cele 10 porunci (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Michelle,la multi ani si sa fii sanatoasa!

Eu ti-am mai zis ca ti-am admirat seninatatea si nesupararea pe om,dar sa stii ca nu e crestinesc sa judeci cine traieste in pacat sau nu,ma refer la sb acela cu fata necununata,Iisus a venit pt cei pacatosi dupa cum bine stii si eu i-am raspuns fetei ca da,chiar daca e necununata,in urma spovedaniei,in luna a 9-a preotul tot o va impartasi.In viziunea ortodoxa,Iisus e bun si generos,e "gentleman" cum zicea un parinte,cind da,nu da putin,da cu larghete.E cu noi tot timpul,eu n-am motive sa ma indoiesc de ce minuni li s-au intimplat sfintilor sau oamenilor simpli,n-am motive sa ma indoiesc ca Maica Domnului s-a aratat vreunui sfint sau vreunui cioban.

Din lecturile mele si din contactele putine pe care le-am avut cu protestanti(am intrat si eu in biserici si am asistat chiar si la un botez al unui copil,nu mai zic ca au intrat si-n familie si mi-au luat un unchi),mie impresia pe care mi-o da un protestant e aceea a unui "ateu credincios" sau a unui "credincios putin" sau a unui credincios rece,in orice caz,o credinta cu limite,ca si cum,in facultate de ex,n-am citi decit discursul profesorului si nici o alta bibliografie,ca si cum am fi judecatori care analizeaza la mm,ca si cum n-am vedea decit Biblia in fata ochilor,ca si cum Dumnezeu n-ar fi reprezentat decit de Biblie.Imi pare tare rau ca oamenii-si pun asa limite si se agata doar de Carte si sint orbi la prezenta Domnului si-n afara cartii.Eu cred,Michelle,ca ai ff putine sanse sa convertesti atei dind citate din Biblie si speriindu-i cu pacatul si cu iadul.Ca sa stii ca citirea Bibliei si botezatul din nou nu inseamna absolut deloc ca tu in prezent il ai pe Duhul Sfint.Nu stim noi cine e tilharul de pe cruce care va intra-n rai fara sa fi auzit de Biblie de ex.

Nu-ti mai zic de cite lucruri false ai zis de Biserica ortodoxa,dar nici nu ma mai supar,ca sint atitia ortodocsi care n-o cunosc,dar crede-ma ca nu stii nimic despre ea,nu conteaza ca ai fost 30 de ani ortodoxa,nimic nimic nu stii despre ea.

Te inteleg ca te supara termenul "sectar",personal nu l-am folosit niciodata,am dat doar un citat dintr-un parinte,asa cum Crinuta a citat si ea un teolog de-al ei.

Ei,sa fii sanatoasa si sa ai o zi frumoasa de ziua ta.Si iarta-ma daca te-am suparat cu ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Draga Michelle,la multi ani si sa fii sanatoasa!

Eu ti-am mai zis ca ti-am admirat seninatatea si nesupararea pe om,dar sa stii ca nu e crestinesc sa judeci cine traieste in pacat sau nu,ma refer la sb acela cu fata necununata,Iisus a venit pt cei pacatosi dupa cum bine stii si eu i-am raspuns fetei ca da,chiar daca e necununata,in urma spovedaniei,in luna a 9-a preotul tot o va impartasi.In viziunea ortodoxa,Iisus e bun si generos,e "gentleman" cum zicea un parinte,cind da,nu da putin,da cu larghete.E cu noi tot timpul,eu n-am motive sa ma indoiesc de ce minuni li s-au intimplat sfintilor sau oamenilor simpli,n-am motive sa ma indoiesc ca Maica Domnului s-a aratat vreunui sfint sau vreunui cioban.

Din lecturile mele si din contactele putine pe care le-am avut cu protestanti(am intrat si eu in biserici si am asistat chiar si la un botez al unui copil,nu mai zic ca au intrat si-n familie si mi-au luat un unchi),mie impresia pe care mi-o da un protestant e aceea a unui "ateu credincios" sau a unui "credincios putin" sau a unui credincios rece,in orice caz,o credinta cu limite,ca si cum,in facultate de ex,n-am citi decit discursul profesorului si nici o alta bibliografie,ca si cum am fi judecatori care analizeaza la mm,ca si cum n-am vedea decit Biblia in fata ochilor,ca si cum Dumnezeu n-ar fi reprezentat decit de Biblie.Imi pare tare rau ca oamenii-si pun asa limite si se agata doar de Carte si sint orbi la prezenta Domnului si-n afara cartii.Eu cred,Michelle,ca ai ff putine sanse sa convertesti atei dind citate din Biblie si speriindu-i cu pacatul si cu iadul.Ca sa stii ca citirea Bibliei si botezatul din nou nu inseamna absolut deloc ca tu in prezent il ai pe Duhul Sfint.Nu stim noi cine e tilharul de pe cruce care va intra-n rai fara sa fi auzit de Biblie de ex.

Nu-ti mai zic de cite lucruri false ai zis de Biserica ortodoxa,dar nici nu ma mai supar,ca sint atitia ortodocsi care n-o cunosc,dar crede-ma ca nu stii nimic despre ea,nu conteaza ca ai fost 30 de ani ortodoxa,nimic nimic nu stii despre ea.

Te inteleg ca te supara termenul "sectar",personal nu l-am folosit niciodata,am dat doar un citat dintr-un parinte,asa cum Crinuta a citat si ea un teolog de-al ei.

Ei,sa fii sanatoasa si sa ai o zi frumoasa de ziua ta.Si iarta-ma daca te-am suparat cu ceva.

Katya iti multumesc pt urari. si nu ma superi de loc cu subiectele tale.
ce nu cred ca ai inteles este faptul ca eu nu judec. eu daca i-am spus sa se cunune ca traieste in pacat, nu a fost sub forma judecatii...a fost ca un sfat.
si de fapt nu eu am spus ce e pacat sau nu, Dumnezeu spune. personal ma bucur daca un preot ii spune clar asta si o invata ca indiferent de situatia materiala e bine sa fie cununata. vorbim de ea, nu ca ex rau...doar ca exemplu, pt ca sunt multi tineri care traiesc asa,.
Iar parintii in loc sa-i ajute, ii lasa spunind: " lasa sa se cunoasca mai intii'...voi nu ati auzit aceasta expresie? credeti este aceasta expresie pe placul lui Dumnezeu?
poate ca ai dreptate ca e greu sa cistigi un ateu in felul meu, dar asta simt eu...crede-ma inlautrul meu, personal simt ca acesti oameni nu isi dau seama ca au nevoie de un mantuitor, ca viata lor nu se afla pe un drum bun. Din nou, nu eu spun care e drumul bun, Dumenzeu spune asta.
Multe persoane au impresia ca daca le spui adevarul ii judeci, dar nu e asa. Un parinte, un prieten, un frate...cineva care tine la tine si isi risca chiar legatura cu tine prin ati spune adevarul , nu te judeca...te ajuta, ti-o spune din dragoste.

Acel tilhar de pe cruce eu cred ca il cunostea pe Isus sau stia despre el, auzise despre el.

Eu nu am spus niciodata ca am fost ortodoxa 30, pentru ca nu am simtit niciodata in acei ani ca am vreo relatie cu Dumnezeu. Si am constiderat asta o problema. Asa am simtit eu...dece? pot gasi multe scuze, pot gasi multe invinuiri... dar asta nu rezolva situatia si nici nu schimba trecutul. Prin experienta mea vad ca trec multi din Romania, care nu cunosc Cuvintul lui Dumenzeu ca nimeni nu vorbeste cu el... de la om la om...nimanui nu-i pasa de sufletul lui.

Si aceea fata de de are vb mai sus (desi poate ex ei nu e bun pt ca ei decisesera sa se caatoreasca), dar alti care nu vor si nu au in plan si traiesc asa..., credeti ca nu era mai simplu pt mine sa spun...lasa draga mea ca Dumenzeu e bun si te iarta...lasa ca, o sa te mariti tu cindva si totul o sa fie bine...dar oare asta e adevarul? Oare nu e pacat pt un crestin sa inchida ochii?
AAm vazut parinti-crestini in Rom si copii lor sunt heakeri si ii lasa si accepta ce fac...ca mai cistiga si ei un ban.
Dar nu au constiinta cand accepta asta, si cum se pt numi parinti crestini.

Deci cam asta e ideea...cand vezi pe cineva ca greseste eu zic ca trebuie sa-i spui.
Si in felul asta poti sa-i vb de Biblie de Dumnezeu, de dragostea lui care ne iarta...dar sa nu mai facem.

de ce nu incercati sa vedeti si acest aspect in evanghelizare?

Desigur ca e imp cum o faci si poate eu nu am aceasta straegie si mai treb sa ma slefuiesc un pic. Dar consider imp ca trebuie incercat.
Cei care sunt suparati cand aud ce le spui, sunt pe calea buna totusi, mai rau de cei care nu reactioneaza in niciun fel.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

Cortexia, acum sa ma supar ca ai comparat religiile orientale (doar) cu cele protestante? Nu ma supar (ca am altceva mai bun de facut )

www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu

Mi-am recitit mesajul de zece ori, fara a gasi nici macar o aluzie la ce ai spus in postarea de mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ati aflat de masacrul din Irac? http://www.youtube.com/watch?v=l1erfZL4itU

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

este ingrozitor

pozicile noastre daca va plac, ari-1 si ari-2 puteti www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=4" target="_blank">vota
multumim!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Michele, laudabila intentia ta de a-i aduce pe atei la cunoasterea Adevarului, insa nu uita un lucru esential:

Intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii. (Ioan 13:35)

Deci nu judecand oamenii le vei arata dragoste, ci facand faptele dragostei. Cea mai mare este rugaciunea, mijlocirea la Domnul pentru cei care nu cred, ca Domnul sa le deschida inima si nu doar sa creada...caci si demonii cred si se cutremura, dar evident ei nu se mantuiesc...

14. Ce folos, fratii mei, daca zice cineva ca are credinta, iar fapte nu are? Oare credinta poate sa-l mantuiasca?
15. Daca un frate sau o sora sunt goi si lipsiti de hrana cea de toate zilele,
16. Si cineva dintre voi le-ar zice: Mergeti In pace! Incalziti-va si va saturati, dar nu le dati cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?
17. Asa si cu credinta: daca nu are fapte, e moarta In ea Insasi.
18. Dar va zice cineva: Tu ai credinta, iar eu am fapte; arata-mi credinta ta fara fapte si eu Iti voi arata, din faptele mele, credinta mea.
19. Tu crezi ca unul este Dumnezeu? Bine faci; dar si demonii cred si se cutremura.
20. Vrei Insa sa Intelegi, omule nesocotit, ca credinta fara de fapte moarta este?
21. Avraam, parintele nostru, au nu din fapte s-a Indreptat, cand a pus pe Isaac, fiul sau, pe jertfelnic?
22. Vezi ca, credinta lucra Impreuna cu faptele lui si din fapte credinta s-a desavarsit?
23. Si s-a Implinit Scriptura care zice: "Si a crezut Avraam lui Dumnezeu si i s-a socotit lui ca dreptate" si "a fost numit prieten al lui Dumnezeu".
24. Vedeti dar ca din fapte este Indreptat omul, iar nu numai din credinta.
25. La fel si Rahav, desfranata, au nu din fapte s-a Indreptat cand a primit pe cei trimisi si i-a scos afara, pe alta cale?
26. Caci precum trupul fara suflet mort este, astfel si credinta fara de fapte, moarta este.
(Iacov 2, 14-26)

Vezi, ca desi le vorbesti despre credinta, nu este suficient ca sa creada, ca nu e suficient. Si nici Harul nu pogoara doar ca le spui tu una sau alta... Caci cu sila nu ii poti forta sa faca faptele credintei, si stii si tu, ca omul bun se cunoaste dupa faptele bune, iar omul rau dupa faptele rele...

Eu zic asa, ca cel mai bine e sa te rogi pentru ei. Iar daca ai indrazneala catre Domnul, El iti va asculta ruga. (vezi ca oamenii mai degraba merg dupa exemplu, nu dupa vorbe...Mai ales cei mai in varsta is satui de vorbe pana peste cap).

Doamne ajuta! Si o duminica binecuvantata tuturor!

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Spuneati ca nu trebuie tinute poruncile, uite aici citate din VT referitor la asta:

"Sa pazesti poruncile Domnului Dumnezeului tau si hotarile LUI pe care ti le spun eu astazi, ca sa-ti fie bine".

"Sa iubesti dar pe Domnul Dumnezeul tau si sa pazesti in toate zilele cele ce ti-a poruncit EL sa pazesti: hotarile LUI< legile LUI si poruncile LUI"

"De aceea va zic paziti toate poruncile LUI pe care vi le spun eu astazi.."

"De veti asculta poruncile Mele pe care vi le dau astazi, zice Domnul si veti iubi pe Domnul Dumnezeul vostru si-i veti sluji din toata inima sin din tot sufletul vostru voi da pamantului vostru ploaie la vreme....."

"Binecuvantare veti avea daca veti asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru pe care vi le spun eu astazi, iar blestem daca nu veti asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Katya, vad ca imi dai dreptate cu privire la afirmatia mea legata de ateismul romanilor.

Eu stau si ma minunez cum nimeni nu ia in calcul ca medicii romani pleaca din tara, ca spitalele actuale au prea putin personal, criza acuta de personal in sistemul sanitar romanesc care este sub pamant, nu la pamant, ca si daca s-ar construi spitale cine are bani de aparatura cand spitalele actuale sunt au mese de operatie de acum zeci de ani? Te doare mintea cand citesti ce se scrie.

Unde sunt bisericile astea prea multe ca eu nu le vad?> La noi cel putin sunt prea putine, mereu sunt pline, sunt zone in care nu exista Biserici catolice.

Uite, de exemplu, comunitatea maronita din Romania isi construieste singura Biserica, din surse proprii.

MA rog, trecand peste asta, ma bucur ca Arhiespiscopia Romana Catolica a castigat procesul impotriva firmei care construieste acea cladire gigant de langa Catedrala. In sfarsit s-a facut dreptate!

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Crinuta,n-am citit ca ati castigat procesul!Felicitari!Si acum ce se intampla?
Cat priveste ce ai scris despre biserici,ca sa mai zic..ai vazut ce repede mi-am luat rigle peste deste

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Valentina mama, nu stiu ce se va intampla. Teoretic cladirea ar trebui demolata, practic nu vad cum, e aproape gata.

Nu am vazut cum ti-ai luat peste degete, dar nu m-ar mira. Of, of....

ps: poate ne mai vedem si noi....

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput