Nu gasesc ceaun bun
O bunica mi-a raposat demult, cealalta si-ar da si sufletul din ea numai oalele din bucatarie nu.
Deci n-am de unde lua ceaun ca al lor.
Am cautat peste tot ceaun din ala "old-style" adica maricel, perfect neted in interior, peretii grosi, cu toarte.
Am gasit un simulacru la niste tarabagii din provincie, dar vad ca nici caldararii nu mai sunt ce-au fost :( Nu merge, metalul nu e bun si mai e si spoit cu o chestie argintie vag suspecta care se cojeste la temperaturi inalte deci am investit fix degeaba in el.
Anumite mancaruri cum ar fi fasole, varza calita, carne afumata in untura ies ...decent..in oala teflonata si foarte gustoase in ceaun, deci de unde iau eu asa ceva acum in 2010?
Mentionez ca locuiesc in Bucuresti. E vreo gospodina care a cumparat ceaun recent de pe aici? De unde si cam cat ati dat pe el?
22 +
Raspunsuri
elaga spune:
Te poti orienta la tuciurile din comert. Sunt foarte bune, putin cam scumpe. Incearca la magazine de specialitate.
catrinik spune:
Te referi la tuci din ala tiganesc?
Si eu am avut unul si era nemaipomenit.
Insa altul nu am mai gasit.
Am gasit ceva cit de cit asemanator la Ikea, un ceaun din fonta, albastru.
Parca parca aduce ....
simina_kin spune:
Te duci intr-un sat, strigi la o poarta, si intrebi mamaita cat ai dai pe un ceaun.Eu asa am facut
Daca ne indragiti, votati va rog www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=25" target="_blank">sim1 si www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe de vara 2010&page=26" target="_blank">sim2
fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
andacos spune:
Sa stii ca ideea Siminei mi se pare buna,ca sa nu mai spun ca nici sursa tziganeasca nu e de lepadat!Ei fac cele mai bune si mai autentice tuciuri,si sunt sigura ca mai sunt inca meseriasi printre ei!
Imi amintesc ca acum ceva ani am vazut in piatza,tzigani care comercializau tuciuri,de diverse marimi/forme ,asa ca poate gasesti si in piatza!
Grija mare insa la tipul de aragaz care il ai!Daca ai plata vitroceramica itzi trebuie ceva turtit la fund,ca sa nu mai spun ca traditzionalul ceaun tziganesc chiar nu merge la placa cu inductzie magnetica!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
boticelina spune:
n-ai sa gasesti nicaieri de nou un ceaun bun. Un ceaun bun "se creste". Chiar si cei de la le creussette - cei mai tari producatori de vase de fonta, iti spun sa ai rabdare. Un ceaun se face, inainte de prima utilizare trebuie sa-i ungi cu ulei, apoi il incingi, versi uleiul ala, apoi il bagi in uz. O perioada nu va fi f bun. Trebuie sa-l speli cu detergenti soft, sau doar sa-l stergi cu un servet daca se poate, fara prafuri abrazive.
Noi aveam o tigaie tiganeasca de clatite, era divina, nimic nu se lipea in ea, a inlocuit-o mama intr-un avant de inoire casnica cu tefloane si si acum o mai plangem.
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
ina.click spune:
Stiu si eu de sursa tiganeasca, din nefericire tiganii de pe aici vand...mobile si sosete "Naic"
Deh, progresul maica.
Asa banuiam si eu, ca un ceaun bun "se creste". Acu macar de-as gasi ceva de crescut.
Cat despre ideea ca la 5 luni sarcina si job 8 ore sa incep sa cutreier satele Romaniei fix in perioada de baut vinul de toamna si de stiri de la ora 5, cred ca nu merge N-am neamuri la tara din pacate. Nici macar cunostinte mutate in spatiul rural sau veri de'a 5a.
Edit: Mai fac o incercare, in piata Obor, Ikea si ...Carrefour. N-am vazut cand m-am uitat dar mai stii, poate nu m-am uitat bine.
Multumesc
22 +
silvi_2005 spune:
Fratele me a luat din tara de la Cora, cred ca a fost 80 de lei, de fonta , negru, super ok . Cele vopsite cu aluminiu sunt periculoase ca nu mai sunt facute dupa traditia de acum 100 de ani, citeam in presa ca au fost semnalate cazuri de intoxicatii de la cele tiganesti luate din piatza. Sper sa gasesti ca sigur nu vei renunta la el si eu am si il folosesc la aproape tot ce gatesc.
ligia1112 spune:
Daca "tuci" e acelasi lucru cu "fonta", atunci puteti gasi ceaune sau oale aici: http://www.grataredegradina.ro/?x=produse&c=96
madyrizi spune:
mi-am luat si eu un ceaun acum vreo 2 luni de care sunt tare multumita. am dat 45 (sau 55) de lei pe el, de la un magazin de specialitate. este maricel si smaltuit, cu toarta din aia zdravana (de fapt asta e singurul lucru care ma cam deranjeaza la el - toarta maricica).
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti ALBUMUL MEU
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
Koko76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madyrizi mi-am luat si eu un ceaun acum vreo 2 luni de care sunt tare multumita. am dat 45 (sau 55) de lei pe el, de la un magazin de specialitate. este maricel si smaltuit, cu toarta din aia zdravana (de fapt asta e singurul lucru care ma cam deranjeaza la el - toarta maricica). Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex AlexsiMihai AlexsiMihai www.dianalaura.wblog.ro veniti ALBUMUL MEU pt. Alexandru Hapaleti si alti copii am nevoie de voturi |
Buna!
Imi poti spune si mie ce magazin please (pe mail sau PM sa nu fie reclama). mersi anticipat
mami fericita de Ilinca Alexandra(27 iulie 2004) si Elena Stefania(24 mai 2007)