sotul cere divortul si eu abia am nascut !!!!

sotul cere divortul si eu abia am nascut !!!! | Autor: moonsin

Link direct la acest mesaj

fetelor inca un subiect de panica, nu de vaicareala, dar vreau sa ma conving daca mai exista asa ceva si la voi
Barbatul si "criza" lui
Al meu sot s-aa schimbat foarte mult de cand am venit acasa de la maternitate cu bebelusha...si va marturisesc fara a ma plange neaparat, dar stiu ca o fac, ca nu in bine s-a transformat...
vreau sa ma lamuresc daca mai este cineva in astfel de situatie
reactiile sotului nu sunt favorabile relatiei de cuplu ...el cere divortul...oare de ce ...sunt in panica din nou ....poate ca si voi va confruntati cu asa ceva...dar fetelor va spun cu mana pe inima ca nu e decat o situatie oribila in care ma regasesc...nu ma mai pot trezi din visul urat in care am intrat
oare sa fie copilasul meu de vina? eu? noi? schimbarea asta din viata noastra e majora dar comportamentul lui nu e ok...ce sa fac????
-sexul e si el o cauza ...ca deh dupa cezariana asta e greu...
ce sa fac sunt in panica..el cere divortul si eu sunt impietrita de golul care se casca in fata picioarelor noastre, bebelusa mea si eu suntem ale nimanui???? mai este cineva in situatia aceasta???
hai sa ne confesam poate ...trece cumva si am vreo solutie....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Tu pe bune vorbesti?! Daca da, pai atunci eu cred ca asta e cauza plansului copilului, de care vorbea in celalal topic, nicidecum laptele tau: doi parinti stresati, agitati, care nu se inteleg. Habar n-ai cum ii poti transmite toata starea ta unui copilas, practic l-ai impregnat cu toata spaima/agitatia/durerea ta, de aceea plange.
Si intrebarea "oare sa fie copilasul de vina?" te rog eu sa nu ti-o mai pui nici in gluma, doar n-o sa scoti o faptura inocenta drept "vinovata" pentru faptul ca voua va e greu sa gestionati o situatie. El "cere divortul" pe ce motiv?
Cat priveste cezariana si sexul...draga moonsin, perioada de 6 saptamani dupa nastere se numeste "lauzie", indiferent de modul in care ai nascut. Ca ai nascut natural sau cu cezariana, tot 6 saptamani (in medie) se presupune ca esti vulnerabila,esti in refacere, nici nu se recomanda sex inainte de a trece perioada asta. Bun, poate la unele persoane dureaza mai putin pana le revine dorinta de a face sex, poate le dureaza mai putin si lohiile sau alte inconveniente, dar crede-ma ca la cele mai multe femei dureaza mai mult de 6 saptamani sa le revina cheful de sex, in primele 2-3 luni copilul e Centrul Universului si asa ar trebui sa fie si pentru tati, daca si-au dorit acel copil si s-au simtit pregatiti sa-l aiba. Nu-mi spune ca al tau barbat a intrat in trepidatii ca au trecut "deja" trei(!!!) saptamani de cand ai nascut si e statut, saracul de el?!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enachescug spune:

Vai "saracul"! Nu mai este in centrul universului si a decis sa creeze, prin divort, un alt univers in centrul caruia sa fie!
Il deranjeaza tot. Probabil ca depresia post partum se manifesta la el.
Cred ca ii poti spune ca timp de 9 luni tu te-ai pregatit fizic si psihic sa-ti asumi niste mari responsabilitati si ca el a avut timp suficient pentru pregatire. Tratamentul e: rabdare!
Cred ca nu e singurul care a trecut/trece prin asa ceva.
Of, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

moonsin in primul rand imi pare tare rau de situatia in care te aflii. cred ca e greu, cumplit, mai ales ca tu abia ai nascut.
dar ... sexul. eu, dupa ce am nascut, am avut cateva probleme medicale, destul de dureroase, ce nu mi-au permis sa fac sex timp de 6 luni dupa nastere. nu a cerut divortul, nu ne-am certat din cauza asta, dimpotriva, statea cu bb cand eu eram la spital, in ambulatoriu sau internata. a! sunt sigura ca nu a fost f placut pentru el (mie, sincer, oricum nu imi ardea de asta), dar a inteles, de fapt cum sa nu inteleaga asa ceva?! mie, personal, mi se pare de neconceput.

Citat:
bebelusa mea si eu suntem ale nimanui????

NU. ea e a ta. si tu esti a ei. cand am aflat ca eram insarcinata, eram despartita de sotul meu (probleme ca in orice relatie, cred). de atunci mi-am spus ca nu conteaza ce va fi cu casnicia mea, bb e al meu si eu al lui. si noi vom fi o familie orice s-ar intampla. noi am avut noroc si am gasit puterea, intelepciunea, am gasit ajutor si ne-am putut reconstrui familia. cu tot cu tati. dar, daca nu s-ar fi putut, am fi fost impreuna, amandoi, unul pentru celalalt, trup si suflet, asa cum suntem si acum.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Daca sotul cere divortul acum, cand e tata si a dat un pic de greu (adica cineva ii perturba linistea, noaptea) - eu zic sa fii fericita ca scapi de el. E un mare bou.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

ma iubita..maaaaaaaa....."o tempora, o mores!"
ce ti-au spus fetele mai sus e perfect valabil!!
incearca sa te focalizezi asupra bebelushei si asupra ta...daca climatul din casa nu iti permite..du-te la parintii tai si stai cu ea..maiales ca vor venisi sarbatorile...sa fiti linistite..sa meditezi...
sotul tau e cum copil mai mare, asta ca sa fiu diplomata si sa nu-i zic direct dobitoc...
probabil ca nu e pregatit sa fie tata..si de aici provin toate prostiile pe care le scoate pe gura....nu stie ce spune...eu am trecut acum 1 an prin aproximativ aceeasi situatie..bebe urlacios....sotz care "fugea"..eu cusuta...cu hemoroizi..slabita...vai de staua mea intr-un cuvant..dar Dumnezeu m-a ajutat si nu am luat-o razna..desi mai era un pas de furnica sa fiu pe la Balaceanca...pe scurt:va trece, rezista!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicutu spune:

Cum sa ceara mai divortul acum? Care sunt motivele pentru care cere divortul? Si-a dat seama ca nu ii trebuia copil sau nu te mai vrea pe tine/ voi?
Perioada asta de sarcina/ lauzie, si dupa ce apare copilul e foarte grea pentru toate cuplurile. Chiar daca un copil se presupune ca te apropie, se intampla sa te mai si indeparteze, mai ales pe plan fizic. Nu mai poti, nu mai ai chef, esti prea obosita de ai o viata sexuala cum trebuie. Nu am i ai timp unul de celalat cum aveai inainte. Dar sexul nu e tot, se presupune ca trebuie sa ne intelegem unul pe celalalt, sotul meu a stat jumate de an fara sex, si nu a zis ca divorteaza.

Discuta cu el sa vezi ce-l nemultumeste, daca nu merge si nu merge, du-te la parintii tai daca poti, si cere-le liniste. Tu si copilul tau aveti nevoie de liniste, iubire si intelegere. Si da, copilul e foarte agitat daca mama e agitata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

daca cere divortul, ia-ti un avocat rau de tot (dar bun totusi) si da-i-l. si ia-i tot ce poti cu ocazia asta. pentru ca merita

mama de Carol (29.12.2008) si 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

moon sa stii ca ilinca are dreptate: din cauza stresului vostru plange bebelusa.
in general majoritatea cuplurilor trec printr-o perioada grea, de acomodare, dupa ce se naste un copil. e cumva normal. insa ce iti face sotul tau tie, nu este. banuiesc ca, desi acum se comporta ca o imitatie patetica a unui barbat, tu vrei sa-ti salvezi casnicia. asa ca nu ai de facut decat sa incerci sa te porti tu cat mai normal, mai calm, mai linistit. sa nu ii raspunzi cand cauta motive de cearta si sa-l lasi sa isi revina el, treptat, fara sa-l fortezi.
la noi a fost altfel: eu am cerut divortul :)). Doamne, bine ca acum a trecut. oricum atunci mi se parea ca orice ar face este gresit. si ii saream la gat si daca respira aproape de mine. dar, m-a lasat in banii mei si, usor, mi-am revenit.
iti doresc multa putere pentru ca ai nevoie. nu uita ca bebelusa ta nu a vrut sa vina pe lume sa va faca viata amara. voi ati dorit-o, asa ca e normal sa i te dedici ei si sa incerci sa o faci sa se simta iubita si protejata.
ce e intre voi va trece, dar momentele astea nu le vei mai avea. iubeste-ti copila ca ea nu e de vina. cere ajutor apropiatilor petru treburile casnice, cat poti, odiheste-te.

iti doresc din suflet sa ai in curand parte de liniste in viata ta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu zic sa nu ne pripim cu sfaturile si cu etichetarile, pentru ca am impresia ca nu ni s-au dat toate detaliile

nu cred ca se ajunge peste noapte intr-o astfel de situatie.

ar trebui sa stim de cat timp se cunosc cei doi, de cand sunt casatoriti, cum le-au mers relatia si casnicia pana acum, daca locuiesc singuri sau cu parintii/socrii, daca au sau nu probleme financiare, daca si-au dorit in egala masura sa devina parinti sau a ramas insarcinata intamplator...lipsesc multe date in ecuatia asta complexa...

e foarte posibil ca sotul sa forteze divortul pentru ca are pe altcineva, iar lucrurile astea nu se intampla de pe o zi pe alta, poate ca au existat semne si semnale pe care moonsin nu le-a observat, interpretat sau acordata importanta la momentul respectiv.

moonsin, stiu ca esti stresata, obosita, nu te-ai refacut dupa nastere, posibil ai si depresie post-partum, la astea adauga si necazul cu sotul...

asa ca daca nu ne mai scrii/raspunzi pe forum, vom intelege.

insa tu trebuie sa fii constienta ca puiul tau are nevoie de o mamica sanatoasa si echilibrata, e prea mica si are nevoie de tine cu toata fiinta ei, de aceea plange asa mult, pentru ca simte cat esti de suparata si lapticul tau isi schimba compozitia sub influenta stresului...ma gandesc ca poate nici nu mananci cum si ce trebuie, poate nici nu te hidratezi corespunzator, nu te odihnesti, plangi si te consumi, hormonii tai oricum au luat-o razna pentru ca acum organismul incearca sa-si revina incet-incet dupa nastere...

incearca sa ceri ajutorul cuiva, mama, soacra, verisoara, sora, matusa, etc; cineva care sa te degreveze de treburile casnice, astfel incat tu sa te poti dedica 100% copilasului si sa-ti refaci organismul, sa profiti de orice ocazie pentru a te odihni, sa dormi si tu cand doarme bb. pentru micuta ta care plange, incearca picaturi anti-colici, vezi ce iti recomanda pediatrul, la noi a functionat foarte bine sab simplex, insa e important sa eviti si tu alimentele si bauturile care pot produce colici copilasului, deoarece influenteaza calitatea lapticului.

cat despre sotul asta al tau, nu prea stiu ce sfat sa-ti dau, ori are pe altcineva si vrea neaparat sa va despartiti, ori nu se poate adapta noului rol. parerea mea e sa-l lasi deocamdata sa plece, unde o vrea el, si vei vedea pe parcurs ce se intampla : ori ramane cu cealalta (daca are o noua relatie), ori isi da seama ca nu poate fi un tata si sot bun si ramane deoparte in continuare, ori isi da seama ca s-a pripit si se intoarce acasa.

ai grija de tine si de bebelina ta !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Sotul inca mai vrea sa copilareasca.
Daca da bir cu fugitii acum, cand tu esti atat de vulnerabila, lasa-l sa se duca; nu este un om pe care sa pui baza la greu. Mai bine singura cu copilasul tau, decat cu o piatra de moara ca el. Vesnic nemultumit, vesnic certaret, de ajungi din om, neom.

Ai parinti ? Ia legatura cu ei si spune-le ca ai nevoie de ajutorul lor. Sunt sigura ca ti-l vor da fara nici-un dar sau poate.

Multa putere iti doresc.

Uneori, ceea ce ni se intampla, nu depinde numai de noi. Principalul e sa speram in mai bine si sa stim sa cerem ajutorul apropiatilor.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput