pro sau contra "rasului in cap"?
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ilinca_M_p_/Ilinca_M_p_.jpg)
Ilinca_M. spune:
Pot sa stiu si eu care e jignirea, Milady? Asta e purul adevar: a deschis topic, vezi Doamne cerand pareri; a primit pareri "cu varf si indesat", toate cele argumentate logic fiind contra. I-a pasat catusi de putin? Nu, a trebuit sa cheleasca fetita de 2 ani. Nu, nu e totuna tunsul cu rasul in cap! Pentru unii chiar nu conteaza argumentele, nu inteleg de ce se prefac ca mai cer parerea, ar putea sa economiseasca timp (si-al lor si-al altora).
Ma gandesc ca fetita mea de 18 luni se admira mereu in oglinda, asta de cateva luni bune; isi pune ochelari de soare, palarii, isi admira coditele...Ma intreb ce simte o fetita de 2 ani cand isi vede capul chilug in oglinda? Chiar trebuie sa desconsideram copiii numai fiindca "sunt mici", chiar ii subestimem intr-atat incat sa credem ca ei n-au habar de nimic din ce li se intampla?!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
onisor spune:
salut! Discutia mi se pare una interesanta si m-am confruntat si eu cu intrebarea aceasta: sa-l tund sau nu pe baietelul meu?
Am ales sa o fac, la 9 luni deja avea un par lung ca-i faceam freza intr-o parte. Greu era seara dupa baie, cand il uscam si de 3 ori pana adormea pentru ca tanspira foarte tare. Acum e tuns nr 2 cu masina de tuns si se simte foarte bine si chiar e mai simpatic. Parerea mea e ca pentru baietei e mai bine ca parul sa fie scurt.
![](images/user_woman.png)
Anka74 spune:
Onisor, si eu l-am tuns, insa nu a fost ras in cap. L-am tun scurt, dupa motz, era vara, cald, se juca la nisip si isi dadea in cap, transpira... Mie imi plac baieteii cu parul putin mai lung, insa baiatului meu nu ii sta bine, asa ca el e mereu tuns. Intrebarea initiala a topicului venea de la o mamica de fetita si era formulta "ai ras-o in cap?", deci cuvantul folosit era ras.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/emanouela/emanouela.jpg)
emanouela spune:
moama....oare o fi fiimiu traumatizat ca l-am tuns 2????
eu l-am tuns pe Darius cu masina, dupa ce i-am luat din mot, nu 0 ci 2...pt ca avea fire ce-l gadilau pe fata si il enervau, pt ca era moale ca de pisica si avea 15000 de lungimi. da ,e mit...se schimba textura, atat. ce sa zic...ras pp lama sau brici, eu is impotriva acestei metode....mi se pare traumatizanta pt copil
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
My_Lady0091 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ilinca_M. Pot sa stiu si eu care e jignirea, Milady? Asta e purul adevar: a deschis topic, vezi Doamne cerand pareri; a primit pareri "cu varf si indesat", toate cele argumentate logic fiind contra. I-a pasat catusi de putin? Nu, a trebuit sa cheleasca fetita de 2 ani. Nu, nu e totuna tunsul cu rasul in cap! Pentru unii chiar nu conteaza argumentele, nu inteleg de ce se prefac ca mai cer parerea, ar putea sa economiseasca timp (si-al lor si-al altora). Ma gandesc ca fetita mea de 18 luni se admira mereu in oglinda, asta de cateva luni bune; isi pune ochelari de soare, palarii, isi admira coditele...Ma intreb ce simte o fetita de 2 ani cand isi vede capul chilug in oglinda? Chiar trebuie sa desconsideram copiii numai fiindca "sunt mici", chiar ii subestimem intr-atat incat sa credem ca ei n-au habar de nimic din ce li se intampla?! mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 18 luni Manole forever Sovata |
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
![](bang.gif)
A CERUT PARERI FEMEIE....
![](alcool.gif)
si eu cer pareri..asta nu inseamna ca si trebuie sa fac cum spun altii..ci cum cred eu ca e mai bine...si ea asa a considerat.a avut motivele ei.CINE ESTI TU S-O JUDECI IN PUBLIC?aveai ceva de zis...exista PM-ul!!!!!!!!
Blackmoon Lady&lipishtocul
![](copilas.gif)
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ilinca_M_p_/Ilinca_M_p_.jpg)
Ilinca_M. spune:
Vorbeste frumos, fa lady, esti o lady, vorba aia.
Pai e forum, dragutza, ne spunem parerile pe un forum, din start se presupune ca e un loc public. Ar fi culmea sa ma apuc sa trimit PM-uri de cate ori am ceva de zis la un subiect. Cata vreme nu incalc conditiile forumului, imi spun parerea direct, doar n-o sa umblu prin subterane.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
My_Lady0091 spune:
eu am fost rasa in cap...si sincer nu imi aduc aminte.si inca rasa de 2 ori.
trauma exista.nu contest.cel putin sperietura sigur ca nu stie copilul ce ii faci.daca ai rade in cap un bebe de un an sau l-ai tunde cu unu sau doi..tot aia ar fi pentru el.nu ar sti ce ii faci si ar plange.
sunt si copii care nu plang,nu se sperie, stau cuminti.am vazut destui!
de asta spun ca fiecare mama stie mai bine!
eu nu am auzit copii care cresc si au amintiri de la un an sau doi...rare cazuri care isi amintesc ceva de la doi ani..si foarte vag!
deci nu mi se pare asa o crima ca un parinte si-ar rade copilul in cap.
e inestetic?DA.nu contest.de aceea copii se radeau in cap toamna-iarna, sa nu se uie crucis lumea la ei si la parinti!pentru copil e inestetic?nu si da.depinde cat de mare e cand il razi...deja la 3 ani nu poti sa il mai razi..
e traumatizant?DA.pe moment este.dar nu pe viatza si nu raman sechele.si iarasi deinde de varsta copilului.
e inutil?DA este.caci, cum spunea cineva, textura parului e un lucru genetic...si poti sa il razi panaa la majorat ca tot aia e!
uneori E NECESAR?in cazul in care copilul ar lua paduchi...ca se iau si astia...cu lindini...si restu'...si mai are copilul si parul lung...ce faci?ca lindinile is ca raia...nu poti sa-l lasi cu ele in cap...
Eu intotdeauna cand am deaface cu o situatie pun lucrurile in balanta..pentru ca intotdeauna o situatie nu seamana cu alta chiar daca par la fel.dau sfaturi, imi dau cu parerea, dar nu judec oamenii.
nici nu o fac pe mama perfecta caci nu sunt..incerc dar din cate stiu la perfectiune nu a ajuns nimeni.
![](copilas.gif)
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
My_Lady0091 spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Vorbeste frumos, fa lady, esti o lady, vorba aia ![]() Pai e forum, dragutza, ne spunem parerile pe un forum, din start se presupune ca e un loc public. Ar fi culmea sa ma apuc sa trimit PM-uri de cate ori am ceva de zis la un subiect ![]() mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 18 luni Manole forever Sovata |
eu ti-am vorbit frumos din punctul meu de vedere.
daca, fara sa vreau, te-am jignit, imi cer scuze.
si cam atat mai am de zis referitor la conversatia ma cu tine!
![](floare.gif)
![](copilas.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ina.click spune:
Eu am luat paduchi la 20 ani, de la niste copilasi dintr-un centru la care faceam practica.
Ideea ca trebuie te sa razi in cap daca ai paduchi e cam la fel de celebra si eronata ca si mitul cu infasatul strans sa iasa picioarele drepte.
Crezi ca m-am ras in cap la 20 de ani?
Am cumparat un sampon de la farmacie, am scapat de "vizitatori" pe veci in aceeasi seara.
Deci gasiti alte scuze pentru chelitul astora mici, ca paduchii pica.22 +
My_Lady0091 spune:
citat din mesajul lui ina.click Eu am luat paduchi la 20 ani, de la niste copilasi dintr-un centru la care faceam practica. Ideea ca trebuie te sa razi in cap daca ai paduchi e cam la fel de celebra si eronata ca si mitul cu infasatul strans sa iasa picioarele drepte. Crezi ca m-am ras in cap la 20 de ani? Am cumparat un sampon de la farmacie, am scapat de "vizitatori" pe veci in aceeasi seara. Deci gasiti alte scuze pentru chelitul astora mici, ca paduchii pica. ![]() ![]() |
bun draga mea asta am inteles si am spus acelasi lucru si eu mai sus...
si daca nu ii observi pe dragii de paduchi?si depun oua...pe alea cum le scoti din cap?
eu nu cautam scuze.mi-am expus parerea anterior:nu imi rad copilul in cap.
![](copilas.gif)