Ce gatim azi (78)
Raspunsuri - Pagina 10
silvi_2005 spune:
Dany ca nu eram sigura ca tu intrebai de reteta cu bambus eu iti arat ce am facut eu cu bambus si adaptezi tu : pulpe de pui cu bambus si ardei rosu am mai facut taietei chinezesti cu bambus si legume poti pune si pui daca vrei, mai fac supe chinezesti care imi plac foarte mult cu taietei chinezesti, bambus si alte legume si ciuperci aromate, usor picante si cu putin ghimbir. Si nu ma pot abtine sa nu iti arat o supa vietnameza :) pe care am gasit-o pe blogul lui Adi Hadean : http://www.adihadean.ro/2010/11/pho-bo-supa-vietnameza-cu-taie%c8%9bei/ nu e cu bambus dar e bestiala o sa o testez dupa post. Adi Hadean are mai multe retete din bucataria asiatica, a facut si ceva calatorie povestita si pe blog si cu poze din retetele degustate acolo, daca iti place bucataria asiatica merita sa le vezi.
Eu am am facut ciorba de pastai uscate de post fara carne si pentru cina fac pizza pentru baieti si mie niste gogosi umplute cu banane si un ceai.
danyalo spune:
Silvi iti foarte multumesc!
Mai am o intrebare.Nu stiu cat de mare e copilul tau dar al nostru ( 1 an jumatate) mai nou daca nu-i dam din ce mancam noi nu mai mananca!Eu adaptez acum meniul ca sa fie ok pt. el si asa mancam si noi !Fara prajeli, carne grasa, fasole... sarmale etc-unele nici nu le prea mancam !.Acum vine intrebarea? tu ai dat copilului tau chinezisme/ asiatice cam de pe la ce varsta?
IuliaCiornei spune:
Eu azi am facut o supa crema de legume, o mancare buna in timpul postului. Am pus 3 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapa, putina telina, cateva ciuperci. Cand s-au fiert legumele le-am mixat si am mai pus putin usutroi si verdeata. Insa usturoiul nu e obligatorul. Am subtiat pasta de legume cu apa in care au fiert legume. Este o mancare usoara si hranitoare: http://retetadelicioasa.blogspot.com/2010/11/supa-crema-de-legume-de-post.html
http://retetadelicioasa.blogspot.com/
silvi_2005 spune:
Dany pot sa iti spun ca al meu copil ( face 5 ani in ianuarie ) nu se prea omoara cu chinezismele, sunt si cam picante, el mananca pui cu ciuperci (am eu ceva reteta de pui cu trei feluri de ciuperci) dar de pe la 3 ani. Fructe de mare in schimb infuleca de la 1,5 ani in special scoici am si niste poze cu el mititel mancand cu manutele . Daca vrei sa ii dai si la pitic lasa pasta de ardei iute sau pudra si ghimbirul si pune-l direct in farfuria voastra dar oricum mi se pare un pic cam mic, eventual ii pui orez si ii iei o lingura doua din mancare inainte de a o condimenta ai mare nooroc ca vrea sa guste orice al meu e regele mofturosilor
kariguld spune:
mancarica de ciuperci (2 feluri) si conopida
salata
ptr cina tortelinii cu branza
ptr maine pregatesc ardei umpluti
parjitura cremsnit
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
ali762000 spune:
snitele din carne de porc
conopida cu branza a cuptor
castraveti murati
prajitura cu mere
anaemi spune:
ieri salata de icre si orez cu ciuperci
azi peste si dovlecei la grill, cartofi natur, mere la cuptor umplute cu banane.
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & (DPN 07.07.2011)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
valentinag spune:
ciorba de purcel,friptura de purcel cu mancare de fasole verde,cornuri cu mac,piure de loboda cu mamaliga
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
adi2003 spune:
Stiam ca maica-mea face prajituri, caci avem maine niste musafiri, dar nu mi-am inchipuit nici o clipa ca face 4 feluri:
- prajitura cu branza dulce
- prajitura cu mere
- prajitura cu foaie sfarmata (umplutura cu esenta de rom)
- prajitura Skala (cres ca asa se numeste) - un fel de blat negru cu crema de ciocolata incorporata din loc in loc.
Azi dimineata am facut niste ochi cand am vazut 4 tavi de prajitura in bucatarie. Deja am topit jumatate din ele (2 familii) si restul..pe maine.
Cred ca nu mai face nimic dulce pana la Craciun.
Azi m-am indulcit sa-mi ajunga multa vreme....
Dar nimic nu se compara cu prajiturile de casa.