, laptopul e laptop...butoane sa aiba...inca nu imi pierd speranta
Anca, mamica fericita de Sabina Ioana (03 nov 2009)
strumfy_12 spune:
Ancuta mc pentru reteta. Si eu sunt de parere ca tot la laptoul tau va vrea. Eu i-am dat o tastatura, si tot pe al meu e calare.
Gata pe azi merg la nani.Noapte buna
Mami fericita de strumfita
many_bani spune:
Lumi_R chiar ma intrebam ce este cu tine, tu de obicei dupa ce pleaca R esti mai activa, sunteti ok?
mami de Vlad (29.10.2009)
smaranditza spune:
Am mai citit si raspuns la un mail intre timp, si mi-am amintit ca nu am scris meniul zilei:
portocala, mar, banana
cartof dulce, dovlecel, morcov, carne curcan, ulei masline
si de restu'....lapte
Monis, nu mai stau sa caut din urma, si nu mai retin daca au mai zis fetele: ananas, pomelo?
Cadou chiar nu stiu ce sa-i iau...nici de Mos 1 nici de Mos 2 , ca are ditamai lada de jucarii si nu se joaca cu nimic. Are 3 feluri de piane, doua fluiere, chitara, nshpe feluri de masinute mari si mici, tot felul de jucarii pe baterii - fara numar, puzzle-uri din lemn, cuburi, etc...insa el umbla toata ziua cu cartile dupa mine prin casa, sa-i citesc. Efectiv sta si cate jumatate de ora langa mine si imi tot da paginile, iar eu palavragesc de zor. Sotul rade de noi - ca pregatesc "studintele" pentru sesiunea de iarna, dar sa-l mai las sa si respire totusi...
Chestia e ca si eu si sotul suntem soareci de biblioteca, deci....e al nostru pruncu.
noapte buna!
angi_san spune:
Buna seara, fete dragi!
Chiar daca n-am mai scris, v-am citit, mai in diagonala, mai pe sarite, dar tot am citit
Iar am perdut niste aniversari care s-au lasat cu super petreceri
Coquelicot
Stefita mica si dragalasa foc
Alinus
Si acum sa ma fac si eu un pic utila
Monis, am vazut ca erai interesata de un carut sport care se face mic tare. Noi am cautat o groaza unul care sa fie mic, usor (7kg) ca sa intre in fff micul nostru portbagaj. E modelul lite way de la chicco (gasesti pe site la ei) si costa in jur de 500 ron. Parca si Floricik am vazut ca are la fel
Smara, nu te mai necaji cu mancarea atat. Am vazut din postarile tale ca Timi a crescut binisor (ca sa nu zic f bine). Si Ana Maria are perioade cand rade tot ce prinde si perioade in care tine gurita stransa ca o baba fara dinti. Iar cu branzica, zici ca sunt frati, eu am incetat sa-i mai dau, poate mai incolo cand ii mai uita gustul.
Si acum sa zic si eu ceva la capitolul pam-pam. 400 gr la o masa nu mi se pare mult la un copil activ. Ma indoiesc ca la varsta asta copiii mananca aiurea si ca nu cer in functie de nevoile lor de crestere (aka pusee). Dar, asa cum spuneam, este parerea mea
Sa zicem si noi meniul de azi:
mar+banana+mandarina
spanac cu galbenus, unt si lapte
iaurt cu cereale
Simina, un cozonac bun de cumparat nu prea exista sub 20 ron, deci ca pret de referinta.
Laura/Licurici, am vazut in mall o hello kitty (marca inregistrata) din plus, exact cat a ta de mare (evident, fara hainute de schimb
) si costa 41 ron. DEci pretul tau e super ok! Bafta multa!
toate fetele
Angi de bebe Ana Maria (03.12.2009)
ionelamaria spune:
seara buna
strumfy, la noi, nici cand vreasa faca ceva nu se aseaza peolita, mai exact, atunci cu tat mai putin. Voi sunteti bine? (scuze daca ai scris, dar eu nu mai apuc sa raspund la timp fiecareia)
ancutzicule. Ce face Sabi?
Many, sunt de acord cu tine pana la un punct. Chiar cred ca suntem la "Prietene..." si refuz sa cred ca nu e asa. TE rog sa nu mai spui asta
Monisule, chestia asta ce tine de cumparaturi multe si inutile o am in sange ( desi, data fiind situatia sotului, ar trebui sa ma trezesc... Doamne Ajuta!).
In cepriveste facultate pentru a folosi un mop.... hm,.... cred ca nu ai luat in calcul faptul ca e posibil sa fie nevoie de o facultate de profil.... ai?!?!?! ce zici???? sunt tare???
Raluci, ma bucur ca revine gaza la sentimente mai bune. Da ce de papica faceti voi acolo.... yamyyyy!
Magdaz, sunt de acord cu tine referitor la cresterea copiilor. Clar nu exista o reteta perfecta!!! Si da, multe lucruri pe care noi le facem azi cu multa convingere se vor dovedi a fi gresite peste 10-20-30 de ani. Cu toate astea, mi se pare gresit sa mergem dupa principiile invechite, "ca doar tot prost va fi vazut atunci". Important e sa profitam de lucrurile noi pe care le aflam si sa adaptam totul situatiei noatre, situatiei copilului nostru. Una peste alta, in primul rand trebuie sa "stii" pentru a "alege", asa incat, toate care bantuim pe aici incercam sa ne informam si nu lasam lucrurile in voia sortii... asa incat asta , cred eu, ca ne da argumente pentru a crede ca suntem mame bune.
No, acu "ioti"( asa spune Mihnea la uite)ce teorie am bagat aici, toate putand fi inlocuite cu:"sunt de o parere cu tine"
Lavi, eu stiu asa: pentru ca pe card sa ai euro iti trebuie cont in euro, deci nu e valabil cel in lei. De pe cardul in euro in Romania retragi banii direct in lei la bancomat, sau in euro de la ghiseu.( intrebat sot si mi-a confirmat... ca el tot a jonglat cu cele 2 conturi: lei si euro, eu mai putin)
Despre analize: noi am facut la 7 luni o data si urmeaza sa mai facem acum. Indiferent ce si cum, macar o data pe an intentionez sa-i fac analizele piciului.Noi am facut si mai devreme pentru ca nu ii dau supliment de nik ( nici Ca nici Fe nici altceva), altfel faceam la 1 an si gata
Lavi este gazeluta! Lavi este gazeluta!
licurici, auzi tu?! da de ce suna clopoteii cand citesc postarea ta?
Lumi ia zi tu ce face printewsa noastra Annabelle. Da mami de Annabelle ce face? Cum v-ati reacomodat fara tati? De o iesire cand punem???
Cuscra, am inteles... nor'mea e o delicata si o pretentioasa la mancare. Ce fel de branzoaica e aia de spui tu de ea? Normala? de oameni mari? sau de Ruxi? Tu cand iesi ca mi-e dor de cretulina... nu mie ... lui Mihnea ( eu stiu, poate o fi de gasca si nu s-o mai da la ari tura asta... da venim cu jucarii.... preventiv)
Smara inspiram...... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.Te inteleg perfect. Si eu simt uneorei ca ajung la capatul puterilor ( dar imediat imi amintesc de Lumi si imi dau seama ca nu e normal sa ma supar din atata lucru, asta doar rational, ca tot suparata sunt) Nu mai forta copilul sa pape ca va capata aversiune pentru lingurita, castronel, mancare.... si intrati intr-un cerc vicios din care niciunul nu iesiti bine. Incearca bucatele servite din mana. Cat mananca mananca, atunci cand nu mai vrea: stop! San catr cuprinde si pa. Ar trebui sa nu mai primesca nimic nimic macar 3-4 ore... apoi iar papa. Calm, cu zambet.... daca te enervezi iesi din ariua lui vizuala, nu-i spune nimic. Te intorci numai daca esti calma. In cateva zile se va linisti treaba... daca te stresezi.... si il stresezi e posibil sa se acutizeze.
