cele 10 porunci (2)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Am citit, gandim exact la fel, iti dau dreptate 100%.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Wonderful prayer: http://www.youtube.com/watch?v=u8-wpxvIpo0&feature=related

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Spuneati ca nu trebuie tinute poruncile, uite aici citate din VT referitor la asta:

"Sa pazesti poruncile Domnului Dumnezeului tau si hotarile LUI pe care ti le spun eu astazi, ca sa-ti fie bine".

"Sa iubesti dar pe Domnul Dumnezeul tau si sa pazesti in toate zilele cele ce ti-a poruncit EL sa pazesti: hotarile LUI< legile LUI si poruncile LUI"

"De aceea va zic paziti toate poruncile LUI pe care vi le spun eu astazi.."

"De veti asculta poruncile Mele pe care vi le dau astazi, zice Domnul si veti iubi pe Domnul Dumnezeul vostru si-i veti sluji din toata inima sin din tot sufletul vostru voi da pamantului vostru ploaie la vreme....."

"Binecuvantare veti avea daca veti asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru pe care vi le spun eu astazi, iar blestem daca nu veti asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru

Crinuta si minunea ei

Revenind la cele 10 porunci.
Cand am spus ca nu trebuiesc tinute m-am referit la faptul ca salvarea sufletului nu tine de respectarea sau nu a celor 10 porunci.
Un crestin nu va fi judecat in functie de cele 10 porunci.
Un om care nu crede in Isus poate sa tina cele 10 porunci si asta il va face sa fie un om bun, dar nu insemana ca este si salvat.

DAR, nu-mi pot imagina un crestin adevarat care sa nu aiba in inima respectarea lor.Va dori sa le respecte...indiferent ca poate sau nu sa le respecte...

De ce sa le respecte? in primul rind pentru ca are incredere in Cuvintul lui Dumnezeu. Pentru ca respectarea lor duce la o viata mai buna, la liniste, pace in suflet.
Dumenzeu ne-a dat poruncile cu dragoste, sa ne arate o cale spre o viata mai usoara.
Deci le respectam pentru binele nostru.

De exemplu "sa nu rivnesti la bunul altuia"...rivnind nu avem pace in suflet si ca mereu vom dori mai mult si mai mult... si nimic nu ne va satiface.
Plus ca aceasta rivna poate duce si la alte pacate, sa minti, sa ucizi...

De cele mai multe ori incalcarea unei porunci duce la incalcarea si a altora.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Michele, laudabila intentia ta de a-i aduce pe atei la cunoasterea Adevarului, insa nu uita un lucru esential:

Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii. (Ioan 13:35)

Deci nu judecand oamenii le vei arata dragoste, ci facand faptele dragostei. Cea mai mare este rugaciunea, mijlocirea la Domnul pentru cei care nu cred, ca Domnul sa le deschida inima si nu doar sa creada...caci si demonii cred si se cutremura, dar evident ei nu se mantuiesc...

Vezi, ca desi le vorbesti despre credinta, nu este suficient ca sa creada, ca nu e suficient. Si nici Harul nu pogoara doar ca le spui tu una sau alta... Caci cu sila nu ii poti forta sa faca faptele credintei, si stii si tu, ca omul bun se cunoaste dupa faptele bune, iar omul rau dupa faptele rele...

Eu zic asa, ca cel mai bine e sa te rogi pentru ei. Iar daca ai indrazneala catre Domnul, El iti va asculta ruga. (vezi ca oamenii mai degraba merg dupa exemplu, nu dupa vorbe...Mai ales cei mai in varsta is satui de vorbe pana peste cap).

Doamne ajuta! Si o duminica binecuvantata tuturor!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Iasmin,
nu este suficient sa te rogi. Unde am fi ajuns daca primii apostoli doar s-ar fi rugat? Domnul Isus i-a trimis in lume sa propovaduiasca Cuvintul sa duca mai departea Vestea Buna...alturi de rugaciune.

Daca technica mea nu este cea mai buna...poate aveti dreptate, poate nu...nu asta e important. Mi-ar fi placut sa dai solutii nu doar sa critici(nu ca m-ar deranja critica, sau m-as simtii ofensata...stai linistita) dar asa am fi mai productivi.

Eu am convingerea ca un necredincios trebuie sa inteleaga nevoia in viata de Dumnezeu. Daca se crede ca e bun, ca tot ce face e bine...zice ca nu-i mai trebuie nimic.
Daca nu-i spui ca viata asta este temporara pe pamant dar vesnica dupa ce moare, nu are de unde sa stie, zice ca moare si gata...nu mai e nimic.
Daca crede, ca religia din care face parte conteaza la salvarea sufletului, iar se inseala.
Deci are nevoie si de informatie nu numai de rugaciune. Noi le dam informatiile iar Duhul Sfint restul.

Da sunt atitia care au devenit credinciosi fara sa citeasca dar cineva le-a spus elemente esentiale ale credintei.
Nu putem sta in tacere doar sa ne rugam si atit.

De fapt voi deschide un subiect cu acest topic.

michelle

Mergi la inceput

Cum crezi tu Michelle ca poti convinge un om ca are nevoie de Dumnezeu in viata lui? Cu cuvinte? Crezi tu ca sta in puterea omului sa deschida inima altei persoane?
Convertirea se produce in inima, nu la nivel rational, iar transformarea inimii nu o poate face/determina niciun om.

Ca tot pomeneai de apostoli, uiti ca Duhul Sfant s-a coborat asupra lor, ca eu primit acel har pe care un om de rand nu il are, si nu in ultimul rand ca au fost trimisi cu acest scop.

Fiecare dintre noi poate gasi alte mijloace de a schimba inimile celor din jur. NU este nevoie sa umbli cu Biblia in poseta si sa opresti lumea pe strada...ca altii..., ci de multa ori un om se converteste datorita felului de a fi a celui de langa el care emana blandete, bunatate, fericire, dar fericire din aceea nelumeasca ( adica superficiala), ci acea fericire pe care am vazut-o doar pe fetele celor cu adevarat spirituali....

De multe ori efectul e pe dos, pt ca nu tu lucrezi, nu eu, ci Dumnezeu.
Nu reduce rugaciunea la un simplu act de tacere, pt ca rugaciunea reprezinta comuniunea cu Dumnezeu, iar rugaciunea buna are mereu raspuns. Rugaciunea e cea mai puternica arma/mijloc pt a rezolva orice vrei pt ca nu omul rezolva ( omul e nimic fara Dumnezeu), ci Insusi Dumnezeu. Asa ca, daca tu crezi ca e suficient sa mergi sa propovaduiesti, si gata, ai convertit lumea, in schimb rugaciunea o fi ea buna, dar nu pt asta, te inseli.
Niciodata nu va exista un mijloc mai bun de a obtine ceva decat rugaciunea. Problema este ca noi n-avem credinta....

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Spuneati ca nu trebuie tinute poruncile, uite aici citate din VT referitor la asta:

"Sa pazesti poruncile Domnului Dumnezeului tau si hotarile LUI pe care ti le spun eu astazi, ca sa-ti fie bine".

"Sa iubesti dar pe Domnul Dumnezeul tau si sa pazesti in toate zilele cele ce ti-a poruncit EL sa pazesti: hotarile LUI< legile LUI si poruncile LUI"

"De aceea va zic paziti toate poruncile LUI pe care vi le spun eu astazi.."

"De veti asculta poruncile Mele pe care vi le dau astazi, zice Domnul si veti iubi pe Domnul Dumnezeul vostru si-i veti sluji din toata inima sin din tot sufletul vostru voi da pamantului vostru ploaie la vreme....."

"Binecuvantare veti avea daca veti asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru pe care vi le spun eu astazi, iar blestem daca nu veti asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru

Crinuta si minunea ei

Revenind la cele 10 porunci.
Cand am spus ca nu trebuiesc tinute m-am referit la faptul ca salvarea sufletului nu tine de respectarea sau nu a celor 10 porunci.
Un crestin nu va fi judecat in functie de cele 10 porunci.
Un om care nu crede in Isus poate sa tina cele 10 porunci si asta il va face sa fie un om bun, dar nu insemana ca este si salvat.

DAR, nu-mi pot imagina un crestin adevarat care sa nu aiba in inima respectarea lor.Va dori sa le respecte...indiferent ca poate sau nu sa le respecte...

De ce sa le respecte? in primul rind pentru ca are incredere in Cuvintul lui Dumnezeu. Pentru ca respectarea lor duce la o viata mai buna, la liniste, pace in suflet.
Dumenzeu ne-a dat poruncile cu dragoste, sa ne arate o cale spre o viata mai usoara.
Deci le respectam pentru binele nostru.

De exemplu "sa nu rivnesti la bunul altuia"...rivnind nu avem pace in suflet si ca mereu vom dori mai mult si mai mult... si nimic nu ne va satiface.
Plus ca aceasta rivna poate duce si la alte pacate, sa minti, sa ucizi...

De cele mai multe ori incalcarea unei porunci duce la incalcarea si a altora.

michelle

Dar in functie de ce va fi judecat???
Adica poruncile au fost date asa, de chestie, Dumnezeu ne cere sa le tinem doar asa, ca sa nu ne plictisim, ca oricum, indiferent ca le tinem sau nu, noi tot suntem mantuiti.
Chiar l-ati luat in serios pe Luther?

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput