Sezatoarea canadiana (198)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

iselin, hai sa iti zic cum procedez eu:
cand andrei era la 5-8, trimiteam la cancelarie un cos cu bunatati (ma costa cam 75 de dolari, dar rezolvam pe toti teacherii dintr-o lovitura). Dec e o faceam? Ca multumire ca au avut grija de prunc. Andrei primea cam de cu o saptamana inainte carduri de holiday cu urari si multumiri de la fiecare teacher, si atunci am considerat ca e nice sa le intorc gestul.
Acu la liceu, trimit pruncu cu gift carduri de la Tim Horton's si o felicitare semi-craftuita de prunc. Adica luam carduri simple si niste abtibilduri si pruncu protestand le face nice! cum nu are decat 4 teacheri de sezon, atunci nu consider ca e o gaura in buget.
Deci nu o consider mita, nu o aseman nici decum cu nebunia ce mi se intampla in Ro, ci un gest de multumire!
Intr-un an le-am dus si flori la sf de an, sa lesine de placere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Pruteanu zice: nu stii, pentru ca are in radacina un "i", dar stiam ca exista o regula pentru forma negativa.
Regula e doar pentru "a nu fi"?
Imi pierd oare radacinile?

Partea asta cu marketingul- ai dreptate Anka.

V-am mai zis zilele trecute ca am avut o revelatie ca mi-as dori sa fiu amish?
In comunitatea lor nu e tehnologie, dar nu e nici stres si nici o maladie a societatii contemporane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Voi mai tineti minte filmul ala, de cand eram noi mici, "Familia Robinson"?
Ma rog, "mici", ... vorbesc de generatia HB asa ca mine, ca unele din voi nici nu va nascuserati inca pe vremea lui "Familia Robinson", iar altele mergeati in patru labute.
Deci ma adresez la HB aicea

Acum cateva zile am gasit Arabela, insa e titrat in RUSA Ah cat de mult imi doresc sa il revad, dar sa si pricep ceva din el, ca in rusa degeaba....

Maru - sa stii ca bine zici. Eliza a primit la final de an o carticica de colorat si niste carioc; pe carte erau scrise cateva cuvinte de catre profesoara ei, mentionandu-i numele, deci nu a scris la gramada pentru toti. Mi-a placut tare mult gestul.

Cred ca incep sa ma gandesc la ceva de bricolat cu copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

Iselin- sa stii ca nici eu nu sunt de parere sa facem cadouri profilor... DAR,
cand fetita mi-a spus EA ar vrea sa duca ceva, ca si ceilalti duc, am fost de acord. Stim cu totii cat de important e pentru copii (mai ales la varste mai mici ) sa apartina la grup, sa nu faca clasa aparte. In fine, o cutie de ciocolata, un CD cu muzica clasica, nu mai mult de 10$...
Plus ca si ei (copiii) la randul lor, primesc cate ceva, chiar azi de ziua copiilor (sau cum s-o fi chemand) le cumpara profa un tort si-l savureaza impreuna. Mai primesc felicitari de Pasti, Craciun,
De exemplu, in martie, inainte de vacanta noastra in Mexic, invatatoarea i-a daruit un caiet pe care fata mea sa-l foloseasca pe post de jurnal de vacanta. Nu e cine stie ce, dar gestul a fost frumos. A facut la fel cu toti cei care "si-au" luat vacanta in perioada aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

iselin, data viitoare cand vii prin tinuturile mennonite, da un semn si te fac o ferma si niste menno adevarati! Iti zic io ca nu-ti mai trebe!
Viata nu e atat de roza cat se vede!

Citat:
citat din mesajul lui iselin

Pruteanu zice: nu stii, pentru ca are in radacina un "i", dar stiam ca exista o regula pentru forma negativa.
Regula e doar pentru "a nu fi"?
Imi pierd oare radacinile?

Partea asta cu marketingul- ai dreptate Anka.

V-am mai zis zilele trecute ca am avut o revelatie ca mi-as dori sa fiu amish?
In comunitatea lor nu e tehnologie, dar nu e nici stres si nici o maladie a societatii contemporane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Marule, sa-ti traiasca feciorul! Sa fie sanatos si sa aiba parte de mult noroc in viata, mai ales in dragoste!

Iselin, mai citesc inca o data, ca asa sint in ultimul timp ... dar nu am inteles exact ce e cu a nu sti... Poate ca ar trebui sa intrebi prin exemple, cum se spune in... Cum ar fi: 'nu stii ca a nu sti nu e o rusine?' Pe de alta parte, e bine ca intrebi, am vazut de multe ori greseli ale acestor doua verbe: a sti si a fi... poate asa se elucideaza de unde vin...

Mie imi place sa duc profesorilor si educatorilor, cu diferite ocazii, mici atentii. Imi place in general sa fac asta cu toata lumea, mai mult chiar decit sa primesc. Dar cu copiii este ceva special. In primul rind, pentru mine cadouasul ala facut de copil profesorului este o placere a copilului, chiar si la doi ani imi aduc aminte de ochisorii lor cind au dat cadoul... De aceea, i-am si stimulat sa le faca sau macar o parte sa fie facut de ei insisi (felicitarea sau un desen sau orice altceva ce pot face ei cu minuta lor... si la gradinita fac pentru parinti acasa, mi se pare normal ca si acasa sa faca ceva pentru cei de la scoala).

Este adevarat ca noua ne place sa le facem noi, mai mult decit sa le cumparam. Nu sintem artisti, din pacate, dar daca faci din suflet si cu gindul la omul pentru care faci, orice poate deveni o mica capodopera.

Deci, noi am facut felicitari, am lipit tot felul de plante, ierburi culese de ei pe desene facute de ei si le-am acoperit cu folie si apoi pus in rama simpla de lemn, pe care copiii au pictat-o, am facut bratari, vase de lut mici de pus nimicuri si pictate de ei (din astea am dus si in Romania, la rude, sint puse la loc de cinste peste tot pe unde le-au oferit). Si felicitarile si micutele cadouri date colegilor cu diverse ocazii sint facute tot de minuta lor, cumparam impreuna ingredientele, cautam modele pe net... si ne punem cu ceva vreme inainte pe treaba, ne ocupam si timpul, le facem impreuna, ceea ce conteaza iar si ii bucuram si pe altii...

Magazinul nostru preferat este www.deserres.ca , dar daca nu avem bani de ala, luam si din Dollarama, gasesti multe lucruri dragute pentru bricolaj.

Cind nu am avut timp, am mers pe la buticurile etnice (peruviene, africane etc.) si ma luat lucruri marunte, care puse linga un desen sau o felicitare facuta de ei... fac un cadou frumusel cu orice ocazie. Daca nu avem si nu avem timp, atunci ciocolata sau o prajitura buna facuta impreuna acasa si florile sint din nou o alegere.

Cind mai cresc, cum e Agata acum, se schimba situatia. Ei i-ar placea sa faca lucruri de mina, dar trebuie sa fie originale, mai complicate, nu mai merge doar sa insiri niste margele pe o ata... Si-a luat niste plastic si cu niste fire colorate ca sa faca cutiute de pastrat nimicuri, sa dea la colege si suport pentru pixuri pentru profesori, dar trebuie timp si indeminare, ca trebuie sa lucreze serios la ele... nu cred ca termina pina de Craciun. Asa ca, probabil ca o voi salva cu un cos de bunataturi pe care il va duce in clasa in ziua petrecerii de Craciun. Inca ne mai gindim, nu stiu exact ce vom face... ne-am gindit la niste prajiturele legate de Craciun, puse in pungute si apoi in ambalaj desenat de ei... dar si asta cere timp.

Cadourile le-am facut de dragul copiilor si ca sa-i invat sa ofere ceva in drept de multumire la adresa celui care a avut grija de ei, in afara de parinti, sau celor pe care ii indragesc si ii apreciaza...

Pentru mine personal, in afara faptului ca imi place sa ofer ceva cu diferite ocazii, ma incinta atunci cind pot sa o fac, ma deprima atunci cind nu pot, o fac si pentru ca stiu cit e de greu sa te ocupi de copii, cita rabdare iti trebuie, cita energie trebuie sa consumi si cit de mult trebuie sa te implici ca sa fii aproape de omuletii astia mici... Asa ca, e un semn de multumire pentru ca se ocupa de copiii mei! Si cum, in general, sint destul de multumita de felul in care au facut-o si o fac cei implicati in viata copiilor mei, abia astept o ocazie sa le ofer ceva simbolic!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

nelia foarte frumos iti inveti copiii..mi-ar placea ca si aici sa conteze mai mult aceste cadouri din suflet.

anka iti dai seama ca nu ma duc pentru un ciorap sau o paine..e cam 400 dolari viza pentru toti 4..dar visez si eu sa vad un spectacol pe Broadway.

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Mie imi place la nebunie sa fac cadouri, astept orice ocazie, si oricui, nu prea conteaza cui. Ma bucur sa vad privirea aceea a omuletului din fata mea, chiar daca mai apoi poate arunca chestia respectiva cine stie unde, am asa o multumire nu stiu cum. Imi place mai mult decat sa primesc.