Ai creis de bucatele... calm... cat papa si din alea. ia in joaca murdaria pe care o face. "Murdarirea este buna". Alaptatul nu e de prisos... acum, in perioada de greva... indiferent cat de putin mananca, macar stii ca nu e cu stomacelul gol... a papat laptic. Nu te lua dupa lume. Apoi, daca ia virusi fiind alaptat, iti dai seama ce chin era pe el si pe tine daca nici alaptat nu era si era racit mereu si il mai si alergai cu biberonul de lapte prin casa zilele astea???? Acolo ce stres te apuca.
Despre munca sotului, ce sa spun ?! ca nimic din ce as spune nu ajuta... inteleg cum e ( asa.... si?!~?! ce daca inteleg eu, iti e mai usor cumva?!?!) dar nu trebuie sa disperati. Viata are planuri cu noi... universul conspira pentru noi... tot ce nu ne omoara ne intareste. Pupici si imbratisari!!
( sper ca nu te supara mesajul meu cu sfatul necerut)
ia sa lansez placinta si revin
Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE
Lumi_Richard spune:
Simina,nu sunt suparata deloc pe tine,si nici nu am vrut sa te supar,nici sa-ti tin morala,pt ca nu sunt in masura sa o fac. Toate avem frustrarile noastre,toate ne-am schimbat de cand am devenit mamici,nu esti singura... As vrea foarte mult sa nu ne certam si pe aici,ca ar fi pacat....
Am simtit si eu la fel ca tine,si multe alte fete au simtit la fel... Dar uite,eu citesc,apoi ma gandesc ce as putea raspunde fiecareia...daca nu ma duce capul la nimic pertinent sau...la nimic,pur si simplu,nu nominalizez fata respectiva....si ma gandesc ca si celelalte fete fac la fel.
Lylyana,lasa ca tot a mancat ceva frumosul tau!
Ce fain ca aveti bradul de anul trecut!!! Si eu as fi vrut bradut in ghiveci....poate iau unul micut anul asta si il pun pe birou,sa nu ajunga pisicioasala el.
Smaranditza,te imbratisez cu mult,mult drag! bonus!
Parca ai descris-o pe Annabelle....uite asa ne-am diversificat noi de la 5 luni pana la 1 an,doar stii cat m-am mai plans pe forum!
Bucataria vraiste,mancare pe jos,prin parul ei,pe hainele ei si pe ale mele,in par,pe fata ei si pe a mea,abia daca mesteca o feliuta de ceva,restul.... Pana am aplicat "planul C" . Am urmat sfatul pediatrei(fara lapte la 11 si la 14-15), nu am mai fortat-o(asa faceam si noi,si rau faceam),si acum mananca intre 300 si 400 grame de solide pe zi(ii dau jucarii,daca nu are activitate,nu mananca). Nici Annabelle nu mananca branza.
Acum ii dau doar borcanele(macar pana sunt sigura ca s-a obisnuit sa manance),de aceea nici nu am mai scris meniul.
Lasa persoanele binevoitoare....Ia o pauza de cateva zile,aduna-te,si incepe incet,cu zambetul pe buze si cu calm(stiu cat e de greu,am fost acolo),si da-i ce-i place lui,fara sa-l mai fortezi cand nu vrea. In vreo saptamana vei vedea rezultatele(daca a mers cu Annabelle,eu zic ca merge cu orice bebe)....si nu-i mai da tzitzi la cele 2 mese,repeta-i ca nu este tzitzi,aia e papa. Stiu ca este greu,dar eu am urmat sfatul pediatrei si a mers.... Altceva nu as putea sa te invat,eu cred ca am incercat toate metodele posibile,si doar asta a dat roade.
Floricik,papa ca un bebe "normal" imi place sa zic. Intre 100 si 200 grame solide la o masa.Am inlocuit 2 mese
Ia zi,ce mai face Zburly cea finuta?
Ancutzica,cand veniti la Iasi?
Eu nu pot iesi in cursul diminetii: masa la 11,somntimp in care je merge la sala),masa la 14. Dar tare mult as vrea sa va mai vad Ce mai face Sabi? V-ati acomodat la noua casuta?
Zi-i Sabinutei ca Annabelle papa acum,asa ca sa pape si ea,ca nu are pe cine imita! Si pisicioasei ii plac pastele,chiar si fara nimic pe ele(bine,mananca 3-4)
Monis,e super ca sta singur pe canapea! Mie mi-ar fi teama cu prizele,noi nu le-am "protejat"...
Tina,de Mos Nicolae ma gandesc la ceva micut...cred ca o carticica...e foarte atrasa de carti acum-ii place sa intoarca paginile si sa-i arat eu animalele,sa-i spun ce sunt si ce fel fac Btw,cum face crocodilul?
De Craciun,deocamdata am hotarat sa-i luam un ABAC din lemn( Lili pt idee),in rest,nu stiu....Abia astept sa vad ce mai luati voi
Lili ,ma bucur ca ti s-a mai calmat domnisoara!
Si mare dreptate mai ai despre Lyly
Simina, cred ca vreo 15 lei ar merge (la un magazin bio-traditional-bla-bla-bla) era vreo 27 lei/kg
Ancutzica,laptop vroia si Richad sa-i ia(inca de pe la 6-7 luni)...dar chiar crezi ca va renunta la al tau dupa ce-l va avea pe ala?????
Dana,mare dreptate ai,eu i-am dat telefoane adevarate,si tot al meu era cel mai bun!
Shtrumfy,cum mai e Andrutza,i-au trecut aftele,papa bine acum?
Lalu,voi ce mai faceti????? Pup fetele finute
Many,asa este,dupa ce pleaca R sunt ma activa,dar am intrat in depresie...mi s-a facut dor de el din momentul in care a plecat.... Apoi Annabelle mergea la usa la dormitor si striga da-daaa....pur si simplu nu ma puteam aduna sa spun nimic pe aici....
Am vrut sa-ti scriu cateva vorbe,dar ti-au scris fetele tare frumos.... Imi imaginez cat de greu iti este sa-l intarci pe Vladut,dar gandeste-te cat de fericit va fi sa aiba un fratior sau o surioara. Sa dea DD sa iasa totul asa cum va doriti!
Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009
Poze Alexa Annabelle Denise
www.youtube.com/watch?v=mzOPlaMmkSg" target="_blank">Filmulet1
www.youtube.com/watch?v=nbjgqqH5BN8" target="_blank">Filmulet2
www.youtube.com/watch?v=JiHmBGr3F6I" target="_blank">Filmulet3
`Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.`
Mahatma Ghandi
dana n. spune:
Buna seara!
eu sunt trista ca mi s-a defectat laptopul. Noroc ca mai era in garantie. Acum ma rog de lume prin casa sa ma lase si pe mine cate putin la net.
Alinutza
Ancutza, si David mananca cu placere paste. Eu ii fac tot asa sosul, din smantana ,galbenus si parmezan. dar i-am dat si cu sos bologneze de la borcanas si i-au placut.
Avalon, si eu am apucat sa citesc despre Mos Craciun
Lavi, bine ai revenit de abia astept sa vad pozici de la nunta.
Licurici, deci nora mea incet, incet prinde curaj...felicitari.
Simina, mi-ai facut o pofta de cozonac
Ramona, sper din suflet sa iti treaca cat mai repede supararea si sa revii.
Smaranditza, ...hai ca vor veni si zile mai bune: fara raceala, cu Timi papicios...
Tina, inca nu m-am gandit la cadouri ptr sarbatori.
Monis, eu mai vorbeam din cand in cand cu Elenic, dar la un moment dat nu am mai dat de ea...cred ca si.a schimbat nr de telefon.
------------------------
www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=9" target="_blank">daca va plac pozele noastre, votati-ne: da-1 si da-2
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)