top 5 carti ref crestere educare copil

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cafea spune:

What Every Parent Should Know (inainte a aparut sub numele "The Science of Parenting" - Margot Sunderland. Ff interesanta, despre cum se dezvolta creierul copilului in primii ani de viata (dar explicat in termeni "laici") si influenta noastra, ca parinti.

Playful parenting - Lawrence Cohen

How to talk so kids will listen and listen so kids will talk - Adele Faber, Elaine Mazlish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

Raluca, eu as dori, te rog, acea carte. Am inteles ca nu e in limba romana. Dar in limba romana ai putea sa imi trimiti ceva util? ti-am trimis si un mail, sper ca am nimerit bine adresa ta de mail.
Multumesc

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raluca_J

Your competent Child - Jesper Juul (toate Jesper Juulurile le recomand, dar sunt vreo 25 ) (cine o doreste, in engleza, o trimit gratuit)

Remo Largo - Anii bebelusilor, anii copilariei, anii de scoala

Daniel Stern (toate) incepand cu Jurnalul unui bebelus si Constelatia mamei

Multe salutari

Copilul este competent: http://www.desprejesperjuul.blogspot.com

Raluca autorii astia i-as fi recomandat si eu, mi-ai luat-o inainte. Referitor la Juul dupa parerea mea Copilul competent e completa, restul mi se par reluari pe teme mai restrise, ce-i drept scrise mai pe-ntelesul publicului larg :-)

Momentan sunt mare amatoare de D. Stern, pentru cine vrea o carte buna despre cum percepe bb lumea, recomand pe linga ce a scris Raluca si "Experienta de viata a sugarului" (sper ca am tradus corect :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui megbeng

francoise dolto- ce spunem copiilor ( http://www.psihologu.ro/2010/03/11/ce-sa-le-spunem-copiilor-francoise-dolto/ )

francoise dolto- cand apare copilul ( http://www.librariabucuresti.com/Carti-Cand-apare-copilul-O-psihanalista-da-sfaturi-parintilor-0-3012-6-.htm )

haim ginnot- intre parinte si copil ( http://www.humanitas.ro/humanitas/intre-parinte-si-copil)

meg,dematei(9.02.2007)

Eu m-as indoi foarte tare de cineva care minimaliza incestul ... e ceva peste care nu pot sa trec ... exista alti autori buni care nu au facut asemenea greseli( au fost deja citati in aces topic). Doamnelor, va asigur ca nu e nevoie de psihanaliza pt a creste un copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui AgnesLuca

Citat:
citat din mesajul lui Raluca_J

Your competent Child - Jesper Juul (toate Jesper Juulurile le recomand, dar sunt vreo 25 ) (cine o doreste, in engleza, o trimit gratuit)

Remo Largo - Anii bebelusilor, anii copilariei, anii de scoala

Daniel Stern (toate) incepand cu Jurnalul unui bebelus si Constelatia mamei

Multe salutari

Copilul este competent: http://www.desprejesperjuul.blogspot.com

Raluca autorii astia i-as fi recomandat si eu, mi-ai luat-o inainte. Referitor la Juul dupa parerea mea Copilul competent e completa, restul mi se par reluari pe teme mai restrise, ce-i drept scrise mai pe-ntelesul publicului larg :-)

Momentan sunt mare amatoare de D. Stern, pentru cine vrea o carte buna despre cum percepe bb lumea, recomand pe linga ce a scris Raluca si "Experienta de viata a sugarului" (sper ca am tradus corect :-)

intre timp am ajuns acasa si am verificat: cartea lui Stern recomandata de mine se numeste in original "The interpersonal world of the infant" ce am tradus eu mai sus este titlul editiei germane Din pacate nu mai pot edita, se pare ca de cind nu am mai intrat eu pe forum au aparut reguli noi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Iti recomand cu caldura urmatoarele carti din editura Polirom:

CUM SA FII UN BUN PARINTE-helene Renaud,Jean-Pierre Gagne

TRUCURI PSIHOLOGICE PENTRU PARINTI-Suzanne Vallieres

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruta spune:

Totul se intampla inainte de 6 ani-Ana Savin

Limbajul secret al copiilor -Cum sa iti intelegi mai bine copilul -Lawrence Shapiro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_J spune:

Agnes

"Die Mutterschaftskonstellation" a lui Stern e una din bazele muncii mele si o gasesc o carte de capatai.
Juul se repeta pe teme mai aprofundate, e drept. O cartulie care va aparea si in limba romana in primavara este "Grenzen Nähe Respekt", o gasesc minunata.

Dau dreptate ca nu avem nevoie de nici o cunostinta de psihanaliza sau pshihologie ca sa ne crestem un copil!

Agnes, daca ai chef de un schimb extramamicesc, ma poti contacta prin blog

Cu drag Raluca Jacono

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Stiti cumva daca "Copilul este competent" este tradusa si in romaneste?

Cine doreste,pot trimite pe mail Continuum Concept tradusa si Totul se intampla ianinte de 6 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_J spune:

Puisorule, "Copilul este competent" e in curs de aparitie momentan in limba romana - se preconizeaza aparitia lui la inceputul lui mai, ti-l pot da in engleza daca vrei.

Imi poti da la schimb Liedloff?

adresa mea e raluca(punct)jacono(at)familylab(punct)at

Mergi la inceput