Nu gasesc ceaun bun

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

...si mie!

22 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

e un magazin de cartier, nici nu cred ca are vreun nume pronuntabil. eu stau in militari... va fac poza dupa ce il spal ca acum am tras niste cotlete si nu mai am nervii necesari sa il spal in seara asta.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti ALBUMUL MEU
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanzi spune:

Buna!
Eu am cumparat de la taraba din piata un ceaun, l-am spalat bine, am fiert apa in el de doua ori, dar tot iese ceva argintiu in apa, nu am cum sa il folosesc la mancare.
Nici nu stiu daca sa mai incerc sa il curat cu ceva. E normal sa se intample asa sau sa il arunc?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu stiu ca aceste ceaune de tuci"se ard"inainte de a se folosi!

Imi amintesc ca mama le punea pe flacara de araga si le lasa acolo pina scotea un miros specific,se ardea efectiv bronzul ala cu care sunt vopsite!

Deci intii se "ard"(eu cred ca merg bagate si in cuptor)si apoi s efolosesc!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Ina, un ceaun/oala cast iron din ala costa acum o mica avere.
Ikea are ceva ok - http://www.ikea.ro/product/show/code/70131724 desi cam mica...

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu recunosc cinstit ca nu ma impac deloc cu genul acesta de vase, grele si greu de curatat.

mi-a dat soacra mea, acum cativa ani buni, un ceaun si o cratita din fonta, emailate pe interior si exterior.

pentru ca erau foarte grele si incomode la manevrat si spalat, nu mai zic despre faptul ca in ceaun tot timpul se lipea orice as fi incercat sa prajesc, le-am dat cadou altcuiva.

atentie mare la vasele cumparate de pe taraba sau de la tiganii mestesugari : nu aveti de unde sa stiti ca metalul din care este confectionat acel vas este fonta 100%, nu avem de unde sa stim ce metale au fost puse la topit, pot fi resturi metalice cu compusi daunatori sanatatii. plus ca unii tigani spoiesc vasele cu o vopsea pacatoasa, din aceea pentru sobe, care se ia foarte usor si ajunge in mancare, implicit in organismul nostru. pentru genul acesta de vase singura solutie este aruncarea lor.

am vazut mai nou in carrefour vase de gatit cu interior ceramic, le gasiti usor, au interiorul de culoare alb-galbui, iar exteriorul seamana cu cel al vaselor din teflon. cred ca acestea sunt mai bune/sigure decat cele de teflon.

sau, spunea cineva despre anumite feluri de mancare care ies mai gustoase in ceaun, cred ca o alternativa ar fi vasele de ceramica, acelea cu capac. inainte de vasele de fonta, bunicii si strabunicii nostri gateau la cuptor in vase de ceramica, nu ?

desi am primit cadou un set de vase de gatit din inox, din acelea cu fund dublu, eu am pastrat si 2-3 cratite/oale emailate normale, nu din fonta, de pe vremea "impuscatului", si gatesc in ele de obicei. inca se mai gasesc seturi de astfel de vase, produse de "Emailul", cu siguranta am vazut in Billa.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

eu recunosc cinstit ca nu ma impac deloc cu genul acesta de vase, grele si greu de curatat.

mi-a dat soacra mea, acum cativa ani buni, un ceaun si o cratita din fonta, emailate pe interior si exterior.


astea nu-s emailate pe interior, e o mare diferenta.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

roxana, le stiu si pe acelea, avea mamaie la tara, insa nu am avut ocazia sa folosesc sau sa gatesc in ele, eram mica in acea perioada. in cel mic facea mamaliga si prajea carnea, in cele 2 mari facea bulion intr-unul si sapun de casa intr-altul, pe pirostrii, la foc de lemne...ehei, ce amintiri, parca simt mirosul acela de foc de lemne si aroma rosiilor de gradina...

ina, uite, la subiectul cu carnea tocata spune cineva despre vasul de lut (roman), cica ar fi grozav pentru prepararea anumitor mancaruri. l-am vazut si in supermarket, si la tarabutele cu produse artizanale, ori la targuri, ori la cei de pe marginea drumului, la Sinaia.


Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Ina, un ceaun/oala cast iron din ala costa acum o mica avere.
Ikea are ceva ok - http://www.ikea.ro/product/show/code/70131724 desi cam mica...

Roxana


Exact de asta vorbeam eu. Pe asta mi l-am cumparat si parca aduce a tuciul tiganesc.
Din cite am vazut nu mai fac tiganii tuciuri adevarate.
Si parca da ... tuciul pina nu prinde un pic de mizerie, de arsura pe el, se prinde tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui boticelina

Noi aveam o tigaie tiganeasca de clatite, era divina, nimic nu se lipea in ea, a inlocuit-o mama intr-un avant de inoire casnica cu tefloane si si acum o mai plangem.



Exact.
Si noi am avut o tigaie veche, cred ca avea 100 ani, si un tuci la fel, nu se comparau cu nici un teflon de azi.
Din pacate, in mutari, s-au pierdut.
Si acum ma gindesc la cartofii aia prajiti in tuci.



Mergi la inceput