POSTUL Craciunului, alimentatie sanatoasa!

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Claudia,stiuca e buna rau!N-am mai mancat de multisor!
Ieri am mancat icre cu paine neagra si ceapa rosie,salata de varza,o punga de pufuleti si 2 mandarine.
Azi
o portocala
salata de ton cu castraveti
mancare de cartofi cu ardei copti

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunajr spune:

la birou, mandarine si fulgi de prumb.
Diseara cartofi copti cu salata de ardei capia.

Post usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCiornei spune:

Pentru seara: Supa crema de legume de post, fara unt si fara smantana sau cascaval.

http://retetadelicioasa.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Eu am facut zilele astea peste prajit cu mujdei si mamaliga ceva pesti mici, mai mici decat hamsiile.
Am mai facut o supa chinezeasca de legume cu legume care sunt laindemana oriucui, fara chinezisme greu de procurat ca sa testez reteta si a fost foarte buna.
Si am mai facut inca o data ghiveci calugaresc de legume cu orez nu ma satur de mancarica asta lejera si aromata.
In rest nu am prea gatit mare lucru ca nu mi-e foame, cam putin mananc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Azi: dim: paine neagra cu pate de post, tofu si ardei gras rosu;
Pranz: 1 banana, mandarine;
seara: orez cu ciuperci si muraturi.

Mergi la inceput

Meniul de azi:
o portocala
o felie de paine neagra,ridichi,6 masline si jumatate de castravete
shaorma cu ciuperci

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Ua, ce idee! Shaorma cu ciuperci?!? Suna biiiine!
Valentinag da-mi si mie mai multe detalii. O faci clasic si in loc de carne pui ciuperci sau e ceva special?

Multumesc!

Eu nu prea am mai scris dar tot de post am mancat numai ca nu monti. Am facut sarmale cu ciuperci, spanac, brocoli sote, cartofi prajiti cu mujdei, cartofi cu ciuperci la tigaie, zacusca de ghebe, adica tot ce s-a mai scris pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Chiar suna bine shaoma cu ciuperci

Eu pap zilele astea printre altele:
- smoothie cu papaya, kiwi, banana
- supa de linte verde cu spanac
- pastele cu dovlecel
- salata din legume asiatice facute la wok cu fasole alba
- morcovi cu dip: goacamole

-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

E clasica shaorma,dar in loc de carne, pun ciuperci.Le calesc un pic cu niste usturoi tocat marunt,sare si piper,cand a scazut apa si au inceput sa se rumeneasca le pun pe lipie cu salata de varza,mustar si cativa cartofi, dar "prajiti" la cuptor.
Am mai mancat acum,pe langa ce-am zis, o manuta de fistic.

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

N-am stiut ca exista subiect despre post... am cautat tot google-ul dupa retete.

Silvi_2005, n-am avut ce face si am intrat in bucataria ta! Felicitari, esti desavirsita... ori ai un aparat de fotografiat tare bun, iar tu esti maiastra in a face poze. Glumesc, sper ca-mi dai voie sa ma inspir si eu din retetele tale.

Negasindu-va la timp si cum tinem amindoi pentru prima oara impreuna postul de Craciun, pe cel de Paste l-am tinut mai des... eu m-am inspirat din mai multe locuri, dar in special de aici (pun asa, ca nu merge intotdeauna url-ul):

http://www.crestinortodox.ro/retete-post/
http://www.reteteculinare.ro/mancare_de_post/

De pe primul, astazi am facut supa de ceapa, sarmale de post (cele cu soia si mai multe) si placinta cu mere si cu spanac (cu foi cumparate, ca n-am avut timp sa fac). Iar ieri am facut niste spagheti cu legume (mazare, brocoli, conopida, porumb - le-am calit intr-un pic de ulei si le-am amestecat cu spaghetele fierte si clatite, apoi sare sau un pic de sos de soia).

Androix, cred ca ne e dat sa ne intilnim in ultima vreme pe la tot felul de subiecte. Se vede ca ne-am pus pe treaba, nu?

Eu am citit despre post si am aflat de dezlegarea la peste, vin si untdelemn, din pacate l-am tinut corect, mai putin cu untdelemnul... nu am putut sa gatesc chiar fara, dar l-am redus.

Nu maninc fructoza, nu maninc margarina, nu folosesc vegeta sau delikat sau alte chestii care ar putea imbogati gustul mincarii. Dar imi place atit de mult mincarea asta de post, incit maninc ca sa ma satur si nu am slabit nici un gram, desi credeam ca o voi face. In schimb, ma simt mult mai bine si plina de energie. Asa ca, ma gindesc serios sa renunt la carne de tot sau sa o reduc la minim, de pofta... nu simt deloc nevoia ei.

Ma duc sa citesc subiectul, doar l-am rasfoit... bine ca v-am gasit totusi in timp util.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput