POSTUL Craciunului, alimentatie sanatoasa!
Raspunsuri - Pagina 3
Gabrielama spune:
Bine v-am gasit si Post usor!
Ca si Lou, si eu inca alaptez, dar voi incerca sa tin tot Postul.
Azi am mancat asa:
MD: paine neagra cu dulceata, cafea fara zahar
P: n-am avut ieri timp sa fac nimic, asa ca mi-am luat ceva din oras - legume la gratar (n-au fost prea bune...) si o chifla cu seminte caci muream de foame
G: o banana, cativa biscuiti sarati, cu chimen
C: nu stiu inca
Pentru micul dejun va recomand asa: puneti de seara lapte de soia (eventual cu vanilie) cu fulgi de ovaz. Lasati peste noapte la frigider. Dimineata puteti pune, la alegere, o lingurita de miere, scortisoara, o banana, mar ras, fructe uscate etc etc. Este foarte gustos si satios.
O sa va povestesc pe parcurs ce mai gatesc si eu. In seara asta vreau sa fac si ceva dulce - cred ca un chec de post.
_giulianna_ spune:
Si eu tin postul, bine v-am gasit!
Meniul meu de azi:
D: doi covrigi
P: salata de varza + seminte de in + o conserva de fasole boabe.
Gustare: o banana
C: supa crema de legume
Maine am sa fac o mancarica de ardei copti+rosii cu mamaliguta.
claudia_a spune:
In aceasta luna, in ziua a saisprezecea( 16 noiembrie), pomenirea Sfantului Apostol si Evanghelist Matei
"Acest dumnezeiesc apostol, sezand la vama, a auzit pe Domnul zicandu-i: "Urmeaza Mie". Si el in ceasul acela a lasat toate si a urmat Domnului, facand gazduire Domnului in casa sa mare..."
Dimineata: branza tofu, ardei, pate de post inedit
Pranz(la servici): placintele cu legume si fructe (mandarine si mere)
Seara: praz cu masline.
Aseara am prestat niste plancintele de post astfel: aveam niste foi de placinta din comert, foarte subtiri; am mixat legume (praz, conopida, brocoli, ardei capia, morcov, patrunjel), le-am calit in putin ulei, am adaugat sare, piper si am umplut foile de placinta dand forma de triunghiuri placintelor! Le-am copt la cuptor si gata!
Relativ dietetice (mai putin foile de placinta din faina alba, insa tinand cont ca erau foarte subtiri, zic eu ca e ok). Pofta buna!
O zi buna si calda!
silvi_2005 spune:
Claudia tare bine supa placintelele de legume de care zici, o sa ieu si eu foi de placinta. Ieri am luat un aluat foietaj facut cu grasime vegetala, tot pentru ceva minitarte cu legume.
Eu azi o sa am in plan o Mancare de ciuperci la ceaun cu mamaliguta fac retete asta fara lapte iese excelenta ca o sa strecor si niste hribi uscati intre ele. Si un Bors de fasole galbena
Tot azi plec si in cautarea iaurturilor de soya
claudia_a spune:
Sylvi, buna mancarica ta!
Io zic sa renunti la aluatul fraged (plin de margarina - plastic) si la iaurturile de soia - mai bine faci lapte de nuca cu fructe congelate (sau banana) si o lingurita de miere, blenduite... te lingi pe guritza!
O zi buna, buna si fara pofte rele!
Gabrielama spune:
Bine v-am regasit!
Aseara am mancat o salata de rosii cherry, cu ulei de masline si putin usturoi, cu o felie de paine neagra prajita. Si cateva bucatele de ciocolata neagra.
Azi, din pacate, tot mancare de cumparat, caci aseara n-am apucat sa fac nimic.
So:
MD - o mare prostie - adica o eugenie si o cafea + suc de portocale proaspat stors
P: tocanita de legume cu orez si conopida pane (cate jumatate de portie din fiecare); 1 bucatica de cioco neagra
C: nu stiu
Claudia, am incercat si eu aseara sa mananc pateu de la Inedit, pateu care pe vremuri imi placea foarte tare. Cred insa ca i-au schimbat reteta (de cand i-au cumparat Dr. Otker), caci nu-mi mai place.
Promit ca diseara sa gatesc + sa fac ceva dulce (eu fac un chec foarte bun cu lapte de soia, putin ulei si cacao).
valentinag spune:
Azi sunt plecata de la 8.30 de acasa si ajung la 8,asa ca o sa fie o zi plina de porcarioare,adica:
paine cu gem
2 mere
un covrig,o rosie un castravete si jumatate de ceapa facute salata,cun un strop de ulei
cand ajung acasa imi fac un piure de spanac si poate si 2 guri de mamaliga
Acum sa va scriu zilele cu dezlegari la peste:
Noiembrie:21,25,27,28,30
Decembrie:3,4,5,6,7,9,11,12,13,18,19
Sunt 16,nu 20 cum am crezut eu
\post usor!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
claudia_a spune:
Da Gabi, pateul e mai apos parca... o sa incerc sa-l elimin incet incet... insa trebuie musai sa am facut ceva pentru dimineata!
Sa ne dai musai reteta de chec
VAlentina, sa ma uit si eu in calendar acasa, ca undeva e o greseala, ori la mine ori la tine... o colega are scoase din calendar (zice ea!) zilele de dezlegare si sunt oarecum altele:
Noiembrie: 23 zi cu dezlegare (asta stiu sigur ca e ziua fetitei mele si scrie in calendar dezlegare)
Decembrie: tu ai in plus 3 si 9 - ne mai interesam si vedem exact daca sunt sau nu dezlegari; mi se pare totusi ziua de 3 decembrie imposibil cu dezlegare, pentru ca pica vineri si daca nu e sarbatoare cu rosu sigur e zi de post! mai vedem...
Cautand am gasit calendarul asta:
http://www.calendar-ortodox.ro/sfintii_decembrie.htm
valentinag spune:
Claudia ma mai uit odata,dar eu asa am vazut,cine stiu,de foame am vazut mai multe
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
louisea spune:
Gabi nu ne dai si noua reteta de chec?
Apropos pate.. se poate face in casa din linte. N-am facut, asa ca sa nu-mi cereti reteta (ma bate gandul) dar daca dati o cautare cu nenea google gasiti retete si cu imagini :))
Si nu uitati si de humus care contine si el proteine vegetale. Puteti face si fara tahin daca nu aveti
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci