cele 10 porunci (2)
Raspunsuri - Pagina 5
crinuta spune:
Despre Sola Scriptura, dogma de care va tineti cu dintii fetele protestante...: http://en.wikipedia.org/wiki/Sola_scriptura
Repet: cuvantul lui Dumnezeu nu s-a oprit la Biblie. Dumnezeu a vorbit, vorbeste si va mai vorbi, atat cat va dori alesilor SAI, tocmai pentru a ne transmite noua mesaje. Eu nu ma limitez, si nu ma voi limita niciodata doar la Biblie, asa cum cereti voi pt orice citate din Biblie si doar din Biblie.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
ioanadara spune:
Ce treaba au esenienii cu Noul Testament?La NT m-am referit nu la vechiul in post.Datorita traditiei bisericii primare s-au pastrat .
Daca te intereseaza de unde a luat toata lumea vechiul Testament si cum s-a pastrat , intreaba pe aici pe cineva de religie mozaica. Datorita doar Traditiei lor VT a ajuns pana in zilele lui Iisus.Abia dupa aceea l-au preluat crestinii.
Biserica Primara vreti nu vreti sa recunoasteti are doar doua biserici continuatoare: Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica.
Lady, nu stii tu exact nici unde a fost nici unde e astazi Biserica Ortodoxa.
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioanadara Ce treaba au esenienii cu Noul Testament?La NT m-am referit nu la vechiul in post.Datorita traditiei bisericii primare s-au pastrat . Daca te intereseaza de unde a luat toata lumea vechiul Testament si cum s-a pastrat , intreaba pe aici pe cineva de religie mozaica. Datorita doar Traditiei lor VT a ajuns pana in zilele lui Iisus.Abia dupa aceea l-au preluat crestinii. Biserica Primara vreti nu vreti sa recunoasteti are doar doua biserici continuatoare: Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica. Lady, nu stii tu exact nici unde a fost nici unde e astazi Biserica Ortodoxa. |
Esenienii au mare treaba cu dogma crestineasca in sine. Venirea lui Mesia, invierea din morti,victoria asupra raului, viata de dupa moarte, mantuirea..si multe altele care se regasesc in crestinismul de azi, care-l definesc per ansamblu si care-l separa de alte dogme.
Eu n-am nicio problema in a recunoaste ca ortodoxismul si catolicismul sunt in continuarea crestinismului timpuriu. Ca bine zici ´´continuitatea´´, deci NU sunt crestinism timpuriu, au suferit multe modificari, mentionez UNA singura: Sabatul.
ioanadara spune:
Cu NT am intrebat ce legatura au nu cu VT.
Despre sabat ce sa mai spun, repet a zecea oara: fiecare cu pasarica lui.
La mine poate fi luni de exemplu fara sa nu mai fiu ortodoxa sau poate fi reprezentata de urmatorii 5 ani pe care sunt hotarata sa-i dedic Domnului in pustiu , alt exemplu. Toti acesti 5 ani la mine pot fi "ziua Domnului" fara a avea probleme cu ortodoxia mea. Tot dreapta credinta ramane.
patou spune:
Repet: cuvantul lui Dumnezeu nu s-a oprit la Biblie. Dumnezeu a vorbit, vorbeste si va mai vorbi, atat cat va dori alesilor SAI, tocmai pentru a ne transmite noua mesaje. Eu nu ma limitez, si nu ma voi limita niciodata doar la Biblie, asa cum cereti voi pt orice citate din Biblie si doar din Biblie. |
eu n-am afirmat ca Dumnezeu n-ar mai vorbi alesilor sai. vreau sa spun doar ca Dumnezeu nu poate (pentru ca el a hotarat asta) sa faca ceva impotriva propriului cuvant, revelat in Biblie. De aceea am spus ca orice profetie sau traditie trebuie verificata daca e in concordanta sau nu cu Biblia, si judecata ca atare.
ionadara, Biblia ne spune clar care e ziua Domnului, ziua a saptea in care Domnul s-a odihnit. Dar evident asta e o idee de protestant care se limiteaza doar la Biblie.
makydenis spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle-usa
In Biblie se spune de fapt : "Un Domn, O credinta, Un botez!"Efeseni 4. Botezul presupune credinta,pocainta si schimbare. Eu nu am considerat ca am cunoscut niciunul din aceste lucruri dupa primul botez.Deci eu cred ca nu am fost nascuta din nou, in Duh, atunci... Numai prin alegerea constienta a fiecaruia prin acceptarea Domnului Isus poti fi nascut din nou. Oricum eu cred ca trebuie sa fii nascut din nou ca sa intelegi toate aceste lucruri. De fapt cati din jurul tau , botezati ortodox la o anumita varsta mica...sunt nascuti din nou? Deci acel botez a fost doar un ritual, din pacate.Poate penru alte persoane situatia e diferita si sunt cu adevarat credinciosi si crestini de cand se nasc pana mor.Traiesc in familii crestine...viata e diferita.Poate si pentru tine...Crinuta si altii, botezul care l-ai avut cand ai fost copil este suficient traind toata viata in credinta. Cat despre a te retrage in bisericute...eu cred ca gresesti, in sensul ca nu in aceste bisericute ai sansa sa vorbesti despre Isus si celor care nu-l cunosc. Si aceste persoane au nevoie de a cunoaste pe D. Isus. De ce sa nu ne rugam la Dumenzeu sa ne foloseasca, in loc sa stam fiecare in patratica lui? michelle |
Eu zic ca e pacat sa pun la indoiala un har al lui Dumnezeu - botezul - pe care l-am primit. Un har pe care nu il primim din vrednicia noastra ci din prea marea iubire al lui Dumnezeu. Catolicii numesc asta sacrilegiu!
makydenis spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui denizel
Pai, da. El vorbea doar romana :)).
eu nu m-am saturat, dar daca te deranjeaza schimbam. Vrei sa vorbim despre 'sa nu ucizi'? E oare vorba numai despre uciderea oamenilor sau a oamenilor si a oricaror vietuitoare? Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
"Sa nu ucizi" doar pt oameni si nu cred ca are strict restrictie fizica.
makydenis spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
Doina, e frumos raspunsul tau si tare mi-ar place sa-ti dau dreptate insa eu nu pot crede ca e posbil ca cel necreat sa incapa in cel creat (Evrei 2:9, Filipeni 2:7). Si chiar daca ar fi asa, una dintre cele 10 porunci, ca tot vorbim de ele spun, spune: sa te inchini doar in fata lui Dumnezeu. Asta numesc catolicii MISTER al credintei, si este doar unul dintre multe altele. www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
patou spune:
Cu NT am intrebat ce legatura au nu cu VT. |
da ai uitat ca Biblia bisericii primitive, cel putin in primii 30 de ani de existenta a fost DOAR
Vechiul Testament.