pro sau contra "rasului in cap"?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

eu nu am auzit copii care cresc si au amintiri de la un an sau doi...rare cazuri care isi amintesc ceva de la doi ani..si foarte vag!
deci nu mi se pare asa o crima ca un parinte si-ar rade copilul in cap.
e traumatizant?DA.pe moment este.dar nu pe viatza si nu raman sechele.

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Poate pe asta se bazeaza si unii care molesteaza bebelusi: ei, hai, ce conteaza, oricum n-o sa-si aminteasca, cine naiba are amintiri dinainte de 2 ani?! Deci nu mi se pare un argument viabil, chiar daca am facut o paralela exagerata pentru a-mi sublinia ideea.
Ceva ce e traumatizant mi se pare grav, adica eu nu mi-as traumatiza copilul in nicio imprejurare, ce conteaza ca e "pe moment"? Cum ar fi sa urlu la copil si sa-i dau doua, ca doar "ii trece pana se marita" si nu-l doare decat "pe moment"? Rasul in cap mi se pare o barbarie nejustificata si o bataie de joc la adresa copilasilor si gata. Ma refer strict la ras/barbierit, nu la tuns.
(si da, in momentul in care mi te adresezi cu caps-lock, cu apelativul "femeie" si cu emoticon care galgaie alcool...se cheama ca te adresezi urat. Poftim inapoi )

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

probabil ca o fetita extrem de cocheta si care tine la "eticheta" cand va vedea o fetita fara par, din diverse motive (poate medicale, poate citostatice) va fi oripilata si-o va primi cu mila, stiind ca stima de sine sta in firul des de par carliontat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:

eu nu am auzit copii care cresc si au amintiri de la un an sau doi...rare cazuri care isi amintesc ceva de la doi ani..si foarte vag!
deci nu mi se pare asa o crima ca un parinte si-ar rade copilul in cap.
e traumatizant?DA.pe moment este.dar nu pe viatza si nu raman sechele.

Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Poate pe asta se bazeaza si unii care molesteaza bebelusi: ei, hai, ce conteaza, oricum n-o sa-si aminteasca, cine naiba are amintiri dinainte de 2 ani?! Deci nu mi se pare un argument viabil, chiar daca am facut o paralela exagerata pentru a-mi sublinia ideea.
Ceva ce e traumatizant mi se pare grav, adica eu nu mi-as traumatiza copilul in nicio imprejurare, ce conteaza ca e "pe moment"? Cum ar fi sa urlu la copil si sa-i dau doua, ca doar "ii trece pana se marita" si nu-l doare decat "pe moment"? Rasul in cap mi se pare o barbarie nejustificata si o bataie de joc la adresa copilasilor si gata. Ma refer strict la ras/barbierit, nu la tuns.
(si da, in momentul in care mi te adresezi cu caps-lock, cu apelativul "femeie" si cu emoticon care galgaie alcool...se cheama ca te adresezi urat. Poftim inapoi )

18 luni
Manole forever
Sovata

ai dreptate si tu.
imi cer scuze

Citat:

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iulia_b

probabil ca o fetita extrem de cocheta si care tine la "eticheta" cand va vedea o fetita fara par, din diverse motive (poate medicale, poate citostatice) va fi oripilata si-o va primi cu mila, stiind ca stima de sine sta in firul des de par carliontat.

just

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:

si daca nu ii observi pe dragii de paduchi?si depun oua...pe alea cum le scoti din cap?
eu nu cautam scuze.mi-am expus parerea anterior:nu imi rad copilul in cap.

Blackmoon Lady&lipishtocul [/teal]
Citat:

Fix la fel cu acelasi sampon.

22 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Citat:

Sa le scoatem si dintii atunci, sa nu rada de cei stirbi?
Si sa-i tinem in carje, sa nu cumva sa fie oripilati de cei cu poliomielita?
..si tot asa?

Serios vorbind, nu vad un motiv real de chelit copilul in afara de poate disconfortul acestuia declarat (plans, tipat la pieptanat etc) si eu stiu, lipsa de timp / energie a mamicii.

Si pe mine m-au tuns scurt cu obsesia de a imi creste vreo pleata majestuoasa, ignorand complet faptul ca ei (parintii) aveau amandoi un par moale, rar, matasos. De unde atata pleata?

Evident, acum am un par lung....fin...moale...fix ca in copilarie textura si desimea.
Au rezolvat ceva? Nu.

22 +

Mergi la inceput

Citat:

Trasa de par concluzia. De unde reiese ca daca o copila (sau un copilandru) sufera cand se vede cu capul chel prin radere fara motiv, va crede ca tot ce conteaza pe lume e carliontzu'?! Si ca se va "oripila" la vederea altor copii fara par?! Sau tu ce-ai vrut sa sugerezi: haideti sa radem toti copiii in cap, hei-rup, asa vor fi capabili de empatie pentru bolnavi, altfel nu?!
Si am vazut ca fetitelor carora le-a cazut parul dupa citostatice li se da peruci, macar sa nu sufere sufletelul lor mai mult decat sufera din cauza bolii:(.
Am trait s-o vad si pe asta, copiii nefericiti din cauza unei boli sa fie fluturati drept stindard "pro-traumatizare-prin-ras-in-cap-intru-egalizare"...

18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Nu asta era ideea, intru fraternizarii si egalizarii. Dar fiecare intelege dupa posibilitati.
Si am vazut si invers, fetite chinuite, coafate,carliontate, pt ca asa vrea mamica. ca sa fie frumoasa (de parca altfel n-ar fi).
eu va lsa sa despicati firul in patru, sa faceti scenarii. sa aibe toti parul blond ca sa nu se supere brunetii, sa fie toti albi, etc din astea de adulti. eu nu prea am timp, din cauza copiilor.

Mergi la inceput

Citat:

Nu asta era ideea, intru fraternizarii si egalizarii. Dar fiecare intelege dupa posibilitati.
Si am vazut si invers, fetite chinuite, coafate,carliontate, pt ca asa vrea mamica. ca sa fie frumoasa (de parca altfel n-ar fi).
eu va lsa sa despicati firul in patru, sa faceti scenarii. sa aibe toti parul blond ca sa nu se supere brunetii, sa fie toti albi, etc din astea de adulti. eu nu prea am timp, din cauza copiilor.

Cata obraznicie intr-un singur mesaj...tu, care erai "mama caritatii" si pareai ingrijorata de soarta copiilor bolnavi de care ar putea rade pramatiile nerase la timp in cap...O data spui, cu subtilitatea unei greble, ca "fiecare intelege dupa posibilitati" (adica suntem cam batucite in cap, hm? Ca nu intelegem ceva atat de adanc...incat nici tu nu ai putut explica:))), apoi ne fluturi manutza, ca deh, tu n-ai timp, ai copii (noi om fi ceva pensionare cu timp berechet, neocupat decat de cresterea a 100 de pisici, nu?).
Si totusi nu ne-ai explicat care era ideea aia grozava pe care noi am inteles-o "dupa posibilitati", ce ai vrut sa spui cu postarea aia, ca eu una n-am vazut nicio legatura cu subiectul...poate-ti faci timp macar dupa ce-ti intra copiii la facultate si nu mai esti asa de ocupata, sa vii sa ne explici.
(mda, ne mai spui ca ai vazut si "invers", fetitze coafate, chinuite, carliontzate...eu zic ca nu e niciun "invers", e aceeasi prostie: unele mame isi traumatizeaza fetitele chelindu-le, altele "coafandu-le"- poate alea de la "Todlers and Tiaras", ca-n rest n-am prea vazut fetitze coafate sau carliontzate artificial...)

18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

Citat:

si daca nu ii observi pe dragii de paduchi?si depun oua...pe alea cum le scoti din cap?
eu nu cautam scuze.mi-am expus parerea anterior:nu imi rad copilul in cap.

Blackmoon Lady&lipishtocul [/teal]
Citat:

Fix la fel cu acelasi sampon.

22 +

Nu stiam.imi cer scuze!

Citat:

Mergi la inceput