cele 10 porunci (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Ti s-a parut tie ca as fi uitat ?

Nu am uitat insa eu vorbisem doar despre NT si Lady a spus treaba cu esenienii care au sens doar vorbind despre VT.De aceea am explicat exact la ce m-am referit.La Noul.

Dar de obicei gruparile NP nu prea pomenesc de VT cand vin la usa.Tu vad ca bati multa moneda pe el, din ce grupare de fapt esti?Vad clar ca e alta decat la Mickell saau la Denizel dar nu vad exact care(inca)
Lady trage spre grupul cu Denizel dar tu nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Nu am uitat insa eu vorbisem doar despre NT si Lady a spus treaba cu esenienii care au sens doar vorbind despre VT.De aceea am explicat exact la ce m-am referit.La Noul.

Dar de obicei gruparile NP nu prea pomenesc de VT cand vin la usa.Tu vad ca bati multa moneda pe el, din ce grupare de fapt esti?Vad clar ca e alta decat la Mickell saau la Denizel dar nu vad exact care(inca)

daca n-ai uitat inseamna ca ai ignorat acest aspect in mod deliberat pentru ca-ti servea "interesele" Dar eu totusi inclin sa cred ca n-ai stiut.

Biserica primitiva era o biserica iudaica si s-a servit la inceput doar de Vechiul Testament pentru ca Noul Testament nu era inca scris. Deci nici vorba sa fi fost ortodoxa sau catolica.

ps.daca citesti mai in urma o sa afli din ce "grupare" fac parte. in nici un caz din gruparea celor care trec la atacuri la persoana cand n-au argumente.

edit ca sa-ti spun totusi din ce biserica fac parte. toate bisericile pe care le-a numit michelle sunt compatibile cu ceea ce cred. nu ma deranjeaza ca biserica la care merg sa fie evanghelica, baptista, penticostala, carismatica sau independenta. Pentru si mai multe amanunte ai aici site-ul bisericii la care merg. http://www.egliseleportail.com/

Mergi la inceput

Nu inteleg exact ce nu am stiut sau am ignorat dar oricum nu mai conteaza, oricum suntem ca surzii cu orbii aici.

Mai ales ca niciodata nu am priceput de ce voi cei "botezati a doua oara" nu spuneti clar ce nume aveti macar, deci nu prea stim cu cine vorbim.
Nu inteleg de ce va e rusine si de ce este un atac la persoana intrebarea.

Pe mine de zece ori daca ma intreaba cineva , de zece ori o sa-i raspund cu aceeasi dragoste: ortodoxa sunt.

Mergi la inceput

Am vazut acum ca ai editat si ai pus site ul.Cum va numiti insa voiam sa aflu pentru ca sigur nu o sa am timp sa citesc acolo

Edit: pe prima pagina scrie ca aveti 34 de ani de existenta doar????
Pai gruparea asta este mai tanara ca mine ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:

Nu inteleg exact ce nu am stiut sau am ignorat dar oricum nu mai conteaza, oricum suntem ca surzii cu orbii aici.

Mai ales ca niciodata nu am priceput de ce voi cei "botezati a doua oara" nu spuneti clar ce nume aveti macar, deci nu prea stim cu cine vorbim.

Pe mine de zece ori daca ma intreaba cineva , de zece ori o sa-i raspund cu aceeasi dragoste: ortodoxa sunt.

eu sunt chiar mandra de biserica mea, si n-am ascuns niciodata ca merg la o biserica evanghelica; chiar daca sunt compatibila cu baptistii sau penticostalii consider ca evanghelicii merg chiar mai departe in ceea ce priveste invatatura biblica (destul de timid inca, dar exista voci care pledeaza pentru sabat) Dar, eu nu ma identific cu o biserica, cu dogmele sau traditiile ei, ci cu cel care este centrul acestei religii.

edit ca sa-ti spun ca biserica respectiva are 35 de ani si nu religia in sine. daca biserica ta (cladirea) ar fi construita acum 34 de ani oare nu te-ai supara daca ti-as zice ca ortodoxia are doar 34 de ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Ioanadara, tu stii ceva despre esenieni? Ca sa stiu de unde sa incep sa-ti zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Despre Sola Scriptura, dogma de care va tineti cu dintii fetele protestante...: http://en.wikipedia.org/wiki/Sola_scriptura

Repet: cuvantul lui Dumnezeu nu s-a oprit la Biblie. Dumnezeu a vorbit, vorbeste si va mai vorbi, atat cat va dori alesilor SAI, tocmai pentru a ne transmite noua mesaje. Eu nu ma limitez, si nu ma voi limita niciodata doar la Biblie, asa cum cereti voi pt orice citate din Biblie si doar din Biblie.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Crinuta nimeni nu te opreste sa citesti si alte scrieri , scrise de Sfinti parinti ori alti crestini...dar nu neglija faptul ca toti scriu despre aceleasi subiecte: Trinitate, savarea sufletelor, mantuire.Toate aceste scrieri au la baza Biblia. Orice ale scrieri nu cred ca spun ca au fost insuflate de Duhul Sfint cum este Biblia.
Nici o alta scriere din lume nu poate egala sau inlocui Biblia.
Si eu citesc alte scrieri...dar daca e ceva ce contravine scrierilor Bibliei, le las deoparte ori le citesc ca fictiune.

michelle

Mergi la inceput

Citat:

Nu ai cum sa intelegi cum si mie mi-a luat timp sa inteleg ca la unele grupuri nu conteaza numele...conteaza credinta=in Isus.
Ortodoxii, catolicii se bazeaza pe faptul ca membrii care fac parte sa fie botezati, cununati in bisericile lor.
La alte grupari cum ar fi ale noastre nu conteaza numele gruparii, numele bisericii:evanghelista, baptista, presbiteriana...si nume ar fi multe. Ele au la baza acelasi crez, doar ca au traditii care le deosebeste.
Ca unele cred ca e sabatul sambata, altii duminica altii joia...oare sabatul este mai important decat crezul in Domnul ISUS?Nu. De aceea acceptam alte grupari fara a arunca cu pietre.
Eu de exemplu, cred ca sunt si membrii ortodoxi si catolici mantuiti, nu numai cei din gruparile protestante...chiar daca avem deosebiri in traditii.

Ortodoxii, catolicii insa nu cred ca esta posibil...sau ma insel?

Eu de exemplu ma numesc ca sunt crestina si mai in detaliu vb born again (nascut din nou=botezat din nou= din spirit).

Asa cum si pe vremea lui Isus, multi au fost botezati de Ioan Botezatorul. Ce le-a spus Isus acestora? ca trebuie sa fie botezati nu numai cu apa dar si cu Duhul Sfint.

michelle

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui patou
e rezumatul perfect al incompatibilitatilor dintre catolici/ortodocsi si protestanti. Ca si protestanti consideram valid doar ceea ce este scris in Biblie, orice profetie e verificata si validata doar in lumina bibliei.

Lumina Bibliei este lumina cartii pe care catolicii/ortodocsii au declarat-o Biblie acum aprox 2000 de ani hotarand ce scrieri anume sa intre in aceasta carte sfanta si ce nu(avand in fata zeci de astfel de scrieri din care ei au ales pentru ca nu doar cele 4 sunt Evangheliile scrise de ucenici ), si de asemeni, tot ei sunt ce au spus Sf. Ioan la anii 30 d.H.la prima intalnire "oficiala" a bisericii primare sa scrie ceea ce a intrat in Biblie ca "Evanghelia dupa Ioan " cu Apocalipsa.

Aceasta Biblie a bisericii primare catolice/ortodoxe a fost preluata si modificata de fiecare grup neo protestant infiintat 1500 de ani cel putin dupa aceea , singurii care nu au preluat-o sunt mormoneii care au gasit ei sub o piatra un bilet pe care l-a trimis cineva de sus exact pentru ei si le-a si spus-o la ureche.
In rest, toti va bazati pe traditia pastrata prin cele doua biserici ce se trag din Biserica Primara dinainte de schisma.
Deci, mare incredere aveti in noi.

