POSTUL Craciunului, alimentatie sanatoasa!
Raspunsuri - Pagina 16
valentinag spune:
Bun venit Nelia!
Azi am de gand asa:
3 mandarine
ciorba de legume
legume la gratar(dovlecei,ciuperci si poate o vanata)cu usturoi si un pic de mamaliga
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
IuliaCiornei spune:
Pentru zilele cu dezlegare la peste se pot pregati chiftelute din peste, din a caror compozitie se exclude oul. din aceasta cauza le-am prajit putin mai greu fiindca aveau tendinta sa se rupa, dar au fost delicioase: http://retetadelicioasa.blogspot.com/2010/12/chiftele-piftele-din-peste-cu-susan.html
http://retetadelicioasa.blogspot.com/
mirunajr spune:
Astazi:
dimineata cafea, paine prajita si zacusca.
pranz cateva migdale, fructe confiate.
diseara vreau sa fac ciuperci la gratar.
Post usor!
silvi_2005 spune:
Nelia simpatica esti, pai am si aparat bun trebuie sa recunosc dar foarte maiastra la pus poze mari pe blog nu sunt eu ca nu prea ma pricep. Pozeel se vad mai mare daca dati clik pe ele ( nu chiar la toate retetele la astea mai noi ) . Excelente site-urile puse de tine, cand ai timp ne vorbesti si noua de placinta cu spanac de post ca suna tare bine dare u fara ou si smantana nu prea stiu cum sa fac. Sarmale de post am facut si eu si am strecurat si niste linte si hribi uscati in ele au fost tare bune.
Fetelor vreau sa va dau o reteta de salata de peste afumat cu cartofi care e de vis eu am facut-o si in varianta cu macrou afumat si sosmon afumat si numai cu macrou afumat, e de vis nu ma satur de ea :) Salata de cartofi cu peste afumat, ceapa si masline negre care merge bine cu o cana de Vin fiert cu fructe, scortisoara si anason
Azi vrand sa fac tot salata cu peste afumat am schimbat reteta ca am luat de la pescarie ceva peste crud ( hering) afumat care acasa am vazut ca nu mergea mancat crud si am facut ceva reteta de pe net cu rondele de cartofi fierti pe jumatate,fasii de morcov si felii de peste totul pus in vas de lut la cuptor. Am asezonat cu putina sare si piper si am turnat peste 100 ml de pa cu o lingura de otet de vin rosu si putin ulei. Se lasa 10 min la cuptor cu capac si apoi se pune peste o ceapa taiata fasii si facuta cu sare si otet si se mai lasa 5 minute. A iesit o nebunie , cartofii au luat gust de la peste, tare buna reteta vin eu si cu poze la ea cand reusesc zilele astea.
Pentru cina vreau sa fac ceva desert de post nu stiu exact ce inca ....
IuliaCiornei spune:
Am facut ciuperci cu suc de rosii. Este o mancare pe care, probabil, o stiti si pe care eu o fac des fiindca imi plac ciupercile. Pe langa ciuperci, mai aveti nevoie de ceapa, morcov, telina sau patrunjel. Se fierb toate la foc mic, se pune sucul de rosii si condimentele.
http://retetadelicioasa.blogspot.com/2010/12/mancare-de-ciuperci-cu-suc-de-rosii.html
http://retetadelicioasa.blogspot.com/
adrianafedorca spune:
hey ati abandonat alimentatia santoasa ...de post?
eu recunosc ca in ultima vreme am mancat numai porcarii asa ca azi am gasit o reteta super si m-am gandit s-o impart cu voi
http://bucuriebunastarehrisca.blogspot.com/2010/02/tortilla-cu-hummus-salsa-si-frunze.html
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
silvi_2005 spune:
Sincer vb destul de greu mi s-a parut postul acesta pe final, nu mai aveam prea mare chef sa mananc nimic ieri am mancat mamalica cu ciuperci de padure la cuptor azi o sa mananc mamaliga cu ciuperci la ceaun .
Ce am mai facut zilele astea au fost supe chinezesti cu legume, niste taietei chinezesti cu legume ( revin cu reteta ) un piure de ceva boabe de mazare uscate, si la greu cartofi fierti in aburi cu salate. Eu in postul asta am slabit 4 kg dar culmea la haine pare mult mai mult, nu stiu ce s-a topit ca eu sport nu am facut deloc.
Fetelor mai e putin si vine Craciunul tare ma bucur ca am tinut postul cu voi e prima data cand reusesc sa tin un post pana la capat cu problemele mele de stomac.
adrianafedorca spune:
silvia cum e piureul din mazare ca gust? e bun? as vrea sa fac pt copilasi , am doar mazare congelata, fierb mazarea o bag la robot...ce mai pun?
mersi mult
da mai e putin si vine Craciunul...sper sa ne auzim si de Pasete cu retete santoase
_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
silvi_2005 spune:
Adriana eu am facut piure si din mazare congelata si din mazare uscata si desfacuta in doua ( asa gasesc aici de cumparat ) . Eu mai pun la cand fierb mazarea o lingura ulei masline, un cub de legume facut de mine , cateva rondele de morcov si o ceapa mica tocata fin, sare si piper. Dupa ce e fiarta o strecor si pastrez apa si mixez bine cu robotul ( daca nu e de post se poate pune un cub de unt ). Se serveste atat cald cat si rece, poate fi decorat cuun fir de smantana si verdeata preferata patrunjel ( cu menta il tot vad prin reviste dar mie nu imi place ) .
Azi o sa imi fac o supa chinezeasca cu ciuperci aromate si felul 2 orez cu dovlecel/zucchini
silvi_2005 spune:
Craciun fericit cu masa imbelugata, colindatori la feresti si pace in suflet. Sa fiti alaturi de cei dragi, sa fiti iubite si sa zambiti mult . Multumesc ca ati alaturi in post, nici nu imi vine sa cred ca s-a terminat .