Indemnizatia MAMELOR(2)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

....Asa redusa cum ma consideri tu...uite ca nu stau cu mana intinsa!..Si nici calcule nu am fost nevoita sa imi fac!O singura privire ii ajunge celui care stie sa priveasca!Asa ca...lasa aerele de superioritate!
Cat despre stradania mea ...ori despre efortul meu,stai linistita,mai ai mult de "mers"pana sa ma ajungi!...Doar daca nu-ti masori cumva pasii in banutii cu care si eu cotizez...

P.S.. Si nu stiu de ce in acea petitie nu ati inclus si mesajul citat de mine!...Cine stie...poate ca cineva mai sus-pus ar fi inteles ca e greu sa pui temeliile unei firme din indemnizatia de crestere a copilului si poate ca daca ar fi gasit alta cale sa ne sileasca sa punem toti osul..........

...si mai cred ca razi de tine insati...ca pe mine nu m-ai vazut nici la colt de strada si nici schimband pampersi pe vreun birou!Romania mai are multe de invatat!Fetele de "dincolo"stiu de ce!!!

Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne

Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Chris si spune-mi tu, iti foloseste la ceva atata inversunare? Pentru ca nu poti face pe bebe 3? Si care dintre restul mamelor este responsbila pentru necazul asta? Si toata stima pentru ca iti poti bugeta veniturile asa de bine incat ca poti creste doi copii, sa construiesti o casa, cu toate ca venitul este mai mic decat media indemnizatiei... `Si care esteaceasta medie?

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 26+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Bebe-Beca, media indemnizatiilor este in prezent aproximativ 900 ron, dar Cris stie foarte bine desi ea nu si-a facut calcule

Nu stiu nimic despre tine, Cris in afara a ceea ce ai relatat tu in mesaj. Bine, este adevarat ca in afara a ceea ce ai relatat se mai pot trage si concluzii citind printre randuri sau ca scrisul unui om spune multe despre el, asta e alta poveste.
Deci tu esti suparata ca salariul tau actual nu-ti permite nici macar pe actuala lege sa faci calcule si sa-ti ajunga sa ai al treilea copil. Ok, am inteles asta. Dar sa stii ca si in strainatate, in tari civilizate, indemnizatiile care se acorda, tot pe baza principiului contributivitatii sunt alcatuite. Adica indiferent care va fi procentul din salariu, 40%, 55%, 60% sau 85%, tu tot nu vei putea avea o indemnizatie mare care sa-ti permita sa te descurci financiar, pentru ca salariul tau e mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

Nu-i vorba de invesunare!Oricum pentru bebe 3 nu prea as fi avut sanse(medical vorbind,ce simt eu...nu prea conteaza).Dar pentru ca mi-am spus parerea sincera ,meritam ?!?Asa ca...despre calcule,in adevaratul sens al cuvantului,la mine nu se pune problema!Niste vise cu ochii deschisi,poate...Sa risc...sa nu risc,din cu totul alte puncte de vedere!
La fel am si eu toata stima pentru unele mamici ...dar pentru altele nu o am!La fel ca si cu pensionarile pe caz de boala si aici s-au facut prea multe "miscari".Imi pare rau pentru mamicile sincere!Dar prea multe au "trisat" asigurandu-si un venit mult mai mare decat li se cuvenea!Multe mamici au copii mai maricei, merg la serviciu si dupa ce platesc bona ori gradinita raman cu mult mai putini bani.Dupa 2 ani,alocatia e de 42 roni.Dupa 2 ani,copilul nu mai mananca?Nu se mai imbraca?
Nu-i nedrept sa afirmam ca 600 roni sunt gunoi,cand sunt mii de familii (nu cazul meu,poate),carora nu le ramne atat sa creasca 2-3 copii?Poate ca altora atat le ramane dupa naveta si alte cheltuieli...Si nu pentru ca nu ar face efort intelectual ,sa le scrie unele persoane asa ,ci pt ca atat le ramane din salariu...
Si nu li se pare degradant sa aiba un serviciu...ori sa se imbrace mai prost!...

Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne

Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

eu nu mai sunt de 5 ani in tara, dar am lucrat exact in acest domeniu inainte de a pleca, si pot sa va spun ca nu trebuie sa va mai minunati atat.
a fost ok cand s-au marit, e urat cand s-au micsorat indemnizatiile, dar dupa mintea mea nimeni nu face copii pentru ca le ofera statul ceva.
facem copii pentru ca asa vrem noi. nu avem ce ne trebuie pentru a face asta , scriemc cere crese si altele.
asta ca , copilul trebuie sa stea langa mama, eu nu o inteleg. pai mama e acolo, doar ca vine un pic mai tarziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane_mary spune:

buna, pana acum doar v-am urmarit discutiile, dar deja mi se pare ca ati luat-o pe aratura.Eu sunt in CIC pana in mai 2011 (sper) si trebuie sa nasc pe 20 dec al doilea copil.Am facut copii pentru ca mi i-am dorit, dar in acelasi timp mi-am facut si calcule financiare - respectiv dupa ce platesc facturi curente, credite, mancare imi pot permite sa am grija asa cum imi doresc de un copil.Raspunsul a fost da, in conditiile in care eu ma bazam pe o lege. Daca indemnizatia ar fi fost tot de 600 ron eu cu actualele rate nu mi-as fi permis luxul de a face un copil.Nu stiu altii cum pot, dar eu nu as fi avut cum.Asa ca da, eu m-am gandit si la aspectul financiar - si mi se pare normal. Nu cred ca iti da cineva pampersi, mancare, hainute, patut,carucior doar facand frumos din ochi sau cel putin mie nu mi-a dat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Vai de mine, nu pot sa cred ce tare am suparat-o pe Chris!
As avea multe de spus, in primul rand imi cer scuze pentru felul in care s-a putut interpreta mesajul meu. Probabil a reiesit ca noi traim in lux. Sotul a intrat in CIC pentru ca avea sal mare, in incercarea de a pune pe picioare o firmulita, asta ca pe viitor sa muncim pentru noi, ne-ar da o mare satisfactie. SI noi platim impozite la stat din firma si muncim destul de mult. Bun, planul era urmatorul (pentru ca da, noi ne facem planuri si nu pt vacante de lux) daca in 4-5 ani ne putem baza pe firma, vom infia o fetita. CHRIS, si eu imi doresc multi copii, dar hai sa fim realisti, mami, iti trebuie banisori sa ii cresti, sa ii ajuti sa isi implineasca un vis, sa le oferi acea experienta de viata de care au nevoie, chiar si sa fie vorba de mers cu masina sa viziteze manastirile din nordul Moldovei. Uite, acesta este un vis al meu , sa ii duc acolo, pai pt asta iti tb bani, nu? Este un mic exemplu.
NU am nevoie sa simti consideratie fata de mine , ci sa te simt ca suntem unite in ceea ce dorim sa obtinem pe aceasta cale: pastrarea perioadei de indemnizatie, macar atat, si eu alaptez si nu doresc sa intrerup la 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

La B1 ieri spuneau ca s-au gandit ca duminica sa discute situatia, iar pe luni a ramas ca vor face modificarile(taierile) prin OUG, urmand sa primeasca avizul sau nu sh ce ca n-am inteles, de la CS(...daci!, nici asta n-am inteles ) mai tarziu.
Dc stiti mai multe, oricum numa maine nu e luni.
si astia(b1)sunt trompeta oranjeilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

intrebare: daca fac modificarea prin OUG se poate aplica retroactiv, si celor care sunt deja in CIC?

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ck_29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

intrebare: daca fac modificarea prin OUG se poate aplica retroactiv, si celor care sunt deja in CIC?

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz

daca se fac modificari prin OUG ....NU se poate aplica retroactiv...adica mamelor care se alfa deja in CIC

Camelia - fericita mamica de bebelusa Teodora - 15.06.2010

Mergi la inceput