Nelia multumim de idei, am sa incerc sa fac si eu cu Patrick ceva anul asta, desi nu-i place absolut deloc sa taie, sa lipeasca, sa bricoleze, sa deseneze. Aseara am facut braduti, ii taiam, el le lipea globuri- bucatele de hartie colorata, insa n-avea deloc rabdare, pana la urma a luat foarfeca si a inceput sa-mi taie tricoul, creioanele a inceput sa se bata cu ele, zicea ca-s sabii, si tot asa. deh, baietii... `

Iselin pai deocamdata nu a intrebat cum vine bebe, eu i-am luat o carte si i-am explicat ca bebe e in burta, ii place sa ma mangaie si sa ma pupe pe burtica, se pune cu capsorul si asculta ce face bebe acolo, apoi ii aduce jucarii, mi le pune pe burta, a concluzionat el ca bebe nu are maini, nu se poate juca cu ele. Dar nu m-a intrebat cum iese si nici nu i-am zis, ca eu de obicei zic adevarul si nu stiu ce-o intelege el din asta. Deocamdata e tare incantat, repeta mereu ca Imi place de bebe Kevin, dar nu stiu cat o sa-l tina. Daunezi a zis ca bebe iese din burta, se joaca cu el si apoi o sa se intoarca inapoi in burta. Si cand a stricat televizorul, l-am intrebat cine a stricat si a zis ca bebe Kevin.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 27+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Eu, pentru ca am de scris de nu imi vad capul, m-am gandit ca ce ar fi sa ies din casa

La MAXI nu se platesc taxele azi si maine, la foarte multe produse, plus ca sunt multe reduceri la jucarii.

Drept urmare am luat pampersi care sunt deja la oferta, dar azi n-am platit nici taxe
Si am luat o cutie absolut geniala, se numeste GAME HOUSE, contine 10 jocuri clasice in cutii de lemn, printre care si CHINESE CHECKERS, de care sunt absolut indragostita si MANCALA, care e unul dintre cele mai inteligente inventii din toate timpurile, si SOLITAIRE varianta aia desteapta cu dame, nu aia cu carti a lu' Windows, in plus mai e sah, dame, table, pachisi, passout si snakes&ladders. Lucrul si mai destept al zilei, e ca toata cutia costa 60$, era redusa la 19, si nici taxe n-am platit

I'm so happy asa ca in loc sa ma apuc de scris, mai bine sa duc sa ma joc, si asa am azi copilul acasa din motiv de zi pedagogica

Da' v-am zis ca ieri am fost la bazar la scoala, si am plecat si de acolo cu cateva jocuri geniale?? Abia astept vacanta de Craciun!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Ce dulce e cu bebe Kevin. Si eu sunt din cea care zice adevara, mai simplut dar cat se poate de adevarat. Stiind ca voi avea cezariana, i-am raspuns ca-mi taie burta si scoate bb.
Dar apoi el a vazut un film pt. copii, unde explica si arata, si a concluzionat ca iese pe... fund. Nu l-am contrazis ca nu am vrut sa-l oripilez.

Aici se dau cadouri simbolice la sfarsit de an, inca nu am dat pt. ca sunt la fel ca si ISELIN si sincer nici nu am intalnit educatoarea de care sa fiu super multumita si sa ii dau cu draga inima.

O pove mica ca exemplu. Ieri aveau copii iesire la biblioteca. Clasa celui mic, adica copii de 3 ani si mai mici, caci ii ia si mai mici daca sunt fara scutec(scoala privata). sunt doua doamne, educatoarea si un fel de ajutor pt. 16 copii. Au cerut parinti acompaniatori, ne-am oferit ' parinti si am plecat. Pe drum si la biblioteca, educatoarea si atsem ca asa le zice stateau la un pahar de vorba", isi mai aminteau din cand in cand ca sunt pe dru si ca sunt cu copii. au lasat copii total in grija noastra.

As fii vrut sa fie mai...nu stiu cum, grijulie, atentiva, nu stiu, dar nici sa stai de vorba.

Ca sa nu zic ca a plecat fara sticla de apa si copii cereau apa si ca a sarit peste gouter-ul de la ora 10 cand copii sunt obisnuiti sa manance ceva la ora aia. Nu toti, al meu nu are nici o taina, el manca atunci cand ii e foame, insa sunt copii care la ora aia au o scadere de regim. Bref, nu pot sa ma duc sa-i dau cadou.

La invatatorul celui mare, poate ca ii duc, caci fiu-miu nu e facil si macar sa-i multumesc ca nu se plange de el zilnic, ca motive ar fii.

Developati va rog frumos cum e cu cumparaturile din US, de la ce cantitati se considera en gross?
Si daca zic ca merg in vacanta si plec cu valizele goale si vin cu valizele pline, de haine si alte alea, cum se intampla?

Imi dau si eu cu parerea la aparat de photo? Ia simo unul fain ca re sa fie reflex numerique, sigur sunt poze faine si la secunda. Nu la toate reflex se schimba obiectivul, la cele bridge. Eu am un sony super fain si super encombrant, si revin des la olympusul "sapun" cum zice ANKA.

Gta ca iar m-am intins.

Mergi la inceput