Diferenta esentiala este intr-adevar faptul ca grupurile NP considera ca unica sursa de revelatie Biblia preluata si modificata de fiecare dintre ei pe alocuri, pe cand noi recunoastem si Tainele (ale caror urme ca erau savarsite inca dinainte de scrierea Bibliei , de catre comunitatile crestine , au fost gasite exact de cine crezi? Ei bine de protestanti(nu grupuri NP ci protestantii protestanti) care de altfel sunt cei mai fructivi descoperitori ale urmelor bisericii primare in momentul asta) si mai recunoastem si Traditia fara de care de exemplu, voi nu a-ti mai avea din ce buchisi versete pentru ca Biblia datorita Traditiei a fost pastrata si a Tainelor.
Daca Biserica Primara nu ar fi avut Tainele lucratoare , Biblia nu si-ar fi pastrat importanta, ar fi fost o carte si atat pentru ca asa consideram noi ortodocsii/ catolicii ca nu doar ea ca si carte este unica sursa , deci lumea nu ar fi pastrat-o cu sfintenie ea nu ar mai fi ajuns acum in mainile voastre .

Deci, cui trebuie sa-i multumeasca pastorii NP ca au ce buchisi si explica adeptilor? Raspuns: Traditiei si Sfintelor Taine bisericii primare.

A fost doar o lamurire la chestiune .

Dar aceste Taine si Traditii contrazic Biblia? Daca da...eu zic ca aveti probleme.

Ai citit vreodata o Biblie,trad. Cornilescu? Cu ce ti se pare diferita de cea trad. de patriarhia ortodoxa ori de catolici?
Cat despre VT cu totii stim ca nu a fost scris de catolici sau ortodoxi ci de evrei...deci nu e nimic diferit VT in nici o Biblie.
si lor treb sa le multumim.
Primii crestini au fost to evrei...Petru a fost evreu si multi alti apostoli...
Nu incerca sa bagi indoiala in cei care nu au habar sau sunt la inceput. Cuvintul lui Dumnezeu este ACELASI. Acelasi mesaj il gasesti chiar daca ai citi doar jumatate din NT. Acelasi mesaj este in toate versiunile si traducerile.
Scrierile SF. Parinti au acelasi mesaj...credinta in Domnul Isus.
Dumnezeu ne-a dat har si mila,la toti, gratis.
Pana la infiintare aoficiala a bisericii ortodoxe sau catolice...oamenii nu au mai fost salvati ca nu au avut o apartenenta bisericeasca?
Cu totii ne numim crestini, Nu-i asa? Nu asta e cel mai important? De ce punem Biserica mai presus de Isus? Fara Isus mai exista Biserica? Atunci nu pe el trebuie sa-l slavim. Haideti sa fim un pic constienti de faptul ca ce ne leaga e mai presus decit orice traditie si orice ritual...iar Biblia e Cuvintul lui Dumnezeu.
Alte scrieri sunt cuvintele unor oameni si probabil e un motiv petnru care Dumnezeu nu a lasat sa fie incluse in NT.

Nimic nu se intimpla fara voia lui , iar noi oamenii nu putem completa, modifica , corecta pe Dumnezeu. De parca Dumnezeu nu ar fi fost in stare.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

`Michelle, adevarul nu poate fi decat unul, asta e cert, insa, noi credem ca si alti oameni, inclusiv pagani pot fi mantuiti.
In plus, orice om, de orice confesiune ar fi, sau cat de ateu ar fi, are timp pana in ultima clipa sa se converteasca, implicit sa se salveze.
Eu n-am afirmat si nu cred deloc ca doar catolicii se vor salva. Cred 100% ca adevarul este complet doar in Biserica Catolica, ca aceasta este Singura religie adevarata, insa, stiu ca vor fi salvati si altii de alte confesiuni, in functie de multe lucruri, despre care putem discuta la un moment dat.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput